Отговори
# 750
  • София
Денят е трети ден от менструалния цикъл. Въпросът ми е дали това е повлияло на резултата? Трябва ли изследването да се прави в чист ден или това няма никакво значение. Ще съм ви благодарна, ако ми отговорите на въпроса.

Не, няма никакво значение на кой ден от месечния цикъл се изследва TSH.
напротив- има голямо значение.
ТСХ се изследва в чист ден.
mury9, повтори изследването в чист ден, на гладно и на жадно- ако пак е над 2,5-  тогава посети ендокринолог, да ти каже каква доза да пиеш.

# 751
Никога до момента д-р Начев не ми е казвал, че изследването на ТСХ зависи от деня на цикъла, но щом вие знаете повече от лекарите ....  Whistling

# 752
Моята лекарка също ми казвала да не се изследвам по време на МЦ

# 753
  • София
Никога до момента д-р Начев не ми е казвал, че изследването на ТСХ зависи от деня на цикъла, но щом вие знаете повече от лекарите ....  Whistling
на мен лично Начев и лична Стаменов са ми го казали.
Едва ли ще си го измислям ooooh! ooooh! ooooh!

# 754
  • София
Днес си пуснах ТСХ и бях много изненадана от резултата - 0,118  newsm78
Очаквах да е 3-4, пред вид факта, че през декември ми беше 1,96, а не съм променяла дозата - 50 мг Л-Тироксин. Нали уж зимата трябва да се корегира приема нагоре??  Rolling Eyes Тогава обаче бяха точно празници и не можах да отида при Начев...
Сега си записах час, но чак за другата седмица...

И другото, което вече много ме учуди, е повишената ми кръвна захар - 6 и то при положение, че от миналия четвъртък (не че е кой знае колко време   Laughing ) съм на нисковъглехидратната диета.
Нямам и наднормено тегло- в момента съм 60 кг при ръст 175 см. Нормално се движа между 57-58 кг.

Чудя се възможно ли е пониженото ТСХ да оказва влияние върху глюкозата?  newsm78

Денис, много те моля да споделиш мнението си  Hug

Да, ТСХ доста се е понижил , не е добре да е под 0,5
Не си пила Л-Тироксин и кафе преди теста, нали ?
Трябва да се коригира дозата на Л-Тироксина

За Кръвната захар - на гладно ли ти взеха кръв?
Това 6 за периферна или венозна е?  Не мисля, че е от ТСХ

Теглото ти е идеално Simple Smile

# 755
Благодаря за отговора, Денис  Hug
Да, на гладно ми взеха кръв - нито кафе съм пила, нито Л-тироксин. Глюкоза 6 е при венозно взета кръв...
Успях да се свържа с Начев - ще ме приеме утре. Специално ще го питам зависи ли ТСХ от деня на цикъла, може аз да съм в заблуда Hug

# 756
Здравей Денис миналия ден споделих изследванията си на хормоните днес бях на преглед и док каза че и според ехографа може да е поликистоза и ме прати и на ендокринолог  за другите изледвания за да се знае. Изписа и дуфастон за регулиране на цикъла и достинекс за регулиране на пролактина

# 757
Здравейте.Бихте ли коментирали резултатите ми от обременяването с глюкоза.

Резултат   Референтна стойност
Глюкоза 0'        4.14                       2.8 - 6.1    
Глюкоза 60'      4.9             
Глюкоза 120'    5.0                         3.5 -7.8

Инсулин 0'          8.83                    2.6-24.90
Инсулин 60'        40.88
Инсулин 120'      51.10                   2.6-24.90

# 758
Aни мисля че резултатите са добри, не виждам някакви отклонения. Нито стойности под
иоли над референтните граници. Нека позапознатите да кажат но на мен ми се виждат добри!  Grinning

# 759
  • София
Благодаря за отговора, Денис  Hug
Да, на гладно ми взеха кръв - нито кафе съм пила, нито Л-тироксин. Глюкоза 6 е при венозно взета кръв...
Успях да се свържа с Начев - ще ме приеме утре. Специално ще го питам зависи ли ТСХ от деня на цикъла, може аз да съм в заблуда Hug

Няма съществена разлика в нивата на ТСХ през МЦ 

За кръвната захар - висока е, може да ти назначат тест за ИР, гликиран хемоглобин и т.н.

Пиши какво е казал д-р Начев

# 760
  • София
Здравейте.Бихте ли коментирали резултатите ми от обременяването с глюкоза.

Резултат   Референтна стойност
Глюкоза 0'        4.14                       2.8 - 6.1    
Глюкоза 60'      4.9             
Глюкоза 120'    5.0                         3.5 -7.8

Инсулин 0'          8.83                    2.6-24.90
Инсулин 60'        40.88
Инсулин 120'      51.10                   2.6-24.90

Имаш леко изразена ИР, но с диета и медикамент се коригира, не се притеснявай

# 761
Денис, явно нещо от бременността се е отключило.Преди няколко години, когато правех опити за бебе, пак си направих обременяване с глюкоза и всичко беше наред.Инсулинът беше в норми.Утре съм при Начев, за да назначи някакаво лечение, защото ТСХ ми е 3.72, а фт4 под долна граница.

# 762
Щом няма съществена разлика между стойностите на ТСХ по време на цикъл и извън този период, тогава не ми е ясно защо определени лекари държат изследването да бъде направено в чист ден???Съвсем се обърках  Embarassed Не стигат другите проблеми, че сега и това....  Confused Благодаря на всички момичета, които взеха отношение по темата. Между другото съм го изследвала през август месец и стойността му беше около 1.8. Явно е, че се покачват нивата през зимата, ама чак пък толкова....  Ще направя контролен тест в ден извън цикъла, за да видя дали поне ще има някакво понижение на резултата или напротив.

# 763
  • София
Mury, моя случай беше подобен-винаги съм била с Тсх около 2,5 и Начев беше казал да го следя. Обаче преди 2-рия ми ин-витро опит вече Тсх беше 2,8, след което Стаменов каза да го повторя след няколко дни и беше-3,2. Тогава вече Начев ми назначи л-тироксин 25 мг.
След като свалих Тсх до 2,00, чак тогава Започнах процедурата.

# 764
Днес Начев каза, че нямам проблем с инсулина, защото тези референтни стойности не са адекватни.Трябва да са до 100 след обременяване.А иначе ми изписа Л-тироксин 50 мг за ТСХ.Както писах вече, то е 3,72.При бременност трябва да е под 2.

Последна редакция: вт, 12 фев 2013, 14:52 от Aня

Общи условия

Активация на акаунт