Имат ли българите хранителна култура?

  • 74 093
  • 2 085
  •   1
Отговори
# 1 905
  • Мнения: 278
мисля има зна4ение какъв маргарин се купува ? има и свестни продукти, но   скъпи ?

Няма значение. Всички видове маргарин са отровни боклуци.

нали има едни от рапица и едни бецел за намаляване на холесте ... какво беше там  newsm78 много полезни! 

# 1 906
  • Мнения: 8 242
мисля има зна4ение какъв маргарин се купува ? има и свестни продукти, но   скъпи ?

Няма значение. Всички видове маргарин са отровни боклуци.

нали има едни от рапица и едни бецел за намаляване на холесте ... какво беше там  newsm78 много полезни! 
Мхм... и майонеза с фибри  Mr. Green

А един мармот завива шоколад  Joy

# 1 907
  • София
  • Мнения: 62 595
и на мен ми е много смешно това с фибрите. Те, какво, да не и да пускат смляна целулоза!

# 1 908
  • Мнения: 10
Аз ще се радвам някой да пусне тема за хранителните добавки. Simple Smile

# 1 909
  • Linz
  • Мнения: 11 630
От една диетоложка знам, че не всички маргарини са с хидрогенирани мазнини.

# 1 910
  • Мнения: 278
От една диетоложка знам, че не всички маргарини са с хидрогенирани мазнини.

възможно е. но дали под вси4ки е разбирала вси4ки достъпни или масово употребявани или абсолютно вси4ки ?

# 1 911
  • гр. София
  • Мнения: 2 778
А защо е нужно да се купува маргарин? Много по-добре е да се ползва масло.

# 1 912
  • Linz
  • Мнения: 11 630
От една диетоложка знам, че не всички маргарини са с хидрогенирани мазнини.

възможно е. но дали под вси4ки е разбирала вси4ки достъпни или масово употребявани или абсолютно вси4ки ?
Не знам, беше лекция. Каза, че съвременните маргарини са с по-добро качество от първите, които излязоха на пазара.

А защо е нужно да се купува маргарин? Много по-добре е да се ползва масло.
По-евтин е, за това се използва масово в хранително-вкусовата промишленост.
Освен това има хора, които вярват, че растителните мазнини са по-здравословни.

# 1 913
  • Мнения: 8 242
А защо е нужно да се купува маргарин? Много по-добре е да се ползва масло.
Е защото е по-еврино, разбира се Simple Smile
И защото с маслото трудно с постигат някои текстури, вкусове например... В слакарството почти масло не се ползва.

Не е толкова проблем, че е хидрогенирано, колкото това, че някои видове имат много транс мазнини. 

# 1 914
  • гр. София
  • Мнения: 2 778
За хранително-вкусовата индустрия е ясно, но се чудех защо обикновените хора го купуват. Могат да ползват масло, пък като е по-скъпо да не си мажат филии всеки ден.  Rolling Eyes То и без това не е нужно всеки ден намазани филии да се ядат. Пък, ако е за деца, хайде - една кутия цигари е 5лв., едно масло Президент - горе-долу и то толкова. Все може човек от едни цигари да се лиши, за да яде детето му нещо по-качествено на филията, а не маргарин. (това с цигарите е само пример, не се хващайте за думата)

# 1 915
  • Мнения: 278
А защо е нужно да се купува маргарин? Много по-добре е да се ползва масло.
идеята мисля беше , 4е растителните мазнини са по-полезни  Peace

# 1 916
  • София
  • Мнения: 1 329
А защо е нужно да се купува маргарин? Много по-добре е да се ползва масло.
идеята мисля беше , 4е растителните мазнини са по-полезни  Peace
Не са. Мисля, че най-вече заради обработките, които минават.

# 1 917
  • Мнения: 3 882
майка ми е измазала доста маргарин на филии , никога не е яла масло , сирене , кашкавал и извара през живота си , никога не ги е  понасяла просто , ни холестерол има , ни захар ,
за разлика от баща ми , който много обича масло , сирене и кашкавал и е с инфаркт и висока захар ...

# 1 918
  • Мнения: 278
майка ми е измазала доста маргарин на филии , никога не е яла масло , сирене , кашкавал и извара през живота си , никога не ги е  понасяла просто , ни холестерол има , ни захар ,
 

и на моя мъж майка му не яде кисело и прясно мляко изобщо и на 60 г. е така зле с костите, 4е е по4ти сгъната на 2  Sad  но пък и нея изобщо не можеш да я на´караш да се движи и ако излезне от в къщи то ще е до супермаркета ... та може да е и от това.

# 1 919
  • Мнения: X
А защо е нужно да се купува маргарин? Много по-добре е да се ползва масло.
идеята мисля беше , 4е растителните мазнини са по-полезни  Peace

не, не са
даже зехтинът трябва да се употребява ограничено
това е поредната лъжа на съвремието ни, съсипала здравето и/или отнела живота на милиони хора
инфо вече има достатъчно, който се интересува, ще си го  намери и няма да вярва на смешките от рекламите на Бесел напр или на заблудени по въпроса лекари
на кратко:
* холестеролът е жизнено необходим и ако не го доставяме с храната, тялото си го произвежда само
* течните мазнини нанасят големи поражения на клетъчно ниво и нарушават баланса омега3:омега6, позволявайки по този начин възпалителни процеси в организма
* тялото ни е умно и складира запасите си във възможно най-удобната за него форма - наситени мазнини, ако те не бяха полезни, запасите ни щяха да бълбукат
* ако наситените мазнини бяха отровни, то тогава всички майки тровят децата си с богатата си на наситени мазнини мазнини кърма
* и интересно защо мозъкът е 80% холестерол, ако той беше вреден

и понеже сигурно ще стане и въпрос за холестерола
лично видях до какво водят 10год опити за намаляването му с диета и прием на стаини: рак, преддиабет, костни проблеми, псих. разтройства


майка ми е измазала доста маргарин на филии , никога не е яла масло , сирене , кашкавал и извара през живота си , никога не ги е  понасяла просто , ни холестерол има , ни захар ,
за разлика от баща ми , който много обича масло , сирене и кашкавал и е с инфаркт и висока захар ...
за баща ти може да твърдиш,  че е от маслото и сирената, само ако човекът не консумира тестени, нишестени и сладки храни, което някак си не го вярвам

Общи условия

Активация на акаунт