Два плодни сака, единият - деформиран

• 3 192
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте, бременна съм в 4-та г.с. и половина. Установиха ми два плодни сака, единият от които е деформиран. Ще се радвам всички майки с подобен проблем, ако изобщо е проблем, да споделят как се е развила ситуацията. Може и на лични съобщения. Благодаря ви.

# 1
  • София
Прекалено е рано,как плашат майките не е истина.Може и да не е деформиран,може да е видял неправилно доктора,във всеки случай запази спокойствие,каквото е решил господ...
Нека те види и друг доктор за твое спокойствие...

# 2
4 г.с. Не е ли малко рано? Въобще как е успял да види 2 плодни сака. Ти кога разбра, че си бременна? Цялата работа ми е малко странна. Още е рано да се каже как ще се развият нещата.
Както е казала Диди, отиди и при друг лекар, ако искаш, но толкова рано нищо не е сигурно. 4 г.с.??? Че аз дори при второто  дете със сигурност ми потвърдиха бременността чак 6-7 г.с. newsm78

# 3
Така е, рано е, както се оказа, установиха го с ултразвук, не с ехограф, видях много ясно двата сака на екрана. Не бих казала, че са ме плашили, казаха ми, че е много рано, че вторият сак може да е псевдо и т.н., но повече бих се успокоила, ако видя, че има и други подобни случаи... Затова реших да пиша и тук. Другата седмица пак съм на преглед.

# 4
Задължително второ мнение  Peace, дано всичко е наред  Hug

# 5
Аз бях в същата ситуация в 5 г.с. - 2 плодни сака, единият деформиран. Оказа се, че е единият е псевдосак. След 1-2 седмици беше изчезнал псевдосака и имаше само едно нормално оформено сакче.
Според мен изчакай 1-2 седмици и на следващият преглед ще си покаже.

# 6
Приеми съвета на kalix и изчакай 1-2 седмици преди следващия преглед. Много е рано. За други неприятни възможности въобще не искам  и да споменавам. Повечето хора дори не знаят, че са бременни по това време, така че изчакай малко.

# 7
Изчакай наистина. Стискам палци. Успех

# 8
Със синът ми сакчето беше деформирано, доктора се изрази "направо смачкано" някъде в 5-6 седмица, даже почти го отписа, но си излезе живо и здраво бебе от там. Успех ти желая.

# 9
Благодаря ви много, по-спокойна съм и ще се опитам да не мисля изобщо за това в следващите 1-2 седмици. Радвам се, че се регистрирах в сайта  Flowers Rose

# 10
...установиха го с ултразвук, не с ехограф, ...
Каква е разликата? newsm78

# 11
Пипи Дългото чорапче, установиха го с вагинален ултразвук.

# 12
Пипи Дългото чорапче, установиха го с вагинален ултразвук.
Обикновено почти всички бременности в София в начален стадий се установяват с вагинален ултразвук вече. Едва в по-напреднала бременност се използва ултразвук през корема. Иначе различа между ултразвук и ехограф няма. Едно и също е. Просто вагиналния е по-точен в начална бременност и затова го излозват него.

# 13
  • София
Прекалено рано е, за да се правят изводи от прегледа или прогнози.
Може деформираното сакче да си възстанови правилната форма и да се развие ембриона. Може да е загинало.

На следващия преглед ще се установи.

# 14
Не бързай да се панираш. На мен в началото ми казаха деформиран плоден сак. Точно след два дни при друг доктор се оказа,че предишният е сбъркал малко израстъче на матката със сак и всъщност сакът си ми беше ок. Според мен нека те види още един лекар. Няма смисъл да се тормозиш от толкова рано. След седмица нещата ще са ясни. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт