Студенти в чужбина - 2

• 84 078
  • 811
  •   1
Отговори
# 705
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
bloomnicer, защо казваш Стратклайд в доста краен случай. Тази година университета има награда UK University of the Year http://www.strath.ac.uk/about/universityoftheyear/ Всеки университет има добри специалности.
Успех!

Ми казвам го в смисъл, не че е лош университет, но спрямо останалите унита, които е писала моята девойка, за нейната специалност "психология" в нашите представи, а и в ранкингите, които сме разглеждали е на последно място. Тя има вече изпълнима оферта от Глазгоу и ако трябва да избира между тези двата, със сигурност ще предпочете Глазгоу. Тя си чака главно Единбург, който и е първото желание. Но....ще си почакаме май още доста.

# 706
 Нова темичка за шотландските ни студенти. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=700728.0  newsm18 newsm18 newsm18 newsm18 newsm18

Последна редакция: нд, 17 фев 2013, 20:48 от morska68

# 707
# 708
Е, това е добра новина. Ние все пак ще си пускаме документите за жълта карта, може пък и преди септември да я получи. За всеки случай.

# 709
Това наистина е добра новина. Дано да се изпълни и който е решил да работи, да работи.
Аз също се учудвам на офертите от Абърдийн тази година. Или имат прекалено много кандидати или не знам .... Определено тази година са завишили изискванията си.  Някой беше писал тук за интервю по скайп с тях. Споделете какво се случи!

# 710
bloomnicer, защо казваш Стратклайд в доста краен случай. Тази година университета има награда UK University of the Year http://www.strath.ac.uk/about/universityoftheyear/ Всеки университет има добри специалности.
Успех!

Ми казвам го в смисъл, не че е лош университет, но спрямо останалите унита, които е писала моята девойка, за нейната специалност "психология" в нашите представи, а и в ранкингите, които сме разглеждали е на последно място. Тя има вече изпълнима оферта от Глазгоу и ако трябва да избира между тези двата, със сигурност ще предпочете Глазгоу. Тя си чака главно Единбург, който и е първото желание. Но....ще си почакаме май още доста.
Не се очайвайте, нащата оферта от Единбург миналата година дойде в началото на април, така и не успя да кандидатства за Кока кола стипендията.

# 711
Успех!

Не се очайвайте, нащата оферта от Единбург миналата година дойде в началото на април, така и не успя да кандидатства за Кока кола стипендията.
Каква специалност учите в Единбург? И каква оферта Ви дадоха миналата година? А сега какви са Ви впечатленията от там?

# 712
  • Стара Загора
Успех!

Вярно, всичко зависи от специалността. Дъщеря ми има позната която учи психология в Глазгоу уни - 1-ви курс. Мисля че е доволна от избора си, но друг неин съученик, който учи театрално изкуство пък ще сменя университета защото не е доволен от учебната програма.

# 713
Стискам палци на всички чакащи оферта да получат тази, която най-много искат!

Да ви се пооплача от фирмите, движещи документи и правещи изпити за сертификати Sad Дъщеря ми се яви на пробен изпит за IELTS и изкара общо 7, като на единия компонент е с 8, най-слаб й е writing-a - 6.5. И, разбира се, от фирмата взели да я обработват как, ако отиде на един курс при тях, щяла да си повиши резултатите даже до 8.5-9 и тя сега, вместо да се явява директно на изпит и да го водим приключено, се колебае дали ще се справи и дали не трябва наистина да ходи на курс първо...

# 714
mamaGabi къде сте се готвили за този сертификат?

# 715

Да ви се пооплача от фирмите, движещи документи и правещи изпити за сертификати Sad Дъщеря ми се яви на пробен изпит за IELTS и изкара общо 7, като на единия компонент е с 8, най-слаб й е writing-a - 6.5. И, разбира се, от фирмата взели да я обработват как, ако отиде на един курс при тях, щяла да си повиши резултатите даже до 8.5-9 и тя сега, вместо да се явява директно на изпит и да го водим приключено, се колебае дали ще се справи и дали не трябва наистина да ходи на курс първо...
Ами то, мила, за съжаление няма как да се вземе правилно решение. Някои се явяват на изпити и си постигат необходимото от първия път, други ходят на купища курсове и уроци и пак не успяват. Моята дъщеря ходи на курс за тойфел и той и беше много полезен. Според мен трябва добре да проучиш, ако ще ходи на курс, той да е в някоя сериозна институция. За Русе мога да препоръчам, в София са още повече възможностите. Като си давате парите, да е на сериозно място. За фирмите от типа на Интеграл не съм чувала да са организатори на добри курсове.

# 716
Курсовете са наистина полезни откъм изграждане на техника, те не са за научаване на езика. Специално за есетата смятам, че са необходимо зло. Не са пък и чак толкова скъпи, частните уроци са далеч по-скъпи. Да не забравяме, че изпитите се правят на групи и техниката за работа сред много хора също не е излишна. Дъщеря ми ходи и в Благоевград на курсове за САТ, после ми се сърди, че нямала шофьорска книжка заради този курс, но аз смятам че и от него все нещо полезно е научила и придобила. Въобще за мен пари, дадени за образование никога не са излишни.

# 717
  • UK

В Замунда има огромен торент с тестове и примерни материали за IELTS, откъдето може да се подготви много добре по всеки един компонент. Из нета има качени и учебниците + отговорите за тях, аз миналата година сама се готвих, единственото, за което ползвах помощ бяха есетата - давах ги на учителка, която принципно водеше курсове да ми ги проверява и понякога за говорене се допитвах до нея.

# 718
Аз пък искам съвет кой според вас е най-лесен за изкарване- IELTS, Toefl, CAE ?

# 719
Кой е по-лесен изпит е трудно да се каже - за всеки лесното е различно. Мога да кажа със сигурно, че от изброените три изпита CAE е доста по-труден, това е втори сертификат на Кеймбридж и важи цял живот, има един компонент повече от другите два- IELTS и Тойфел- те важат само две години. Моят син има този сертификат и след това ходи на IELTS, като казваше, че той много се доближава по структура на САЕ, но е значително по-лесен. Самият факт, че изпитът на IELTS продължава около 2.5 часа, а CAE - е 4 часа. За Тойфел не мога да кажа, но доколкото съм чувала е подобен на IELTS, само, че се води американския вариант на изпит по английски, а IELTS е английския вариант.
К
А оценка 7 не е ли достатъчна mamaGabi за университета? Ако е достатъчно няма смисъл да ходи да си губи времето.

Общи условия

Активация на акаунт