Студенти в чужбина - 2

• 84 147
  • 811
  •   1
Отговори
# 555
Lorna,благодаря за бързия отговор.Предполага,че се е справил добре,но все пак да видим крайния резултат.

Последна редакция: сб, 19 яну 2013, 20:20 от morska68

# 556
  • София
Някое от вашите деца държало ли е САТ  ? Пишело ли е за кои университети покрива изискванията и съобразявали ли сте се с това при кандидатстването?

# 557
Нашата дъщеря се явява на SAT в Американския университет в Благоевград. Изкара много висок резултат и получи 80 % стипендия, но за първата година. Иначе за Великобритания не съм чувала да искат SAT, мисля че е само за САЩ.

# 558
Нашия син,също ходи до Благоевград.Имаше 1260 на САТ,но после се отказа там да подава документи.И там се искат много парички.За Великобритания и аз знам,че въобще не е нужен.После взе TOEFL.

Последна редакция: пт, 18 яну 2013, 21:28 от morska68

# 559
  • Русе
Искат...искат SAT не само в американските университети. За Англия,  със сигурност го изисква университетът в Бристол.

# 560
На нашата дъщеря и искаха САТ за да запише магистратура. Но това за Германия Peace

# 561
Дъщерята на колежка на мъжа ми иска да ходи в Бристол, но не съм чувала да искат SAT.  Но всъщност и не съм се интересувала особено. Иначе за магистратура в Германия дъщерята на моя приятелка взе GMAT, което е нещо като SAT, но за бакалаври. Може би него имате впредвид. Най - добре е да се провери в съответния университет, че да не стане "една жена каза..."

# 562
Е не, САТ и искаха, защото учи застраховане и английския им е основен език. Този сертификат беше само едно от изискванията за безплатна магистратура, за която е трудно да се класираш защото в нейния университет имаше само 7 места. Така че децата ги чака яко учене

# 563
Нашия син,също ходи до Благоевград.Имаше 1260 на САТ,но после се отказа там да подава документи.И там се искат много парички.За Великобритания и аз знам,че въобще не е нужен.После взе TOEFL.
И ние като претеглихме нещата, ни се видя много скъпо там, а възможности за работа в Благоевград едва ли има кой знае какви. И мисля, че правилно постъпихме.

# 564
Е не, САТ и искаха, защото учи застраховане и английския им е основен език. Този сертификат беше само едно от изискванията за безплатна магистратура, за която е трудно да се класираш защото в нейния университет имаше само 7 места. Така че децата ги чака яко учене
Да, на моята приятелка дъщеря и също кандидатства за магистратура с много малко места, в университета в Кьолн, но със сигурност държа GMAT. Тежички изпити са, зубрят се много думи, но дъщеря ми се подготвя сама, не е ходила нито на уроци, нито на курсове и пак се справи блестящо. И най-странното за мен беше, че изкара повече точки на математиката, която уж и беше по-слабата страна.

# 565
  • Русе
http://www.bris.ac.uk/international/countries/bulgaria.html

За да не стане наистина "една жена каза...", ето линк към изискванията за БГ на Bristol University.

# 566
  • Русе
Предполагам, че всички тези допълнителни изисквания са естествен начин  да сгъстят ситото пред входната врата на всеки по-престижен университет в Англия. Хората са любезни....не отказват. Просто изпращат трудни за изпълнение оферти, с разни допълнителни условия. Това важи особено за Шотландия....На всеки му се иска заем, който после да не е задължен да връща. Но колко от кандидатите могат да изпълнят такива убийствени изисквания за диплома 6,00; матури по математика/физика 6,00 и други от сорта  newsm78 newsm78 newsm78 ?!?

# 567
Е тя май компютърни науки ще кандидатства, за тях май не се иска, ако съм разбрала добре с моя беден английски речник.

# 568
Предполагам, че всички тези допълнителни изисквания са естествен начин  да сгъстят ситото пред входната врата на всеки по-престижен университет в Англия. Хората са любезни....не отказват. Просто изпращат трудни за изпълнение оферти, с разни допълнителни условия. Това важи особено за Шотландия....На всеки му се иска заем, който после да не е задължен да връща. Но колко от кандидатите могат да изпълнят такива убийствени изисквания за диплома 6,00; матури по математика/физика 6,00 и други от сорта  newsm78 newsm78 newsm78 ?!?
За къде ви искаха това и за каква специалност, явно са сгъстили ситото от миналата година.

# 569
  • Русе
На нас - не.....просто защото още като четяхме по форумите какви оферти получават всички рано кандидатствали, се убедихме, че "гроздето е кисело" и тотално се отказахме от Шотландия. До последно ( тайничко Wink ) съжалявах за Абърдийн, но след като разбрах, че дори те са отхвърлили кандидатурата на момиче с очаквана диплома 5,60......направо мирясах! Wink

Общи условия

Активация на акаунт