Златна есен на вратата чука, сладко ЮЛЧЕ се смее и си гука!

• 41 824
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
Цанкова, напълно подкрепям и аз за разходките и излизането. Peace
Ние досега не сме се прибирали вкъщи както се казва, аз се шегувах,че ще спя по пейките. Днес ме притесни освен ледения вятър и това че беше много силен и имаше паднали клони на дървета Crazy
Ние досега нямахме шапка, та аз днес ходих да му взема една и след като видях,че му става този номер ще му купя още вече ще ни е нужна.
Я пак да питам, нощно време сменяте ли памперса, като го сложите вечер?Аз досега винаги, но ми се струва,че сега само го разсънвам, той стана по-голям и се заглежда, а после не може да заспи  Thinking

# 136
Влизам много набързо, за да ви споделя какво ни каза таткото преди малко  Joy
"Малее ако не бяха цицките не знам какво щяхме да правим"  Joy Joy Joy Joy
Предисторията е, че му оставих Габи докато измия чинийки, оправя прането ала бала...за не повече от 30 мин, ги оставих сами и той не може да я успокои и като отидох при тях беше изцъклил очи и видно доста притеснен (и с малко гръмнала глава  Laughing )
Та като се гушнахме и дадох натуралната биба (цицка) настана тишина и тогава получих въпросната реплика  Mr. Green Heart Eyes

Сега ще се върна да ви изчета  Hug

# 137
Хихихих, Деси, ние ги наричаме универсалните запушалки  Mr. Green
cotton4e- Аз започнах да сменям чак към 6, Алекс не пика през нощта и реших че мога да си го позволя Peace и да, разсънват се така децата, Алекс дори се размрънкваше.
Нийче- и аз така предположих, като им видях цвета, ако знаеш ефективен метод казвай Simple Smile Уж слагам лигавник, ама...
Майчета, искам да ви споделя колко много се дразня от детските, които дават в днешно време> Само пълнят с глупости главите на децата. Направо пощръклявам като чуя едни комшийчета 50 пъти подред да си пускат блейдовете и да крещят "освободи силата". Да не говорим че се вживяват масово в така наречените герои. А най- лошото е, че и мъжът ми ги гледа... май ще трия тези канали като Алекс започне да разбира  Twisted Evil

# 138
Котонче, аз сменям памперса през нощта само ако се е разсънила преди това по друга причина  или ако е пропуснал, разбира се.

# 139
Здравейте, момичета,

Днес сигурно ще успея и да пиша. Тия дни влизам, почвам да пиша и после нещо ме прекъсва. Алекс ми е доста кашлящ и нещо не успяваме да се преборим с тази кашлица, която вече е доста лаеща и влажна. Днес се сетих, че имам Пулмекс и освен сиропа, почнах да го мажа с мехлема. Много ме е яд, че не се сетих по-рано, защото това е едно много хубаво лекарство за загряване при простуда. Според мен Алекс е настинал от студената вода на басейна в Долна Баня, защото първите два дена водата беше ледена. Дария си иска и тя своето - вече иска да седим на прозореца и да гледаме колите. Днес на разходката я бях увила и докато спеше имаше мир, но като се наспа искаше да яде и после да гледа. Та шапки, качулки и одеало. Иначе днес за първи път я облякох много дебело, защото вятърът никак не ми хареса. Но пък сега спи изморена от емоции - много са ни интересни листата, особено когато има вятър.

Диди, с теб се чухме по телефона и стискам палци Самули да се оправи.  bouquet

Неви, аз имам овлажнител и когато някой е болен, го пускам. Купих си на НУК, в който има и термометър и влагометър и, лятото, когато падаше влагата под 20 процента го пусках. Но, когато паднаха температурите, влагата се вдигна на 30 - 40 процента и тогава не го пускам. Общо взето в София не се налага често да го пускам, но пък с парното се изсушава въздуха и когато имаш хрема е хубаво да го пуснеш. Вземи си такъв със студена пара - за безопасност на бебето. Ще дойде време, когато ще пораснете, а Алекс много обичаше да ходи и да го пипа.

