Клуб "полицейска съпруга" - тема 4

• 65 265
  • 797
  •   1
Отговори
# 345
Очаквам скоро време и военните да ги последват, че аз съм от съседната тема със съпруг военнослужещ.

Нищо лично към съпруга ти, така както при полицаите има абсолютни боклуци (лично аз познавам такива, за които са писани всички вицове за полицаи...и тези, които не са написани още), така и при вашите има и от едните и от другите. И знам, че няма да ти хареса какво ще кажа, но и аз като теб очаквам да ги включат в най-скоро време, за да можем да си видим мъжете. На моя му се обадиха от днес за утре, че заминава, аз останах сама с 3 бебета на 1 годинка....сещаш се какви неща предизвика това за ежедневието ми (няма помощ!).  Дано всичко приключи колкото се може по-скоро, за да се успокои страната - и протестите и емигрантите, и да си тръгне всичко по старо му....

# 346
Змимка, няма защо да се сърдя или да не ми харесва.
Знам какво е просто. Не мислете, че всички военни все пак спят до жените си всяка вечер или са на работно време от 8 до 17ч.

# 347
Maryse, Змимка, бивша съпруга съм на военен.Знам, че и на тях не им е леко и не се прибират 17 ч при жените си. Познавам много полицаи, които носят униформа и кубинки само за да вземат заплата и да им върви трудовия стаж. Всяко стадо има своята мърша. В този момент обаче си мислех,че може би армията е тази която пази държавата и нейните граници, а не полицията. При нужда естествено да се помогне - това е нашата държава и всички ние сме отговорни. 
Змимка, сигурно не ти е никак леко с тези прохождащи дечица в къщи. Дано има кой да ти помага от време на време  Hug  и дано скоро всичко си дойде на мястото.

# 348
  • у дома
3мимка, не вярвам скоро да свършат нито протестите, нито потокът от имигранти да секне... за съжаление. Не знам какво точно се случва в София в момента, не вярвам на нито една телевизия  Thinking. Мислех да не звъня, но ще завъртя един телефон да видя къде е моят човек...

# 349
Леко поутихнало в момента! Току що говорихме по телефона  Peace

# 350
  • у дома
Дано да е все така  Praynig!

# 351
От известно време, закона за МО е променен и всъщност там е записано, че военните не пазят външните граници на държавата.
Реално тази дейност извършва гранична полиция. А военните се намесват само при изключителна нужда и по специално разпореждане.
Да, на мен също ми се иска да не преминават разни хора от там и да пратят военизирани части, но...за сега не го правят за съжаление.

# 352
ММ си дойде преди час. Смъртно уморен. Извикаха го вчера в 12 на обед, тревога...Изпратиха ги в София. А той същата сутрин в 8 се прибра от нощна смяна/ втора под ред/. Е питам аз за 4 часа как да се наспи този човек ?!?  Снощи спали в София. Днес цял ден на протестите и благополучно към 23 часа бяха тук. Утре и другиден е дневна. Поне да почиваше. Егати. Детето му забрави физиономията. //Аман вече от всичко!

# 353
Децата са малки още (на 1 годинка). Те вече не го помнят, не го познават.... Би трябвало да се прибере края на другата седмица, поне 2 дни ще се запознава отново с децата си...И то не е сигурно, че ще ги приберат. Може да ги преразпределят по други гранични райони или директно в София за протестите. Протестите ще утихнат, те за съжаление са обречени. Но със сирийците какво ще правим, не знам и защо Европа не се намеси най-после....

# 354
Всичко което става в момента минава всякакви граници. Тези хора нямат семейства, нямат нужда от почивка  Close И моя мъж снощи се прибра от София, спал е 4 часа, като предния ден смяната му е била 17 часа, защото от едно място го викат на друго, без да ги интересува спал ли е, не е ли. И накрая на всички полицията им е виновна. Сякаш тези момчета там са отишли по желание да воюват с протестиращите. Извънреден труд не се плаща поне от месец, казали, че няма пари и няма да плащат, ще компенсират в почивни дни... Ама кога?
А за границата е някакъв ужас. Някакъв сириец е бил нападнал полицай. Някои идвали с ножове и пистолети, а полицаите са там без оръжия. В тъмното не се виждало абсолютно нищо. И как да спим спокойно Sad

# 355
А за границата е някакъв ужас. Някакъв сириец е бил нападнал полицай. Някои идвали с ножове и пистолети, а полицаите са там без оръжия. В тъмното не се виждало абсолютно нищо. И как да спим спокойно Sad

Не всявайте паника, няма такова нещо. Има един пострадал от командированите, но НЕ от нападение, а при транспортен инцидент. За оръжието също не е вярно, следя темата внимателно и от други източници на информация - никой полицай досега не е казал, че са му взели оръжието.
Има организационни проблеми, които се надявам по-бързо да бъдат решени.

Иначе много добре ви разбирам и за провалените планове и за тревогите!  Hug

# 356
Момичета, моят мъж ми се обади сутринта и каза да му събера багаж и да го предам на колега (пращат още към София). Каза, че ги хранели и пари щели днес да им дават. Това донякъде ме успокои, защото той тръгна без дрехи, без пари (с 10-15 лв ). Не им е лесно и на тях - тръгват и не знаят за колко време отиват, но важното е да се върнат невредими по домовете си  Praynig

# 357
На границата си носят оръжия, няма такова нещо, че не са въоръжени. Моят си е и с бронежилетката дори, както и с палка. Направил си е навес днес, при дъждове да влиза под него, каза че си палят огън и не е студено. Дори колеги си купували месо да си го пекат на огъня, за да не ядат само сандвичи. На различни места са настанени, но по градове. Моя както бях писала вече е в Сливен, в 4-звезден хотел, имат си климатици, имат топла вода постоянно, имат и нет. Смените наистина стават много дълги заради пътуването, но той до момента не се е оплакал. Имал нужда само от термос и няколко други неща, направил си е списък и ще си ги вземе за следващия пък като ходи. Не иска да му ги пращам, значи не са му толкова важни. Почива си достатъчно през двата почивни дни. Искам да ви кажа, казах му и на него, че съм безкрайно щастлива, че е именно на границата, а не в София. За мен там е много по-опасно. Колегите с които е каза че са страхотни, определено се веселят, снощи бяха и на китайски ресторант, обикаляха и по магазини.

# 358
Моят е в някакъв комплекс до Веселиново, нямат транспорт техен нито до селото, нито до Ямбол, ходят да дебнат маршрутки на главния път. И моят вчера ходи да си купува наелон и сезал за навес. Дано само на 22-ри като уж трябва да се прибират, не ги засилят директно към София, че тогава вече вярвайте, ще го обеся тъпото министърче......

# 359
Да, и аз се моля на 22-ри да тръгнат, да не ги пращат в София, или да не им удължат престоя на границата. И така като ги сменят на 2 седмици поне за празниците ще са си по домовете.

Общи условия

Активация на акаунт