Клуб "полицейска съпруга" - тема 4

• 65 212
  • 797
  •   1
Отговори
# 495
И при нас се знае, че командировките ще продължат, но през лятото май няма да пращат от тук, защото в разгара на сезона, все някой трябва да работи. Мъжа ми пътува, т.е. не остава да спи по хотели, но смените са му убийствено дълги - добре, че вече няма сняг ooooh!
Като ви чета, май на всички нас плановете се объркват...на фона на заплащането всичко звучи направо безумно.

# 496
  • Пловдив
... Ако надникнете в темата на съпругите на военнослужещи, ще видите, че те си говорят само за почивки и някакви там надбавки, а ние - само за проблеми  Sad. Между другото, май навсякъде вече се знае, че командировките са поне до края на 2014...

А пък те завиждат на съпрузите ви за повишението на заплатите, за по-големия порцион, за по-хубавите дрехи ... какво да коментират учения, стрелби, 6 месечни курсове на другия край на България, това при тях си е ежедневие. Мой приятел е военен, има син абитуриент тази година, ама никой не го пита дали момчето му ще има нужда от подкрепа по време на матурите и дали ще се приготвя за бал /майка му се е "изчесала" някъде с някакъв, защото й е писнало да се мести от гарнизон на гарнизон и да сменя квартири заради закрити поделения и т.н./, а трябва да ходи на учение от 12 до 22 май. Там са в палатки, на къра, в калта и прахоляка ...
Хич не им завиждайте, и в двете министерства нещата са от зле по-зле.

Извинете за нахлуването, ама не се сдържах.

Да се допълня - приятел и брат военни, приятелка + съпруга й и бившият ми съпруг са полицаи.
Картинката и от двете страни ми е позната и е доста плачевна.

Последна редакция: чт, 20 мар 2014, 08:57 от dundi73

# 497
Сори и аз за нахлуването, но следя и тази тема, та...
Ако тръгнем и съпругите на военослужещи да се оплакваме, край няма да има...не знам защо си мислите, че те са по-добре, по-малко натоварени и т.н. (но то това си е БГ черта да се гледа в чуждото канче). Нашите мъже нито взимат повече пари, нито бачкането им е по-малко. Хора също има на границата и къде ли не...командировки също има безкрайни и всякакви други гадости.

# 498
  • у дома
Ами в такъв случай БРАВО / Naughty/ на държава, в която полицаи и военни, призвани да пазят обществото и държавата отвътре и отвън са на това "дередже"... Какво излиза  newsm78- и при нас зле, и при вас зле, а хората извън системата си мислят, че сме ок... Освен да си пожелаем да са ни живи и здрави мъжете и да се молим за по-кадърни министри.

# 499
coleen, мен лично винаги ме е дразнело и правело много лошо впечатление това противопоставяне военни-полицаи. Според мен е нарочно и изкуствено създадено и хора, които би трябвало да се подкрепят едни други...защото в голяма част работата им се предполага, че се върши за доброто на всички граждани...те се гледат на кръв и мерят на кого са дали по-големи премии, надбавки, увеличения на заплатите и т.н.
Нямам нищо против полицията, както и много други хора. Факт е, че и от двете системи има много плява и хора, които не са за там...но заради тях си го отнасят и всички останали.

# 500
  • TX
разделение се прави и в самата система на МВР вижте страници назад словоблудство за различните категории...мани

# 501
То и при военните е същото, не си мислете че и там не се плюят един друг...)

# 502
  • Някъде по Дунава
При нас (гр Белене) военните са къде къде по добре от полицаите. Смени от 8 до 5, след всеки наряд почивка, 300лв по-високи заплати, изключително рядко някой ходи командировка, миналата година имаше голямо съкращение и оттогава започнаха малко повече да ги натоварват, карти за почивка колкото и където искаш. А мъжът ми в полицията дава от 3г само нощни смени(как ви звучи 5 наряда за 1 седмица), понякога нямат бензин и ходят пеша, няма възможност да си вземе все още старата отпуска, колко пъти дава кръв и дните които му се полагат изгарят, не може да си види буквално децата - сутрин още не се е прибрал каката отива на градина, когато я взема той спи. Не искам да разпалвам спор м/у съпругите тук, говоря само от личен опит, тъй като при нас мъжете основно са или военни или надзиратели в затвора, малка част са полицаи и сравнения винаги има.

# 503
Мъжа ми работи на 24ч. сменен режим, отделно по 8-12ч. през деня в определени дни.
Излишно е да казвам, че 24ч. никога не са толкова, а отиват на 28-30ч. докато се прибере от работа. На разположение е постоянно (както и вашите мъже).
За заплатите не мога да коментирам, полицаите които познавам вземат сходна заплата на тази на моя съпруг.
Карти за почивка не е вярно че са колкото и където искаш...ограничена бройка са и малко хора успяват да вземат от поделенията.

# 504
  • София
Ох,чета ви от време на време и си давам надежда и успокоение чрез вас,но пак ми прикипя преди малко...У тре е на мач,а аз с детето на работа.Разчитах на семейна неделя че ни се е случвало да се засечем вкъщи от  месеци и да изкараме цял почивен ден  заедно (за уикенд дори и не мечтая).Оказа се че в неделя има протест #2gunfire А в понеделник отива командировка-не знам къде...Бясна съм  #Cussing out #Cussing out #Cussing outТова на нищо не прилича вече.Аман от работа в име родину.....Семействата ни отидоха по дяволите......

# 505
  • у дома
Ооо, sssani, че кой си мечтае за цял уикенд... Всички сме така, не е само при вас  Sad. Едно време Румен Петков благодареше на съпругите на полицаите в традиционните си празнични речи, а на мен ми идваше да вия от гняв  Close. Дали си заслужават всичките тези компромиси в името на службата  newsm78. Разбира се, че не, но понякога нямаме избор. И си търпим, и си търпим - бежанци, мачове, протести, ниски заплати, и ние вкъщи все сами... Мислех, че при военните е по-добре /то отстрани винаги е лесно  Wink/, но явно и те си кукуват у дома, докато мъжете изпълняват поредната малоумна заповед...

# 506
И хайде да видим онова мижаво увеличение, което щеше да е от 1 януари, после щяха да го изплащат февруари със задна дата, после стана март със задна дата, дали ще остане за април със задна дата Simple Smile

# 507
  • Ботевград
И хайде да видим онова мижаво увеличение, което щеше да е от 1 януари, после щяха да го изплащат февруари със задна дата, после стана март със задна дата, дали ще остане за април със задна дата Simple Smile

Да  Mr. Green на първи  Mr. Green по случай празника  Rolling Eyes

# 508
  • у дома
Е тя и оградата по границата щеше да е готова до края на март, ама не...

# 509
  • Пловдив
Е тя и оградата по границата щеше да е готова до края на март, ама не...

Ммммммммммдаааа, ама нали някой взе едни пари ...

Общи условия

Активация на акаунт