Клуб "полицейска съпруга" - тема 4

• 65 230
  • 797
  •   1
Отговори
# 465
Момичета,някои от вас били ли са в санаториумите на мвр и какво ще кажете за тях?
Нищо хубаво, единственото предимство е, че е евтино, но е мизерно и храната е много гадна./Например яйца с праз, супа с фиде и тн.. отдолу е с мухлясал балатум, прозорците са дървена незатваряща се дограма..

Точно пък храната да е гадна ? Аз лично съм много доволна от храната - голям избор имаше и беше вкусна.

# 466
Базите на този етап си ги има, но не всички - например тази в Стрелча е затворена. Не, че е голяма загуба де Peace Картите вече не са за по 10 дни, ами за 7 до колкото разбрах.
В базата във Велинград може да се отиде и за по-малко дни, стига да има свободни места, т.е. трябва да се обадите предварително и да попитате.
Увеличението и ние въобще не го и чакаме - всичко в тази държава, върви на провал. Хората са го казали "Докато има телета, ще има и касапи" Peace

# 467
  • София
Мен точно  базата  във Велинград  ме интересува ( или тази  в Долна баня).МОже ли малко  повече инфо  от опит Praynig Как и къде трябва да се обадим за няколко дни без карта.Как се процедира Thinking И всякакви подробности относно  условията биха били  полезни.За базата в Долна баня чух че преди е имала закрит мин. басейн, но  са го закрили неотдавна....

# 468
За Долна баня не знам как стоят нещата.
За Велинград - имаше май някаква част от базата, която не е ремонтирана, но май там не сме били /ходили сме 3-4 пъти/. Стаите са прилични, чистят се всеки ден, през зимата когато ходихме бяха много топли. Храната е като от стол - супите и сосовете са много брашнени, но като цяло не е лоша, порциите са достатъчни според мен. Има барче, което е със смешни цени, но със странно работно време. Наблизо има хранителен магазин, а извън базата има оградена спортна площадка с врати и кошове /не е кой знае какво, но за ритане става/. До самата база има много хубав, голям парк с детска площадка с люлки и въртележки, наблизо има и минерален басейн
Последно ходихме 2010-2011 година, там някъде. Ходили сме и през зимата, и през лятото.

# 469
  • Някъде по Дунава
Айде пак към границата, вече за 3-ти път. Вече като насън оправям багажа и айде. Оф кога ще свърши тази простотия.

# 470
  • Пловдив
мъжа ми каза,че това с 8 % нямало да го бъде- каза ли са им неофициално да не се надяват

Ще го бъде, само че няма да е този месец. Вероятно март, със задна дата от 1 януари.
Друг е въпросът обаче - дали няма да им орежат друго, та да стане кон за кокошка - я охранителните да им поорежат, я нещо друго. Това за порциона и аз го чух, но в един от полицейските форуми се говори, че е поредната партенка. Не е редно - то ебаси платения годишен отпуск тогава. Аз лично не вярвам, че ще се допусне, още повече при тия безредици в момента. Кой ще пази гърба на умните ни политици, ако и полицаите почнат пак да пият вода, да пушат, че току-виж измъкнали и дамаджана с вино пред министерството.

# 471
  • Някъде по Дунава
Добро утро  Simple Smile
Бихте ли ме ориентирали какъв е реда за получаване на карта за почивка, кога трябва да се заяви и.т.н., картата при получаване ли се плаща или на място в базата.
Благодаря предварително.

# 472
  • София
В момента върви кампанията за пролетната ваканция на децата. Заявките се даваха направо по телефона, с условието, че ако се надвиши капацитета на почивните станции, тогава ще има разпределяне.  Hug

# 473
  • TX
Добро утро  Simple Smile
Бихте ли ме ориентирали какъв е реда за получаване на карта за почивка, кога трябва да се заяви и.т.н., картата при получаване ли се плаща или на място в базата.
Благодаря предварително.
здравей, предни години се прави списък по месторабота в социалната/здравната  служба се подават заявление за място и период на почивката по това време в началото на март, после през май комисия обхожда дирекциите и всички подали заявление през март отиват пред комисията и тогава се решава дали ще се отпусне карта, понякога предлагат замяна на посоченото време, примерно ако няма подходящо за нуждите на  кандидатстващия (стаите са по-малки и пр. Тогава  и се плащат нощувките и се издава карта с която в периода се отива и се настанявате.  (плащането може да стане и в базата) Храната се плаща накрая на смяната според изконсумираното.
Досега спазвайки описаната процедура сме нямали проблем с картите, единствено са ни предлагали замяна на предварително посочения период, незаетите  карти се  по дирекции се връщат обратно в отдел почивно дело. А ца посочване на период сега въвеждайки графици за отпуските не е толкова трудно, като знаеш кога си си планирал отпуската според планграфика.

