Студенти в чужбина - 2

• 84 047
  • 811
  •   1
Отговори
# 780
  • Варна
lorna, аз попрегледах набързо сайта, който valha пусна   Peace   Може да има някаква уловка , незнам , но ето :  http://www.rightmove.co.uk/property-to-rent/property-35672677.html

и http://www.rightmove.co.uk/property-to-rent/Glasgow/2-bed-flats.html?sortType=1

Може да са в покрайнините или в не хубав квартал. Не съм гледала подробно , но като ми остане време ще се поразровя повече, за да видя реално ли е да се намери толкова евтин апартамент  newsm78

Всъщност го погледнах на картата / първият линк / и се оказа ,че изобщо не е в Глазгоу , а в някакво селище и то доста далеч от града . Трябва по-внимателно да се чете , но ще се поровя за да разбера как вървят цените все пак  Confused

Вярно, че децата се оправят сами вече, но нали все искаме да им помагаме  Rolling Eyes

valha, вашето голяма одисея е било . И друг път си писала ,че голямата ти е заминала без да има квартира , добре че нещата са се оправили сравнително бързо .

# 781
  • някъде из облаците
Сребърна паричка, ама там има опция да си избираш освен града и района или квартала. Ние така търсихме само районите около университета.
valha, вашето голяма одисея е било . И друг път си писала ,че голямата ти е заминала без да има квартира , добре че нещата са се оправили сравнително бързо .
не се оправиха толкова бързо колкото ни се искаше, защото все изникваше нещо, близо месец бяхме под напрежение докато подпише договора, но важното е, че мина-замина.

И това ме подсеща за нещо- значи ако търсят, чрез агенция, ако искат гарант, то това трябва да е човек, който живее във Великобритания, нека да разпитат агенцията какви са условията за гаранта, че и там си имахме одисея миналото лято с малката. ooooh!, децата си намериха гарант, но се оказа, че нямала недвижимо имущество, което не го искаха в началото и поискаха целия наем наведнъж. С преговори стигнаха до следното сключиха договор за 6 месеца, платихме за 6 и сега началото на февруари платихме до края, още 5 месеца. Ами ние нямахме толкова пари да платим целия наем, то и за 6 ни бяха много, ама събрахме с общи усилия.
Голямата - договориха се с агенцията на всеки 2 месеца плащат и преподписват, сега като видяха, че са сериозни децата всеки месец си внасят наема. Това да го знаете и хубаво да си четат нещата, особено като се стигне до подписване на договора, да разпитват за всичко -сметки, интернет, комисионни, да няма неприятни изненади.

Последна редакция: пт, 15 фев 2013, 14:05 от valha

# 782
здравейте,и аз съм за тук-нова новеничка във форума,въпреки че ви чета от месеци.И аз като горда майка на бъдеща студентка в Уелс се интересувам от ужасно много неща,които дори не са в главата на дъщеря ми.Голямо благодаря на всички,които споделят опита и знанията си тук  bouquet

# 783
въпросите ми са свързани най0вече с финансовата страна,че не сме от имащите.Знам за студентските заеми,дъщеря ми ще си кандидатства за него,но как стои въпроса със заем за издръжка,може ли да се разчита на одобрение,или да търсим други възможности...

# 784
Търсете други възможности, заемите за издръжка не са достъпни за българи, живеещи в България. Има такива само за деца на семейства, живели последните  три години във Великобритания. Дискутирано е по-назад обстойно.

# 785
  • Варна
здравейте,и аз съм за тук-нова новеничка във форума,въпреки че ви чета от месеци.И аз като горда майка на бъдеща студентка в Уелс се интересувам от ужасно много неща,които дори не са в главата на дъщеря ми.Голямо благодаря на всички,които споделят опита и знанията си тук  bouquet

Добре дошла в темата   bouquet Каква специалност сте приети и в кой университет ?

Както ти е казала и bvelikova72, българите нямат право на заем за издръжка . Надеждата на всички ни е , че през 2014 г. ще отпаднат ограниченията за работа за нас и децата ще могат да се подпомагат. Има още една мама със студент в Кардиф, така ,че ще може да си обменяте информация  Peace

Между другото чувала съм ,че някои университети отпускат стипендии и за българи в размер на 1000 паунда годишно, но не съм срещала списък кои точно са те .

Някой ако има желание нека пусне нова тема, че сме на 53- страница вече  newsm10

# 786
Благодаря за доброто посрещане.Приета е в 4 университета,но се колебае между Бангор и Гламорган-това е на 20-ина километра от Кардиф-ще учи психология.Но направо не знам как ще се справим с парите.Другите 2 са Кентърбъри и Болтън,но май не иска там.Има време обаче докато дойде момента да вземе окончателно решение,така че ще видим накрая накъде ще потегли.

# 787
  • Варна
Както вече писах , варианта е да успеете първите 4-5 месеца да издържите и после момичето да опита да си намери работа . Най -скъпи са квартирите / общежитието .

# 788
Малко са 4-5 месеца. Средства за една година при всички случаи са необходими. Да не забравяме и самолетните билети, напоследък хич не са евтини. Търсете и работа, цяло лято ще е свободна и 1000 лева да си събере /не е невъзможно за три месеца работа/ все ще са и от полза. Доста деца получиха вече жълтите карти, но не могат да си намерят работа, особено в по-малките градове.

# 789
Оптимистка съм голяма и знам,че всичко ще се уреди,но като си сподели човек тревогите,малко му поолеква.А за работа-разбира се,че ще работи,тя и миналото лято работи,ще я вземат и тази година.

# 790
Да, затова тук си споделяме тревогите и си вдъхваме кураж взаимно. Аз и сега се тревожа непрекъснато за финансовата страна на нещата, живеем в толкова несигурен свят, но все пак съм убедена, че това е най-доброто, което правим за децата си, макар и да се лишаваме от много неща. После пък те ще ни пращат парички, нали!

# 791
# 792
Дано и успех !

# 793
Здравейте дами!
Въпреки че сайта е за мами си позволявам и аз да пиша.
По въпроса за притесненията ви за децата ви на които им предстои заминаване за Великобритания.Минах по този път миналата година синът ми е студент в Стърлинг 1 година и там да учи си избра той въпреки възможностите за Глазгоу и Абърдийн.Сега разбрахме че големият град освен по-добрите възможности за работа е и с огромни разходи за живот имам впредвид основно квартири и общежитие и транспорт.Нормално е да се притеснявате от финансовата страна,но повярвайте децата ни са оправни трябва им само начален тласък.НЕ БИВА ДА ГИ СПИРАМЕ ДА СЛЕДВАТ МЕЧТИТЕ СИ!!!
Само да споделя с вас относно заемите освен за Английските университети не се дават заеми за студенти живели по малко от три годинивъв Великобритания!Някои български банки пък дават студентски заем ,но се касае за плащане на семестриалните такси.Така че ние теглихме потребителски заем и така криво ляво се справяме.Така че горе главите!!!

# 794
Най после един татко.Много съм съгласна с вас. smile3521    

Общи условия

Активация на акаунт