Кое АМ избрахте за вашето бебче #3

• 45 461
  • 754
  •   1
Отговори
# 660
мами, има ли някоя от вас с мнение за адаптирано мляко Хумана.
здр, аз давам Хумана и съм много доволна Peace,бебка я харесва,евтина е и най-много ми я похвалиха HugНе опира всичко до парите,готова съм да давам и по 30 лв за кутия,но просто не вярвам нито на лактаната,нито на аптамила и т.н.за мен хумана е качествено мляко Peace

# 661
просто не вярвам нито на лактаната,нито на аптамила и т.н.за мен хумана е качествено мляко Peace

Защо, поради какви причини?  Thinking

# 662
Ако става въпрос, че Хумана са фирма с дълъг стаж в производството на АМ то Лактана ги водят с 30 години ако не ме лъже паметта, за Аптамила не знам.

# 663
Много педиатри споделят, че Хумана лежат на стари лаври и слава, но сравнение с днешните млека, не струват, тъй като нямат никакво развитие отпреди години  Peace

За сведение например - кашите на Хумана, млечните, дори и тези за дца над 4м, са направени изцяло с обикновено сухо мляко, което е недопустимо за деца под годинката  Peace

# 664
Блонди, те педиатрите все много знаят. Hug
Според мен Хумана не са застинали във времето и съставът на млякото е подобрен, далеч не е същият като през 1985 примерно. Немците не правят компромиси с качеството.

# 665
Напълно съм съгласна с Блонди!  Peace
Хумана си е едно съвсем обикновено мляко, което засища бебето, но нищо повече.
Уви, няма допълнителните качества, които имат по- новите формули - пробиотици, пребиотици, важни микроелементи, Омега киселини и т н.
И според мен си въртят формулата отпреди 100 години - но то новите технологии искат инвестиции, а в такъв случай как ще струва 7 лв примерно? Качеството му е като за 7 лева и това е Peace

Последна редакция: пн, 27 май 2013, 22:27 от Slide

# 666
  • София
ЛЛ ми препоръча да дам Хумана ХА, когато беб беше с разтройство. Дори не искаше да я помирише, направих млякото на каша, защото има и такава опция, пак същото, Хапва една лъжичка и се потриса. Не казвам, че е лошо мляко, а че на нас не ни понесе  Peace
Аптамила го прие от раз. И нашите акита са зелени, но с нормална консистенция.

# 667
ами незнам Блонди..нямам аргументиран отговор Embarassed просто всичко се свежда до лично усещане някакси тези новите млека ми се струват претоварени с различни добавки,именно стажът на хумана ме респектира.. newsm78

# 668
Те са претоварени, както казваш, за добро, не за повишаване на цената например  Simple Smile
Непрекъснато се правят нови проучвания и формулите търпят съответното подобрение.  Hug

# 669
Знае ли някой дали млеката за  малки деца предизвикват алергии ако се приемат в по-голямо количество. Подобно твърдение дочух от моя позната, казала й го педиатърката...по повод на това че 2-годишното й дете пие по около 400 мл мляко на ден. Моето дете също е на тази възраст и още пие АМ. Но нали ако детето има алергия тя би трябвало до 2 годинки  вече да се е проявила?

# 670
Явно ще сменям Хуманата,ползвах я за дохранване,ама като ми намалява кърмата ще трябва да и давам повече от 30-40 мл..та да взема друго мляко,дайте ми идеи,давала съм и аптамил ама май не и хареса много.

# 671
Знае ли някой дали млеката за  малки деца предизвикват алергии ако се приемат в по-голямо количество. Подобно твърдение дочух от моя позната, казала й го педиатърката...по повод на това че 2-годишното й дете пие по около 400 мл мляко на ден. Моето дете също е на тази възраст и още пие АМ. Но нали ако детето има алергия тя би трябвало до 2 годинки  вече да се е проявила?

E, не - поредната щуротия  Laughing
Ако детето не е развило алергия до 2 годишна възраст, едва ли млякото за малки деца ще я предизвика Naughty А и какво значи " по- голямо количество"? Едно бебе на 6 месеца изпива повече АМ от 400 мл със сигурност  Peace
400 мл си е съвсем нормално количество мляко за тази възраст. Аз бих давала АМ докато детето го приема, защото със сигурност е много по- безопасен и полезен вариант от необработеното мляко. Този тип млека са обогатени с витамини и минерали, протенът е преработен, някои имат пробиотици - не мога да разбера защо някои лекари толкова се напъват да откажат децата от АМ и да ги минат на прясно мляко например newsm78

Magico, аз бих дохранвала с ХА формула вместо със стандартна Peace
Дай идея какви качества търсиш в млякото и ще можем да те посъветваме по- адекватно какво да избереш Peace

# 672
Знае ли някой дали млеката за  малки деца предизвикват алергии ако се приемат в по-голямо количество. Подобно твърдение дочух от моя позната, казала й го педиатърката...по повод на това че 2-годишното й дете пие по около 400 мл мляко на ден. Моето дете също е на тази възраст и още пие АМ. Но нали ако детето има алергия тя би трябвало до 2 годинки  вече да се е проявила?

Само искам да кажа, че това твърдение е безумно. Ако детето развие алергия, това ще си проличи независимо дали приема 200, 400 или 600 мл. Алергията е към формулата, не към количеството. Ако си алергичен към ядки, това ще се прояви без значение дали ще изядеш 20 гр. или ще си изсипеш в устата 200 гр. Също като Slide ти препоръчвам ХА формула, ако това те притеснява  Hug

# 673
какви качества трябва да има млякото newsm78 не съм се замисляла моля да ми обясните.. Embarassed
давам допълнителна информация-Ивайла е почти на 5 м,беше изключително кърмена до преди малко,когато се наложи да пия АБ,несъвместим с кърменето,тогава доста ми похвалиха Хумана и се осведомих и от форума и прочетох доста добри отзиви..наложи се да захраня,заради запек и дадох круша,после морков.Дано не съм сбъркала с ранното захранване Praynig
а за цената несе притеснявам,все пак детето е най-важно.

# 674
какви качества трябва да има млякото newsm78 не съм се замисляла моля да ми обясните.. Embarassed
давам допълнителна информация-Ивайла е почти на 5 м,беше изключително кърмена до преди малко,когато се наложи да пия АБ,несъвместим с кърменето,тогава доста ми похвалиха Хумана и се осведомих и от форума и прочетох доста добри отзиви..наложи се да захраня,заради запек и дадох круша,после морков.Дано не съм сбъркала с ранното захранване Praynig
а за цената несе притеснявам,все пак детето е най-важно.
Хумана е много добро мляко, цената му е достъпна за всички и качеството е на ниво. Всеки избира кога и как да захрани детето, препоръчва се да е от 6 месец, но това е по преценка на родителя. Всяко мляко в зависимост от възрастта на детето, има своите нужни съставки. За запек добре е млякото да е с пробиотик или бифидус ефект, пробиотик има и в хумана.
Детето също има голямо значение в захранването и в приемането на АМ, то само по себе си ще ти подскаже, какво харесва, дали му е рано за захранване или не. Аз съм се придържала към нормите, да се захранва в 6 месец, да се избягват храни неподходящи за възрастта и храни които са алергени. Реда в който се въвеждат и избягване на сокове до годинка Peace

Общи условия

Активация на акаунт