Имат ли българите хранителна култура?

• 76 366
  • 2 085
  •   1
Отговори
# 1 785
Аз ги купувам, нали съм сиреноядно чудовище, та няма сирене и кашкавал, които да не ми харесват.  Peace

# 1 786
  • София
Аз съм изключително потресена от качеството на кашкавалите и сирената, най-вече кой, по дяволите, си дава парите за тия боклуци. Thinking

А хич не мога да се съглася, че има съответствие цена-качество, никак не са евтини. То жълто-сиви сирена, то се разпадат за два дни изкисване, то с вкус на пясък, то смрадливи кашкавали, пък ако ги запечеш какви количества мазнина изтичат, пък какви съмнителни миризми се носят... Кой им ги купува тия продукти, как не са фалирали, нямам обяснение.
Купуват ги, но ако искаш филийка с кашкавал си купи среден клас италианска моцарела и ще получиш именно каквото искаш. Нещо не тече и не се разпада. В нашите сирена, освен всичко останало, тъпкането със соли и калции, слагат и мас. Sick

# 1 787
Аз съм изключително потресена от качеството на кашкавалите и сирената, най-вече кой, по дяволите, си дава парите за тия боклуци. Thinking

А хич не мога да се съглася, че има съответствие цена-качество, никак не са евтини. То жълто-сиви сирена, то се разпадат за два дни изкисване, то с вкус на пясък, то смрадливи кашкавали, пък ако ги запечеш какви количества мазнина изтичат, пък какви съмнителни миризми се носят... Кой им ги купува тия продукти, как не са фалирали, нямам обяснение.
Купуват ги, но ако искаш филийка с кашкавал си купи среден клас италианска моцарела и ще получиш именно каквото искаш. Нещо не тече и не се разпада. В нашите сирена, освен всичко останало, тъпкането със соли и калции, слагат и мас. Sick
От къде разбра, че слагат мас.  Peace

# 1 788
  • гр. София
Ели, не са високи цените, ами са ни ниски доходите  Confused
Кой ги купува тези  продукти ли? Целокупното българско население.

# 1 789
  • София

Имаше по едно време проучване на състава на млека и млечни продукти. Повечето се оказаха с растителни мазнини, а една част и с животински, но не млечни, за постигане на процента масленост обозначен на опаковката.

# 1 790

Имаше по едно време проучване на състава на млека и млечни продукти. Повечето се оказаха с растителни мазнини, а една част и с животински, но не млечни, за постигане на процента масленост обозначен на опаковката.
Ох, сложно е и там. Първо като се замислиш млякото как го изкупуват по селата и как всеки може да си сложи каквото реши в него  newsm78 newsm78

# 1 791
  • София
Ели, не са високи цените, ами са ни ниски доходите  Confused
Кой ги купува тези  продукти ли? Целокупното българско население.
Е, как да не са високи? Кашкавалът е на 15-16 лв килото, пък изкупуват млякото по 50 стотинки за литър. То не са надценки, не е чудо.

То аз съм си нацелила по един вид сирене и кашкавал и с тях си карам.

# 1 792
  • гр. София
Зависи от производителя. При нас в магазина има калъпчета кашкавал Сакарела за по 4 и нещо лева бройката. Колко е кашкавал е друг въпрос. Но това се отнася и за останалите марки. Пършевица отдавна не взимам - всеки път е с различен вкус и мекота. Веднъж се реже нормално, веднъж се размазва по ножа.
Кашкавалът иди-дойди може да се замени и с Гауда например, но саламуреното сирене май няма с какво  Rolling Eyes

# 1 793
  • София
А сега се сетих за един случай преди няколко години. Правим вкъщи пилешко с топено сирене в йенска тенджера (да, да, знам, не е здравословно Sunglasses), купувахме едно топено сирене, което ни допадаше на вкус, уж избирано след много проби на пазара. И какво да видим - извадихме от опаковката друга найлонова опаковка със се надписите на френски "фондю", такава смляна беше, ама си се четеше етикетът. Та, честито, вероятно си ядем масово храни с изтекъл срок от Европата, вложени в наши хранителни продукти. 

# 1 794
И аз скоро правих гъби с топено сирене и то не се разтопи  Laughing Laughing

Ама как смляна опаковка  Shocked

До нас имаше цех за топено сирене, правеше се от кашкавал и прахообразни бульони.

# 1 795
  • София
Ей така се пулехме и ние, ама майка ми я беше измъкнала отвътре и нямаше как да докажем вече, че е била там и да сигнализираме.

# 1 796
  • гр. София
До нас имаше цех за топено сирене, правеше се от кашкавал и прахообразни бульони.

Да, всички топени и пушени сирена се правят с такива прахчета.  Confused
Както и повечето шунки и филета.

# 1 797

Да, всички топени и пушени сирена се правят с такива прахчета.  Confused
Аз им викам парфюмирани  Wink Wink Wink

# 1 798
Аз правих гъби със свежо сирене, появи се течност, която след охлаждане си беше точно като желе. Сигурно слагат желатин.  newsm78

# 1 799
Намерих си една книга - 365 дни от кухнята на габровеца. Там наистина всичко започва със запръжката. Не е като онази на училище Мария Луиза.

Общи условия

Активация на акаунт