Студенти в чужбина - 2

• 84 149
  • 811
  •   1
Отговори
# 540
  • някъде из облаците
 newsm78, никой не знае какво ще стане, все пак нямат сметка да напуснат ЕС,

Официално не, но изпуснати реплики , че възнамеряват да го направят по новните се чуват от 2 години. Ей го къде  е петък, ще видим.

Peace и за референдум говорят от миналата година.

Като говорите, че децата ви бързат да се върнат, миналата година малката беше така, тяхната зимна ваканция е 4 седмици и си тръгна средата на януари, едвам дочака да си замине, сигурно ако имаше възможност да си смени билета с по-ранна дата щеше да го направи, даже ми каза за едно момиче, че си е сменило датата за началото на януари Laughing

# 541
  • София - Варна
На моя син не му се заминаваше за UK. Казва, че е там само заради по-доброто образование. Различни хора  Laughing.
А паундът е вързан с долара срещу еврото. Не точно вързан, а върви в същата посока.

# 542
  • някъде из облаците
Да,  така си е паунда пада, долара пада или долара пада, паунда пада,  Laughing знам ли кой за кой е вързан, но се влияят.

# 543
  • Варна
Долара не го следя , че не ми трябва и затова не съм забелязала връзката  Rolling Eyes . Но ще трябва да купувам малко паунди и затова се радвам ,че той / паунда /  пада   Laughing

sss197, защо така ? Не му ли харесва там ? Моят  като го питам дали му харесва в Глазгоу, казва ,че настроението му не му се определя от обстановката , а от  вътрешната му нагласа, и че навсякъде може да му е добре.

# 544
Мда, и Шотландците ще си направят референдум за отделяне от УК. Ще стане интересно тогава.

Ха, ха ще излязат от Кралството, но пък може да станат пълноправен член в ЕС като отделна държава  Wink

Напълно възможно. Доколкото знам, шотландците не искат да излизат от ЕС.

# 545
  • Варна
Те и сега някои шотландски банки печатат собствени паунди , които не са с образа на Кралицата. Моят беше донесъл няколко такива банкноти. Викам му - прибирай си ги в Шотландия, защото тук никой няма да ти ги обмени за левове  Mr. Green

/ написах го в смисъл ,че явно Шотландците  си имат автономия за някои неща /

# 546
Те и сега някои шотландски банки печатат собствени паунди , които не са с образа на Кралицата. Моят беше донесъл няколко такива банкноти. Викам му - прибирай си ги в Шотландия, защото тук никой няма да ти ги обмени за левове  Mr. Green

Grinning Така е. Аз като бях там и помислих, че са ме изментили. Гледам 2 банкноти по 20 пунда, пък нямат нищо общо. Бая се стреснах, докато не забелязах, че едните са шотландски.

# 547
  • София - Варна
sss197, защо така ? Не му ли харесва там ? Моят  като го питам дали му харесва в Глазгоу, казва ,че настроението му не му се определя от обстановката , а от  вътрешната му нагласа, и че навсякъде може да му е добре.
[/quote]

От неговите приятели, които са в чужбина, той най-добре се приспособи. Дори 1 момче се върна окончателно. Общува с българи, има и други колеги - чужденци, с които излиза. Но той е с южен манталитет. А и ние живеем на 2 места - в София и във Варна и не му стигна времето да се види с всички приятели и на двете места. Но определено е впечатлен от Университета, Библиотеката, чистотата, парковете, как всички спортуват... Той е в Кардиф.

# 548
  • някъде из облаците

От неговите приятели, които са в чужбина, той най-добре се приспособи. Дори 1 момче се върна окончателно. Общува с българи, има и други колеги - чужденци, с които излиза. Но той е с южен манталитет. А и ние живеем на 2 места - в София и във Варна и не му стигна времето да се види с всички приятели и на двете места. Но определено е впечатлен от Университета, Библиотеката, чистотата, парковете, как всички спортуват... Той е в Кардиф.
[/quote]
Някои ги потиска мрачното време, поне като говорих с някои приятели-българи на дъщеря ми, останах с това впечатление и не искат да остават там след като завършат.

# 549
  • Варна
sss197, помня че е в Кардиф, дори май беше писала ,че предварително беше ходил  да види Университета и че Кардиф е с по-хубав климат. Наистина с България ги свързват най-вече приятелите и роднините. Съучениците на моя се пръснаха навсякъде - има в Англия , Испания, Италия, САЩ, тук почти никой не остана  Tired Така или иначе не се знае като завършат кой накъде ще се ориентира  Peace

# 550
Според мнението на мой близък, слуховете за предстоящо излизане на Великобритания от ЕС ще влияят отрицателно и отслабващо на паунда. Аз днес обърнах малко пари в лири, ще ги кътаме за наесен. Дано да дойдат по-добри времена и за жълтите карти.

# 551
Да имате представа,кога ще получат резултатите от изпитите си нашите студенти.Аз бях разбрала,че до 20 януари,но още няма нищо.Вашите резултати излязоха ли?  smile3529

# 552
morska68 срокът за резултатите от изпитите е до 22.01.2013 г. и доколкото аз знам почват да ги качват от най-големия курс към най-малкия, т.е. първо на 4 курс и най-накрая на 1 курс. Ние вече имаме 3 резултата, чакаме останалите. Миналата година и от двете сесии резултатите излязоха в последния ден от срока. Така, че още малко търпение.

# 553
  • Стара Загора
Дъщеря ми каза че към края на месеца ще имат резултати.
Надявам се жълтите карти въобще да отпаднат или да се издават само с удостоверение, че си студент в UK - другото е дискриминация.
А за паунда -дано продължи да пада, че предстои да плащаме втора вноска за общежитието. Peace

# 554
Ние платихме при скъпотията, но какво да се прави! Срокът беше до осми януари. Ама той да пада, че и трета вноска имаме.

Общи условия

Активация на акаунт