Студенти в чужбина - 2

• 84 086
  • 811
  •   1
Отговори
# 690
Момичета, благодаря на всички ви за съветите и пожеланията   bouquet
Стискам палци децата да бъдат приети където желаят. Успех на всички бъдещи и настоящи студенти.
Ето една статия от днес: http://www.epochtimes-bg.com/2013-01/2013-01-30_02.html

# 691
  • някъде из облаците

И имам  1 предложение, това във връзка с другата статия, как едно безработно английско семейство си живее щастливо с помощите, които им дава тяхната си държава - да направим  размяна на население . Безработните англичани на помощи, да идват да живеят в БГ -я , а пък българите на които им се работи, да бъдат приемани на работа в Англия. Така всеки ще си намери мястото  Mr. Green

Joy Joy Joy, ще бъде много интересно. Голямата винаги ми е разправяла, че младите не искали да работят, свикнали са на помощи, раждат на по 18, системата ги е разглезила, направо, аз честно казано никога не съм се интересувала какви помощи им дават. Сега като прочетох   Shocked разбира се, че нямат сметка да работят, щом има кой да им дава пари. Иначе самите работещи англичани роптаят срещу това. Това е като при нас циганите ( ще ме простите, не визирам всички роми, защото има и работливи), научиха ги на помощи и защо да се трепе да работи.... ами виновна е системата, че им позволява. Нека социални помощи да получаваш, ако си работил и внасял данъци в дадената страна.
Не съм питала децата, как я усещат тази антикампания.

Zlate, почти съм сигурна, че ще ви приемат сертификата.

# 692
В един форум се коментирашe, че почти всички университети игнорират с неприемливи оферти кандидати, които имат шансове за прием в по-елитни университети, защото те ще отидат там, а техните места ще останат празни, затова се насочват към кандидати с по-ниски показатели, за да си запълнят бройките, това било причината да се отхвърлят добри кандидатури.

Последна редакция: ср, 30 яну 2013, 17:08 от Magnolia

# 693
В един форум се коментираш, че почти всички университети игнорират с неприемливи оферти кандидати, които имат шансове за прием в по-елитни университети, защото те ще отидат там, а техните места ще останат празни, затова се насочват към кандидати с по-ниски показатели, за да си запълнят бройките, това било причината да се отхвърлят добри кандидатури.

Въобще не съм съгласна. Моят син получи неизпълнима оферта от Единбург и Сейнт Андрюз. Не знам за Шотландия да има по-елитни. А от Абърдийн не спряха да му досаждат, какво ли не му изпращаха, евентуално да отиде там.

# 694
В един форум се коментираш, че почти всички университети игнорират с неприемливи оферти кандидати, които имат шансове за прием в по-елитни университети, защото те ще отидат там, а техните места ще останат празни, затова се насочват към кандидати с по-ниски показатели, за да си запълнят бройките, това било причината да се отхвърлят добри кандидатури.

Въобще не съм съгласна. Моят син получи неизпълнима оферта от Единбург и Сейнт Андрюз. Не знам за Шотландия да има по-елитни. А от Абърдийн не спряха да му досаждат, какво ли не му изпращаха, евентуално да отиде там.
Те считат, че младежите кандидатстват и в други университети на обединеното кралство, не само в Шотландия. Все пак, това е само предположение на младите хора, които кандидатстват, не е сигурно.

Последна редакция: ср, 30 яну 2013, 17:28 от Magnolia

# 695
В един форум се коментирашe, че почти всички университети игнорират с неприемливи оферти кандидати, които имат шансове за прием в по-елитни университети, защото те ще отидат там, а техните места ще останат празни, затова се насочват към кандидати с по-ниски показатели, за да си запълнят бройките, това било причината да се отхвърлят добри кандидатури.
Това ми звучи несериозно, според мен всеки университет се старае да привлича възможно най-добри кандидати. Май нашето българско мислене и търсене на тарикатлъци край няма. Едно момиче от Русе например имаше оферта за 6,00 диплома от Единбург и в крайна сметка са я взели и с 5,95, защото имаше международни изяви. Така че явно гледат доста неща, възможно е да направят и изключения.

# 696

И имам  1 предложение, това във връзка с другата статия, как едно безработно английско семейство си живее щастливо с помощите, които им дава тяхната си държава - да направим  размяна на население . Безработните англичани на помощи, да идват да живеят в БГ -я , а пък българите на които им се работи, да бъдат приемани на работа в Англия. Така всеки ще си намери мястото  Mr. Green

Joy Joy Joy, ще бъде много интересно. Голямата винаги ми е разправяла, че младите не искали да работят, свикнали са на помощи, раждат на по 18, системата ги е разглезила, направо, аз честно казано никога не съм се интересувала какви помощи им дават. Сега като прочетох   Shocked разбира се, че нямат сметка да работят, щом има кой да им дава пари. Иначе самите работещи англичани роптаят срещу това. Това е като при нас циганите ( ще ме простите, не визирам всички роми, защото има и работливи), научиха ги на помощи и защо да се трепе да работи.... ами виновна е системата, че им позволява. Нека социални помощи да получаваш, ако си работил и внасял данъци в дадената страна.
Не съм питала децата, как я усещат тази антикампания.

