Имат ли българите хранителна култура?

• 74 135
  • 2 085
  •   1
Отговори
# 1 890
Аз ям 1 пълнозърнест от 4 вида зърна, пише Вита стар, нарязан.Изглежда много малко, а пише 500грама, ако го знаете.Много е черен и клисав, но на мен ми е вкусничък. Laughing

# 1 891
  • Sofia
Като прочета,че даден продукт е БИО ме гложди огромно съмнение в качеството му.Като пазарувам от пазара предпочитам да купувам по-дребните и криви плодове и зеленчуци,а не големи,лъскави и прави

# 1 892
Био плодовете и зеленчуците нямат идеален търговски вид.    Laughing

И понеже доста чета напоследък по темата, ми се иска да цитирам един откъс:

"Учудващо е, че дори в богатите страни, които разполагат с най-скъпите системи за здравеопазване, се полагат толкова малко усилия за предпазване от болестите. Съвременната медицина продължава да се концентрира не върху здравето, а върху болестта.
Съществуват достатъчно доказателства, че хроничните болести са свързани с определен начин на живот и хранене.Те не са случайни.Някои здравословни проблеми си създаваме сами именно чрез неправилно хранене и начин на живот."

# 1 893
Споделям горното, само да внеса корекция искам- не е "учудващо" това, че дори в развитите страни се полагат малко усилия за профилактика. Тя е ефтина и често няма нужда ни от лекари, ни от лекарства, та не е икономически изгодна на огромната медицинска индустрия.
А че начинът ни на живот и специално- на хранене играе огромна роля за хроничните заболявания- да, това е така. Както е и вярно, че с промяна в режима може да се повлияе и положително на тези заболявания.

Краси, ако ти е възможно, моля те, пиши откъде са цитатите, които даваш.

Последна редакция: пт, 05 окт 2012, 09:34 от Judy

# 1 894
В момента по тв вървят няколко реклами на маргарин - от полезен, по-полезен.

# 1 895
  • София
В мизерните години след демокрацията що маргарин сме изяли, когато маслото не ставаше за нищо и преди да се заговори за здравословно хранене. Rolling Eyes

# 1 896
Краси, ако ти е възможно, моля те, пиши откъде са цитатите, които даваш.
От книги

"Макробиотика" , д-р Ван Циенцюн
"Съзнателното хранене" , Гейбриъл Казънс
Имам още 3-4 четири  на тази тематика.

# 1 897
Да, благодаря още веднъж, Краси, хубаво е да се сочи източникът, т.к. ако човек прояви интерес, би могъл да си намери четивото в цялост.

# 1 898
В мизерните години след демокрацията що маргарин сме изяли, когато маслото не ставаше за нищо и преди да се заговори за здравословно хранене. Rolling Eyes
Аз заради маргарина не купувам бутер тесто и не ям купени банички и бисквити..  Peace

# 1 899
Да, но на мен ми се изпари много бързо желанието за готвене... Laughing Иначе арабски питки намерехме в Кауфланд.Накупих сума ти излишни неща, след което ми досвидяха 17 лв. за мелничка за семена и ядки и взех от 3-4 лв. Joy Тя не става за нищо , де! Joy

# 1 900
Не купувам маргарин, но не означава, че не го ям в готовите продукти.

# 1 901
мисля има зна4ение какъв маргарин се купува ? има и свестни продукти, но   скъпи ?

# 1 902
Аз си вземам винаги добавки с микроводорасли, ако взима човек от тях, може да яде само пържени картофки. Simple Smile Даже на бебетата препоръчват да се дават по мъничко.

# 1 903
  • София
мисля има зна4ение какъв маргарин се купува ? има и свестни продукти, но   скъпи ?

Няма значение. Всички видове маргарин са отровни боклуци.

# 1 904
И аз особена разлика в цените не съм виждала. Виж, масло има на най-различни цени.

Общи условия

Активация на акаунт