Рокси, ние също почнахме със зеленчуково, но Алекс плюеше плодовот. Просто тогава почнах да пробвам и това, което хареса, с него продължих. Някои почват с каши, други със сокче, трети с плодове, а ние със зеленчук.  Wink

Пепи,  Hug, пробвай Семпер и тогава ще видиш какво значи натурално пюре - ама толкова натурално, че чак гадно. Обаче Алекс си ги ядеше - включително и спанака, докато един ден майка ми не му даде зрънчо, докато бях на пазар. Направо побеснях. След зрънчото Алекс отказа пюретата и направо не знаех какво да правя. И една баба ме светна, че вече са му блудкави след соления зрънчо, та след много проби на други марки, прояде Ганчев Shocked. А тоя Ганьо как го избяягвах...ама кво да правя - накрая това прояде и аз почнах да му готвя, че този Ганьо не знам къде го бъркат  Close.

Анчелоти, дано бързо да се оправи баткото. Ама и ти пак как го закърши. Помня, че и предишната година много боледувахте  Sad

Котонче, аз го сменям в ранните сутрешни часове, защото е много пълен вече. Но не мия дупенце. Просто махам стария, слагам новия, намазвам с крема и опаковам. И Дария бързо-бързо заспива. Гледам да го правя при ставането й или в 1 или в 3 часа, за да може да заспи. Ако изчакам до 6 часа, няма да заспи вече.

Деси, хаха....това наистина е доста мило изказване...Габи знае къде е истината.

Антония02, съгласна съм за детските филмчета. Обаче, мила, аз не мога да спра Алекс, просто намалявам гледанията. СУтрин като стана махам лаптопа, за да не играе и нареждам пластелина, водните боички, моливи, фулмастели и книжки. За филмчетата съм разучила програмата и в 9 гледаме Ну погоди, после мечето Бамзе, после почва Мики маус и в 11 излизаме. Следобяд е по-трудно, защото анимация има само по Картууна - поне на нашите телевизори. Не мога да лиша Алекс от Бен Тен или Скуби Ду, защото рискувам моето дете да гледа като теле как другите деца играят на Беблейд или други подобни и да пита какво е това. Просто децата са доста лоши и ще почнат да го подиграват. Опитвам се да бъде премерено гледането на такива филмчета.

Майчета, дано не сте забравили, че след раждането е хубаво да си пъснете една ПКК. Аз днес си взех готовите резултати и всичко е наред, но едни показатели за функцията на черния дроб са доста завишени и Педи ме стресна и ми забрани всякакви лекарства. Щото то е ясно , че не пия алкохол  Party. Особено за тези, които кърмим е доста важно да се направи ПКК.

За проходилките - не смятам да се лишавам от това удобство. Алекс много обичаше проходилката си и даже се пързаляше с нея по тесния и дълъг коридор. Чак да е падал, не е. Но един път си чукна главичката, защото спря рязко в стената. Въобще Алекс обичаше различни возила - возеше се на камионче, в количката-играчка за пазар. Имахме дори количка за кукли и в нея се возеше.
Знам, че има деца които не искат проходилка. Ако Дария е такава, няма да й взимаме. Но за мен това е възмоност да свърша нещо, като измиване на съдове, готвене или простиране. Разбира се Алекс си имаше и една голяма кошара в детската стая, по-точна дървена ограда, карето беше метър и половина на два и вътре постлана олекотена завивка. А когато му доскучееше идваше с олекотената завивка и в хола да си правим компания.

Приятна вечер, мами и спокойни бебчета!

# 140
Становище на Българското Министерството на здравеопазването :

„Практиката на захранване на кърмачетата в България не отговаря на международно приетите препоръки.
Докато препоръките на СЗО са до шестия месец бебетата да са на “изключително” кърмене, у нас вода се дава още след раждането, а в края на втория месец се въвеждат плодови сокове.
Това намалява приема на кърма и оказва неблагоприятно действие върху хранителния статус и имунитета на кърмачето.
Поради неинформираност или липса на средства някои майки въвеждат рано краве мляко в храненето на кърмачето, което създава риск от алергия и желязодефицитна анемия.
Липсата на кърмене, ранното захранване с краве мляко и неправилното въвеждане на немлечни храни преди 4–6 месец след раждането създават предпоставки за хранителни дефицити при кърмачетата, което допринася за изоставане във физическото и психоемоционалното им развитие; създава риск за развитие на хранителни алергии и здравни проблеми в последващите периоди на живота им”.

Въпреки това голям процент от българските педиатри препоръчват точно тези практики. #2gunfire

# 141
Към ЛЛЛ
От седмица насам Калина започна да яде много бързо.За 5 минути се наяжда,суче само от едната гърда и след това стиска устнички и отказва да яде повече newsm78 .Ака си доволно,по 4-5 пъти на ден.Наддава добре засега,не сме се теглили от 2 седмици,но натежава и дрехите й омаляват.Храня на поискване,но сама си огладнява на около 2-3 часа през деня,нощем имаме поне 3 хранения/усещам как май тогава си получава необходимото количество,за сметка на по-вялото хранене през деня newsm78/.Притеснява ме това,че като стисна зърното след като е сукала,излиза още предното мялко,а не гъстото задно newsm78

Ками
, явно изпитваш на собствен гръб прословутото по-лесно и безпроблемно кърмене след 6-та седмица на бебето Simple Smile След първите седмици, в които и ти и бебето се запознавате един с друг, тялото ти регулира производството на кърма според нуждите на сучещото мъниче, а то се учи да суче, обикновено настъпва един по-лесен период. Гърдите не се препълват, ти си се запознала по-добре с малкото човече и то се е научило да суче бързо и ефективно.  Heart Eyes Много бебета започват да се хранят по-бързо, но за това време изсукват съвсем спокойно необходимите им количества, още повече че са вече порастнали и заякнали и по-будни, а не леко поспалии както в началото. След като бебенцето ти пълни памперсите, видимо расте и наддава и е доволно, нямаш причини за притеснение. Кърмените бебета регулират най-добре приема си на мляко.  Peace
Що се отнася до "предното" и "задното" мляко, едва ли може да се определи само по няколко капки колко е маслеността в кърмата.  Wink Още повече, че има проучвания, които са показали, че при някои майки няма голяма разлика в съдържанието на мазнини на предното и задното мляко, т.е. количеството е по-скоро еднакво разпределено.  Peace

# 142
Добро утро момичета!
Благодаря, че коментирате толкова много за захранване на бебковци. И аз си свалих статията за хранене  в кърмаческа възраст. Доста е полезна. Аз също мисля да започна със зеленчуково пюре, не искам още от самото начало да й давам от плодовите. Тепърва и тях ще опита и ще хапва доста занапред.  Simple Smile
Момичета, виждам че  повечето от Вас са За слагане на снимки на първа стр.,но аз съм против поне за момента. Но на нашата информация може да сложа някоя др. снимка. Не желая всеки който ни чете темата да гледа детето ми. Всякакви откачени ги има вече.
Ние през ноща сменяме пампи, чак когато се събуди сутринта и го правя преди хранене, че иначе мокро ли й е, изобщо не иска дори да яде  #Crazy
Честити месечинки на всички бебковци, да са живи и здрави дечицата и усмивките да не слизат от личицата им.  Heart Eyes
Тази седмица времето е благосклонно към нас и ще може да излизаме с мъничетата. Въпреки, че аз Сиси я изкарвах на терасата, като й обличах космонавта.Беше кротичка и за това се радвам, че може съвсем спокойно да ги ползваме.
Пожелавам Ви хубав ден  Heart Eyes

# 143
  • Видин
Добро утро момичета. Черпя ви с кафе и закуска, поне тези които могат да си позволят кафе Mr. Green

Антония, сестра ми ползваше много коларгол, ще я попитам дали знае ефективен начин за пране Peace Относно детските филмчета, и аз се възмущавам от някои. Добре че Марти обича нормални филмчета като: Том и Джери, Попай, Ну Пагади, Франклин и такива подобни Heart Eyes Защото новите анимации са ужасни и грозни ooooh!
Котонче, и аз не сменям памперса нощем, даже и денем ако не се наака сменям като стане, след това към 12ч, към 4ч и след баня Blush За обличането и аз обличам Ивайло с по дебели дрехи, но когато е в количката не съм слагала още шапка, защото си е на завед. Имам няколко по-тънки шапки и съвсем скоро ще започна да слагам, имам и по дебели, а имам и зимни Simple Smile

# 144
  • Варна
За захранването водещо е детето. Баткото като направи 4м. така се облизваше докато ядяхме, че имаше случаи в които ми беше не удобно да ядем пред него и го захраних със зеленчуково пюре. Давах му да яде колкото иска и той винаги искаше. Никога не съм се притеснявала, че дете може да остане гладно. Баткото в средата когато направи 6м. нямаше никакво желание да яде и не го зорех. След като навърши 7м. станах по-настоятелна, но започна да яде след 8м. Почти не сме купували пюрета, защото много бързо започна да яде с пръсти задушените зеленчуци, които аз приготвях, каши от плодове с овесени трици, супи и т.н. Когато се захранва късно е много по-лесно.
Една приятелка ми даде малко био моркови собствено производство. Вчера ги задуших на пара, пасирах и замразих в 3 пакетчета за съхраняване на кърма. Почистих и замразих зелен боб. Леля ми ще ми даде тиква. На един приятел майка му гледа картофи. Ние имаме био ябълки ще се постарая да запазя за бебо.
Първото дете някак по-лесно може да се отдалечи от масата на големите. После обаче другите деца стоят в стаята гледат и няма как да са изолирани. За това съобразявам кухнята на цялото семейство и готвя храни, които могат да се ядат от бебета. Даже се шегувам да хапват още малко вкусни храни, че пак идва ерата на безсолните манджи.
За филмите
- мразя ги! Попадам на епизод от Бен Тен: той и негова приятелка откриват, че бозайниците мутират и стават агресивни. Естествено мутира един човек, който се превръща в същество с гадна физиономия остри като шипове ръце, които забива в тунел, гонейки приятелката, която се крие вътре. Естествено дават кадри с ужаса на приятелката и забиващите се почти в тялото и шипове. Описвам това с молба да си го представите в игрален филм. "Заразно зло" е подобен филм. НЕ ИСКАМ ДА ПОДЛАГАМ ДЕЦАТА СИ НА ТОЗИ СТРЕС. За мое съжаление, удивление, недоумение и т.н. ТОВА СЕ ПУСКА В ДЕТСКАТА ГРАДИНА!!! В къщи съпругът ми гледа спорт пред децата, иначе ТВ се гледа само когато спят. Чета им книги и предпочитам филмите да са в главата им. Естествено, че и аз пускам детски филми, но рядко - веднъж в седмицата... наваксват в детската градина  ooooh!.

Последна редакция: сб, 22 сеп 2012, 15:31 от tsankova

# 145
Антония и кърмените деца се разболяват, кърменето не е панацея има и други важни неща за предпазване от разболяване, като например закаляването, затова е добре да се извеждат всеки ден децата, когато са здрави. Аз лично гледам и задължително да поседява повече или по-малко на слънце бебчо, че това също е от значение от гледна точка на здраве и закаляване!
Мама Рая, по коя програма дават Ну-погоди, че малката го обича, но го гледа само на диск? Иначе за детските и аз не съм очарована, и изобщо ограничавам гледането да е колкото може по-малко, защото гледането на детски винаги е за сметка на нещо далеч по-полезно за детето! Цанкова, а това за детската градина, направо няма какво да се коментира! #2gunfire

# 146
  • Видин
Звездичка, Ну погоди го дават по Ekids или поне Марти там го гледа. Нека и мама Рая да каже, може и някъде другаде да го има Hug

# 147
Влизам да ви се оплача, туко що се връщаме от разходка и няма да повярвате какви нахални хора има! 2 съседки, дойдоха да ни се радват и аз както винаги съм мила с тях, но днес едната прекрачи всякаква граница - "Я да видиме момчето" и хоп разв го да го видела целия!!!! Ипосле му махна биберона и ми каза, че щели да му се изкривят зъбите и как можело постоянно да го приспивам така ми било по-лесно явно, едва ли не да не се занимавам! newsm61 smile3511 Я да ходи да се  #2gunfire Нито пита вкъщи спи ли, не спи ли ?!!!! Бясна съм, съжалявам, ама трябваше да ви споделя, и като за капак мъжа ми иска да ходим на сватба на 6оокм. на някакъв негов приятел, дето не го жидал 5 години!!! Shocked Вие бихте ли пътували толкова дълъг път с бебчовците и то за някакви 3 дни  Rolling Eyes

# 148
  • на брега на морето
Здравейте! Grinning
Димитрова, аз не бих. Peace Но всеки си знае. Добре, че с мъжо сме на едно мнение по въпроса за "дългите пътувания".  Simple SmileДаже много се радвам, че паспортът на бебо може да стане тук в посолството в Осло(той ще е 2 год. с бг-паспорт и после може да вземе норвежки, защото тогава идва и нашето време да взимаме норв. паспорти). И няма да се налага да пътуваме до Бг. Иначе трябваше да летим първо вътрешен полет до Осло. После спане в хотел(щото до самолета Осло- Варна има доста часове, и пак не е директен, с прехвърляне в Австрия май беше) и т.н. големи гимнастики, които без бебе вообще не биха ни смутили, но така Stop.

# 149
  • Видин
Димитрова, на съседките им тегли една, ама право в очите да не знаят после много много да говорят. Аз така направих няколко пъти и сега малко ме гледат на криво, но на мен не ми пука. Колкото до пътуването, по скоро не бих, единствено ако е много близък роднина Peace

Общи условия

Активация на акаунт