Клуб "полицейска съпруга" - тема 4

• 65 219
  • 797
  •   1
Отговори
# 480
По пронцип основно възнаграждение е това без добавките за прослужено време и за извънреден труд,но ще видим в края на март

# 481
Благодаря и аз това се чудех дали наричат основно.

# 482
Основната заплата към момента се състои от два компонента - т.н заплата за длъжност и за категория (за звание), т.е щата без проценти за прослужено време, без добавки за храна или специфични служебни дейности. Сумата за прослужено време обаче също реално ще бъде увеличена с 10 %, тъй като се изчислява именно върху основната заплата,  увеличава се основната = увеличение и на прослуженото време.
Ако приемем, че основната заплата е 600 лева. 10% са 60 лева. основната става 660 лева. Ако човек е с 10 години стаж, получава и 20 % прослужено време върху 660 лева = 132 лева или общо 792 лева бруто/712,8 след данъка , преди увеличението 600 + 120 = 720 лева бруто/648 след данък, чисто увеличение 64,8 лева. Следват парите за храна и подобни...

Извънредният труд също ще трябва да нарастне малко, щото е 150 % от дневната надница, която се увеличава.

# 483
  • София
Абе не съм толкова сигурна в написаното в предния пост, но да видим. Ако е така, ще дойде повечко, отколкото повечето се надяват  Mr. Green Mr. Green

Честит празник  Hug

И другата гледна точка  :vrut-ochi:

http://www.blitz.bg/news/article/253583    … sp;    

# 484
Още през март би трябвало (по обещания) да видим вярна ли ми е сметката. Дано не сме неприятно изненадани.

Честит празник и от мен!
https://www.youtube.com/watch?v=WnBP6SC7va4

# 485
  • у дома
Момичета, докога ще бъдат тези командировки в Елхово? Нещо чува ли се при вас? Писна ми...

# 486
Няма да е до края на март, както трябваше да бъде. На моя мъж им дали график с групите до май.

# 487
  • у дома
Е нямам думи, наистина... Не знам докога ще се търпи това положение...

# 488
Не че искам допълнително да ви шашкам, но хотелите са ПРЕДПЛАТЕНИ до края на октомври...Не очаквайте май месец да си приберем мъжете вкъщи....Моят мъж като беше последния път във Веселиново го накарах изрично да попита на регистратура докога са резервирани и платени стаите.....

# 489
  • Някъде по Дунава
Аз чух че ще е до края на годината. Дано не е че заради тези глупави командировки няма да вземем детски, тъй като копмандировъчните влизат в бележката за доходи,

# 490
nikolaeva, и тук се носят слухове, че ще е до края на годината. С оградата до никъде не са, много бавно действали, така че нищо чудно и да се окаже истина.

# 491
За съжаление се очакват тези командировки да продължат. Моят съпруг е всеки месец по две седмици от м.11,2013 до сега. За Коледа имахме платена резервация за почивка и се наложи да я отменям. Имаме и малко дете на4г , аз работя и няма кой да ми помага направо е ад. А военните си стоят на топло а май това е тяхна работа. Като си дойде от границата го пращат или в София или да охранява мач. За мижавите им заплати това си е истински гърч.

# 492
linda_aleks, при нас положението е дори по-зле - тризначки на година и половина. Едната е с лека форма на ДЦП, заради което ежедневно идва вкъщи рехабилитатор. Затова ми се наложи да се върна на работа преди 4 месеца, за да можем да си позволим рехабилитациите на детето. Мъжът ми дава само нощни смени и така ги гледаме - денем той ги гледа, аз работя, нощем той работи, аз ги гледам. Досега 2 пъти беше командировка - аз излизам болничен. Но сега сме в кампания на работа, до юли месец не мога да мръдна. Да дойде онзи тъпак Йовчев да ми гледа децата като го изпратят пак. Или да ми плаща рехабилитациите, пък аз ще си стоя вкъщи и ще си ги гледам. Бясна не, направо пара ми излиза от носа!

(на този фон малко смешно би било да си кажа, че за рожденния ми ден имахме платена резервация за петимата за 3 дни в едно хотелче, която отменихме заради командировка от типа - стягай багажа, вдругиден сутрин заминаваш, а на Бъдни вечер, Коледа и Нова Година беше по график на работа.... - с три бебета не можех да мръдна никъде на гости и изкарах празниците сама вкъщи на дивана...Но на фона на останалото, това сякаш не си струва и да го споменавам...)

# 493
Съжалявам за положението в коте се намирате Змимка. На тях не им пука за нас нали си прибират парите, отпуснати за направата на границата, хотелите в които са настанени мъжете ни са на депутати и имат изгода това да продължи по дълго време. Хвърлят им някакви измислени пари които  веднъж накараха мъжът ми да върне част от тях. В момента съпругът ми е там и казва че нищо не се прави и се чува че командировките ще продължат до края на годината като командировката ще стане 1месец. Надявам се това да не е вярно.

# 494
  • у дома
Оф, много се ядосвам, като чета как всички си имаме проблеми покрай тези командировки, а на никой отгоре на му пука... Не знам какво може да се направи... Йовчев, огледай се - докога ще продължава подигравката със служителите? Защо не допускат журналисти до границата, за да видят внимателно условията? Да, разбира се, че никой от полицаите не се оплаква от това - те просто свикнаха с мисълта, но не там е работата  Naughty. Ако надникнете в темата на съпругите на военнослужещи, ще видите, че те си говорят само за почивки и някакви там надбавки, а ние - само за проблеми  Sad. Между другото, май навсякъде вече се знае, че командировките са поне до края на 2014...

Общи условия

Активация на акаунт