Отговори
# 630
Еее супер, много благодаря за бързия отговор  Hug

# 631
Здравейте момичета,
Ще помоля за вашето мнение, ако може да преценя дали имам вярни предположения.
С две думи след над две години опити, една неуспешна бременност и високи резултати на ФСХ в началото и уж отхвърляне на възможността от ИЯР чрез преглед и изследване на АМХ и Инхибин Б, днес пак реших на своя глава да си проверя ФСХ и ЛХ, че от  много време не ги бях правила. Последните месеци пия и М2тон и исках да проверя дали влия поне малко. Изненадах се ето с това:

FSH   13.36   IU/l   м:1.3-19.3.ж.фази:ф:3.85-8.8;ов:4.5-22.5;л:1.8-5.13;меноп:16.8--114
LH   11.88   IU/l

Поне съотношението им е по-добре, защото преди ФСХ беше около 11-13, а ЛХ 6-7, но не знам защо пак са високи. Единственото, което ми идва наум да не би просто този месец да имам ранна овулация.
Другата седмица съм на преглед и ще разпитвам сериозно вече. Ще се радвам, ако някой има повече опит с високия ФСХ да сподели. Преди доста се бях ровила по темата, но не можах да намеря други причини за високи стойности освен ИЯР.

# 632
  • UK
Момичета, бихте ли коментирали, за първи път изследвам полови хормони - 3 ден от МЦ.
С поликистоза съм, с един яйчник, другият е премахнат след киста, с един задържан аборт в 7 г.с. през ноември, все още чат-пат кърмя  Simple Smile Казвам си, в случай, че тези неща имат връзка.

FSH            6.7          (реф. ст. 2.9-12,0)
LH              2.36        (реф. ст. 2,0-8,0)
Estradiol    19           (реф. ст. 18-147)
Prolactin    14           (реф. ст. 5-35)

Благодаря много!

# 633
Включвам се и аз  Simple Smile
И аз съм с поликистоза, преди верме имах завишен пролактин беше 1771 ,днес успяха да направя контролно изследване и се оказа нисък.
Пролактин 8.29  стойности 127 - 637
Спазих всички изисквания, дори и от лабораторията изрично ме оставиха 20 минути в покой че даже и повече.  Пила съм Достинекс и Бромокриптин около месец.
Благодаря...

# 634
Здравейте момичета , искам да попитам дали е възможно да се получат повишени резултати на  - 17ОН Прогестерон  и Андростендион  след цикъл в който е правена инсеминаци, съответно са приемани доста хормонални лекарства?

# 635
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Здравейте, момичета!

Наскоро ми се наложи да си направя изследвания на TSH и резултата показа 4,75 /реф.гр.-0,27-4,20/
Месец по-късно резултата на TSH - 2.606, FT4 24.42 /реф.гр.-8 - 20/. Според ендокринолога няма нищо обезпокоително, само трябва да намаля стреса  newsm78

ПРОЛАКТИН 25,11 /реф.гр.-3,24-29,12/

На 4 ден от менстр. цикъл направих следните хормони:                         
ПАРАТХОРМОН PTH 31,59 /реф.гр. 15-65/
Prolactin 369.50 /127-637/
LH 4.12
FSH 6.33
ESTRADIOL 143.50

Всичко изглежда нормално, но имам ужасно оскъдна менструация, ужасен косопад, сърцебиене и други екстри.

Ще съм благодарна за мнението ви в горните резултати. Мислите ли, че може да навлизам във менопауза. Как става ясно това? Съотношение на хормони или какво?

Друга специфика е, че в периода на така наречената овулация е, че ме болят ужасно ниско долу яйчниците - десен или ляв /аз го тълкувам като признак за зреещ фоликул, но не е доказано/.
Правих тест за овулация. Появи се много бледа черта, а на другия ден я нямаше изобщо...

Желанието за бебе ми е огромно, както на всяка една от вас. Дано Господ ни помогне да постигнем мечтите си  Praynig

# 636
  • UK
Напоследък май само питаме тук  Simple Smile

# 637
Пролактина, знам, че прицелната стойност е под 200.... Въпреки , че референтните са до 500

Тсх- то трябва да под 2 , особено ако се цели бременност

# 638
Звезден^Прах

моля те обясни ми още малко за стойностите на пролактина (моите се редуват една завишена, една нормална и док май не знае какво да ме прави Sad )

# 639
  • София
Момичета, бихте ли коментирали, за първи път изследвам полови хормони - 3 ден от МЦ.
С поликистоза съм, с един яйчник, другият е премахнат след киста, с един задържан аборт в 7 г.с. през ноември, все още чат-пат кърмя  Simple Smile Казвам си, в случай, че тези неща имат връзка.

Благодаря много!

Изследванията показват или ановулаторен МЦ или късна О. Добре е да проследиш О. на УЗ
Мери БТ и прави тестове за О., ако засечеш полож. тест - отиди да те видят на УЗ
Ако имаш възможност / финансова/ направи  ФМ.

ПП. Сега изследванията / за този МЦ/ не показват ПКЯ, дано да има, макар и късна О.

# 640
  • София
Включвам се и аз  Simple Smile
И аз съм с поликистоза, преди верме имах завишен пролактин беше 1771 ,днес успяха да направя контролно изследване и се оказа нисък.
Пролактин 8.29  стойности 127 - 637
Спазих всички изисквания, дори и от лабораторията изрично ме оставиха 20 минути в покой че даже и повече.  Пила съм Достинекс и Бромокриптин около месец.
Благодаря...

Лекарят трябва да ти коригира дозата, висока ти е

# 641
  • София
Здравейте момичета , искам да попитам дали е възможно да се получат повишени резултати на  - 17ОН Прогестерон  и Андростендион  след цикъл в който е правена инсеминаци, съответно са приемани доста хормонални лекарства?

Да възможно е, ако е правена стимулация / и се е развил, има -  Овариален хиперстимулационен синдром/, за него е характерен и хиперандрогенизмът  
Освен това Естрогенът е прекурсор на Андростендиона и Тестостерона.
Всички хормони са зависими един от друг - а след стимулацията може да настъпи хормонален дисбаланс

ПП. Това, при условие че не си с диагноза / преди стимулацията/ - СПКЯ

Последна редакция: сб, 26 яну 2013, 22:04 от denis_d

# 642
  • София

Здравейте, момичета!

Наскоро ми се наложи да си направя изследвания на TSH и резултата показа 4,75 /реф.гр.-0,27-4,20/
Месец по-късно резултата на TSH - 2.606, FT4 24.42 /реф.гр.-8 - 20/. Според ендокринолога няма нищо обезпокоително, само трябва да намаля стреса  newsm78

ПРОЛАКТИН 25,11 /реф.гр.-3,24-29,12/

На 4 ден от менстр. цикъл направих следните хормони:                        
ПАРАТХОРМОН PTH 31,59 /реф.гр. 15-65/
Prolactin 369.50 /127-637/
LH 4.12
FSH 6.33
ESTRADIOL 143.50

Всичко изглежда нормално, но имам ужасно оскъдна менструация, ужасен косопад, сърцебиене и други екстри.

Ще съм благодарна за мнението ви в горните резултати. Мислите ли, че може да навлизам във менопауза. Как става ясно това? Съотношение на хормони или какво?

Друга специфика е, че в периода на така наречената овулация е, че ме болят ужасно ниско долу яйчниците - десен или ляв /аз го тълкувам като признак за зреещ фоликул, но не е доказано/.
Правих тест за овулация. Появи се много бледа черта, а на другия ден я нямаше изобщо...

Желанието за бебе ми е огромно, както на всяка една от вас. Дано Господ ни помогне да постигнем мечтите си  Praynig

Добре са ти изследванията, не показват признаци на  менопауза Simple Smile или да я наближаваш скоро - откъде ти хрумват такива неща?
На колко год. си?
Пусни още изследвания /ако не си ги правила/
Тестостерон
Пролактин
Андростендион
ДХЕА и 17ОН Прогестерон на 3 ден от МЦ
Тест за ИР

ПП.
FT4 ти е бил висок, беше ли си пила хормона преди изследването, може да е от това

ППП. За менопауза или състояние на ЯР се изследват:
- АМХ, Инхибин Б
- УЗИзследване  -  Брой антрални фоликули /АFC/, MOD - на 2-4 ден от МЦ

# 643
  • UK

Благодаря много!

Изследванията показват или ановулаторен МЦ или късна О. Добре е да проследиш О. на УЗ
Мери БТ и прави тестове за О., ако засечеш полож. тест - отиди да те видят на УЗ
Ако имаш възможност / финансова/ направи  ФМ.

ПП. Сега изследванията / за този МЦ/ не показват ПКЯ, дано да има, макар и късна О.

Какво е ФМ? А какво ще кажеш за съотношението LH/ FSH? Това нормално ли е?
Благодаря ти много за включването!

# 644
Здравейте момичета , искам да попитам дали е възможно да се получат повишени резултати на  - 17ОН Прогестерон  и Андростендион  след цикъл в който е правена инсеминаци, съответно са приемани доста хормонални лекарства?

Да възможно е, ако е правена стимулация / и се е развил, има -  Овариален хиперстимулационен синдром/, за него е характерен и хиперандрогенизмът  
Освен това Естрогенът е прекурсор на Андростендиона и Тестостерона.
Всички хормони са зависими един от друг - а след стимулацията може да настъпи хормонален дисбаланс

ПП. Това, при условие че не си с диагноза / преди стимулацията/ - СПКЯ
Благодаря за инфото , ами аз просто не се съобразих да изчакам да мине време и тогава да правя изследвания.Правена е стимулация , пих Клостилбегит, Естрофем ,Дуфастон,Утрогестан и едни витамини  на които не се сещам името.В общи линии един голям хормонален коктейл.Имам инсулинова , но не са ми установявали кисти при прегледи, като в период от половин година някъде,са правени няколко пъти в месеца.

Общи условия

Активация на акаунт