Къдрокоси красавици

• 106 799
  • 766
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Аз с пръсти успявам само да оформя косата, за сресване няма как, на врата толкова много ми се заплита, че едвам с четката успявам.
Решила съм да си взема четката за разплитане (freeze detangler) май се водиха, гледала съм ги преди време в рибката, но не ми вдъхваха доверие. Обаче фризьорката ме среса последния път с нея и определено е по-лесно, отколкото с моята.

# 571
Здравейте! И аз при вас, като естествена къдрокоска. Темичката е страхотна и много полезна. Благодаря на Жана за класификацията със снимки. Аз съм между 3А и 3Б, като за оформяне ползвам балсам без отмиване. Само с това приглаждам къдриците, стилизанти не ползвам, нито продукти за допълнително накъдряне, защото нямам нужда. И при мен проблемът е при най-горния слой и по-точно краищата му, които постоянно хвърчат и понякога стоят направо като изпръхнали. Освен това постоянно издирвам подходящия шампоан. Чудесно ми се отразяваше Pantene за боядисана коса, но откакто смениха опаковките и формулата, за нищо не става. Иначе харесвам балсамът им Full&Thick - гъст, мазен, икономичен и силно разплитащ.
Вивиан72, от кой балсам без отмиване на Ейвън си доволна? Може ли снимка? Имам и въпрос към всички - слагате ли балсам/маска в корените и защо? Благодаря предварително на всички.

# 572
Здравейте! И аз при вас, като естествена къдрокоска. Темичката е страхотна и много полезна. Благодаря на Жана за класификацията със снимки. Аз съм между 3А и 3Б, като за оформяне ползвам балсам без отмиване. Само с това приглаждам къдриците, стилизанти не ползвам, нито продукти за допълнително накъдряне, защото нямам нужда. И при мен проблемът е при най-горния слой и по-точно краищата му, които постоянно хвърчат и понякога стоят направо като изпръхнали. Освен това постоянно издирвам подходящия шампоан. Чудесно ми се отразяваше Pantene за боядисана коса, но откакто смениха опаковките и формулата, за нищо не става. Иначе харесвам балсамът им Full&Thick - гъст, мазен, икономичен и силно разплитащ.
Вивиан72, от кой балсам без отмиване на Ейвън си доволна? Може ли снимка? Имам и въпрос към всички - слагате ли балсам/маска в корените и защо? Благодаря предварително на всички.

Шампоаните на Пантен ги развалиха. Не купувам такъв шампоан вече. Преди повече от една година бях купила шампоан на Пантен и ми се появи пърхот. След това трудно се отървах от него.

# 573
https://www.avon.bg/prodykt/30307/balsam-za-blyasuk-bez-otmivane?cb=216495716
Петенце,това е балсама.
Аз ползвам и маска за коса,за подхранване,и хидратиране на косата,че нашите къдрави коси са в пъти по-сухи от правите.
Но,четох някъде,че шампоана се втрива в корените ,а маските и балсамите се втриват по дължината на  косата!

Последна редакция: вт, 04 апр 2017, 13:21 от вивиан72

# 574
Петенце, аз не слагам балсам или маска в корените, освен ако не са предназначени специално за скалпа. Нанасям ги само обилно по дължините, разнасям хубаво, разресвам косата с пръсти, връзвам я с фиба и стоя около 10-15-20 мин. според това с колко време разполагам. После изплаквам, но не напълно, а до лека лигавост на косата и това е. Grinning

# 575
https://www.avon.bg/prodykt/30307/balsam-za-blyasuk-bez-otmivane?cb=216495716
Петенце,това е балсама.
Аз ползвам и маска за коса,за подхранване,и хидратиране на косата,че нашите къдрави коси са в пъти по-сухи от правите.
Но,четох някъде,че шампоана се втрива в корените ,а маските и балсамите се втриват по дължината на  косата!
Благодаря ти за линка. Този балсам съм го ползвала, но ми изправя косата като нищо друго, иначе наистина не утежнява изобщо и дава някакво подхранване. Мислех, че имаш предвид някое кремче без отмиване от новите серии в черни опаковки.
Жана, благодаря и на теб, че сподели. Аз преди нанасях постоянно балсами и маски в корените и косата ми се омазняваше много по-малко, след това спрях и след време омазняването започна да се засилва прогресивно. Затова и попитах вас как процедирате, защото мисля, че причината е пресушаване на скалпа и ответна реакция.
Jennifer_w, напълно си права. Шампоаните им в чисто бяла опаковка не струват. Слепват и замазват, все едно са пълни с восък и после едвам се отмиват с друг шампоан. Но пък балсамите си ми остават любими. При мен дават добра хидратация и малко плътност, а почти не утежняват косата.

Последна редакция: вт, 04 апр 2017, 14:37 от Петенце Цветенце

# 576
Ами щом искаш да ти е по-къдрава,пяната на Гарние за къдрици,аз пък пяната точно заради това я зарязах,доста ме къдреше Laughing

# 577
Ами щом искаш да ти е по-къдрава,пяната на Гарние за къдрици,аз пък пяната точно заради това я зарязах,доста ме къдреше Laughing

Не, не искам да ми е по-къдрава, тя си е такава по природа, а стилизанти не ползвам изобщо, само приглаждам с балсам, както писах. Но самият балсам, който си показала при мен има силно изправящо действие, особено ако се среша след това, незнам защо. Направо е по-ефикасен от сериите за изправяне. Не казвам нищо лошо за продукта, щом ти допада и работи при теб, мога само да се радвам. Simple Smile

# 578
Е, няма проблем и да не ти харесва Simple Smile
Но, къдрава коса се намачква с продукта,а не приглажда и реши.Поне аз така правя иначе няма прибиране на тази грива,ако я среша Simple Smile

# 579
Но, къдрава коса се намачква с продукта,а не приглажда и реши.Поне аз така правя иначе няма прибиране на тази грива,ако я среша Simple Smile

Аз моята не я намачквам, а намазвам отделните къдрички, които имат нужда и са прекалено разбухнати. Отнема повече време, но стоят подредени и разделени. Не слагам обилно на цялата коса.

# 580
# 581
Трябва да го изпробвам този метод Wink

# 582
Трябва да го изпробвам този метод Wink

Малко е пипкаво, но си заслужава. Всеки забелязва, даже и мъже (които не разбират чак толкова) са ми казвали "колко хубаво ти стои косата, вижда се всяка отделна къдрица". Simple Smile Правя го и когато си вдигна нагоре малко от косата. Фиксирам вдигнатото отзад на върха на другата коса, като слагам малко черно ластиче или фибка, което да не се забелязва, изпъвам по-късичкото да не личи, а останалата коса приглаждам и оформям на отделни къдрички и става много добре - има обем в горната част и подреденост в долната, не ми зацапва лицето и дори се омазнява по-бавно. Simple Smile

# 583
Еластичен крем за вълни и къдрици Loreal Professionnel Siren Hollywood Waves 150мл
Може ли мнения ако някой е използвал продукта,дали си заслужава да го закупувам.
http://prikachi.com/images.php?images/25/9088025f.jpg

# 584
  • Варна

Аз моята не я намачквам, а намазвам отделните къдрички, които имат нужда и са прекалено разбухнати. Отнема повече време, но стоят подредени и разделени. Не слагам обилно на цялата коса.
Петенце, днес пробвах твоя метод.
Бях скептична, обаче, то стана много хубаво.
Не бях особено старателна, които кичури ги докопах, им сложих малко, но стана много хубава косата ми, с оформени, тежки масури  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт