Отговори
# 345
Да попитам за пролактина, на 7 ден след доказа ову ще го правя (като сама ще си я доказвам) Simple Smile но трябва ли пак да е сутрин на гладно? Има ли някакви изисквания за този хормон?
Чудя се дали, така и така ще давам кръв да не си пусна и профилактично за хламидия.

# 346
Пролактин или прогестерон имаш предвид?Защото пролатина няма значение в кой ден от МЦ го изследваш, докато прогестерона е 7 дни след доказана (но от лекар Laughing) овулация.За прогестерона няма изисквания да не си яла преди това.Докато за пролактина е хубаво да не си правила секс предната вечер, да няма стимулация на гърдите и да поседиш малко преди да ти вземат кръв.
Относно хламидията... много често стават грешки в резултатите.Ти си прецени.Аз лично съм си правила директен днк тест от цервикален секрет.

# 347
Пролактин или прогестерон имаш предвид?Защото пролатина няма значение в кой ден от МЦ го изследваш, докато прогестерона е 7 дни след доказана (но от лекар Laughing) овулация.За прогестерона няма изисквания да не си яла преди това.Докато за пролактина е хубаво да не си правила секс предната вечер, да няма стимулация на гърдите и да поседиш малко преди да ти вземат кръв.
Относно хламидията... много често стават грешки в резултатите.Ти си прецени.Аз лично съм си правила директен днк тест от цервикален секрет.

Прогестерон да, извинявам се. На първа страница пише -
7 дена след доказана с фоликулометрия овулация (или с тестове за овулация плюс измерване на базалната температура)
Няма да ми е доказал док. овулацията, но ще разчитам на температура и тестове.
Значи за него няма изисквания да е рано и на гладно?
За хламидията тогава ще се въздържа за сега, а лекуващия гинеколог ли взима цервикален секрет за нея?

# 348
  • София
Пусни си хламидия- кръвен тест, за да ти е реален резултата.
Цервикалния секрет показва само нова инфекция.

# 349
Да, попитай лекуващия ти лекар за хламидията.Иначе за прогестерона няма значение дали си гладна, жадна или конкретен час от деня.

# 350
Много ви благодаря за отговорите.
За хламидията се колебая, но така или иначе ще давам кръв да не е само за едно изследване. Simple Smile

# 351
  • София
Хламидията е много важно изследване според мен. Успех.

# 352
  • В сърцето на любимия човек
Здравейте,
искам да попитам Денис как се установява,  при приемане на Дуфастон заради нисък прогестерон, че дозировката му е достатъчна? Пуска ли се отново изследване на прогестерон на 7-ми ден след О?
Другият ми въпрос е, какво се случва при настъпване на бременност? Приемът на Дуфастон е да кажем от 15 до 25 ден, всеки месец на 26-ти ден се прави тест за бременност или се изчаква дали ще има закъснение и тогава при необходимост се продължава с приема?
Извинявам се предварително, ако въпросът е обсъждан вече в темата!

# 353
  • София
Здравейте,
искам да попитам Денис как се установява,  при приемане на Дуфастон заради нисък прогестерон, че дозировката му е достатъчна? Пуска ли се отново изследване на прогестерон на 7-ми ден след О?
Другият ми въпрос е, какво се случва при настъпване на бременност? Приемът на Дуфастон е да кажем от 15 до 25 ден, всеки месец на 26-ти ден се прави тест за бременност или се изчаква дали ще има закъснение и тогава при необходимост се продължава с приема?
Извинявам се предварително, ако въпросът е обсъждан вече в темата!

При ниски нива на прогестерона - лекаря преценява каква да е дозата и схемата на прием и не е нужно да се пуска контрола
Предполага се, че дозата е достатъчна за начална бременност / да допълни нивата на прогестерона докато ЖТ заработи както трябва/
Ако има проблем с ЖТ, колкото и Прогестерон да се дава отвън - бременността няма да се развие
Не се притеснявай за нивата на Прогестерона -  ако е писано, ще стане и при ниски нива на Прогестерона и без прием на Прогестин. Simple Smile

# 354
  • София
Денис, стана ми интересно. В такъв случай как се оправя проблем с ЖТ? Досега винаги мислех, че е с прогестерон под някаква форма.
Защото при мен прогестеронът беше в средата на референтните стойности и щях да започвам да го приемам от следващия месец. Обаче забременях, но за съжаление бременността не се разви. Все се мисля, че ако го бях започнала още след О. нещата нямаше да завършат така. Или греша в разсъжденията си?

# 355
благодаря ви,моля да ми кажете хормони могат ли да се пуснат без да имам М?Първо ще трябва да ми я предизвикат ли? изобщо не знам как стоят нещата...ако някой знае - нека сподели

Тестостерон, Андростендион, ДХЕА,  Пролактин
ТСХ и Т4
Кортизол

Другите трябва да се изследват в точно определен ден на МЦ
Може да пуснеш като ориентир - ФСХ и  Е2  / ако има киста ще е висок, ако няма  никакви фоликули ще е нисък/
А дали може в този ред на мисли нещо да е потиснало овулацията и да е настъпила по-късно? Също така какви може да са причините?

Денис, имам един въпрос може ли да ти го задам на лични за прием на прогестерон? Peace
Не ми е изследван прогестерон...

# 356
  • София
Денис, стана ми интересно. В такъв случай как се оправя проблем с ЖТ? Досега винаги мислех, че е с прогестерон под някаква форма.
Защото при мен прогестеронът беше в средата на референтните стойности и щях да започвам да го приемам от следващия месец. Обаче забременях, но за съжаление бременността не се разви. Все се мисля, че ако го бях започнала още след О. нещата нямаше да завършат така. Или греша в разсъжденията си?
Много са причините да не се развие бременността.
ЖТ се образува при всеки МЦ с О.
Един МЦ може да работи добре, друг МЦ - да функционира по-слабо.
Зависи и каква е била яйцеклетката.

Не го мисли - това е минало. Гледай напред и не се измъчвай.с въпроси, на които все още никой не може да отговори Simple Smile

Колкото по-малко знаеш - по-добре /за теб, за психиката ти, за спокойствието ти.../

# 357
  • София
Благодаря Денис. Въпросът ми беше принципен, а не толкова отнесен към моето състояние.

# 358
  • София
благодаря ви,моля да ми кажете хормони могат ли да се пуснат без да имам М?Първо ще трябва да ми я предизвикат ли? изобщо не знам как стоят нещата...ако някой знае - нека сподели

Тестостерон, Андростендион, ДХЕА,  Пролактин
ТСХ и Т4
Кортизол

Другите трябва да се изследват в точно определен ден на МЦ
Може да пуснеш като ориентир - ФСХ и  Е2  / ако има киста ще е висок, ако няма  никакви фоликули ще е нисък/
А дали може в този ред на мисли нещо да е потиснало овулацията и да е настъпила по-късно? Също така какви може да са причините?

Денис, имам един въпрос може ли да ти го задам на лични за прием на прогестерон? Peace
Не ми е изследван прогестерон...

Да, може нещо да е попречило на О. и тя да е настъпила по-късно
МНого неща, може да подтиснат О. - вкл. и някой грипен вирус Simple Smile

Може да задаваш въпроси - където искаш

# 359
  • София
Благодаря Денис. Въпросът ми беше принципен, а не толкова отнесен към моето състояние.

Дано да е така и вече да си добре.
Подсъзнанието трудно може да заблудиш - дори и избутани зад цензурата /на подсъзнанието / - това, което ни притеснява винаги изплува, макар и по друг начин Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт