Златна есен на вратата чука, сладко ЮЛЧЕ се смее и си гука!

• 41 824
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
Мойри, нямаш проблем! Ще попитам следващия път като се чуя с него.

mimimi_k, защото според мен, ако имаше ефект, щеше да е видим след започване на диетата, а не след края й и захранването ми с киселото мляко. Аз правих диета 2 седмици и през този период, нямаше и един памперс без слуз. А и ако е от ваксината, означава, че той въобще няма такава алергия и няма как да има резултат.

Понякога трябват 2 седмици поне за да даде ефект - ама знам ли. То и ваксината си има влияние сигурно де. Аз пиех много натурални сокове от кутия и се чудя - дали от консервантите не беше тая слуз и кръв  newsm78

# 541
  • София
При нас се получи точно след ваксината, 2-3 часа по-късно. Получи разстройство и така с рядко ако си откарахме цял месец. Аз сокове не пия и гледам да не ям продукти с консерванти (намират се вече на пазара).
А иначе подозирах и прясното мляко, защото след една закуска с овесени ядки, получи много колики и се разсипа то акане милото Sad Но очаквах след като не пия да спре, а то...

# 542
          Здравейте, мамчета, и аз се предадох в борбата с кърменето!
          mpeeva, ha-ho вие след като се изцедите и му дадете кърма, дохранвате ли бебоците с АМ, по колко кърма им давате? Моя Тео отказа да яде цица, аз съм си виновна, да слушам хората. Наплаках се хубаво,  много ми е гадно, че вече неще да суче, но в крайна сметка да е жив и здрав, гладен няма да го оставим. Започнах да се цедя и да давам кърмата, но после го дохранвам с АМ, много го харесва. Яде по супер много  newsm78, ограничавам го по указанията в кутията. Ако му дам 80,90гр кърма, давам му още 90гр АМ, ако кърмата е повече 100, 120 още 60гр АМ, някой път само АМ 150гр., но той все иска още. На кутията на млякото пише 5 хранения, а ние ядем по 7,8 пъти, през три часа и продължаваме да се будим и нощем. Как да го отуча от нощното хранене? За две седмици видимо започна да дебелее, вече имаме бузки, кълки, и шкембенце, страх ме да не стане много пълничко с това изкуствено мляко.
         Иначе вече сме толкова спокойни, нямаме колики, стомахчето е пълно, голям кеф  Laughing
         Не съм ви разказвала, как нашата педи, ни изкара с вродено заболяване на тазобедрената става, прати ни на ортопед, който каза, че нищо ни няма, така се бях изплашила......Вие правите ли им гимнастика, педи ме кара да му събирам крачетата, да го разкрачвам и да ги опъвам обратно. Тео си стяга крачетата при това упражнение и като отидохме пак на преглед и тя като му направи упражнението,  заключи ни тази диагноза  #2gunfire, слава на бога нищо ни няма. Мами, вие имате ли сини книжки на бебоците, доколкото разбрах педи трябва да ни я даде, че на зима мисля да я сменям.

# 543
Момичета, много благодаря за съветите за залъгалките и за слузта. Ние днес успяхме най-сетне да стигнем до нашия педиатър. Той каза, че няма нищо притеснително. Според него най-вероятно е от кравешките млечни продукти, тъй като аз ги бях спряла, докато малкия имаше колики и преди 2-3 седмици ги започнах отново. Възможно е раздразнението на червата да се прояви след време, а не веднага в деня, в който си го ял. Затова си мисля и че ефектът от диетата също идва след известно време. За лечение - каза да мина на кози и овчи млечни продукти и му увеличи Биогайята на 3 пъти по 5 капки на ден, докато изчезне слузта. Иначе каза, че понякога може да се появи слуз, когато започват да растат зъби, но при нас не е от това.

# 544
  • София
Благодаря ви момичета!  Hug Hug
Didi* и аз се чудя дали е от ваксините или от млечните продукти или пък е някаква друга причина.  newsm78 При нас проблема започна 3-4 дни след ваксината. Акото стана много рядко и акаше по 5-6 пъти на ден. Освен това и не искаше да яде много-много. В резултат за 10 дни беше качил само 150-200 гр. Според педито не можело да бъде от ваксините.
Аз още тогава започнах диета, но не я спазвах чак толкова строго - в смисъл хапнах 1-2 пъти по-една чашка таратор и малко овчи кашкавал и сирене. Въпреки това акото се подобри - значи може би не е от млечните продукти.
Другото което се чудя е за Биогаята. Аз му я спрях, защото не виждах никакъв ефект след 10 дни даване и точно след два дни акото се подобри - без Биогая. Сега пак му давам, но се чудя и май ще я сменя с Протексин.  newsm78 Много ми се струва да ака по 3-4 пъти на ден, въпреки че акото е по-добре - остана само малко слуз. Утре ще се консултирам с гастроентероложката.

# 545
Пепи, да, Дария имаше много колики и когато спрях млечните и биогаята отшумяха. Тези дни пак има, но мисля че е от червените чушки, лютеницата и едн руска салата. Хомеопатката ми сподели, че има доста пациенти които не са доволни. Аз имам и една приятелка, която категорично не дава Биогая на детето, защото го запичало.

Гибанче, Сами на Диди има същия проблем. Дария продължава да ака слуз, но не знам от какво е. Ще питам педи. Много съм доволна от Протексина. Аз и Дария поем от него. Тя пие Ристора - педи каза поне два месеца. Аз пих един месец преди да родя Баланса, и сега пак възстанових, защото откакто родих имам проблеми със стомашно-чревния тракта. Биогая не давам.

Мимик, аз капвам 5 мл кърма и го разбивам на кашичка и така го давам. Дария го яде с лъжичка.

Гибанче, аз ям всичко без мляко и млечни продукти. Вчера си позволих три лъжици овче мляко и Дария днес ака три пъти  Shocked. На закуска ям филия с филе, траен колбас, кренвирш, маслини, яйце. На обяд супа - постна или месна, печена пържола на скара от пил филе, готвено. Вечеря - нещо на скара или паста, или готвено. Между храненията бисквити, соленки, кроасани, толкова ми се яде сладко, че ...не знам. Плодовете ги беля - но вече само по един плод, без портокали, кивита, грейпфрути и др цитруси. Хапвам банан, ябълка, печена тиква.

Дария скимти, после ще продължа

# 546
          mpeeva, ha-ho вие след като се изцедите и му дадете кърма, дохранвате ли бебоците с АМ, по колко кърма им давате? Моя Тео отказа да яде цица, аз съм си виновна, да слушам хората. Наплаках се хубаво,  много ми е гадно, че вече неще да суче, но в крайна сметка да е жив и здрав, гладен няма да го оставим. Започнах да се цедя и да давам кърмата, но после го дохранвам с АМ, много го харесва. Яде по супер много  newsm78, ограничавам го по указанията в кутията. Ако му дам 80,90гр кърма, давам му още 90гр АМ, ако кърмата е повече 100, 120 още 60гр АМ, някой път само АМ 150гр., но той все иска още. На кутията на млякото пише 5 хранения, а ние ядем по 7,8 пъти, през три часа и продължаваме да се будим и нощем. Как да го отуча от нощното хранене? За две седмици видимо започна да дебелее, вече имаме бузки, кълки, и шкембенце, страх ме да не стане много пълничко с това изкуствено мляко.

Ne razbrah za6to dava6 i dobavka adaptirano mlqko?Ne moge6 da izzedi6 pove4e li?Az li4no dawam kolkoto imam, no sam zabelqzala 4e dozata i e kam 100-120 ml na qdene, qde na 3 3asa nqkade.no prez denq ne moga da izzedq tolkova i davam tolkowa kolkoto ima,60,80 100 no6tem uspqvam da q primamq na gardata, no trqbva da e mnogo sanliva useti li se 4e e garda spira da su4e.estestweno su4e po nqkolko minuto i sled 1-2 pak e na gardata.Taka zavigdam na tezi deto bebetata im spqt prez no6ta.Moqta emma no6ta i e ot 18-22,23 i ot tam se po4va sabugdane na vseki 4as i batkoto i toi kato stane po 3 pati da idval pri nas v spalnqta, naprovo sam kato zombi, sutrin stavam kam 6 da moga da se zedq da dam na Emma predi da izlezem za gradinata.Predi imah zamrazena i topleh no razervite svar6iha:(

# 547
Здравейте, момичета!
Вече успях да приспя Алекс и се надявам да спи спокойно. От около седмица ми се събуждаше на всеки 2 часа през нощта за ядене, но последната нощ пак се храни само 3 пъти през 3-3.5 часа.
Момичета, давате ли вече вит. Д, че аз само веднъж съм давала, другите дни си излизаме и все има слънце, така че не съм давала?

# 548
Мойри, в бг-мама има тема за хомеопатичното лечение и там можеш да попиташ за добър хомеопат в някой град.

Момичета, само на мен ли ми прави впечатление, че кърмените бебета акат слуз, кръв и въобще само те имат притеснително ако? Има ли бебета с такива оплаквания, но да са АМ?
Много ви моля да отговорите, защото ако се затвърди наблюдението ми, едва ли проблема е във ваксините!

Диди, благодаря ти за споделеното за Хирон  Hug. Точно това ми каза и Пунева, че в началото ще тичаме за всеки сопол.

# 549
МПеева, оф и аз завиждам на тези мами със спящите бебета, но не е до кърма. Моята Дария през нощта яде през три часа - цока-цока и изплюва гърдата, а тя още е пълна. Така че явно не е до липса на мляко, а до капацитет на коремче  Wink, поне при нас

# 550

mpeeva, ha-ho вие след като се изцедите и му дадете кърма, дохранвате ли бебоците с АМ, по колко кърма им давате? Моя Тео отказа да яде цица, аз съм си виновна, да слушам хората. Наплаках се хубаво,  много ми е гадно, че вече неще да суче, но в крайна сметка да е жив и здрав, гладен няма да го оставим. Започнах да се цедя и да давам кърмата, но после го дохранвам с АМ, много го харесва. Яде по супер много  newsm78, ограничавам го по указанията в кутията. Ако му дам 80,90гр кърма, давам му още 90гр АМ, ако кърмата е повече 100, 120 още 60гр АМ, някой път само АМ 150гр., но той все иска още. На кутията на млякото пише 5 хранения, а ние ядем по 7,8 пъти, през три часа и продължаваме да се будим и нощем. Как да го отуча от нощното хранене? За две седмици видимо започна да дебелее, вече имаме бузки, кълки, и шкембенце, страх ме да не стане много пълничко с това изкуствено мляко.

Ne razbrah za6to dava6 i dobavka adaptirano mlqko?Ne moge6 da izzedi6 pove4e li?Az li4no dawam kolkoto imam, no sam zabelqzala 4e dozata i e kam 100-120 ml na qdene, qde na 3 3asa nqkade.no prez denq ne moga da izzedq tolkova i davam tolkowa kolkoto ima,60,80 100 no6tem uspqvam da q primamq na gardata, no trqbva da e mnogo sanliva useti li se 4e e garda spira da su4e.estestweno su4e po nqkolko minuto i sled 1-2 pak e na gardata.Taka zavigdam na tezi deto bebetata im spqt prez no6ta.Moqta emma no6ta i e ot 18-22,23 i ot tam se po4va sabugdane na vseki 4as i batkoto i toi kato stane po 3 pati da idval pri nas v spalnqta, naprovo sam kato zombi, sutrin stavam kam 6 da moga da se zedq da dam na Emma predi da izlezem za gradinata.Predi imah zamrazena i topleh no razervite svar6iha:(
              Не ни стига кърмата, аз не цедя през три часа, някой път пропускам, чакам да ми се напълнят гърдите. Ако цедя през три часа, излиза около 70, 80гр. дори и да изцедя 120гр пак не му стига. Единствено сутринта изцедих 200гр, понеже не се цедих през нощта и тогава му стигна  #Crazy.
             мама Рая, ние нямаме проблеми с акането, макар че сме и на кърма и на АМ.

# 551
  • Видин
А какво представлява тази слуз дето акат? Няколко часа след като ни биха ваксината се изака и от тогава като ака има и като по твърдо от акото, не е само кашесто. Предполагам за това говорите и вие. Рая, за протокола и ние сме изцяло на кърма, даже вече и вода не пие Peace Имам биогая, която не бях съхранявала като хората. Седмица след като я купих видях, че пише да се съхранява в хладилник, а аз моята си я държах на стайна Т. Сега си стои в хладилника, но ме е страх да му давам, да не би нещо да й има. Вие в хладилник ли я държите?

# 552

Не ни стига кърмата, аз не цедя през три часа, някой път пропускам, чакам да ми се напълнят гърдите. Ако цедя през три часа, излиза около 70, 80гр. дори и да изцедя 120гр пак не му стига. Единствено сутринта изцедих 200гр, понеже не се цедих през нощта и тогава му стигна  #Crazy.

Основна грешка - ако искаш да имаш кърма не се "чака", а се цеди Simple Smile или сучене - доста по-ефективно. Големите паузи дават сигнал на организма ти, че  не е нужно мляко на бебето и то намалява. Ето статия по темата - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=20542.0

# 553
Ния нашата педиатърка изрично ми подчерта Биогайата в хладилник! Не че ще се развали, а умират бацилчетата вътре  Hug
Райче мисля че Ема преди месец се оплака за Сиянка че има кръв в акото ако не се лъжа, а тя е изцяло на АМ. А за запичането от Биогайата мисля че има нещо вярно, защото Илиан започна да ми ака през ден, вместо по два пъти на ден  newsm78

# 554
Подкрепям Пепи за съхранението на Биогаята. Даже в аптеката трябва да се съхранява на студено - това изрично ми го е казвала и систър - тя има хладилниче в аптеката си за ваксините и биогаи. Аз това за Сиси съм го пропуснала Rolling Eyes

Нийче, като залепиш двата края на памперса и после като ги раздалечиш, акото почва да се точи като сопол. Днес Дария имаше и капка слуз. Оф направо вече не знам. Пак днес попаднах на статия, в която пишеше, че цялата лигавица на стомашно-чревния тракт е покрита със слуз за защита и това е оттам. Това, което ме притесни, че слузта се увеличава, когато има инфекция или нарушаване на лигавицата, но ние вече колко време се лекуваме. Аз от 1 септември съм на забранени кравешки храни и продукти съдържащи млечни продукти.

Общи условия

Активация на акаунт