Да украсим коледната елхичка на другарката добричка Коледна томбола гоблени

• 33 371
  • 627
  •   1
Отговори
# 60
Т Г О В О Р И
1. Ивелина - delfin4e
2. Още малко и ще прхвърля 31 и ще стана на 16 евро   Thinking
3. Щастливо омъжена
4. Все още е/са само мечта  newsm63
5. Докато шия обичам да ям (а то и си ми личи)  newsm55- всички сладки неща с кокос и шоколад, и да пия ракийка и биричка, много рядко винце, а по специални поводи само казвам наздраве с уиски! Най-обичам да пия вода.
6. Някога шиех само гобленов, но съм пробвала и кръстчета и полукръстчета, фр. възли, и вече шия всичко! Само мънистата нещо не ме привличат!
7. Имам несесери, чанти, класьори и всякакви найлонови торбички за отделните гоблени и текущите, шия и с гергефи, но само при особена необходимост, ножици   newsm78 уж имам няколко - но като ги търся все ги няма, игли имам много, но винаги имам нужда от повече, че все не ми стигат - много ги хабя - сякаш се изтъркват и всяко нещо с нова игла.  Whistling Много конци имам и никога не ми стигат кисийките да ги събирам  ooooh!
8. Откакто видях и пипнах Дименшън съм влюбена в тях, но не отказвам всяка красота, стига да ми хване окото де  Crazy
9. Новите техники трудно им се навивам, ама почна ли веднъж, няма потушаване лудостта ми!
10. Коментари:
 Peace Вярвам, че играта ще е страхотна, зареждаща и вдъхновяваща изпълнена с много приятни емоции!  Hug
 Gift Без да разпалвам каквито и да е страсти, просто уточнявам, че нямам нищо против да изпратя и на другарче в чужбина! Какъвто ми е късмета!
И не забравяйте, че сладкишите са само пожелателни, не задължителни за печене в домашни условия -  Naughty който прави предварителни опити - да препраща към мен всякакви брак, изгорели и дефектирали изкушения - приемам с удоволствие!  tooth

Последна редакция: пт, 21 сеп 2012, 16:37 от delfin4e

# 61
  • Brussels
28-ма  Hug

1. Надежда- nadeto_sp
2. 27
3. омъжена
4. имам един разбойник, който става на 5 другия петък
5. и да шия, и да не шия все ям и пия. Освен това  много обичам и да готвя.  Cъбирам подправки от цял свят.
6. кръстчета, гобленов не мога.
7. не мога да шия без гергеф, никога нямам достатъчно игли ( шия всеки цвят с отделна игла) и маркери.
8. харесвам всичко, само да не е много голямо и с безкраен фон.
9. да, само да не са много засукани.
10. как ще изтрая 2 месеца докато си разбера другарчето

който прави предварителни опити - да препраща към мен всякакви брак, изгорели и дефектирали изкушения - приемам с удоволствие!  tooth
hahaha Hug

Последна редакция: пт, 21 сеп 2012, 17:03 от nadeto_sp

# 62
Добър ден  Grinning

1. Димитрина/didida
2. 38BG, 19Euro, 24USD или по който курс искате.....все са толкова  Laughing
3. Омъжена щастливо ( на този етап  Wink)
4. Батко Слънчице - 11г. и малка Звездичка - 6г., които безкрайно обичам  Heart Eyes
5. Обичам да ям и пия всичко, но най вече червено винце, ракийка, водка, газ, мас, мастило  .....Crazy........абе всичко, но по малко. Чревоугодничка съм, ама не мога да нося Mr. Green
6. Научих се да бродирам с гобленов бод, но на последък май шия предимно кръстчета.
7. Мечтая си и все се каня да си направя един класьор/органайзер за конци (една мацка беше показала с джобове А4 шити на машина или нещо такова newsm78) много и завидях Laughing, ама време за 400бр цветове(джобчета) мисля, че в тоя живот няма да успея да намеря Laughing Държа си конците в едни малки торбички, ама щото са много и голямо търсене и пулене настава  ooooh! Иначе шия с гергеф, удобно ми е(трябва да си купя още един)
8. Предпочитани марки и големина нямам, стига да ми хареса картинката.
9. Експериментирам с удоволствие техники, пози Mr. Green.......гледам да шия полу легнала  Joy 'щото легнала не мога да си следя схемата  hahaha
10. Препоръки.....нямам, но имам надежда и очакване да се получи прекрасна и удовлетворяваща всички игра  Hug

Последна редакция: сб, 22 сеп 2012, 13:58 от didida

# 63
  • София
Хайде и аз да попълня лексикона:)
1. Криси - Малко Сладко Коте (МСК)
2. Почти 24, но варира от 12 до 70  Crazy
3. Несемейна
4. Деца нямам, но имам 2 кучета, които са ми като деца (хъскита, женски, на почти 4 години и 1.6години)  Simple Smile
5. Обожавам шоколад (без бял), но не си падам по алкохола Simple Smile Но една шоколадова торта с ром не бих отказала  Laughing
6. Всичко, което ми допадне, шия почти винаги според инструкциите, независимо от бод. Не обичам 1:2 (т.нар. вилеров бод), но и него съм шила.
7. Единствено гергеф имам, рядко го ползвам. Много, ама страшно много имам нужда от повече време в денонощието, месеца, годината! Ако може - сегашното поне х2! Flutter
8. Откакто открих Dimensions, друго не ми се хваща, но съм шила и шия всичко, което ми хареса, независимо от фирмата.
9. Да, наскоро почнах да плета от хартия... Голяма зарибявка! Simple Smile
10. Повече време, както споменах, и да се получи една страхотна игра  Hug

# 64
  • Brussels
Дидида, много сладки дечица, да са ти живи и здрави! Hug

МСК, твоите кученца ли са на аватара ти?

# 65
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Опа, nadeto_sp  Hug
Чакаме № 29, защото вече имам резервация за № 30  Mr. Green

Апропо, ние с Делфинче като помагачи един на друг си разпределяме задачите:
аз мога да давам съвети и евентуално реСцепти както казват бабите относно готвенето, а делфинче ще дегустира и одобрява производството, дори да е брак.

Ето още една идея : ако някой се притеснява относно своите кулинарни умения имам една две рецепти за сладки, които мога да Ви споделя защото са лесни и елементарни, но определено са вкусни. Всичко е изпитано. newsm64 Аз обичам да експериментирам в кухнята, което в 99,999 % от случаите е успешно и се харесва на семейството ми.  newsm22

Мисля, че има и други мацки, които ще споделят опит.
Така че, може да се споделят рецепти, да се изпробват един - два пъти върху вашето домочадие за да се отрепетира . Мисля, че всички ще са доволни.  moresmile

# 66
nadeto_sp къде се загуби бе мила?Радвам се ,че се включи отново. Stop
Хайде и аз да отговоря на въпросите.
1.Нели Божинова-boneli
2.На 43год.,с акъл на 15 годишна
3.Семейна с двама сина на 21 и 14г и ангорски котарак на 5г
4.Всичко хапвам и пийвам/то си личи по "изящната "фигура/
5.Шия това,което ми хареса.Нямам предпочитани марки производители .
6.Все се каня да си ушия нещо като папка -несесер за гоблена,който шия в даден момент,но пусто време не остава/по цял ден шия на машина и в къщи не мога да погледна към нея/.
7.Обичам да шия лица,но не големи участъци с фон.
8.Харесвам  гоблените на Риолис и Ланарте.
9.Обичам да експериментирам с нови неща дори несвързани с гобленарството.Просто нещо да си майсторя с декупаж ,куилинг .
10.Искам да имам повече време .Надявам се отново да изпитаме голяма радост от играта.

ba4iiska ,който не може да прави сладки сигурно е направил трушийка ,сварил ракийка,така че да не се притеснява  все ще се отсрами по някакъв начин.

# 67
Хей, да не ви изтърве  човек за един ден. Радвам се че ви е харесала идеята ми за лексикон, и че сте я доразвили. Та да седна и аз да попълня лексикона.
1. Росица/люска
2.Тъкмо се стресирах че аз съм най- голямата, а бонели ме изпреварва. Аз съм на 40г. Когато трябва да съм сериозна съм такава, а иначе съм шматка, само щуротии са ми в главата.
3. Омъжена съм от почти 20г.
4. Виктория (19г.) и Александър (14г.)
5. Когато не шия а и когато шия също обичам да ям всичко, особено сладичко, пуканки, семки и всякакви ядки. За пиенето- пия ракия, вино И бира. Главното И е по повод една шега- питали някой "Ти какво ще пиеш- ракия или вино?", а той отговорил"...И бира". И кафе пия , ама само сутрин. Така че другарчето ми да не се притеснява , ако не може да готви- спокойно може да ми купи нещо сладичко или едно пакетче царевица за пуканки или семки.
6. Съпругът ми ме е учил да шия гоблени и до тази година си шиехме 1:4 и 1:1, обаче откакто попаднах на темата за гоблените тук, чух за шиенето на кръстчета и си помислих че съм попаднала на селска седянка, където бабите шият карета на Х а им викат гоблени- беше ми много странно, но като започнах да разглеждам по- подробно и се оказа че много ми харесват тези работи. Пробвах с разни дребни неща, а за рождения си ден си поисках един фар на Дим и го уших . Много ми хареса всичко, много по- интересно е от Вилеровите, но имам няколко такива почнати и все още незапочнати. Вече имам и два Дименшънса, които си чакат реда.
7. Не ползвам гергеф- никога не съм пробвала, но ми се струва че ще ми  е трудно. Ползвам светъл и тъмен маркер, ножичка и игли. Със светлия оцветявам знаците, които ми предстои да ушия, а след като ги ушия ги минавам с тъмния маркер. Игли си купувам често, защото ги губя, чупя... Класьор за конците си направих от един голям албум за снимки. И кутии имам няколко, но все се заглеждам за още някоя.
8. Нямам предпочитания към определена фирма или конци. Повечето ми неща са с български конци, имам вече няколко Дименшънса, но ако трябва да си събера нещо сама, го правя с конци Ариадна. Панами имам няколко цвята, но не отказвам още.
9. Трудно се навивам да пробвам нещо ново, но пък ако ми хареса, нямам спиране.
10. Чудя се дали да не запиша тайно съпруга си в играта и това да му е коледния подарък от мен. Аз да направя два подаръка - един за моето и един за неговото другарче, а всеки ще си получи отделен подарък. Ще поумувам- има още доста време. Иначе съм много доволна че попаднах на вас. Много ми е хубаво с вас.
Извинявайте че се поувлякох, но исках да съм изчерпателна.

# 68
1.   Мимчи Кукапинчи се казвам (Име: Мария, Ник: Estellia). Приятно ми е!
2.   На 29 години съм, но се чувствам като на 20-22.
3.   Мома съм все още.
4.   Нямам деца и хем ми се иска, хем все още май не ми стиска.
5.   Когато не шия, обичам да ям ядки, шоколад или бонбони и пия билков чай, сокчета, червено или бяло винце.
6.   Шия гобленов бод, кръстчета, комбиниран, а ми предстоят и други, които до този момент не съм пробвала.
7.   Все още не съм измислила начин за организиране на всичките неща за гоблените, включително и за конците - един път найлонови пликчета, друг път класьор за дискове... Гергефи не ползвам. Ползвам различни видове игли, ножички, карфици, маркери и др. 
8.   Фирми не бих казала, че имам любими, но харесвам нежни неща, повечето на Риолис, Дименшънс и др. Малки размерчета гоблени или средни. Панами съм ползвала 1-2 разновидности единствено. Конци съм ползвала единствено на DMC и Anchor и съм доволна.
9.   Интересно ми е да пробвам нови техники.
10.   Прегръщам бъдещото си другарче още от сега. Hug  Прекрасни сте, мили дами и се радвам, че съм сред вас. Тръпна в радостно очакване и нямам търпение да участвам в първата си томбола.  Party

# 69
didida, много сладки дечица си имаш - да са ти живи и здрави  Heart Eyes

ba4iiska, делфинче,  може на първа страница след линковете ( който страшно много ми помогнаха  Hug ) с идеи да се пускат и "примерни рецепти в помощ на гобленарките"  Grinning

Много ми е интересно да ви чета  newsm76, на мен още не ми е дошла музата  Wink

# 70
Люска много хитро си го замислила.Като знам какви красоти е сътворил сигурна съм,че ще иска сам да направи нещо.

# 71
Като правите играчки за елха от стиропорените топки на каква панама шиете мотивчетата? Аз правих яйца за Великден и ги ших на бяла неразграфена 22 каунт, с бод 1:1. Аидата а и българската едрата не са ли много твърди и ще успея ли да ги натикам в топката, а? Някой няма ли от миналата година, за да покаже как изглеждат. И друго- на 4 ли трябва да срежа топката?

# 72
Имам вече една готова играчица Wink

# 73
Люска, играчки за елха не съм правила, но такива яйчица за Великден спретнах. Ших мотивчетата на 16-ка и срязах яйцето отстрани, разделяйки го на две половини - от едната мотивчето, от другата плат, а по средата ширит. Ето от тук нататък можеш да видиш как се получиха при мен.

За рецепти още не съм разровила да видя какво точно имам, но пък направих едно албумче със схемите, които имам. Ако на някой нещо му хареса да пише на ЛС или на мейла. Те някои неща са си самите схеми, но в снимката все ми се струва, че ги намалява и ги размазва.
Тук интересуващите се могат да погледнат.

На въпросите ще драсна отговорите следобяд, че имам да довършвам едни спешни неща, които ме човъркат и хич не ми е спокойно.

ИнаТ  smile3501

# 74
1. Павлина
2. На 28 октомври ще направя 49
3. Омъжена от 25 години
4. Син на 24 и дъщеря 16, която също се запали по гобленарството)
5. Когато не шия обичам да ям шоколад и да пия кафе
6. От известно време започнах с кръстчета (вдъхновена от люска)
7. Шия само с гергеф, а лупи, линийки, рамки и т.н. не съм пробвала
8. Нямам предпочитания за фирма, панама предпочитам от неразграфената, защото нямам нерви да шия фон понякога, а конци - харесвам на Ariadna
9. Да, готова съм да пробвам
10. Вече почти съм готова с първото коледно мотивче, което ще се превърне в играчка, макар че в последно време не ми остава много време за шиене, но ще се справя до декември  Laughing

Последна редакция: сб, 22 сеп 2012, 21:43 от pavlina6328

Общи условия

Активация на акаунт