Търсих такава тема, но не намерих за съжаление и реших да пусна.
Вече 2 дни чета за тренировките по време на бременност. Всички ми мрънкаха дори и лекарите - спираш спорта, лягаш и умираш! Но аз си знам своето. Прочетох тонове информация и излезе, че ако тренираме е много по добре за нас и нашето бебче. Ето една от статийките ако на някой му се чете: http://www.bb-team.org/articles/1133_fitnes-i-bremennost-tabu-ili-neobhodimost
" Положителни ефекти от тренировките по време на бременност:
По-добро възстановяване след бременноста;
Намален риск от болки в долната част на гърба;
По-високи енергийни нива;
По-добра подвижност;
По-добра циркулация на кръвта (особено в крайниците);
По-добър мускулен тонус и мускулна координация (което ще ви помогне да се справите с по-голямото ви тегло по време на бременноста);
Избягване на констипацията по време на бременност;
Тонусът и настроението ви са приповдигнати;
Намален риск от травми на стави и сухожилия;
По-голяма плацента, което осигурява по-добра хранителна база за детето;
Намален риск от Цезарово сечение."
Та тъй като съм била и фитнес инструктор знам какво трябва и какво не. Но все пак ако някой е тренирал нека сподели
Едно е да го знаеш, друго е да го прилагаш на себе си и бебо. Главно за него се притеснявам. И освен фитнес някой посещавал ли е - каланетики, пилатес, йога, спиниг или каквото и да е било и как му се е отразило. Ясно е че няма да се правят всички неща - позите по корем се забравят напълно, по гръб тези, които натоварват корема и т.н Дано да се получи интересна темичка

натоварванията не са големи, тонизира ме, не изпитвам умора, която много ми тежеше в началните месеци, не ме боли гърба и спряха да ми отичат краката
Много съм доволна, много
гиманстика, йога - са супер. Пилатеса - зависи какъв е. Ако е натоварващ както е при Дани в Пюра не става за беменни. Той е прекалено силов. А за фитнеса - няма проблем стига да не се изсилваме. По принцип трябва да е с леки тежести, като идеята е да не се напъваме. В началото ако не сме тренирали се започва много леко. А през 3тия месец, когато е най-опасно би трябвало да не са толкова интензивни упражненията, а повече фиксирани. Например с краката - където на скрипец има ластик да си вържем крака - дърпаме и фиксираме. Държим 7-10 сек. и пускаме. Така три пъти и сме готови с упражнението, като трябва да сменяме предна, задна,вътрешна и външна част. Това може да се прави и в къщи. В спортните магзаини продават ластици за 15лв. Жълт, зелен и син / лек, по тръден и най-труден/ и стават супер упражнения с тях у дома. Аз един месец си дадох почивка, защото ми правиха и операция и пазя шевовете. Но след седмица почвам и ще Ви кажа повече за упражненията във фитнеса