# 474
Здравейте и от мен, и моя съпруг замина в петък за 15 дни на Резово. Аз обаче искам да попитам за станцията във Велинград, някой който е бил по скоро какви са условията  и дали вече има някакво записване.Искаме сега за пролетната ваканция да отидем, никога не сме ходили .Първото ни възползване от станциите беше лятото на Китен и останахме доволни.Надявам се някой да ми обясни и за сега, защото моя мъж преди да замине пита но още му казаха че няма нищо, а тук май друго прочетох

# 475
Благородно ви завиждам, че имате възможност за ваканции....в районното на моя отпуските ще са по пенсия. Моят мъж е за малка операция, мисля бях писала - двата му палеца са набрали за 3ти път (благодарение на новите кубинки) и стои така и търпи от есента, всичките му командировки бяха в това състояние - не може да отиде да го срежат, защото няма кой да работи. Дори офицерите след дневна остават директно за нощен патрул. Сутринта ги пускат да поспят малко и се връщат на работа... Патрулиращите като моя пък съвсем не могат да се приберат. И на този фон - който се пенсионира му закриват бройката. Много умно, Йовчев, много умно! Да се задавиш с пиара си дано, тъпак нещастен! Дори онова комунистическо недоразумение Михаил Миков беше по-добър министър от този!

Последна редакция: пн, 24 фев 2014, 07:58 от Змимка

# 476
  • Някъде по Дунава
Добро утро  Simple Smile
Благодаря предварително.
здравей, предни години се прави списък по месторабота в социалната/здравната  служба се подават заявление за място и период на почивката по това време в началото на март, после през май комисия обхожда дирекциите и всички подали заявление през март отиват пред комисията и тогава се решава дали ще се отпусне карта, понякога предлагат замяна на посоченото време, примерно ако няма подходящо за нуждите на  кандидатстващия (стаите са по-малки и пр. Тогава  и се плащат нощувките и се издава карта с която в периода се отива и се настанявате.  (плащането може да стане и в базата) Храната се плаща накрая на смяната според изконсумираното.
Досега спазвайки описаната процедура сме нямали проблем с картите, единствено са ни предлагали замяна на предварително посочения период, незаетите  карти се  по дирекции се връщат обратно в отдел почивно дело. А ца посочване на период сега въвеждайки графици за отпуските не е толкова трудно, като знаеш кога си си планирал отпуската според планграфика.
Благодаря за инфото. И ние не сме на 100% сигурни че ще отидем някъде, защото с отпуските в нашето РПУ е като Параграф22, уж ги имаш, пък не може да ги вземеш. Иска ми се защото 4-та още никъде не сме ходили и докато се наканим децата ще порастнат и няма да искат да почиват с нас  Grinning

# 477
  • TX
nikolaeva всички отпуски в системата на МВР са параграф 22, и нте само там, преди 2 години аз омах проблем с моята , а моята система е много по либерална уж от милицията  Wink, то не бяха доклади простотии, на финала излязох ама слещу куп нерви, а миналата година на ММ така накосъм и цяла почивка нащрек като му звънне тел.
Змимка  не мога да приема оправдание здравето да се поставя на второстепенно място, я ако стане по зле ...работата ли ще дойде у дома да го гледа или вие семейството  Naughty да се оперира пък и хем малко ще е в къщи, колега на съпруга ми получи удар от пренапрежение и какво....

# 478
Стана ясно, че поне ще има увеличение с по 10% през март със задна дата от 1 януари. Само не разбрах кое наричат основно възнаграждение - малката сума или голямата сума?

# 479
  • София
Ами май малката сума май, но ще видим дали сме прави. Докато не се получат по сметките, на хартия не вярвай  Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт