Златна есен на вратата чука, сладко ЮЛЧЕ се смее и си гука!

• 41 824
  • 735
  •   1
Отговори
# 480
Майчета, искам само набързо да ви попитам, според вас може ли вече да слагам Бела на шезлонга в по-изправено състояние. Тя пак е уж легнала но не съвсем. Не е седнала но пък знам ли newsm78

# 481
Аз съм я слагала още преди доста време в по-изправено положение.

# 482
и аз съм слагала моя в по полуизправено положение, не седнал но полулегнал  Simple Smile

# 483
Здравейте, момичета,

отдавна не съм писала, но ние попътешествахме, а когато си бяхме в София, аз бях със запушени канали и 40 градуса температура. Цвеке много ти съчувствам и много ме е страх да не стигна и аз дотам, че вече сигурно 10 пъти съм имала запушвания. Ходихме при майка ми и баща ми. Голяма любов Simple Smile особено между дядо и внук. Ходихме и на почивка в Хисаря. На всички ни много ни хареса. Там е много тихо и малкият без проблем си заспиваше в количката, което тук му е трудно вече заради всичкия шум.

Относно темите, които разисквате - ваксините - ние сложихме първата от двойните и той два дена спа. Беше му се зачервило едното краче, но след два дни се оправи без намеса от наша страна. Относно смученето на ръцете - и нашето момче е така. Майка ми и баща ми, които са зъболекари, ме натискат да започна да му давам биберон (досега не сме пробвали). В тази връзка искам да питам - как се процедира със стерилизирането на тези биберони. Той нали като го изплюе веднъж и после как го почиствате, ако сте навън?

Нещо, което доста ме притеснява от няколко дни е, че има слуз в акото. Понякога повече, понякога по-малко, днес като че ли има и диария. Знам, че мама Рая и още една мама (съжалявам, но в момента не се сещам за името), се бореха с това. Момичета, какви бяха причините при вас и справихте ли се? Също така, мога ли да се консултирам с педиатъра само по телефона за такъв проблем или трябва да го водя на преглед? Не ми се иска, защото в момента върлува много гаден вирус, а в чакалнята със сигурност ще има болни хора...Аз се опитах да се свържа с педиатъра в петък, но не си вдига телефона #2gunfire, та се чудя утре да продължавам ли да звъня или направо да се повеждаме.

Пожелавам на всички, които се борят с болести и неразположения, да се справят бързо.

# 484
  • София
Бибероните и ги стерилизирам всяка сутрин и понякога следобед. Но аз имам 3 и една от тях не я използвам повече от 3-4 часа. Като я изплюе отивам и я измивам хубаво с топла вода и препарат за бебешки съдове и я изплаквам с гореща вода. Оставям да поизстине и давам пак.

# 485
Кати, това с кестените ни се случва доста често - падат в количката, падат по главата на Алекс. А това, че има хора, които не мислят - много са - почвам да се връщам в спомените си с Алекс. Как не са ми правили път, а аз съм с количката, чакат аз да се отместя, как ме бутат, защото аз вървя бавно по тези разбити плочки и асфалт с дупки, за да не се тряска главичката на детето. Разни бабиери решават да се преместят точно на моята пейка докато кърмя, за да си говорим Shocked- Просто съобразителноста и тактичноста е на много ниско ниво.

Srcs, почвам да си мисля, че нещо нашата Дария не е орисана много добре. И май ще направя едно по-скорошно кръщене. То падахме от количката, сега камъка - добре, че се обра удара от количката, а не от телцето на детето.

Челика, няма как да не го разпитвам. Даже му обяснявам разни ситуации и, че те са нормални.Алекс ми сподели, че иска да си играе само с Мишо и Влади, но това се децата от площадката, които ходят на други градини. Та давам съвети с мен, с таткото, броим приятелите на мама и на тати и т.н. И както е казал Мечо Пух - колкото повече, толкова повече  Wink. Дария днес също е цял ден с колики - дали не е от промяната на времето в София  newsm78

Диди, играчките ги дадох тайно. Викнах госпожата по телефона и ги оставих. Но явно лелята е казала откъде са дошли, щото Алекс ме попита койй е донесъл топките. Всъщност Алекс има собственическо отношение само към своите играчки, които разменя, иначе не дава. Към чуждите първо пита и после като си ги потърсят, ги връща - поне пред мен е така. Явно е въпрос на адаптация, но пак ми е тежко  Cry

arch.mae, радвам се, че се чувстваш вече по-сигурна. Напълно те подкрепям в борбата с кърмата. Аз вече като че ли се успокоих и ако няма днес достатъчно, Дария си наваксва през нощта. Именно поради това една нощ иска два пъти, а друг път три пъти и аз винаги съм насреща с цица Laughing. Няма гладно да остане. Друг е въпросът, че не мога да мръдна - днес едвам със се изкъпала, щото отново рева и не дава дори тати да я гушка. А за самообладанието, ами кОрава съм, но татко ни щеше да го ошамари, ако не го спрях. Направо щеше да е много грозна сцена, а бабата на момченцето, кирпич, въобще не реагира  Confused, ама има Видов ден!
Честит рожден ден на тати - здрав, щастлив, обичан, обичащ и шестица от тотото!
А кви са тия лепенки, бе мацки? Че ние ще правим ваксина във вторник.

МПеева, проблемът не е в топките! Проблемът, е че кифлата госпожа, не е изкарала всички играчки, а ги пазела  Shocked за къФ -еди кво си- ги пази и за кога не знам. Проблемът е, че Алекс не е ходил на градина от октомври, защото първо направи две ангини, после два месеца имаше карантина варицела до декември вкл. После в София беше-20 градуса студ, не че Алекс се е спрял, всеки ден навън, на пързалка и снежни човеци, но имаше много гаден грип, после дойде пролетта със сополите и накрая лятната ваканция със смесени групи, други градини и лелки и така. Проблемът, е че вече с градината са се оформили колективи и приятелства и децата не искат да го приобщят, а явно на лелките им е все тая дали страда Алекс или не. Въобще в градините емоционалния свята е някъде много далече, както и здравето - детето трябва да вдигне температура, за да го обяват за болно!
Аз в събота сутрин - 8 часа, изцедих от едната гърда 160 мл Shocked но Дария не беше яла от нея от 3 часа

Ха-хо, е откога Еми се държи така. Защото като те чета същата картинка сме и ние. Щото оная от градината ми разправя, че щяло да се адаптира детенцето.

Пепи, Ради  Hug

# 486
Здравейте, момичета,

отдавна не съм писала, но ние попътешествахме, а когато си бяхме в София, аз бях със запушени канали и 40 градуса температура. Цвеке много ти съчувствам и много ме е страх да не стигна и аз дотам, че вече сигурно 10 пъти съм имала запушвания. Ходихме при майка ми и баща ми. Голяма любов Simple Smile особено между дядо и внук. Ходихме и на почивка в Хисаря. На всички ни много ни хареса. Там е много тихо и малкият без проблем си заспиваше в количката, което тук му е трудно вече заради всичкия шум.

Относно темите, които разисквате - ваксините - ние сложихме първата от двойните и той два дена спа. Беше му се зачервило едното краче, но след два дни се оправи без намеса от наша страна. Относно смученето на ръцете - и нашето момче е така. Майка ми и баща ми, които са зъболекари, ме натискат да започна да му давам биберон (досега не сме пробвали). В тази връзка искам да питам - как се процедира със стерилизирането на тези биберони. Той нали като го изплюе веднъж и после как го почиствате, ако сте навън?

Нещо, което доста ме притеснява от няколко дни е, че има слуз в акото. Понякога повече, понякога по-малко, днес като че ли има и диария. Знам, че мама Рая и още една мама (съжалявам, но в момента не се сещам за името), се бореха с това. Момичета, какви бяха причините при вас и справихте ли се? Също така, мога ли да се консултирам с педиатъра само по телефона за такъв проблем или трябва да го водя на преглед? Не ми се иска, защото в момента върлува много гаден вирус, а в чакалнята със сигурност ще има болни хора...Аз се опитах да се свържа с педиатъра в петък, но не си вдига телефона #2gunfire, та се чудя утре да продължавам ли да звъня или направо да се повеждаме.

