Къдрокоси красавици

• 106 804
  • 766
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, дъщеря ми е с къдрава коса. След като се изкъпе, я сресва и като изсъхне става супер. Но на следващия ден е доста заплетена отзад. Ако я среши, косата и бухва много и не е добре. Опитвам се само с пръсти да я разплета и оформя, но не става така, както си я представям- хем сресана, хем на букли.

По какъв начин разрешавате този проблем?

# 541
Вода Peace Разресване с мокра четка/гребен. Разресване на сухо и после намокряне. Това е моето решение.

# 542
  • Варна
Аз я реша само мокра, докато е с балсам под течаща вода.
Сутрешното сресване е отгоре, отгоре  Embarassed
От скоро слагам по краищата серум от масла и забелязвам, че се заплита по - малко.

# 543
Къдравата коса се сресва само мокра.
Пробемът се решава със стилизант, масло, серум, спрей - според типа коса и предпочитанията.

# 544
  • София
И аз я сресвам преди или при миене. Обаче напоследък става едно ужасно заплитане на долния пласт при врата, може би защото ми е дълга вече и едвам го търпя. Понякога сресвам само него, понякога цялата и после обилно със спрей. След тази процедура не е толкова къдрава вече, но поне не ме дразни. Идеалният вариант е сигурно сресване, измиване и оформяне през ден, но косата ми е суха, отделно съхне по цял ден, та не става и така.

# 545
Аз също гледам да я среша, докато е мокра, но ако нещо не ми хареса на другия ден, напръсквам със спрея на Глис и реша.

# 546
  • Варна
Аз ако се среша приличам на разплетена дамаджана Grinning Когато си мия косата я мокря и я реша, въпреки че фризьорката ми се кара, че коса не се реши докато е мокра. Та сресвам си я аз, измивам я със шампоан, задължително на всяко миене слагам маска. После преди да я изсуша я оръскам със спрей-олио, понамачквам я малко и суша. Сутрин като ставам я въвеждам в ред с балсам и това е. До следващото миене. Имах една съученичка като дете, която си имаше супер къдрици и всеки ден си решеше косата. Моята за да е къдрава, не трябва да я реша.

# 547
  • UK
И аз моята я реша само под душа, с гребен с широки и големи зъбци, да може хубаво да се разделят кичурите и после да имат дефиниция къдриците  Peace

# 548
Моята я реша с пръсти по време на миене, след слагането на балсам/маска. Не ползвам гребени и четки от години. Никога не реша на суха коса, ставам като луда и няма оправия после.
В дните, когато не я мия, намокрям с малко водичка и намачквам.

# 549
  • Варна
Моята я реша с пръсти по време на миене, след слагането на балсам/маска. Не ползвам гребени и четки от години. Никога не реша на суха коса, ставам като луда и няма оправия после.
В дните, когато не я мия, намокрям с малко водичка и намачквам.
Това с пръстите силно ме Заинтригува  Simple Smile
Задължително ще го пробвам.

# 550
  • Варна
И аз с пръсти я "разресвам" като слагам маската. То иначе няма как да я разнеса по цялата коса Grinning Но не й ли сложа маска после е ужасна.
Винаги съм завиждала на другите хора, които използват само шампоан, стават сутрин удрят един гребен и толкова. И косите им са хубави.

# 551
При нашите коси просто не става без балсам/маска, искат си подхранване, защото по правило са по-сухи.
missNoir, като реша с пръсти някакси са ми по-структурирани къдриците. Ще се радвам да споделиш като пробваш  Hug

# 552
   Не съм в групата на къдравите коси. Моята коса е чуплива, но ужасно много се заплита след като я изсуша със сешоар. Голямо дърпане. Чак ме заболява и скалпа. И стои ужасно - суха и с вирнати краища.

# 553
  • Варна
Дженифър, вземи си спрей олио. Докато е мокра косата я напръскай и тогава я суши. Казвам спрей, защото е лек и не омазнява.  Откакто пръскам моята, съм забелязала, че по-малко цъфти.

# 554
Дженифър, вземи си спрей олио. Докато е мокра косата я напръскай и тогава я суши. Казвам спрей, защото е лек и не омазнява.  Откакто пръскам моята, съм забелязала, че по-малко цъфти.

Благодаря за съвета. Ще си купя. Не помага и балсам при мене със заплитането.

Общи условия

Активация на акаунт