Да украсим коледната елхичка на другарката добричка Коледна томбола гоблени

• 33 371
  • 627
  •   1
Отговори
# 90
Loshana  В магазин Слънчоглед също има и то на прилична цена,може да си вземеш 1-2 ,а не цял комплект от 6 или 8 както в Кауфланд.
 newsm44 успях да направя и двете неща,които бях запланувала.Като за първи опит съм доволна от себе си.Е и аз работих с отверка.

# 91
Те в Кауфланд бяха по  6 бр за 1,99 лв., а вчера като ходих ги бяха намалили на 0,74 лв., но имаше ситни топчета и сърца.

# 92
  • София
6 броя ме устройват, да има поле за грешки  Laughing

# 93
Цяла нощ сънувах коледни топки, как ги изработвам и т.н...... Joy

# 94
  • София
Хайде  и аз да се попълня лексикона  Flutter

1. Надежда /nadezhda96/
2.на 36г. ,но се чувствам на 16
3.Омъжена щастливо естествено  Wink
4.Имам две момичета на 6г. и на 13г.  Grinning, едно кученце (пекинез) казва се Ема
5.Когато не шия обичам да си похапвам ядки и сладички неща  за пиене бялото винце ми е фаворит.  Peace
6.до сега съм шила 1/4 предимно , но сега се запалих по кръстчетата .
7. Шия без помощни средства  все се каня да пробвам с гергеф  Whistling Организацията ми при шиене е конците в отделни пликчета  със съответната номерация и всичко това в кутия.
8.Предпочитания като се замисля нямам обичам нежните гобленчета , единствено не харесвам щампите . Конците когато си комплектовам сама са на ДМЦ и Ахинор .
9.Малко съм предубедена към новите техники и не защото не ги харесвам , а защото ме е страх че няма да се справя.
10.Искам да ви кажа че ме зареждате с голямо настроение и вдъхновение. Hug Hug Hug

# 95
  • Юпитер- Сатурн

Аз съм така от дни. За първи път ще правя коледни топки и висулки и сега избистрям стратегията  Joy

# 96
Аз съм така от дни. За първи път ще правя коледни топки и висулки и сега избистрям стратегията  Joy

Аз шиех ( гоблени ) преди 10 -12 години и тази година отново се върнах към любимото си хоби, просто така...... Много интересно беше в началото, че виждах всичко е бодчета. Няма да забравя една вечер бяхме седнали с ММ около морето на едно заведение и аз виждах пейзажа срещу нас в гобленов бод и то 1:4  hahaha bowuu Викам на ММ: виж колко е красиво като гоблен  Joy

# 97
Едно го мислех, друго стана, ама нейсе! Най-накрая и аз мога да попълня лексикона. Ле-леее, такова нещо не съм попълвала от толкова отдавна....

1. Антония - Miss Emerald
2. Тази година отпразнувах четвърт век  Mr. Green и то защото гледах стар календар, та цели 10 години не съм сметнала Wink
3. Омъжена
4. Две прекрасни деца, които са и две от най-съкровените ми сбъднати мечти.
5. Когато не шия обичам да ям шоколад и си пийвам по малко според сезона - лятото биричка или изстудено бяло винце, а зимата кога малка ракийка, кога червено винце, според настроението. Но по принцип, когато не шия, най-обичам да се заровя в материалите ми за другото хоби, използвам всяка свободна минутка.
6. Преди да ви открия шиех само гобленов бод и имах големи резерви към кръстчетата. Сега е точно обратното!  Grinning Имах големи опасения, че с комбинираните бодчета и различните брой нишки няма да се справя и ще се оплета като пате в калчища, но...  и за това грешах, поне до тук не успях.
7. Когато шия кръстчета задължително ползвам гергеф, иначе не мога. Имам няколко. Ако е гобленов бод - без. Не мога обаче без да драскам по схемата, тук вече се оплитам, ако не задраскам ушитото. Ако шия картичка или друг дребосък не принтя схемата, а си я отварям с програмата Пейнт и си драскам с четките. Голям мерак имам за още една ножичка и се бях наканила да си взема този месец, но модела, който ми е легнал на сърце, го нямаше. А имам нужда определено, защото започнатите ми гоблени са в две кошнички с капачета и имам една метална кутия за дребосъчетата и всеки път търся къде точно е ножичката.
8. Предпочитания към определени фирми нямам, защото самия гоблен трябва да ме грабне и да пожелая да го ушия. Вече предпочитам неразграфената панама, 14 или 16 каунт, голям мерак ми е да си взема и черна, за да ушия любимото ми конче, но все още не съм стигнала до там. Конци си купувам само ДМЦ, даже вече си имат една голяяяяма кутия и си направих и разделителчета, някой път ще снимам и ще ви покажа. Другите марки остатъци са в една съвсем невзрачна кутия, която е толкова стара, че се чудя как удържа, но и за там съм намерила решение, само време да намеря отнякъде  newsm78
9. Нови техники трудно подхващам, но бръмне ли ми мухата, опитам ли може да няма спиране. За това засега предпочитам да остана на изпробваните!  Grinning
10. Пожелавам на всички ни успешна и богато емоционална игра, която да остави у всяка от нас само и единствено хубави спомени и да предизвиква широка усмивка всеки път, когато след време се сетим за нея!

# 98
  • София
Чета отговорите на лексикона и установих, че съм си пропуснала домашните любимци - имаме две дворни кучета тип софийска превъзходна, на 12 години са вече, и едно щуро 30 килограмово питбулче на 1 година. Яде като кон, тежи като бизон и е щур за 9 села... Все още с децата се гледат само от разстояние и излизат по график - едните вътре - другите вън и обратно.. ooooh!  Моята голяма любов - старият ни питбул, почина преди година и малко...с него не ме беше страх да си оставям децата, докато на сегашния...не му вярвам някак си...
И пак чета, чета и установих, че нямам никаква организация на моите конци  newsm78 Те не че са много - накупих си от разпродажбите на милена стил, от онези мулинета в пликчетата, и може би за това не съм ги организирала - хабер си нямам кой цвят кой номер е и още по-малко каква марка са...Ама вършат работа за сега  Laughing

# 99
Loshana, и аз забравих това онова, като това, че според мен е мазохизъм да избродирам покривка за маса и някой да ми я лекьосва отгоре без да му пука  Mr. Green , а колко труд има в нея....
Конците си ги държа в 2 кутии за обувки и вътре е хаос невероятен  Embarassed Само от гоблена който в момента шия са ми в ред конците и си ги пазя да не вземе децата да си харесат някой цвят. Мъниста също ползвам напоследък да украся това и онова, за тях имам кутийки. И така.....сигурно пак съм забравила нещо

# 100
Хайде и аз да се включа в лексикона:
1.Яна-ник ya_ya
2.35 навършени
3.щастливо омъжена за най-прекрасния мъж
5.Обичам да пия всичко,което ми харесва-по малко ракийка,хубамо уиски,биричка и винце.Не обичам кола и чайове-единствено чай от балканска мащерка-обожавам го.
4.Моите слънчица-Илия на почти 8 години и Виктор на 4год.-не мога да живея без моите деца
6.Научих се да шия на гобленов бод,но откакто открих кръстчетата преди няколко години предпочитам този бод,а също и комбинираните бодове на Дименсионс.Не съм се отказала от гобленовия бод,но не бих и започнала нещо 1:4-изглежда ми на пиксели и размазано.
7.Не обичам гергеф и всички видове рамки.
8.Много харесвам Вервако,Дим и някои руски марки,които имам в оригинал и много ми допадат-Риолис,Алиса и Панна.Иначе шия всичко,което ме грабне.Близнашка му работа-няколко неща наведнъж-само с едно не мога.
9.Пробвала съм да шия с мъниста и ми харесва.
10.Много харесвам този форум и момичетата в него.

# 101
Чета отговорите на лексикона и установих, че съм си пропуснала домашните любимци...

Не съм забелязала този въпрос, но да допълня, че ние сме пълна къща - имаме 4 котки (бяха 8 Laughing ) и 1 куче - което вече е доста поостаряло, тази година стана на 12.

# 102
Тази нощ пак сънувах коледни играчки и подобни. Ставам и след като закарах децата на у-ще реших да ида до Кауфланд и ...... свършили стириопорните топки  Crossing Arms Да си признае кой ги е изкупил  Crossing Arms Joy Ще се ходи до Джъмбо то е ясно  Whistling

Добро утро  Grinning

# 103
  • в една мансарда точно под звездите ..........
Най-сетне и аз да сколасам да попълня лексикона.

1. Йорданка - Дуданка
2. Фактическите ми години са 34, а с тяхното нарастване се чувствам все по-млада по дух.
3.  Омъжена за един работохолик.
4. Имам син Димитър на 9 години и един сладък персиец Пуфи на 1 година.
5. Когато не шия обичам да ям шоколад, но само Милка с цял лешник, пия по-малко вино, но бяло.
6. Предпочитам да шия кръстчета. Откакто започнах да шия Ланарте и Димешънс, някак си гобленовия бод остана на много заден план. Имам започнати няколко такива и незнам въобще дали ще ги завърша някога.
7. Помощни средства не ползвам. Не мога да шия с гергеф, някак си не ми е удобно.
8. Харесвам гоблените на Ланарте, Димешънс, Риолис. Не харесвам щампите и гоблените на Роял Париж, заради техните половинки кръстчета.
9. Обичам да изпробвам нови техники и така разбирам какво ми харесва и какво не. Сега съм се навила да си купя и първия гоблен с мъниста.
10. Сега като попълвах лексикона се сетих, че щеше да ми е интересно и да разбера какви са ви професиите, момичета. Аз съм счетоводител по образование, но имаме книжарница с магазин за играчки и сега работя там, т.е. за себе си. Опитвам се да си водя и сметките на магазина.
Та това. С една дума ОБИЧАМ ВИ!  Hug

# 104
  • София
Сега като попълвах лексикона се сетих, че щеше да ми е интересно и да разбера какви са ви професиите, момичета. Аз съм счетоводител по образование, но имаме книжарница с магазин за играчки и сега работя там, т.е. за себе си. Опитвам се да си водя и сметките на магазина.

да, хубаво ти е хрумнало.. Аз съм туристически агент в отпуск по майчинство. В началото водех групи по почивки из Гърция и Турция, след това се занимавах с круизи. Сега, като ми изтече майчинството, ще видим на къде ще поема..Още са ми малки децата, може би ще ги гледам още една година и ще поработвам нещо от вкъщи.. Мечта ми е да си отворя интернет магазин за джиджавки и аксесоари, ама...за сега само си мечтая. В този ред на мисли, поздравления, Дуданка, няма по-хубаво от това да работиш за себе си. Трудно е, но пък е сладко.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт