Бременна студентка 1 курс

• 3 699
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте, знам, че има и други в моето положение, но не можах да намеря информация, затова реших да питам. Приеха ме в Софийски университет и ще съм първа година, но съм бременна - тоест април месец ще родя, а до колкото разбрах до 12 юли е годината. Не искам да прекъсвам обучението си , редовна форма ще съм- предполагам има някакъв компросмис да мога да си взема изпитите по-рано или по-късно. Ще се радвам, ако някой бил в това положение сподели как са минали нещата, тъй като изобщо не съм наясно. Благодаря предварително:)

# 1
Първата сесия е януари, така че ще може да се явиш на изпитите без проблем. Втората сесия е юли и сигурно няма да можеш да ходиш по изпити, така че ще идеш септември, когато е поправката  Peace

# 2
Ако има някой да ти помага, няма да се налага да ходиш чак на поправителна сесия, ще се справиш.
Леко бременее и успех с учението  Hug

# 3
 Simple Smile Благодаря за отговорите. Майка ми ще ми помага

# 4
Значи, ще се справиш, стига да си достатъчно мотивирана.

# 5
Попитай инспекторката на твоята специалност какви права може да ползваш като бременна(и след това майка с дете),защото имаш право на привилегии,но незнам във всеки  университет как е.При нас в Пловдивския Университет се подава молба,ако е за бременност с придружен документ от гинеколога,потвърждаващ бременност,а за майки с деца,копие от акта за раждане на детето и по принцип имаме право на 50% присъствие на лекции и упражнения и непрекъсната изпитна сесия...което ще рече,че с предварителна уговорка с дадените преподватели може д си взимаш изпитите по всяко време...както и да записваш всяка следваща година с до 4 невзети изпита...
Успех с ученето,леко бременеене и живо и здраво бебче на финала  Hug

# 6
  • Sofia
Ами да, няма да повтарям другите момичета, но най-добре питай - може да имаш право на някои "облаги" относно местенето на изпитите. Нали знаеш, че имаш право на 2880 лв. при раждане на дете, като стигнеш до там, да се възползваш!  Simple Smile Peace Лека бременност и студентство и щастлив финал Simple Smile

# 7
  • София
Втората сесия от 10-11 юни и продължава един месец. Възможно е изместване поради бременност, имах колежка в това положение, не й направиха никакъв проблем- става дума за същия университет. Говорете с инспекторката. На Ваше място бих се явила на редовна лятна сесия, тъкмо ще сте посвикнали с бебето.

# 8
Имах няколко колежки в университета, които родиха без да са прекъсвали. Само една повтаря годината, понеже роди точно в първия ден на сесията, преждевременно, и й се провалиха всички планове...
Иначе вече са те посъветвали - говори с администрацията на университета, те ще ти кажат какво можеш и какво не можеш да направиш, но надали ще ти се налага да прекъсваш. Даже съм останала с впечатлението, че по-лесно минавате с големите коремчета  Mr. Green
Успех  Hug

# 9
  • Провинция
Ще се възползвам от темата, за да не започвам нова за едното питане (Въпреки, че ситуацията е друга).Не съм бременна, но все пак да питам ... А за магистри държавна поръчка в другите ВУЗ-ве? Ако някой има опит или може да даде съвет ...?

# 10
Кръговрат, какво точно те интересува? Дали трябва да прекъснеш ако си бременна ли? Отговорът винаги се крие в правилника на съответния ВУЗ  Peace

# 11
  • Провинция
Кръговрат, какво точно те интересува? Дали трябва да прекъснеш ако си бременна ли? Отговорът винаги се крие в правилника на съответния ВУЗ  Peace

Всичко-дали трябва да прекъсна, може ли да се мине на друг режим на обучение, има ли някакви привилегии. Но реално погледнато си права. Всичко е във правилника на ВУЗ-а.

Общи условия

Активация на акаунт