Клуб "полицейска съпруга" - тема 4

• 66 353
  • 797
  •   1
Отговори
# 285
И защо да е попресилен сарказма ми? Не ти харесва - не отиваш! И точка.

Е, kusmet, желая много късмет в почивките в следващите години - без бази - на свободно.  Peace

И попътен вятър Hug

# 286
И защо да е попресилен сарказма ми? Не ти харесва - не отиваш! И точка.

Е, kusmet, желая много късмет в почивките в следващите години - без бази - на свободно.  Peace

И попътен вятър Hug

Така и правя, благодаря!
Само да вметна, че още нищо не е решено, дано не ги затворят без да има "компенсиране" на служителите, заради "справедливостта".

Приятни почивки на всички!

# 287
  • Sofia
Не може да става изобщо и дума за сравнение, както за цени така и за условия на почивка в базите и извън тях!
Да, апартамент някъде може и да е бил 30 лв, аз лично като проверявах някъде около базата (Созопол) за апартаменти нямаше под 45лв. От там идва и друго къде и с каква храна си храниш децата, в базата съм сигурна в качеството на храната, а и е много разнообразна, навън къде точно да седна с едно две годишно и едно по-голямо дете и да знам, че супата е сготвена сега и няма да ги хване стомашен вирус, или пък ще чакаме за храната от половин до час и децата вече ще са нервни, или няма да има места във въпросното заведение? Друго един обяд или вечеря за четирима излиза около 30лв, закуска около 10лв, значи общо най-малко 70лв - това за 10 дни е 700лв, в базата ми е 250лв заедно с туристическия данък и както е написано по-горе това включва първо, второ, десерт и плод, а в някои бази има и безалкохолни и бира към менюто. И къде точно ако си някъде в апартамент под наем ще ти играят вечер децата? В дворчето метър на метър или пък изобщо няма да има такова, или ще седят пред телевизора или лаптопа? А в базата с огромни тревни площи, обособени площадки и още десетки деца, с които създават приятелства и изкарват десет дни в игри на открито до през нощта и ти си спокоен за тях и също успяваш да си починеш! Къде е точно е приликата kusmet, че не я виждам и как ще компенсират всичко това едни 200лв??? Даже и само в пари разликата е огромна (в базата ми излиза около 500лв, а навън около 1200), но тук не става дума само за тях! А смисъла е като отидеш някъде на почивка да си изкараш качествено, нали? Лично мен въпреки, че съм с малко дете не ме притеснява и режима на водата.
Станциите са ни едно от малкото "богатства" което имаме ние полицаите и ако и това ни вземат, кои са нещата, които ще задържат хората с образование и професия в тази система, ще стават все по-малко качествените служители, защото вече нищо няма да ги привлича - няма да има така наречените "привилегии", няма уважение към професията нито от гражданите, нито от държавата (вече е срамно да си полицай), не е добре платена, ще орежат отпуските, ще сменят категорията на някои служители, ще махнат парите за пенсии, какво остава кажете?
Стана дълго, но ме боли като гледам как се опитват да ни замазват очите и между другото всичко да ни вземат! Sad

# 288
  • TX
Не може да става изобщо и дума за сравнение, както за цени така и за условия на почивка в базите и извън тях!
Да, апартамент някъде може и да е бил 30 лв, аз лично като проверявах някъде около базата (Созопол) за апартаменти нямаше под 45лв. От там идва и друго къде и с каква храна си храниш децата, в базата съм сигурна в качеството на храната, а и е много разнообразна, навън къде точно да седна с едно две годишно и едно по-голямо дете и да знам, че супата е сготвена сега и няма да ги хване стомашен вирус, или пък ще чакаме за храната от половин до час и децата вече ще са нервни, или няма да има места във въпросното заведение? Друго един обяд или вечеря за четирима излиза около 30лв, закуска около 10лв, значи общо най-малко 70лв - това за 10 дни е 700лв, в базата ми е 250лв заедно с туристическия данък и както е написано по-горе това включва първо, второ, десерт и плод, а в някои бази има и безалкохолни и бира към менюто. И къде точно ако си някъде в апартамент под наем ще ти играят вечер децата? В дворчето метър на метър или пък изобщо няма да има такова, или ще седят пред телевизора или лаптопа? А в базата с огромни тревни площи, обособени площадки и още десетки деца, с които създават приятелства и изкарват десет дни в игри на открито до през нощта и ти си спокоен за тях и също успяваш да си починеш! Къде е точно е приликата kusmet, че не я виждам и как ще компенсират всичко това едни 200лв??? Даже и само в пари разликата е огромна (в базата ми излиза около 500лв, а навън около 1200), но тук не става дума само за тях! А смисъла е като отидеш някъде на почивка да си изкараш качествено, нали? Лично мен въпреки, че съм с малко дете не ме притеснява и режима на водата.
Станциите са ни едно от малкото "богатства" което имаме ние полицаите и ако и това ни вземат, кои са нещата, които ще задържат хората с образование и професия в тази система, ще стават все по-малко качествените служители, защото вече нищо няма да ги привлича - няма да има така наречените "привилегии", няма уважение към професията нито от гражданите, нито от държавата (вече е срамно да си полицай), не е добре платена, ще орежат отпуските, ще сменят категорията на някои служители, ще махнат парите за пенсии, какво остава кажете?
Стана дълго, но ме боли като гледам как се опитват да ни замазват очите и между другото всичко да ни вземат! Sad

202uu

лаем всечке срещу месечината, ама ...кой го е еня

# 289
  • Sofia
За съжаление е така... ще си направят, каквото са си решили без изобщо да се допитат до нашето мнение и без да ги интересува какво е то! Ние не сме хора за тях, за това и текучеството ще бъде голямо и качеството ниско!

# 290
  • TX
Естенсвено, че не сте хора вие сте служители...

# 291
  • Ботевград
И да има компенсации те ще се дават 1-2 години и после ще се отрежат..заради "високият" бюджет  Confused не мислите ли?

# 292
Да ги закриват !!!Вместо да се харчат пари за тези станции да се определи някаква сума за всички служители  например по 1000 лв.  веднъж годишно като излизаш отпуска ! Така всички ще са доволни!с изключение на началника на станцията   Всеки сам ще определя начина си на почивка! няма да има едни с карти други на свободно  договаряне където искат ,правата  на всички служители ще са изравнени !   

Рядко пиша, и все се заричам да не поглеждам към някои теми, където основно се мрънка, но не се сдържах, защото препочитайки Анти си мисля, че или са му обещали процентче от апетитните имоти, или....С много от нещата съм абсолютно съгласна- да, базата е стара, финансиране няма, стопанисването е меко казано лошо. Но за десет дни можеш да си отпуснеш душата и да купонясваш на макс на безценица. Не го разбирам това да отидеш на почивка, да си отвориш лаптопа да започнеш да мрънкаш.  Има хора дето нямат и пет години служба  не знаят какво е да си постоянно под напрежение и да си в пълна бойна готовност във всяка една минута от денонощието обаче хубаво мрънкат, мрънкат за вси -чко, всъщност те само това правят! И само към тях съдбата видите ли е несправедлива....Само те са ощетени, само тях ги юркат...Няма справедливост за тях, няма! Още не влязъл дет’ се вика и започва с мрънкането. Вместо да помисли какво може да се направи по въпроса. Анти, така ми приличаш някои от мрънкачите от ”Бачкам. Ком.” Както и да е дето се вика място за всички под слънцето има.

Докато четох  и се ядосвах, че и там имаше такива дето камериерките им пречат, чуждите деца им пречат,  съседа от  другата стая им пречи, сервитьорката им пречи всички им пречат, в един момент те самите на себе си пречат. А бе отиди отдай се на почивка, направи си купона и спри поне за десет дни да мислиш какво има съседа! Взимаш си най малко 5 бона отиваш в дървените къщи под наем на голия нос в новия бетониран Созополис и няма никой да ти пречи!

Направих една калкулация .
И специално мрънканщите да ми кажат къде мога да намеря апартамент на морето за 36! лв. за вечер, храна за десет дни -  закуска , обяд от първо, второ и трето + плодове, + постно и вечеря за 180 лв. За 10 дни за 4 човека.ЧЕТИРИМА! Анти, има ли такова място? А, да, и да си в центъра вече на Созопол и да си на морето, и да си в гората/ парка. Къде има такова място? А, да, да си спокоен да си оставиш децата да си играят, а ти пиеш кафето. А от догодина и това няма да го има. Я вижте базите на МО, защото аз и там бях. А там дават ли си имотите на безценица, ей така,  а някой да е бил в друга база на ДА на такива цени, аз съм била. Но само храната ми излизала над 1000 лв.

Само влязох да напиша, че ме боли, че от догодина това райско кътче ще го гледаме през оградата и ще се радваме че само въздуха около него може да дишаме. Боли ме.  И нека мрънкато да продължи ! С двеста лева от догодина кой къде и с кого ще може да отиде. И пак питам защо само МВР си продава имотите? Само МВР! Иначе, господа полицаи, вие си мрънкайте!!!! Беше ми приятно и Бог с Вас!

ПП забравих да кажа, че има момчета на около 30 години, дето само там са спокойни, че няма да ги извикат и за десет дни могат да са необезпокоявани с децата си. Но те купонясваха на макс и не мрънкаха, жалко, че остават такива все по- малко... И не го приемайте лично, аз като служиел от ДА такива  повсеместно мрънкащи ги има нявсякъде.
 Та и аз бях там, ядох, пих и се веселих!
Благодаря за отделено време.

Искам да се включа от името на хилядите, които така и не успяха да се доберат до заветните карти. Няколко години поред кандидатствахме и, въпреки че бяхме с три малки деца /малките са близнаци/ и  не бяхме ползвали тази привилегия да почиваме в база на МВР, не ни отпускаха карти. Почивахме винаги на собствени разноски, защото просто нямахме друг избор. Големият ни син вече е студент и честно казано от две години не се опитваме да получим карта. И не само ние сме така, има много редови служители, които не са почивали на базите. Има получили, разбира се, но за почивка през септември  Wink. По тази причина и в името на справедливостта ще съм щастлива да разпределят по равно на всички някакви пари за почивка.

# 293
  • Sofia
За съжаление няма да има справедливост, а просто станциите ще се закрият! Не чухте ли какъв е замисъла: парите, които ще бъдат спестени от поддръжката на станциите, ще се разпределят между полицаите по равно и това ще е около 200лв към годишната заплата (което е около 17лв на месец), обложени с данък и дадени еднократно! Това не вярвам да помогне на тези като вас 6efa, които са недоволни от сегашното положение, а просто ще попречи на всички да се възползват от възможността да почиват там! Карти има, не винаги става да вземеш лятото, но има и други сезони и не само морски станции, при по ранно записване можеш да отидеш почти на всякъде! Например сега края на август взехме карта за Стрелча, защото звънях до последно да проверявам дали няма някъде нещо свободно и тук се оказа, че има доста свободни стаи, а базата хич не е лоша: два минерални басейна- един детски и един голям, стол, барче, стаите са поносими, минерална вода тече от топлия кран, наблизо са ти Копривщица и Панагюрище. Поне 1/3 от стаите останаха празни! Просто трябва по-добро управление на станциите и по-прозрачно разпределение на картите, това е решението според мен, а не да изпуснем питомното, за да гоним дивото!

# 294
  • Талант на 2012,2013 г.
Напълно съм съгласна. И въпреки, че мен това вече не ме касае, тъй като мъжът ми не е в редовете на МВР, защото почина преди седмица искам да вметна само, че ние сме били и през зимата във Велинградската станция. Няма такава красота и такова спокойствие...

п.п. Ще остана до края на темата следейки я в негова памет и след това повече няма да се включвам...

# 295
Мари, искрени съболезнования и мир на душата му. Да почива в мир.  Flowers Rose Flowers Rose

Каквото и да пишем горчивата истината е тази:

http://www.burgasinfo.com/news/view/5/41430

А е факт, че моят мъж също пие по шепа лекарства от 30 годишен...

ПП А за отношението и нагласите на обществото към полицаите сте писали.... И още по- болно ми става.

# 296
  • Талант на 2012,2013 г.
Благодаря ти, Биляна. Полицията много му даде, но и много му взе...
Сега водя борба с това синът ни да не тръгва по неговия път, но май се примирих...Защото всеки човек има право на избора в живота си.

# 297
Благодаря ти, Биляна. Полицията много му даде, но и много му взе...
Сега водя борба с това синът ни да не тръгва по неговия път, но май се примирих...Защото всеки човек има право на избора в живота си.

С времето се убедих, че в по-голямата си част човешката съдба е закодирана, предопределена, от нас зависят много малко неща. И поне няма да му тежи. Някой беше писал, че щастлив е онзи, който отива  на работа не по задължение, а с желание. Успех!

Последна редакция: пн, 26 авг 2013, 13:13 от Билян@

# 298
  • Sofia
Марѝ моите съболезнования!
За съжаление професията е много напрегната и неблагодарна в повечето си направления, съпруга ми напоследък хич не е добре и обикаля само доктори, но според мен най-вече е от преумора, работиха без ден почивка покрай протестите и ги викаха на какви ли не още мероприятия!
Аз в момента се опитвам да мина към друга служба, защото и при нас положението хич не е розово, но най-неприятно ми е било, когато работиш и даваш всичко от себе си, а от среща не получаваш нищо... но както писах по-горе, може би скоро за мен няма да има причини да седя в полицията и ще си търся друга работа...
Успех Марѝ, на теб и на сина ти!

# 299
Мари, приеми моите най-искрени съболезнования за загубата на съпруга ти
Дами, знаете ли кое е най-лошото? Че се примирихме с положението и дали ще ни отпуснат пари за почивка или не, за мен е все едно. Не го усещам като "екстра", която губя. Една огромна част от познатите ни полицейски семейства вече изобщо не се надяваха на почивка някъде в станции на МВР и също като нас спряха да се борят с вятърни мелници.
На някои места нямат значение ранните записвания Oliv, нито късните. Преди време се обадих в станцията във Велинград и един господин доста неучтиво ме отряза и каза, че не дават информация по телефона. Явно или вие сте големи късметлии или ние големи каръци  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт