Клуб "полицейска съпруга" - тема 4

• 65 267
  • 797
  •   1
Отговори
# 315
  • Sofia
Да, синоними са, но може да се тълкуват различно, защо тогава не е използвано по-благозвучното и често използвано "веднъж годишно", а "еднократно годишно", което звучи доста странно? Тук при нас в дирекцията се тълкува като еднократно обезщетение при продажбата, а не всяка година, но ще видим, разбира се, че обратния вариант е по-добър, но има някаква уловка според нас. Иначе писмото е пред мен, не е слух Simple Smile
И аз съм цивилна, но не съм чула нещо за парите за дрехи, поне при нас, мъжа ми пък е униформен, но както винаги няма дрехи във вещевата Simple Smile
Въобще всичко е предпоследно и недостатъчно вярно Simple Smile
Дано все пак запазят станциите, това е моето мнение, но надали някой ще се допитам по какъвто и да е въпрос до нас! Ще стане каквото си решат, а ние или ще го приемем или ще си търсим друга работа...

# 316
  • TX
Честит празник на служителите в системата на МВР и техните половинки   bouquet

# 317
Честит да е Simple Smile

bouquet

# 318
И по случай празника, моят мъж от днес е командировка на границата 15 дни. Просто ти се обаждат вечерта и казват - утре пътуваш...А че оставяш жена си сама с 3 бебета и проваляш всички направени вече планове за този период - пътувания, резервации и прочее..... Бясна съм просто...

# 319
  • Пловдив
Споко, ако това ти действа успокояващо, моят го дръпнаха преди 2 часа по спешност.... а аз останах сама с децата, след супертежък работен ден, с абсолютно провалени планове /смятахме да празнуваме празника вкъщи, понеже за навън няма с какво, на червено сме точно 2 дни след аванса ми/, нооо... какво да се прави, да са живи и здрави и те, и ние покрай тях!

# 320
И по случай празника, моят мъж от днес е командировка на границата 15 дни. Просто ти се обаждат вечерта и казват - утре пътуваш...А че оставяш жена си сама с 3 бебета и проваляш всички направени вече планове за този период - пътувания, резервации и прочее..... Бясна съм просто...

И моя го пратиха там, замина днес. Много се притеснявам, на всичкото отгоре все още не са им казали нито къде ще бъдат настанени, нито нищо. Отвратителна работа...за планове, които се провалиха няма да коментирам изобщо. Доколкото разбрах обаче ще въртят полицаите на определен период от време, и заповедта е до 1-ви април! Поне се моля да е на 2 седмици, че за празниците да си е тук.

# 321
  • у дома
Аз също съм бясна   #2gunfire. Докога в тази система ще има само задължения, а привилегии никакви. То не беше охрана на протести, избори, измислени СПО-та, сега пък бежанци. Никой не се интересува от провалените планове - че откъде-накъде полицаите ще си правят някакви планове... - пускат заповедта и толкова! За тези никакви заплати са на денонощно разположение на Държавата - майка... За празниците дали ще си бъде вкъщи май вече няма значение, но взех да се уморявам вече от недомислени и директно казано малоумни заповеди. Снощи дори /преди да тръгне за нощна смяна на празника, разбира се/ му казах, че май на работа прекарва два пъти повече време, отколкото с нас. Както е и при повечето от вас, разбира се... Но я се оплачете гласно и да видите какъв отзвук в обществото ще има - всички злорадстват срещу полицаите ...

# 322
  • Талант на 2012,2013 г.
Мили, мои момичета...30 години няколко месеца и дни се оказа трудовия стаж на моят мъж. Толкова много дни имахме на объркани планове, толкова самотни нощи съм имала, детето ни е било болно, командировки, премествания. Тежко е зная, много добре ви разбирам, но едно бих ви казала: Нека да са ви живи и здрави! Планове се преправят,децата оздравяват, всичко се преживява и тръгва отново напред... Само едно е непоправимо, но късно го разбрах...В обществото винаги ще има хора, които ще ги мразят, но ще има и такива, които ще ги боготворят. Едни от тях и най-важните са децата ви!

Сега синът ни иска да тръгне по неговият път. И аз се моля да успее в памет на баща си...

# 323
  • у дома
Ооох, Мари', много си права, да знаеш... Наистина това са си "бели кахъри". Командировката ще мине, плановете ще се пренаредят. А на момчето ти пожелавам наистина да тръгне по "полицейския" път и да работи в  едни по-добри времена от тези, в които е работил татко му. И да, права си, че има хора, които оценяват труда им, но като цяло обществото е много настроено "срещу" тях. И кой друг, ако не децата ни и ние самите трябва да поддържаме  уважението към тях...

# 324
  • София
Мари, и аз ти пожелавам мечтата на сина ти да се сбъдне, но да работи при по-добри условия  Hug Hug

# 325
Моят мъж не е сред заминалите за границата (може би в следващата група  Sad ), но съпруга на една приятелка е там и условията са били ужасни - в гората, без храна и магазин наоколо ... били им казали да си носят храна. За колко време да носят храна?!? Естествено, че не са тръгнали на почивка. Важно е да се върнат живи и здрави, за да има с кого да планираме бъдещето си  Praynig
Мари, успех на сина ти и в професията, с която иска да се захване и в живота. Да си жива и здрава и дълго да му се радваш  Hug

# 326
  • Талант на 2012,2013 г.
Благодаря ви, момичета за пожеланията и за това, че правилно ме разбрахте. Напълно разбирам колко ви е тежко в момента на онези от вас, които непрекъснато мислите как са, здрави ли са, има ли какво да хапнат, има хиляди въпроси... И това в съвкупност с напрегнатото ваше ежедневие съвсем скапва всичко...

По една прегръдка за всички ви. Hug Защото полицейската жена е силната жена! Hug   bouquet

Полицейската жена

Нощта преваля. Дъждът се лее.
Плющи във локви. Тече в улук.
Детето спи. А тя копнее
 мъжът любим да си е тук.

Самотна нощ. Поредна вече.
Заспива. Буди се. И пак така.
Години тежки. Живот облечен
 във дълги нощи и самота.

Далечни мисли за миг пробягват.
И тежки спомени валят сега.
Но тя е длъжна като с тояга
 да гони мъката , а и страха.

В нощта дъждовна във униформа,
на улицата сред ветрове...
Понесъл кръста на гръб - оловен.
Мъжът не трябва сега да спре.

И тя разбира. Това го знае.
И моли Бога -" Да е добре!
Със здраве леко нощта да мине!"
А утре може дъждът да спре.

Полека става. На пръсти стъпва.
Синът наглежда. Отдавна спи.
За сетен път навън поглежда...
Дъждът не спира. И си вали... bowuu

Последна редакция: нд, 10 ное 2013, 09:57 от Марѝ

# 327
Благодаря Мари и от нас прегръдки.
 Hug
Мъжете ни са работили  в едно районно и там само с добро споменават твоя съпруг.

# 328
Като гледам до кога е заповедта, най-вероятно по-голяма част от полицаите ще се наложи да отидат. Дано поне да е за по две седмици, а не за месец, както първоначално се е говорело из районното на мъжа ми Peace  За съжаление също така не забелязвам да има успех  с овладяването на бежанския проблем, новите места, които откриват съчетано с недоволството на местните, има огромна вероятност да доведе до нови командировки, не само по границата.

# 329
  • Талант на 2012,2013 г.
Много се радвам да го "чуя", прочета, petq B. Зная, че остави след себе си достойни колеги, хора, които го обичаха... Имаше много на които успя да помогне и те го оценяват. Спомените топлят. А да знаеш, че и много от момчетата не са го забравили е чест.

Общи условия

Активация на акаунт