Пожелавам на всички, които се борят с болести и неразположения, да се справят бързо.

За слузта - в Токуда , и на мен като на Рая,  ми казаха - диета(ако кърмиш) и изследване на акото + пробиотици. За сега цяла седмица сме добре - едва днес и вчера акото стана без никаква слуз, но пък днес пак се скъса да реве Sad Дано да се оправяте и вие бързо  Praynig

# 487
Невидимо дете,

Ние пуснахме микробиология на акото и две седмици не консумирах никакви млечни продукти. След две седмици почнах да ям млечни продукти от коза и овца. Сега, обаче отново преустанових консумирането им. Дария почна да приема и Протекдин баланс - пие го вече втори месец. Това можеш да предприемеш като първи стъпки. Но ако слузта е била инцидентна, може и да се появи при усилено слюнкоотделяне!

# 488
Здравейте, момичета!
Рая, изтръпнах от случката, която ви е сполетяла. Детето не бих ударила, но бабата щеше да отнесе скандала. Добре, че всичко се е разминало нормално. Дано и Алекс да се адаптира бързо, защото не е добре да страда така.
Колкото до емоционалното здраве в градината, това е нещо, за което изобщо не се следи. А и не само. Онзи ден минах покрай една частна детска градина, чийто двор в част от тротоара зад блока. Там беше сенчесто и направо студено, а децата бяха изведени по къси ръкави, всяко седеше, където решило - по бордюрите, по плочките, а лелките си стояха и си говореха. На всичкото отгоре децата бяха от различни възрасти, а играеха на място около 20 кв. м. И за този 'лукс' искат 550 лева на месец. Ужасно е!
Цвеке_беке, добре, че всичко е зад гърба ви! Дано ви чакат само хубави моменти.
Аз стерилизирам залъгалките само веднъж седмично, имаме няколко, но Алекс признава само една. Като падне, просто я изплаквам, понякога и със студена вода, ако липсва топла там, където сме.
arch.mae, да е жив и здрав вашият татко, много да ви помага и да се обичате.
Аз Алекс също го слагам в полуизправено положение, откакто се е родил, просто кошницата за колата ни е такава и така си стои.
Хубава и спокойна вечер!

# 489
Райче това което се е случило направо ме накара да изтръпна, Дарийка господ я пази  Praynig Hug За Алекс аз също мисля като останалите момичета, ще свикне, ще привикне и ще е щастлив че е сред връстниците си, просто му трябва явно повечко време  Hug
Цвеке оле мила какво си преживяла, наистина ти се възхищавам за търпението и смелостта  Hug Важното е, че сега всичко е зад гърба ти  Hug

# 490
  • Видин
Добра вечер и от нас
Гледам повечето от нас нямат особено време. Но това ще се промени зимата, когато ще сме си повече време в къщи Peace
За залъгалките, аз не ги стерилизирам, само ги мия с гореща вода и препарата на Бочко, както процедирам и с шишетата за вода Rolling Eyes. Имам две еднакви на Камера, изцяло от силикон, само тях ги харесва и ги редувам, та ако след време изгубим едната да не страдаме много.
Мпеева, пожелавам ви всичко да мине като по вода с операцията и бързо да се възстанови Praynig Hug
За щастие ние със сукането нямаме никакви проблеми, пу-пу-пу. Суче си на 2,5-3ч, даже и през нощта не прави повече от 4ч пауза, а после си наваксва със сукане на 2ч Mr. Green За това и качваме така. В сряда като свалим гипса ще мина през педи да видим колко е наддал за 2 седмици и в четвъртък отново сме на преглед и да сложим новия гипс. Този път ще разпитам много сериозно доктора какво предстои точно. А сега отивам да лягам, че Марти не иска да ляга без мен, защото снощи сънува кошмар и се събуди в 5ч с рев и едвам го успокоихме с баща му. Та пожелавам ви лека нощ и спокойни сънища и да нацелувате малките съкровища Heart Eyes

# 491
# 492
Цвеке-беке Hugразбирам те напълно мила,същият кошмар и аз го преживях преди два месеца,идентичен е и моят случай ,мастит много тежък и стафилококова инфекция Twisted Evil
За раната мила,спокойно ще се затвори за около месец,и даже ще трябва да се вглеждаш,за да си забележеш белега.Аз започнах да го мажа с Контратубекс.Бързо възтановяване ти желая Hug

Връщам се да ви чета..

# 493
Добра вечер и от нас
Гледам повечето от нас нямат особено време. Но това ще се промени зимата, когато ще сме си повече време в къщи Peace
За залъгалките, аз не ги стерилизирам, само ги мия с гореща вода и препарата на Бочко, както процедирам и с шишетата за вода Rolling Eyes. Имам две еднакви на Камера, изцяло от силикон, само тях ги харесва и ги редувам, та ако след време изгубим едната да не страдаме много.
Мпеева, пожелавам ви всичко да мине като по вода с операцията и бързо да се възстанови Praynig Hug
За щастие ние със сукането нямаме никакви проблеми, пу-пу-пу. Суче си на 2,5-3ч, даже и през нощта не прави повече от 4ч пауза, а после си наваксва със сукане на 2ч Mr. Green За това и качваме така. В сряда като свалим гипса ще мина през педи да видим колко е наддал за 2 седмици и в четвъртък отново сме на преглед и да сложим новия гипс. Този път ще разпитам много сериозно доктора какво предстои точно. А сега отивам да лягам, че Марти не иска да ляга без мен, защото снощи сънува кошмар и се събуди в 5ч с рев и едвам го успокоихме с баща му. Та пожелавам ви лека нощ и спокойни сънища и да нацелувате малките съкровища Heart Eyes
kakav gips?ne6to ne sam razbrala?

# 494
Здравейте,
скоро не съм поглеждала тук и виждам, че много бързо се изнизват темите.
Ние сме добре, бебо започна да поспива и през нощта, освен едно будене към 4.30, но това да е не са три. Иначе си хапва като часовниче. От две седмици мъчим едни сополи, от време на време изкашля но еднократно и това още не го броя, вероятно е от секрета, който се стича.
Вкъщи всички минахме през сополи и силна хрема-поредния вирус.
Само мъника да се оправи пък другите сме лесни  Simple Smile
Порадвахме се на дълги разходки на слънце, нашия батко се кефи много навън. Вече двамата посвикнаха един с друг и в къщата е спокойно.
Мама Рая, на детските площадки и в паркчетата всичко може да се случи, просто дано всички имаме късмет. Децата играят по всякакъв начин и хвърлянето е един от тях. На една от близките площадки направиха нещо като композиция от кубове. Това е най-любимото място на децата. Около тези кубове са насипани декоративни бели обли камъни. Онзи ден едни големи деца разбутаха играта на по-малките, моя щурчо за да ги накаже започна да ги замеря с камъните. Като го видях щях да полудея, изтичах и обясних но по-големите деца много ги бяха ядосали и малките така бяха решили да реагират.  newsm78 Аз настръхнах, защото ... се сещате какво може да стане. Добре, че след акто се намесих те се успокоиха и продължиха да играят.
Аз се дразня по скоро, че има родители включвам и бабите и дядовците, които не обръщат внимание и оставят по-големите деца без надзор, това ме побърква. Когато се обърне внимание навреме игрите са по-спокойни.

tsveke beke Много неприятна развръзка, но след подобни изпитания някак се радваме, на това което имаме. Когато се разминат някак нещата, жалко за кърменето но и АМ е храна и в крайна сметка бебето е нахранено и спокойно. За теб е гадната част, но здраве да е и бързо да се възстановиш. Жените имаме какви ли не препятствия за съжаление не леки.

Моето бебе издържа пътуване до Бургас, държа се много мъжки спа почти през целия път. Там също! Идването на по-лошо време ме притеснява, че ще ни затвори вкъщи. Надявам се баткото тази година да ни носи по-малко вируси от детската, че настръхвам.

Сега Ви казвам лека нощ, пък дано скоро пак имам ентусиазъм да пиша, но зимата определено ще е повече  Wink

Общи условия

Активация на акаунт