Zlate, почти съм сигурна, че ще ви приемат сертификата.
Да, и дъщеря ми коментираше, че раждали много млади, но това все пак не е някакво общовалидно правило. Та те са повече от 60 милиона, не може да се поставят под общ знаменател. Хора всякакви. И тях се опитват да ги манипулират чрез медиите, както и нас, и при тях властва популизма и ксенофобията. Всъщност ние българите също сме големи ксенофоби, я си представете както беше писала една майка, нашите университети да освобождават чужденци от такси, как ще се надигне обществото. Или заплахите от сирийски бежанци, които се размахваха преди време. Или това писмо от Ралица Бехар, което се размята снощи из фейсбук. Всичко това са страхотни манипулации. Та и там така, политиците се мъчат да  плашат хората с общочовешки притеснения - да не изгубиш работата и прехраната си.

# 697
  • някъде из облаците
Разбира се, че не са всички, има колеги, които като нея работят и учат, имат цели, амбиции. Самите англичани се оплакват, че в момента младото поколение е научено на готово, н-р дъщеря ми в работата, когато си говори с млади момичета на по 16-18 ( вече има една бивша колежка родила на 17), които нямат амбиции да учат, не знаят какво искат и си казват, че ще родят дете и всичко ще им е подсигурено. Но самата система така ги е научила, с години всичко е правено да е по-лесно за младите хора, в което няма лошо.

И тях се опитват да ги манипулират чрез медиите, както и нас, и при тях властва популизма и ксенофобията. Всъщност ние българите също сме големи ксенофоби, я си представете както беше писала една майка, нашите университети да освобождават чужденци от такси, как ще се надигне обществото. Или заплахите от сирийски бежанци, които се размахваха преди време. Или това писмо от Ралица Бехар, което се размята снощи из фейсбук. Всичко това са страхотни манипулации. Та и там така, политиците се мъчат да  плашат хората с общочовешки притеснения - да не изгубиш работата и прехраната си.
 Peace, всичко е политика, за съжаление. Не съм го чела това писмо на Ралица, чух нещо по телевизията, но не го дослушах.

Иначе ние като бяхме там имаше едно английско семейство и си говорихме, те ни казваха, че не ги е страх от нас българите след падането на ограниченията,  имат по-възрастни приятели , които са се преместили да живеят в България. Даже им направило впечатление, че доста възрастни двойки се местели в България.

# 698
Да, и дъщеря ми често среща хора, които са идвали в Българи и харесват много курортите ни. Не мисля, че хората са настроени против нас, всъщност проблемите ни са доста подобни - както на всички обикновени хора в този несигурен свят.

# 699
  • Стара Загора
bloomnicer, защо казваш Стратклайд в доста краен случай. Тази година университета има награда UK University of the Year http://www.strath.ac.uk/about/universityoftheyear/ Всеки университет има добри специалности.
Успех!

# 700
  • Варна
Ето как са подходили румънците към кампаниите на англичаните  Wink http://world.actualno.com/Rumynija-otvryshta-na-Anglija-sys-sobs … -news_414243.html

# 701
  • Русе
Ето как са подходили румънците към кампаниите на англичаните  Wink http://world.actualno.com/Rumynija-otvryshta-na-Anglija-sys-sobs … -news_414243.html

По-доброто решение, отколкото да реват и да се тръшкат..... Wink

# 702
  • Варна
Четох в БГ форума таз годишните оферти към кандидатстудентите от шотландските университети . Само на последната страница има искания за диплома пълно 6 от Глазгоу уни за  "Бизнес и Мениджмънт" и 3 Unsuccessful от Абърдийн за различни специалности. За момента Глазгоу все още иска 5.70 за компютърните .  Единият ми племенник е 11 клас и  се чуди къде да кандидатства догодина , затова следя офертите  Tired , но ще става все по-трудно и по-трудно да се влезе в добър Шотландски университет.

Ето и някакъв плах опит от страна на българския консул в Лондон да се противопостави на антибългарската кампания в Кралството http://www.blitz.bg/news/article/179410 Аз мисля,че по -мъжки трябва да се държат политиците ни , но все пак е стъпка в правилната посока  Peace

Кога е най-добре да се купуват самолетните билети за лятото ? Някой вече да е попадал на добри оферти ? Може и до Букурещ, лятото не ме е страх ,че ще затворят пътя Варна - Русе  Mr. Green .

# 703
  • Русе
Да, относно Абърдийн.....голяма изненада тази година спрямо миналогодишните оферти Shocked

# 704

Общи условия

Активация на акаунт