Златна есен на вратата чука, сладко ЮЛЧЕ се смее и си гука!

• 41 824
  • 735
  •   2
Отговори
# 240
  • Сливен
Здравейте, сладурки  Hug
desy23, добре дошла при нас, дано ти хареса нашата компания  Hug
Ел7, и аз не мога да отворя таблиците, но нямам някаква програма, затова е така. Няма нужда да преваряваш розовия етикет.
Честити годишнини на всички, още много години да се обичате и подкрепяте  Hug
И моята Ивка ползва гърдите ми за биберон, така се успокоява и заспива.
Катя, дано Краси не плачка много от ваксините  Praynig  Hug
Аз също мисля, че няма как да се прехрани кърмено бебе, аз лично давам да суче по ... не знам по колко пъти на ден, но са много, колкото по-крива, толкова повече е на гърда. Почнах буквално да се тъпча с варено жито и орехи, четох че са полезни за кърмата. Житото го обичам, ама орехите ги ям малко на сила.
Хубав ден на всички , с по-малко рев на бебчетата за повече усмивки на мамите  Hug

# 241
Здравеите мам4ета Hugминавам набързо,4е от скоро Дани не ме оставя през деня и за секунда,а като прибавим и домакинската работа Peace
Някои може ли да  ми каже какъв документ се попълва преди да се внесе болничния от педиатъра на бебо в НОИ?Нашата счетоводителка е болна и няма да може да ми внесе болничния навреме,а да не говорим и за този документ,мисля че ще получа пари чааааак към Нова година #2gunfire
Момичета да ви кажа ,че тези неща с болничните никак не са и ясни–от 4я месец съм с болнични които са 80%, и са ми плащали от НОИ по 14,95лв.,а сега болничните ни са 90%,а ми пла6тат по 14,45лв. newsm78,как да разбера колко ще е маичинството ми–колкото взимам сега от болничните ли?
Дано не съм ви объркала много ще се радвам ако някои ми обясни Hug

# 242
Привет мили мами,
аз все по-рядко влизам напоследък, но да ви кажа ние продължаваме да ядем през нощта, а през деня гледам да съм навън за да не ги лишавам от последното топло време. Вчера навършихме 3 месеца и тежим: Вики - 5 450, а Криско - 5 430гр. Разбира се не можем да се мерим с по-големките бебета, но всеки месец по едно килце е добре, тъй-като се родиха близо месец по-рано.

На ваксина сме чак на 10.10, тъй-като педи каза че ще изчака, защото са били недоносени. Дано им понесе леко, че някой от вас разказват за неразположения.

Миналата седмица им купих малко по-зимни дрешки и пижамки от сайта "бебешки дрешки" и да ви кажа много съм доволна понеже трети път поръчвам и всичко е много качествено.

Сега се връщам да ви чета и ви гушкам всички мами и бебчета!

# 243

мойри, не съм съгласна,че западняците си гледат по-добре децата, нито пък вярвам на бръщолевиците на световната здравна организация. Прочела съм доста книги, гледала съм и филми, световните лидери като цяло нямат интерес да имат здрави наций, не се връзвай толкова ва това къде какво пише, хората не се гледат по книги Stop
Ние сме гледани по други схеми, пък също сме оцелели. JoyЖивяла съм на запад и знам доста как се гледат деца там  Mr. Green

Аз пък бих си гледала детето по определен начин - особено ако има изследвания, които доказват ползата му. СЗО не бръщолеви, повярвай ми, а взима предвид клинични изследвания преди да преръча нещо. Ние сме гледани по книга - д-р Спок, а и по разни бабешки препоръки, които не смятам да коментирам колко са абсурдни - осолявания, връзване на червен конец, и прочие.

Aбе хора престанете с това на изток, на запад, на север и на юг!!!И как  да не искат здрави деца , като населението застарява навсякъде...
Това как сме гледани ние, си е било за тогава, времената се менят, има нови изследвания, нови проучвания и ние като модерни и мислещи майки би трябвало да се интересуваме и да ги спазваме.Напълно подкрепям мимики!!!
И какво имате предвид под "как си гледат децата на запад" еми и аз съм на запад и мога да кажа че тук децата не са болни като тръгнат на градина и не им изписват антибиотик за всеки сопол и кашлица. И друг път съм о споменавала, дано пак не настане сега война заради изказвания......

# 244
  • Варна
lusiiiiiiiii http://www.noi.bg/forusers/forms/239-maternity - приложение 1 и приложение 2

# 245
  • Sofia
Здравейте момичета!!!

мама Рая ще отидем на ортопед, макар че педито я гледа обстойно. Доста изчетах в нета и не се среща само при нас. Надявам се да го израстнем и да не е нещо сериозно.
Дария и Илиан големи хитреци са станали. Ние вечер сучем едната гръд преди баня и след къпане другата и правим 6 часа почивка.
Това за бибкането много ми хареса, ти Рая все ги измисляш едни такива запомнящи се Hug Аз много и се радвам на Сияна когато ме иска, но все пак в нас каката се оправя сама и никой не иска да му правя КОМПАЙНА /пак ме усмихваш/. Сега съм си казала, че на Сияна ще се отдам напълно и ще й се радвам на всяко разумно желание, но те за сега искат любов, близост и гърдичките на мама /ей за това последното са в лек конфликт с баща си/.
Цанкова, благодаря за файловете. Някои майки, които не отварят файловете да ви кажа, че файловете са на Microsoft Office 2007, а вие имате на РС-то си по-ниската версия на МО - 2003.
Деси успех в студентството.
mama_pettty честита годишнина много здраве и щастливи мигове заедно ви желая.
pepina_79 Пепи, благодаря ти Hug, имам чувството че се променя с часове Сияна, но едно е сигурно ще е усмихната като мен и очите си остават същите сияйно сини /за сега/ да е жива и здрава.
ell7 не е проблем мокренето на мястото, където е бита ваксината, защото се препоръчва компрес със студена вода или риванол. Има деца, които правят сериозен оток точно там и затова е компреса, а иначе къпането е да не е с топла вода за да повишиш температурата допълнително на тялото, все пак банята загрява, защото се предполага, че една от реакциите на тялото е точно по-висока температура или пък да не го изкъпеш с по-хладка вода, която пък да предизвика настинка. Аз оставих Сияна леко облечена и бях готова да обтривам с парче с хладка вода. Сестрата ми каза че тя нейния внук го обтрива със съпуна с който го къпе.
Захранването момичета вчера забравих да напиша нещо, което отдавна искам да напомня. Някоя от мамите, май беше Котончето писа, че дава вода от овесени ядки срещу запек. Та в този ред на мисли в отвара от овесени ядки има ГЛУТЕН и не се препоръчва да се дава  на деца до 6 месеца именно заради глутена.
До шестия месец не се дават храни на бебетата, които съдържат глутен. Има непоносимост към белтък известен като глутен, който се съдържа в пшеницата, ръжта, ечемика и вероятно в овеса.
Става въпрос за непоносимост, не за класическа алергия – организмът не може да преработва определен белтък в житните растения (т.е. глутенът) и оттам идва проблема.
Ето една интересна връзка http://zahranvane.wordpress.com/
ha-ho всичко ще е наред с Калоян, не се притеснявай. Моята кака като беше бебе наддаваше странно по 550г - 600 на месец и аз просто се бях шашнала, защото децата около нас наддаваха над килограм. Тогава сестрата ми каза, че няма място за притеснение щом детето е жизнено, каза ми виж хората колко сме различни, някои ядат повече а не наддават....и т.н. А ти защо пострига готината му коса?
Катенце успех днес с ваксините. Дано Краси ги понесе мъжки. В тази връзка някоя мама, която ползва хомеопатия използва ли преди ваксина Thuya 15 CH. Пак сестрата ми каза, че видяла друга майка да дава след ваксина на бебето си аз се поразрових в нета и открих това: Препоръчвам Thuya 15 CH- 5 зрънца ден преди ваксинация, 5 зрънца в деня и още 5 на следващия. И още 3 приема през ден. За прорязващите зъби- Calcarea phosphorica 9 CH- 2 х 3 зрънца. Може да разтваряте с вода. . Ако някоя мама е запозната да сподели, защото не е далече времето, когато ще започнат да ни мъчат и зъби!
lusiiiiiiiii този третия болничен, който изравнява до 135 дни с първите два мисля, че не го придружава нищо. Чак след изтичането му се попълваше молба до шефа за да ни освободят в отпуск за гледане на дете. Мисля, че Рокси беше писала преди време какви са последователно молбите и приложенията. Ако не те затруднява мила Рокси моля те пак да ни го напомниш, че и моята счети е една чак този месец си получих парите от първия болничен - /юни месец беше/.
Еднократна помощ Мами да ви питам след колко време от подаване на документите ви изплатиха помощта и от коя Институция идва /от Социална служба ли? Аз като си взех оригинала на Акта за раждане ми смутолевиха, че на 30 число ги изплащат или до 30-то, но парите ги няма. Представям си ако съм сама майка нито НОИ нито тези ми пускаха парите, та аз 3 месеца трябваше да започна да прося за да оцелявам!!!
nelinadg браво Нели много са пораснали и двамата малчугани.
mpeeva подкрепям те за думите. Всичко си зависи от майката, както и Цанкова казва вие си калявайте децата, спазвайте инстинктите си на майки и всичко ще е ОК!!!
Snej_83 сега видях приложенията мерси много Hug HugЦелувки
Майчета аз отивам да дам следобедната закуска - мисля, че е дясната на ред.
 Hug Hug HugПрегръщаме ви

# 246
Здравейте момичета,
нямам време да ви изчета, защото и Алекс ми се разболя , прихвана от баткото вируса и направо незнам вече, баткото до вчера беше на инжекции, а и малкият е на антибиотици- какъв е този вирус незнам всички са болни.
Оплаках ви се набързо и ще ви изчета като мога.
Хубав ден на всички  Hug

# 247
  • Сливен
Направо копирам поста от тогава когато пак коментирахме темата:
Сега за всички, които не са наясно какви документи им трябват:
1. С болничния от педиатъра отивате на работа, където трябва да ви дадат да попълните Декларация за обстоятелствата за изплащане на парично обещетение при бременност и раждане на основание чл. 50, ал. 1 и 51 КСО
2. След като изтече този болничен (добре е и малко по-рано, за да не ви бавят документите) пак отивате на работа и си подавате молба до началника ви за разрешаване на отпуск  до навършване на 1г. на детето и отново попълвате Заявление -Декларация за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл.50, ал. 1 и 51 КСО за остатъка от 135 до 410 календарни дни. На основание на молбата до началника ви, ще ви бъде изготвена Заповед за разрешаване на този отпуск, която заедно с декларацията се носи в НОИ  от лицето, което се занимава с това.
3. Когато изтекат 410 дни, отново следва подаване на молба до началника за разрешаване на отпуск до навършване на 2г. и съответната декларация - по чл. 53 от КСО.
Мисля, че това е всичко, дано не изпускам нещо.
Ради, от социални грижи е тази помощ, моята я изплатиха на 19.09.2012г., а родих на 01.08.2012г., мисля че бързо си получих паричките, някъде месец след като подадох необходимите документи в социалното.

# 248
AN4ELOTI, да се оправят бързо малките, че много лошо, щом се е стигнало до инжекции и антибиотици! Hug

# 249
  • София
Привет!

Моето Сами снощи ми вдигна и лека температура и пак се будеше през час. Явно някое вирусче е хванал. Водих го на преглед, всичко е наред, няма зачервено гърло, явно се бори с нещо. Дано да се оправя бързо, че му е много рано на мъничето да се разболява още.

Ради, Thuya моя хомеопат не я препоръчва за комбинираните ваксини. Даже днес като водих Сами говорихме за това. Каза ми, че след ваксина чакаме симптоми и лекуваме тях, не е хубаво да се дава предварително. Но той е класически хомеопат (колкото и да не му харесва това определение) и те така лекуват. Иначе за зъбите освен Калкареа се дава и Chamomilla Vulgaris, аз давах 30CH на баткото поддържащо, а при кашлица и сополи от зъбите 200CH. Камомилата е вълшебно лекарство за зъби Peace

Луси, не те разбрах за тези 14,95лв.. Това на ден ли? Разликата може да идва от там, че болничния се взима на база 18 месеца назад, а майчинството (тези 90%) са 24 месеца назад (ако греша да ме коригира някой, който е запознат). Ако си имала по-ниска заплата или си била в болнични, сумата пада.
 Мама, Пети, честита годишнина!
Анчелоти, да се оправят бързо малките!
Алия -лия, моето Сами наддава много и е само на кърма. Първият месец качи 1700гр. и 6см., втория 1600гр. и пак 6см., сега върви пак към килограм. В момента е 7400гр.Не се притеснявай и не им обръщай внимание на лекарите. Те си говорят за диети...ама я пробвай да не му даваш да яде. То си знае, колко му се хапва. Моето е с такива пухкави бузки Laughing, но да ми е жив и здрав само, да хапва и да расте.

Мами, децата към третия месец започват да не наддават толкова много и не е притеснително, ако са наддали само 200-300гр. Така, че не се притеснявайте! Wink

Моето гладниче наддаде вой!
Хубав ден!

# 250
Здравейте отново и от мен!
Елл7 Рокси ти е писала вече  Hug, Девин не се преварява, тя е специално за бебчета  Hug Поздравления и за доброто наддаване на твоето мишленце  Hug
Ради  Hug голям гуш, моята еднократна помощ е получих 20 дни след входиране на акта за раждане в социалните! За глутена, много си права Ради, но и от баба ми знам как са лекували запек на бебчета по този начин, което още веднъж ме навежда на мисълта, че трябва да избягвам бабешките илачи, и да се доверявам на по-новите и вече изпитани методи  Hug
Анджи мила мамче, направо ти съчувствам с твоето болнаво голямо момче, даваш ли му някакви имуностимуланти мила? Тези вируси от градината ли ти ги носи, егати и немарливите родители ако е така!!! Дано и двамата ти да се оправят бързо  Hug
mpeeva съгласна съм и с твоя пост, всяка мама предусеща точно как да си гледа бебочето  Hug
Нелина браво мамче, да са ти живи и здрави юнаците, много добре наваксват  Hug И ние продължаваме с нощните кърмения, е имаме си само едно в 03.00 часа но си го имаме.  Mr. Green
ha-ho и при вас е весело, единия докато спи, другия е винаги активен  Mr. Green Но какво да се прави, така ще сме с по две и повече деца  Mr. Green

# 251
# 252
Здравейте!
Мама Пети, честита годишнина! Да се обичате още дълги години!
Ние изкарахме тежка нощ, Алекс беше изключително нервен. Откакто се е родил сме имали едва 2-3 нощи, в които не е спал, но снощи ми разказа играта.
Спокоен остатък от деня Simple Smile

# 253
Ей, хей, мамита Simple Smile Има няма 10 страници вече изтървам да чета, но с това хубаво време.... Ние с Бел сме ден добре друг не толкова:))) Време няма за нищо, че коликите са нестихващи и се носим на ръчички.Вчера направихме 2 месеца. Днес ни биха ваксините. Засега сме киселки, но не толкова колкото очаквах. Аз имам въпрос, който може и да е коментиран, но ще наваксам с четенето тия дни та ако е така извинявайте, ако ли не обаче искам да питам какво мислите за пожелателната ваксина срещу Ротавирус. Ще я правите ли? Колко ви искат като цена? Изобщо какво ви е мнението за нея, че аз се колебая, а педи казва, че я препоръчва.Не ми е за цената, а за това дали наистина е нужна и с една по-добра хигиена дали може да се избегнат такъв вид вируси? Ще се радвам да споделите, а аз ще наваксвам с четенето Simple Smile))    гушки на всички малки сладкишчета и техните мами!

# 254
Мама Пети, честит семеен празник! Да ви е пълна къщата с много радости, усмивки, празници и любов! Hug

Пепинко, същата работа сме и аз и Дария. И на мен не ми дава сърце да го оставя горкото да се мъчи да заспи само. Когато стане, стане, но когато се мъчи и не става да се успи самичка, си я гушвам. Някой път даже не стигаме до забибкване. Но друг път точно като теб и Илиан - мамини сладки душички. Вие оправихте ли акото?

Рокси, аз също не отказвам на Дария да суче. Мисля, че абсолютно правилно постъпваме. Така бебета ни са по-спокойни.

Ел7, след ваксина бебета не се къпят, за да не прегреят, като се киснат в топлата водичка.
Иначе няма проблем да си замиваш дупенцето. Аз правя и компресче с риванол, но почти винаги нацапвам ританките в жълто. А виждам, че Ради също ти е писала! Напълно подкрепям Peace

Ха-хо, а Калоян как се държи? Като гледам сто грама е долната граница и хич не е проблем. Алекс по него време казваше 400-500 г на месец и педи ми казваше, че е добна граница, но нямаше индикации за здравословен проблем, освен коликите. Исках да ти кажа, но се затри съобщението, та ще перефразирам. Че когато имаш много напрежение и работа, както сме и с по две деца и къща въртим, напълно е нормално да не стига време за почивка - а тя е много важна за кърмата, поне при мен се вижда че е така. Аз напр като поспивах следобяд - макар и един час, има повече кърма. Като се събудех и ми бяха пълни гърдите. Но сега гледам да наготвя, да погладя и едва опъвам кръста за половин час. Дария вече иска и следобед на разходка, докато в началото я извеждах само сутрин. Отдавна не замразявам  Дария си изпива всичко, че понякога вечер имам чувството, че не й стига даже.
Еми май е по-добре? Аз купих Ехиначи и от утре ще почна да давам, че в понеделник тръгваме и ние на училище така да се каже.

Ние, да ви кажа, като че ли вече сме на ВИ с коликите и Дария по този повод е просто прекрасна и добричка. Спинка, папка и гука. малко ни е трудно акането, ама то пълно щастие явно няма. Утре сме на контрола и ще видим и тя колко е наддала. Иначе сега ще ви поста една снимка на Дария на пълни три месеца.  Laughing

Ради,  Hug

Анчи, милата Hug. Дано бързо се оправят дечицата. Много немарливи са наистина някои родители. Имам си една колежка дето веднъж се похвали, че дала на ясла детето си с 38 градуса температура - аз зяпнах.

Лека нощ, майчета.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт