Златна есен на вратата чука, сладко ЮЛЧЕ се смее и си гука!

• 41 824
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Здравейте!

Латка, добре дошли в отбора Mr. Green Аз вече не смея да излизам. В момента в който излезем и се започва един рев, едно пищене, събирам погледите на всички около мен ooooh! Слагам го повдигнат на следващото ниво на количката, и в коша за кола го возих..е всичко е, докато му се доспи и не може да заспи в количката. Без кръст останах да го разнасям и в нас и навън, че той е почти 8 кг. вече ooooh! Хайде да се видим тези дни.

Котонче, защо пък да го държите изправен? Може просто да го повдигнеш на възглавница, ама сигурно е късно вече, на човечето му е харесало да го разнасяш Simple Smile Бързо да се оправяте!

За масажа - аз му го правя преди къпане. Събличам го голичък малко да порита и го масажирам. Много му харесва. След къпане е немислимо. Мажа бързо с лосиона и обличам, че е гладен.

И ние не пълним ваната всеки ден, така или иначе го мия на мивката почти на всеки памперс и ръцете и лицето по няколко пъти вече, че много му се цапат, то лиги, то косми.

# 676
няма кой да ми помага.Майка ми е по цял ден на работа.Прибира се вечер.
Мъжа ми и той.Свекърва ми ми помогна много жената,но стоя до 40тия ден и си замина.Живеят в друг град.Тя би дошла отново,но претърпя операция и трябва да се лекува. Sad
Аз се справях чудесно досега,но това вирусче изнерви и бебчо и ни разказа играта Crazy
Дано по -бързо се оправи. Praynig

# 677
Ние пък сега започнахме да постояваме в количката, така че, имайте търпение.. може да отмине Simple Smile
Най-много стои като се е наспала, но вече няколко пъти се случва и кротко да си заспи, без мрънкане или мрънка по-малко. А понакога ми е много смешна... например още не е отворила очите и вече се надига да става..

# 678
Добро утро!
Ние излязохме, за да заспи и се прибрахме Simple Smile По-късно ще ходим на разходка за разглеждане. Ние така правим - сутрин излизаме, заспива и се прибираме, а след обяд обикаляме с часове катго го слагам в кенгуруто не да гледа към мен, а да може да разглежда и по някое време като се умори, той се отупска и пак си заспива, но за малко. В количка никога не е обичал да стои, затова и си го разнасям с кенгуруто непрекъснато.
Латка, и Алекс хич не обича да се къпе.
Иначе и да е легнал не обича, обаче аз го слагам в кощницата за колата и там му е добре, макар, че и от там имам чувството, че ще излезе някой път, така се надига.

# 679
Момичета благодаря ви за подкрепата  Hug Мисля, че си беше точно такова-кърмаческа стачка, а и педито така каза. Пак не ми позволи да ползвам АМ. Добре, че е тя да прекършва несигурността ми, че досега със сигурност щях да и дам добавка. Не съм против АМ, но си мисля, че ако започна Бел малко по малко ще свикне и няма да иска да суче. Засега овладяхме положението. Купих си и хапчета фенугрийк. Те всъщност си били концентриран сминдух и не е нужно да губя време в счукване на зърна от билката за чай. Мисля че помагат.
src благодаря за комплимента! Tой в пълна сила се отнася и до вас Simple Smile)) Много е красиво името само с тази разлика, че ние избрахме за кратко да и казваме Бел, а вие Бела Simple Smile Да са ни живи и здрави! А приятел се пошегува, че можело да и казваме О`Слава Simple Smile)))

# 680
Момичета  Simple Smile извинявам се за притеснението, но напоследък съм се разчистила доста стабилно и определено бих искала да мога да се поосвободя от доста бебешки багаж. Публикувам разни неща и в Продавалник сега, но, ако смятате, че някоя от вас би имала интерес в бебешки шезлонг или столче за кола, както и много дрешки, ванички (тъкмо 3 броя), обувчици, които дори не са носени (а всичко е взимано от САЩ), ще се радвам да си помогнем взаимно  Simple Smile Heart Eyes
Ето тук и линк към някои от обявите, за да може да видите нещата:
http://prodavalnik.com/bebeshki-shezlong-na-fishr-prayz-i10893969
http://prodavalnik.com/bebeshko-stolche-za-kola-ot-0-do-i10893269

Благодаря ви и се извинявам още веднъж, че се появих от никъде в разговорите ви.
Прекрасен ден!  Heart Eyes Heart Eyes  bouquet

# 681
  • София, св. Троица
Въпрос към консултантите от ЛЛЛ
Белослава вече е на 2 месеца и половина. Досега е била на изключително кърмене на поискване. Вода(чиста) съм предлагала, но освен една две глътчици през ден, повече не е поемала. Въпреки в началото ми неувереността и честите съмнения дали ми стига кърмата, тя си наддаваше нормално. Сега тежи малко над 5 килограма. Не определям с точност защото кантара на лекарката и моя имат някъде около 150 г. разлика. От два дена обаче усетих, че нещо се случва защото след ядене като я вдигна на рамо да се оригне и тя почва да плачка. Слагам я после на другата гърда. Суче и след това отново при оригане тя пак плачка. Реших да се цедя (бях спряла от около 2 месеца, защото си мислех, че тялото ми произвежда кърма достатъчна за нуждите на бебчето) защото ми предстои ходене до зъболекър където ще се ползва упойка, а и да видя след това поведение на Бел какво се случва. Факт е че не мога да изцедя след нейно хранене нищо, нито грам, а ако не е яла вечер изцеждам общо с голяма мъка общо около 50мл. кърма. Вчера и днес следобедите като я храня тя на всяка гърда засуква и след около две три секунди се дръпва и плаче. Давах и остатъците които имам запазени във фризера, но те днес ще свършат. В чудо съм какво да правя. Не искам детето ми да гладува. Трябва ли да започна с изкуственото мляко? По колко и как? Тези 2 нощи се е събуждала да яде и нощем давайки и от двете гърди и стигаше. Явно нощем все още имам кърма, но и тя намалява, защото преди от едната само и беше достатъчно. Притеснена съм и объркана. Как да постъпя? Ям жито и ядки, лук и бира, лактогонни чайчета, а от днес и сминдух на чай.[/color]

Здравей The Flower,
Съжалявам за забавения отговор. Blush  Виждам, че другите момичета са ти дали чудесни идеи,  Hugкакто и че положението при вас вече е по-спокойно и изглежда Бела суче по-добре. Peace
Случва се понякога бебетата да сучат неспокойно или пък да отказват да сучат. Не винаги причината е намаляла кърма. Обичайно, ако бебето е изключително на кърма(без вода, АМ, чай или друга течност), не се ползват залъгалки, здраво е според педиатъра и се кърми на поискване, вероятността кърмата да намалее от само себе си е много малка. Възможно е това, което сте или все още преминавате да е криза на растежа. По време на тези кризи повечето бебета може да изглеждат като ненаситни, искат да сучат много често и сякаш не се задоволяват напълно. По този начин те показват на организма на майката, че нуждата от мляко е нараснала и ако и мама предлага гърда, винаги, когато бебето изглежда неспокойно, то и нейния организма би следвало да откликне на нуждата и за няколко дни, да започне да произвежда адекватно количество кърма. Кърменето на поискване (независимо, че бебето може да е сукало преди половин час) дава възможност на организма на майката да се синхронизира спямо конкретните нужди на бебето в даден период на неговото развитие.
Идеите, които са споделили момичетата за справяне с кърмаческа стачка, също може да са много удачни. Много бебета сучат по-спокойно, когато светлината е приглушена и в помещението е спокойно или пък нощем, когато са сънени.
Наистина изцеждането на гърдите не може да бъде адекватен показател за това, какво количество мляко могат да правят те. Много майки не могат да изцедят и капка и въпреки това кърмят успешно бебетата си, толкова дълго, колкото желаят.
Споделяш, че ти предстои използване на упойка при зъболекар и изглежда това те притеснява. Обичайно местната упойка, която се ползва от зъболекарите не се отразява в кърмата. Все пак може да е добре да споделиш със зъболекаря, че кърмиш, за да може и той да прецени лично.

Надявам се информацията да ти е била полезна.   bouquet

# 682
Здравейте, момичета!Чета ви редовно, но нещо не винаги ми се пише. Откакто вчера ни налазиха майстори, къщата ми прилича на Кербала, но за сметка на това съм си вързана у нас.  Sad Мъжът ми си ходи на работа, а аз и Ирина трябва да пазим майсторите. И имайки предвид факта, че се кърти, представете си колко добре се чувстваме и двете. Тя заспа едва сега, след цял ден будуване заради невъобразимия шум, след като рева 2 часа безутешно и непрестанно. Направо ми скъса сърцето. Накрая ми хрумна да извадя количката на терасата и след бутане там, заспа, слава богу. Praynig
Най-лошото е, че ми се очертават поне още няколко дни без излизане през деня, тъй като няма кой да стои у нас с майсторите. Оплаках ви се, сега отивам да чистя, докато детето спи, че скоро се прибира и другото и няма да успея да пооправя.

# 683
Марсинка, Да и аз и дадох Ротарикс а втория прием е сега на 30-ти този месец.

The Flower, моля, моля! Grinning Наистина най-важното е да са здрави Hug Hug

# 684
Национален протест на родителите за увеличаване на майчинството и детските надбавки

http://www.facebook.com/events/370277886390715/

Елате да защитим правата си!

# 685
Добро утро и от мен мамита. Имам голямо притеснение и моля  за съвет. Мойта шушона е на 13 дни. От петък вечерта не е акала. В неделя се обадих на педиатърката каза да и дам Лактулоза. Дадох и до вечерта се изака. Е от неделя още не е акала. Пием капките за колики  Еспумизан, възможно ли е от тях да получава запек? Не знам какво да правя. Звъннах на лекарката обясних и пак ситуацията и тя ме попита "кво ме било притеснявало, имало деца така били, кво ме било притеснявало, не можела да разбере, била с високо кръвно и нищо не и помогало" това като ми го каза откачих, кво ме интересува че имала високо кръвно, всеки с болежките си, да се обади на лекарката си и тя. Та моля ви ако има някой който е минал по тоя път да ми каже как да помогна на едно малко бебенце.
На кърма и на дохранване сме

# 686
milena _666, така е има такива бебета ,но до колко е нормално не се знае .Даде ли му пак Лактулоза ?И моето е така не ака с по 5-6 дена ,чакам чакам и му давам сиропа .Ходих при двама лекаря няма ефект от леченията .Но някъде четох ,че до 40 ден трябва да ходят всеки ден -тогава нямахме такъв проблем .
Консултирай се с друг лекар все пак бебето е само на 13 дена .

# 687
  • Варна
milena_666, както е казала ell 7 има бебета, които акат по-рядко, но бебенцето ти е много малко и на тази възраст би трябвало да ака поне по 1 път на ден.
Опитай с масаж на коремчето като правиш кръгови движения в посока на часовниковата стрелка около пъпчето. От време на време повдигай крачетата на бебето и ги притискай към коремчето.
Трябва обаче да знаеш, че ефекта  от масажите идва по-бавно.

# 688
  • Sofia
Добро утро, момичета!!!

Страхотно слънчице грее навън, аз изпратих таткото със Сияна и кучето на разходка и се радвам че мога да ви споделя как сме и ние.
Спането - Тази нощ Сияна направи рекорд заспа в 21ч. и се събуди в 7.30ч., а аз съм се събудила от 3.30ч и сън не ме лови - пусти навик.
Денем не спи много най-често докато суче си поспива сладко и най-много да й се събира по 1.30ч общо на ден да спи, но аз съм доволна.
Играта много активно от 1 седмица си хваща играчките, които й слагам по количката /старата количка на кака е страхотна, защото се люлее сама когато Сияна се клати вътре и е доста по-голяма и удобна/. Кака й се майтапи, че като наредя сергийката и бебето полудява от кеф.
Пепи ти ме попита дали каката помага, ами да помага детето, може да я успокои защото тя е може би най-спокойния човек в къщи. Сияна я обожава. Говори й безспир само кака й да и се появи в полезрението. Вчера аз влязох да се изкъпя и Сияна си играе в количката, Ива си пише думите по английски - всичко си тече по план.
Ръцете е от 1 седмица ръцете вече нон стоп са в устата ни. Преди поне ги лапаше само случайно, а сега завира и двете. Явно венците я сърбят и нея. На каката 1-вото зъбче изби на 5м и 1 седмица, така че нормално е може би от сега да я сърбят венците, все пак по-бързо се развиват сега децата.
Масаж винаги почти го правим преди баня, защото ми се усмихва и е щастлива, след къпане очаква на секундата да захапе цица, даже трудно я обличаме понякога.
Банята е това е най-големия кеф, незнам още дали го обича повече от това да си похапва, но наистина много обича да се къпе, рита актовно в коритото и се смее, голяма забава.
Отивам, че ме зове
Хубав ден на вас. Hug Hug Hug

# 689
  • Сливен
Ехо....къде се покрихте?! - предполагам, че всички сте по разходки. И ние с Ивка бяхме навън, но се прибрахме. Моята сладурка имаше лека хрема, но с малко физиологичен разтвор мисля, че се разминаха нещата.
milena _666, не се притеснявай, май при всички има такива моменти. И Ивайла акаше през 4-5 дни в началото, ама сега - всеки ден.
Хубав следобед  Hug

Общи условия

Активация на акаунт