Студенти в чужбина - 2

• 84 124
  • 811
  •   1
Отговори
# 585
И нашите резултати са излезли - А на програмиране и В на математика. При положение, че за математиката се премести в по-горен курс, направо е отличен резултата.

Браво , супер е  Peace А синът ти математическа гимназия ли е завършил ?

Да, математическа.  Simple Smile

# 586
  • Стара Загора
Поздравления за хубавите оценки!
а ето предаването с министър Младенов http://bnt.bg/bg/productions/137/edition/28613/jivotyt_i_drugi_n … a_19_januari_2013

# 587
  • Русе
Сребърна паричка, да - само в английски университети кандидатства синът ми. Разбира се, благодаря за опитите да ни "просветлите" и предпазите от евентуални грешки, заедно с bvelikova72. Съгласна съм с доводите ви в полза на шотландските университети, но....решението на моето момче си остана от начало до край в полза на Англия. Проучванията за Шотландия си ги правех по-скоро аз.....

# 588
  • Варна
Сребърна паричка, да - само в английски университети кандидатства синът ми. Разбира се, благодаря за опитите да ни "просветлите" и предпазите от евентуални грешки, заедно с bvelikova72. Съгласна съм с доводите ви в полза на шотландските университети, но....решението на моето момче си остана от начало до край в полза на Англия. Проучванията за Шотландия си ги правех по-скоро аз.....

Peace Както писах, предполагам, че сте си направили проучването.  Така или иначе кандидатстването приключи преди няколко дни и вече сте избрали . Кои университети сте писали  и някакви оферти имате ли вече?

# 589
Здравейте, момичета. Трябва да изпратя нещо на синът ми в Шотландия. Някакви предложения кои куриерски фирми мога да ползвам? Някой да е изпращал колет? Ако може малко информация, ще съм ви много благодарна. Ние сме пращали само документите при кандидатстване и тогава от Интеграл се погрижиха за всичко - естествено срещу 50 лева такса.

# 590
  • Варна
RSGeorgieva, май някой беше писал ,че или "Ди Ейч ЕЛ" или "Еконт" носят пратки до там ,но не съм сигурна .

Поздравления за хубавите оценки!
а ето предаването с министър Младенов http://bnt.bg/bg/productions/137/edition/28613/jivotyt_i_drugi_n … a_19_januari_2013

Помъчих се да го изгледам, но нищо конкретно пак. Били уведомили съответните органи във Великобритания и който се чувствал дискриминиран да се жалвал до еврокомисиите. След 32 -рата минута нататък . И той бил завършил във Великобритания и тогава имало още по-големи проблеми за българите  ooooh! Малко като историята с Б. Борисов и жената от Сопот , тя му казала че няма какво да яде, пък той и вика нали имаш пръстени. Та тъй с адекватното поведение на нашите политици  Confused

# 591
Абсолютно! Пълна боза беше интервюто, и въпросите крайно некомпетентни, и водещите  под всякаква критика. А Николай Младенов е интелигентен и образован човек, но за съжаление лишен от всякаква харизма и абсолютен виртуоз в нищонеказването!

# 592
RSGeorgieva аз изпращах през октомври 5 кг пратка с Интерлогистика чрез услугата EUROBAG на цена 36.00 лева. Ето ти линк: http://www.interlogistica.bg/s_out_europe_bg.aspx.

Гледах и аз интервюто - едно голямо НИЩО. Много точно сте го определили
Абсолютно! Пълна боза беше интервюто и въпросите крайно некомпетентни, и водещите  под всякаква критика. А Николай Младенов е интелигентен и образован човек, но за съжаление лишен от всякаква харизма и абсолютен виртуоз в нищонеказването!

и
Малко като историята с Б. Борисов и жената от Сопот , тя му казала че няма какво да яде, пък той и вика нали имаш пръстени. Та тъй с адекватното поведение на нашите политици  Confused

# 593
Здравейте, момичета. Трябва да изпратя нещо на синът ми в Шотландия. Някакви предложения кои куриерски фирми мога да ползвам? Някой да е изпращал колет? Ако може малко информация, ще съм ви много благодарна. Ние сме пращали само документите при кандидатстване и тогава от Интеграл се погрижиха за всичко - естествено срещу 50 лева такса.

Пращах по Спиди, доста голям колет около 30 кг, беше към 60 лв. Можеш да си следиш пратката.

# 594
Благодаря, момичета. Сега ще прегледам куриерските фирми и ще видя какво мога да направя по въпроса.

# 595
  • София и там където не се пуши
Ако имаш познати, които имат договор с куриерски фирми, могат да ти го изпратят при по-изгодни условия.

Чувала съм, че за големи пратки, DHL е по-изгодно.

# 596
  • България
 Момичета, след като ви поизчетох /макар и не съвсем подробно/ имам един въпрос: Университетите от Обединеното Кралство, когато поставят условията в офертата си,  отдават ли значение на училището, което завършва кандидата или това не ги вълнува?
 Знам, че това никъде не се казва официално, но какъв е практическият опит?
 Четох и в Бг.хелп за специалността и университета, който вълнува дъщеря ми /респективно мен/. Установих, че условията са еднакви за всички кандидати от БГ /или поне за тези, които са ги споделили/. Къде всъщност е ролята на мотивационното писмо или то не ги е впечатлило?
 Имате ли представа каква роля играят резултатите от AP Exams ?

# 597
До колкото знам няма значение какво училище е завършил в България кандидата. Важен е успеха от дипломата и сертификата. А мотивационното писмо е от значение за да покаже до колко мотивиран е човека да учи при тях, да бъдат изброени специални умения или постижения, да се покаже уникалност. Защото иначе нашите деца за тях са само имена и оценки - на първо четене. Ако е участвал в състезания, ако има награди от олимпиади и такива неща, това ги впечатлява много.

# 598
Забравих да добавя нещо. От единият университет се бяха свързали с учителката, която писа препоръката на сина ми. Задавали са допълнителни въпроси за детето ми, т.е. бяха си направили проверка за кандидата.

# 599
  • Русе
Момичета, след като ви поизчетох /макар и не съвсем подробно/ имам един въпрос: Университетите от Обединеното Кралство, когато поставят условията в офертата си,  отдават ли значение на училището, което завършва кандидата или това не ги вълнува?

Някои университети поставят различни условия към кандидати от България, завършили  професионални гимназии ( или бившите техникуми ), и тези, които са завършили общообразователни училища като математическите и езиковите гимназии.
Подобен пример е Университетът на Кент/ The University of Kent, от който за български кандидати се изисква:
"Diploma za Sredno Obrazovani normally with an average of 5.5 or better OR the Diploma za Sredno spetialno Obrazovanie with an average grading of 5/Mnogo dobur."

http://www.kent.ac.uk/internationalstudent/country/pages/bulgaria.html

Общи условия

Активация на акаунт