Клуб "полицейска съпруга" - тема 4

• 65 265
  • 797
  •   1
Отговори
# 330
Моят днес застъпи на границата. Ще работят дневна, нощна, два почивни. Колегите им, които са сменили днес, са бачкали вчера от 19-20 часа, до днес в 11. Вероятно днес ще работи до вечерта към 23-24 часа. Настанени са в Сливен, и сутринта стават в 5 за да пътуват. Относно на какъв период ще ги сменят, вчера са им съобщили, че ще е на две седмици това е добре, само незнам зимата в снеговете навън по 12 часа как ще издържат. Не че имат избор де. Храната си я осигуряват сами, вчера са яли в някакво заведение в Сливен, а днес за смяната си били направили сандвичи. Това което най-много ме радва е че са настанени в хотел, при това 4-звезден, по 3-ма в стая. Не ме вълнуват звездите на хотела, но поне знам, че ще му е топло, ще си има баня и топла вода, няма и да е мизерия. На самата граница на, разположени на 20 метра един от друг.

доника къде е настанен да спи мъжът на приятелката ти? В хотел или в поделение?

Мари успех на сина ти, и благодаря за това, което написа, даде ми да разбера за колко незначителни неща се притесняваме и мислим. Hug

# 331
 И на мен ми е любимо да ни провалят плановете...Миналата седмица уж беше почивка, а в 9 сутринта го викнаха по тревога и хайде в Мезек да търсят алжиреца...24 часово претърсване след което, ги изпратиха в Труд на протеста ...Ми просто нямама думи!

# 332
Оказа се че условията им там не са толкова лоши колкото ги е описал  мъжа на тази моя позната. Не обичам хленчещи мъже, а този определено се оказва, че е от тях. Crossing Arms
Моят мъж днес го вдигнаха по спешност за София  Sad дано всичко бъде наред и да си се върне жив и здрав от там  Praynig

# 333
Здравейте, момичета! До сега влизах само да ви чета, но реших и аз да се включа във вашата групичка.
donika5, явно ги настаняват на различни места при различни условия. Мъжа ми е говорил с колега, който е казал, че условията са ужасни. Нямало дори топла вода. Не знам доколко е вярно, съмнявам се да ги оставят 15 дни без топла вода, това е нечовешко. Смените били по 12 часа, но пътуват от Сливен до границата и съответно с пътуването смяната ставала 16-17 часа.
Моят мъж вчера го извикаха по спешност за София. Звъннаха в обедната му почивка и му казаха, че след 10мин. тръгват. Нито дрехи успя да си вземе, нищо. Казаха му, че ги пращат до края на деня, а после се оказа, че там ще спят. Добре поне, че е успял да намери зарядно за телефона си, че щях да се побъркам, ако не зная как е. Снощи е имало напрежение, хвърляли пиратки по тях Sad Към 1ч. се настанили в хотел "Родина". Преди малко говорих с него и каза, че има вероятност да останат и тази нощ.

# 334
  • Лутаща се
И аз до момента само ви четях.
Съпруга съм на полицай от 20 години. Такова нещо до сега не е бивало.

До момента 35 човека от региона за командировани - кой в Сф, кой на границата.

# 335
И аз имам доста приятели полицаи.
Вчера бяха командировани 5човека в София, буквално както са на работа им казали - след 30мин тръгвате за София. Без да ги оставят дори да отидат до домовете си да си вземат по едни долни гащи дето се вика.
До към 20ч. не знаеха дали ще ги настанят някъде да спят, ще имат ли командировъчни, храна - нищо.
Все пак в 22.30ч. ги уведомили, че ще спят в Родина, сутринта им дали нещо за закуска и в 6.30ч. хайде пак на улицата.
Няма инфо обаче кога ще ги пуснат да се приберат, нищо не им се казва.

Очаквам скоро време и военните да ги последват, че аз съм от съседната тема със съпруг военнослужещ.

# 336
За нощна смяна (която започва в 19 и свършва в 7) ги вземат в 17.30 и връщат в 12 наобед на другия ден. За дневната същата работа - вземат ги в 5.30, връщат ги в 24...На една поляна на самата граница, през 300 метра по 1 човек, няма навес, няма стол, няма нищо. Прави под дъжд, роса, слана...Поне им раздали духалки за стаите, защото видиш ли и климатиците не работят.... Вчера жената на негов колега ми вика-ако не бяха на границата щяха да са в София...
А предната смяна били за цял месец и сега ги карат да връщат половината командировъчни....Нещастници! В същото време България плаща на войска, които стоят по цял ден и си бъркат в носа, ама видиш ли не било тяхна работа да пазят границата... А сега има бум на кражбите, защото се оголиха районните. Няма полицаи за патрул. Или са на границата, или са на протести...

# 337
При нас се оказаха 40-45 човека пратени на границата и останаха шепа хора да охраняват  града. Днес знам за 4 човека които тръгнаха за София с мъжа ми( а колко ли останаха в града) и на място разбират, че ги оставят там за неопределено време. Без резервни дрехи, без пари за дълъг период ... добре че имаме приятели и роднини там да му помогнат при нужда. Готова съм да събирам дрехи в един сак и да ги пратя по автобуса, а там вече говорих с приятел да ги посреща.
Dafi`не са ги настанили на различни места. Моят мъж говори по късно с колеги и те му казали, че са в 3-звезден хотел с Wi-Fi, TV и топла вода. Вярно е, че пътуват до границата дълго, карат смени по 12-15 часа, но имат работни дни и почивни дни.

# 338
На различни места са..(или говорите за двама конкретни?). Първата група са до с. Веселиново до Ямбол. Моят мъж е там. От там тръгва рейса и събира от няколко места полицаи, за да ги кара в Болярово. От Болярово вече ги разтоварват по границата...

# 339

В същото време България плаща на войска, които стоят по цял ден и си бъркат в носа, ама видиш ли не било тяхна работа да пазят границата... А сега има бум на кражбите, защото се оголиха районните. Няма полицаи за патрул. Или са на границата, или са на протести...

Интересно тогава за какво ни е армията?!? Нали армията  е тази, която да се пази държавата или греша  Thinking
Змимка, хората, за които говоря са от един и същ град и са настанени на едно и също място.Просто първоначалната ми информация беше една (от жената на единия), а после се оказа друга действителността (от други двама-трима полицаи).

# 340
  • Sofia
Какво да кажат и тези, които са си в София - всеки ден е на работа вече незнам от кога, след дневна смяна отива на протест и се връща през нощта, на другия ден пак дневна и така до откат, като се води почивка по цели дни е на притестите, както и след нощна смяна пак там. Когато се окаже, че за протестите са достатъчно хора, го пращат за 24 часа в някои от центровете за бежанци - естествено без предпазни средства и без обещаните ваксини. Кажете кога ще почиват тези мъже и как може изобщо да са адекватни да работят, семейството ясно - трябва да се гледа само, ами здравето им?! И кога ще се плати този труд, а парите за храна и тях още не са дали. Работят ей така "за родину"!

# 341
  • Пловдив
И мойто момче ще тръгва за границата... каква е тая тяхна орисия, в последните месеци не видяха почивка, а насреща - тупане по рамото. Ега ти държавата!

# 342
  • у дома
Е, как за какво са военните - знаете ли колко листа са нападали в момента по платца - трябва да се изметат... Не ги закачайте тях, те си имат "секретни" военни задачи ... Полицаите са момчета за всичко. Днес трябваше да е почивка/най-после/, но не - преди малко тръгна спешно за протестите  #2gunfire Омръзна ми да слушам за полицейско насилие, а никой не си дава сметка, че тези хора се използват буквално като жив щит срещу дрогирани, пияни и всякакви други "протестиращи"  Peace. Агресията е огромна, а истината е, че НИКОЙ не защитава полицаите. Къде е министерството, къде е правителството, кого всъщност защитават нашите мъже? За какви заплати работят и при какви условия на труд? Докога ще се търпи това положение и ще се подиграват с тях?... Но понеже нямаме голям избор /особено в провинцията/, момчетата стискат зъби и застават на пътя на "всенародната любов", за да бранят богоизбраните депутати. Оффф, не знам какво да кажа вече... Как пък веднъж не случиха на министър ...

# 343
Все пак имаме 3 март - трябва да се правят шоута...хеликоптери, гвардейци, паради....

# 344
Аз подкрепям и двете служби, и МВР и МО.
Не всички военни си клатят краката и не всички само си метат листа. Недейте така момичета.
Ясно е, че всички са изнервени, че мъжете им не се прибират и се скапват от бачкане.
Ама и моя мъж не се прибира поради други причини, пак индиректно свързани с протести и т.н. Както и неговите колеги. Да, не са в центъра на цялата тази лудница, но не означава, че при тях също няма напрежение и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт