Априлки 2013 - тема 5

• 25 115
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Споко, Дениз, в Нутелата няма кьорав шоколад Mr. Green Шегувам се, но в действителност има куп други неща и много малко какао. И аз веднъж изядох цял буркан ей така от нищото (небременна Blush) и после като му прочетох състава и  ooooh! Обаче много го обичам  Joy, но реших, че ще купувам много рядко и така. Embarassed

Аз съм убедена за многократните пелени, няма какво да ме разубеждавате, не се опитвайте. Не се опитвам и да ви убедя, знам, че повечето хора нямат моето мислене. Не се притеснявайте как и кой ще пере, все ще се оправя  Wink

# 526
Здравейтееее,

Сега си продължавам още малко с Утрогестана, но шпа.

А Утрогестана действа ли ти някак си зле?
На мен сега ми предписаха, но си спомням с каката като го пих, че страшно много ми се спеше и ми бяха изпръхнали клепачите  #Crazy

# 527
Brum аз за доктор Маркова от Полимед съм чувала само хубави отзиви  Thinking но всеки има право на мнение, а иначе в кой район на София си?

# 528
  • Sofia, Bulgaria
Brum аз за доктор Маркова от Полимед съм чувала само хубави отзиви  Thinking но всеки има право на мнение, а иначе в кой район на София си?

В Люлин съм...Ами аз говорих с една приятелка, която при нея си е следяла бременноста. Каза ми, че я вълнуват главно парите. Всеки път по 40-50лв. за ехограф. Мен не ме устройва, защото и по ЗК се полагат и имам карта за допълнително здравно осигуряване. В нея е включен пакет за проследяване на бременност и мога всеки месец да се гледам без пари на ехо...Не знам обаче дали тези МЦ работят с тях...Та някоя ЛЮЛИНска мама няма ли?

# 529
най-вероятно ще си използвам обикновените памперси, защото са по-практични и няма да се лиша от това удобство
И аз мисля да използвам памперси.

Оставам с впечатлението, че повечето си мислят, че пелените за многократна употреба се перат само на ръка. Може и в пералнята - следователно не е чак такова неудобство. Дори май излиза по-евтино (не съм много наясно, може и да греша). Има пелени от типа на памперсите. Кой знае.. може и аз да се спра на тях.  Hug

Последна редакция: вт, 25 сеп 2012, 14:18 от maminka23

# 530
Anka_i, вода и енергия, и то в доста по-голямо количество, се хабят и за производството на памперса. Както и доста допълнителна химия.

Иначе - да, по-голямо неудобство е, но предвид, че ще спестя огромно количество боклук, и че кожата на детето ми ще бъде по-здрава, съм готова да се жертвам... Пък и има перални, няма нужда да ходя да пера на реката, така че за мен лично съотношението усилие/печалба си заслужава Simple Smile За друг може да не си заслужава. И това е лично решение. На всеки границата е на различно място и това е напълно нормално. Дори на един и същ човек във времето му се менят приоритетите. Никой не е тръгнал да убеждава всички да ползват многократни пелени.

В темата явно има жени с най-различни виждания за живота, вселената и всичко останало. Хубаво е да споделяме гледните си точки и съображенията, но е добре да запазим толерантност към различните виждания.  Hug

# 531
  • София
Здравейтее! Нищо не стана...Не се записах в Полимед, защото записва само Маркова, а съм чула отвратителни мнения за нея. Разбрах за Люлин Мед и Медива-кв.Люлин. Някакви препоръки?? Мнение? Време е вече да се запиша някъде и не знам нито един лекар, от скоро сме тук. Първия път бях в Младост и там се следях, а тук нищо не ми е ясно... Не ми се иска да си хвърля на кино направлението...

За Медива - не са много Ок. Там ходих преди 2 години на нагревки за синузита....като цяло обстановката не е Ок и бая пенсии ходят, а и незнам там при кой лекар може да се запишеш. Люлин Мед - нямам мнение тъй като не съм ги чувала и незнам къде са ( хахаха макар, че там съм живяла цял живот и до преди близо 4 г. ). Бих ти препоръчала моята гинеколожка, но тя е тук в центъра до Халите ( ул. Бачо Киро - ДКЦ Асцендент ).

# 532
За тези, които се интересуват... във форума има специална тема за:
- Пелени и гащички за многократна употреба.  
- ЕБХ (естествена бебешка хигиена).

bouquet

Последна редакция: вт, 25 сеп 2012, 14:26 от maminka23

# 533
  • София
Здравейтееее,

Сега си продължавам още малко с Утрогестана, но шпа.

А Утрогестана действа ли ти някак си зле?
На мен сега ми предписаха, но си спомням с каката като го пих, че страшно много ми се спеше и ми бяха изпръхнали клепачите  #Crazy

Ами даа може би повече ми се спи и по уморено ми е, но друга разлика не виждам. Поне ми е по добре - няма контракции и АГ-то каза превантивно да ги слагам още няколко дни за да не се появят пак докато ми излезнат резултатите от стерилната урина.

# 534
Brum МЦ Превент бл.232 д-р Желева, но не съм сигурна дали води ЖК по ЗК -провери ако искаш

# 535
В пералнята може само напишаните... тези с акито задължително трябва да се "позаперат" на ръка, и после да се понакиснат с препарат, че иначе стават на петна и чак тогава в пералнята, пък после е добре да се изгладят за дезинфекция ......

Не бих ползвала такива, твърдо съм за еднократните. С голямата кака пробвах с пелени, ама се отказах много бързо... въпреки, че тогава цените за памперси бяха мноого високи. Отиваше едната заплата само за това, ама пак излизаше по-евтино от прането. Смятайте не само водата и тока, ами и препаратите за петна, и за бебешки прахове, кремовете за подсичане, които не са никак евтини.

Пък и е по хигиенично - не бебето му е сухо дупето и не се подсича. А за гърнето - и с двете почнах да ги слагам на 6 мес, практически когато можеха да седят вече сами. До годинката и двете вече си казваха, кога им се ходи. Важното е не да им некомфортно на децата, а често да се слагат и силно да поощряват.

Разбира се, всеки прави избора за себе си. Аз просто споделям моя опит - като пробвала и двата вида пелени.

# 536
Днес за първи път виждам подобни пелени...прочетох малко инфо за тях...не бих казала че съм очарована...наистина не си заслужава да си губя времето според мен...едно време е нямало други варианти и са ползвали нещо от сорта,но сега като има защо да не си улесня живота!
Бастен,няма да успеем да се засечем най-вероятно понеже ми записаха час за 8:10....дано не се проточи чакането и да мине на време прегледа!

# 537
p4eli4kata_86, нищо, друг път ще се видим
пък може и някоя събота или неделя да пием кафенце на Мики и там да играят децата
нали са на една възраст
успех утре на прегледа

# 538
И на тебе пожелавам успех и да си спокойна за свадбата най-вече!
Да на една възраст са горе долу,просто с няколко месеца разлика,ние сме ноември 2007год.
И аз смятам че някоя събота или неделя може да се видим да поиграят децата,ще се радвам а вярвам и детенце също. Simple Smile

# 539
Момичета да питам вредно ли е да карам нощни смени днес се налага да съм от доста късно на работа сигурно до ранни зори пречи ли на бебчо  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт