Ирландия - пета тема

• 36 463
  • 734
  •   1
Отговори
# 225
Джу,  hahaha hahaha.

Това четохте ли го? Заливам се от смях..........добре, че съм сама.
http://dnes.dir.bg/news/balgari-chuzhbina-konsul-12118730?nt=10

Цитат
По думите й до края на следващата седмица българите вече ще разполагат с пълната информация за страната, в която възнамеряват да пътуват.
За целта всеки от тях ще трябва да се регистрира в обновения сайт на министерството - да впише имената си, държавата и целта на пътуването, както и да посочи имейла си. Данните ще са напълно защитени, твърдят още от ведомството на Младенов.

Whistling

# 226
О, тия пък изобщо не ми се коментират!
То бива, бива, ама...
Може ли в официалния сайт на Министерството един от имейлите, дадени за връзка да е грешен?!?
Айде кажи ми на какво прилича това?!  Crossing Arms

# 227
Едно въпросче,
Когато кандидатствахте за pps-номера (за по-скоро пристигналите без битови сметки на тяхно име) ходихте с хазяина до Social Welfare? , или е достатъчно той да е написал на гърба на някоя сметка , че гарантира , че живеете при него. хм?

# 228
А, аз имах още по- фрапиращ случай.
Трябваше да убеждавам една оФца именно от Ситизен Информейшъна, че България не е бивша руска република!  ooooh!
Представяш ли си?

Това е защото негласно беше  16-а република на СССР :X

# 229
Иванчо, за да имаш хазяин, ти трябва договор, а за да имаш договор, ти трябва PPS и препоръка от предишен хазяин.
Да не говорим малоумието с тока - като се нанесеш с жилище, трябва да прехвърлиш тока на твое име, т.е. да имаш банкова сметка.
А за да имаш банкова сметка, ти трябва поне една платена сметка за ток.  Crazy ooooh!
По- шашави хора от тия, здраве...

# 230
Що? Не е само тук така. Обичайна практика.
Не сме разхождали хазайн никъде.

# 231
за flat-shared не е точно така, това за което говориш е за самостоятелна квартира

# 232
за flat-shared не е точно така, това за което говориш е за самостоятелна квартира

Може, не съм запозната, говоря за самостоятелно жилище.

Нем, в Бг не е така. Wink

# 233
Джу, няма как да се регистрираш вече без да имаш договор с твоето име вътре. Община Слатина. Не ти трябва сметка, но без договор вече не ти правят удостоверение за настоящ и постоянен адрес. Ако нямаш договор на твое име за апартамента, става с пълномощно подпечатано от нотариус. Аз си вадих лична карта 2009 г.
Аз говоря за практиките в Англия - там е още по-сложно. За Германия имам оскъдно инфо, не съм се интересувала. Няма начин да е лесно де, това искам да кажа.

ivanaki, не познавам такива, които си шерват квартира, за да ти помогна с инфо. Съжалявам.

# 234
Нем, имах предвид, че можеш да сключиш договор само с паспорт/лична карта и токът не се прехвърля на твое име, както и откриването на сметка в банка не е така заплетено в Бг.

# 235
Джу, не е трудно, защото си БГ гражданин в БГ. А тук си чужденец.
Ако бе лесно да се е изсипала половин Азия и Африка досега....не че вече не е де...  Peace

# 236
Не е само защото сме чужденци - същите правила важат и за местните.
А то не, че не са се изсипали какви ли не и от къде ли не, и да ти кажа, те имат повече права и се ползват от повече облаги от нас.  Tired

# 237
Нем, честити 2 години на острова!  Hug Пожелавам ти да следвате и сбъдвате плановете си за над 5 години в Ирландия!  Grinning
Относно събота–силно се надявам да успеем да дойдем.  Praynig Но дори и стане ще е "дзяк и бяг" защото трябва да бачкам.
Дзак, предложението на Guilty за пълномощно ми се струва най-удачно. Нахвърляй текста, който ти трябва на лист и задължително си запиши час. Купи си от пощата плик за registered letter(6 евро) и ги помоли вместо да идваш след няколко дни отново, да ти изпратят пълномощното по пощата. След това по същия начин–препоръчано го пращаш в България. Това е най-бързият и евтин вариант.  Peace Ние сме правили няколко пълномощни досега все по този начин. Една позната обаче отиде веднъж да вади пълномощно, и не стига че нямаше час и я приеха, ами и го подписаха и подпечатаха веднага.  Crazy  Не знам какъв късмет извади, как ги е омайвала и на какъв кеф ги е хванала, но стана.  Simple Smile
За детските няма да се обаждам повече, защото аз дори не съм попълвала тази форма за HRC.
За квартирите също май няма да съм полезна.

# 238
Хахаха, Лем, разсмя ме! Hug
Що да не се обаждаш - то всеки казва за себе си, всеки споделя своя опит. Simple Smile

Нем, не знаех за двете години, но искам да ти честитя!
Все така да си щастлива тук и нека се осъществят всичките ти планове. Hug

# 239
Хахаха, Лем, разсмя ме! Hug
Що да не се обаждаш - то всеки казва за себе си, всеки споделя своя опит. Simple Smile

За да не подведа някого Джу!  Hug  Изглежда има разлика кога и къде.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт