За консервирането...или как да си приготвим зимнина! 3-та Тема

• 100 588
  • 721
  •   1
Отговори
# 165
  • Sofia
Време ли е вече за киселото зеле? Тази година сме решили да сложим.

# 166
Според мен е още топло за киселото зеле.Аз изчаквам все още и с туршиите,миналата година ги правих по това време,но беше много по студено времето.
Да похваля тази рецепта за царска туршия, записала съм я от някоя от старите теми,
трашно много ни хареса и тази година ще направя по голяма доза,единствено не съм слагала аспирин,а консерванта да д-р Йоткер прибавих към горещата марината,
3,5 кг зарзават по избор- камби, карфиол, зелени домати, моркови
целина и чесън
Всичко това се нарязва на порционни парчета и се обърква със следната смес:
300 гр захар
100 гр сол
300 гр оцет
100 гр олио
10 счукани аспирина
Престоява така поне 2 часа като се бърка от време на време.След това се пълни в буркани и се залива със сока, който се е събрал. Запечатва се и се привира на хладно.

# 167
  • Бургас
Момичета, сладкото ми от череши се е захаросало  smile3516 Има ли някакъв начин да се оправи, да го затопля на водна баня като мед или ...?
Не се притеснявай-наистина на водна баня ще го оправиш. Оправяш едното бурканче, хапвате си го и подготвяш другото. Малко се сгъстява сладкото при това раззахаросване.

# 168
  • Бургас

Наистина е малко рано. Има и друга причина-поне в Бургас още не са започнали да продават точно от хубавото зеле-"кьосе". Продават от твърдото зеле, което си е "търговско",защото тежи много и не е вкусно като другото. Ние слагаме зелето в началото на ноември-тогава колкото и да е топло времето, със сигурност идва зимата.

# 169

Наистина е малко рано. Има и друга причина-поне в Бургас още не са започнали да продават точно от хубавото зеле-"кьосе". Продават от твърдото зеле, което си е "търговско",защото тежи много и не е вкусно като другото. Ние слагаме зелето в началото на ноември-тогава колкото и да е топло времето, със сигурност идва зимата.

newsm10  202uu

# 170

Бихте ли ми казали за 10-15 компотени буркана от тази туршия общо колко килограма зеленчуци трябва да купя!   bouquet

Не знам....   33uu

Никога не съм мерила количеството зеленчуци по простата причина,че купувам повече...Не се занимавам с точни количества.....1чувал камби,2-3 големи глави карфиол,моркови,целина ....После само редя и докъдето стигна.....Останалото винаги има на какво да го направя....
А и понеже не се вари предварително марината а се слага по бурканите (оцет,захар,сол) .....Не завися и от количество течност,та съвсем е лесно...Само възвирам вода и наливам по бурканите.....Затварям и обръщам...

Не можах да съм ти от полза май,ама.....Никога не работя с точни количества и затова не съм засичала колко отива.....

здравейте,имам желание и аз да я изпробвам тази туршийка,но може ли да ми кажете ве4е изпробвалите я  каква е сладко -кисела или...? и бурканите затварят ли се със затварачка или само се похлупват,понеже е с аспирин и може да търпи

# 171
зависи колко захар ще сложиш на буркан. Ако сложиш 2-3 лъж. - е сладка.  Ако сложиш 1 лъжица сол и 1 захар - не е сладка

Аз поприключих със зимнините..

трушията - готова

маринования патладжан на Танчето - готов

# 172
Може ли изпитана рецепта за пълнен ратун с морковки и чесън и печен във фурната , но без аспирин. newsm78

# 173
днес го чета няколко пъти този  ратун. Какво е това, Ива?

# 174
  • DE
Абе пълни камби с морков, чесън запечени и пълнени в буркани.
Не разбирам защо не се използват понякога по-лесните имена.
Ива, аз слагам резенчета морков, чесън, целина. По една с.л олио, оцет и захар,1ч.л сол.
Запичам и пълня в буркани.
Виж в "любимите" на Джема, тя по скоро прави и мисля има и рецепта там.

Оглеждам се вече да слагам трушийка, при нас захладня и май е време.
Почвам първо с парена, докато стане мешаната със зелето.

Пеп-4о, облиз-облиз за патладжана Wink

# 175
Д
а попитам пак никой ли не е пробвал да прави в буркани карфиол за готвене? Thinking

# 176

Бихте ли ми казали за 10-15 компотени буркана от тази туршия общо колко килограма зеленчуци трябва да купя!   bouquet

Не знам....   33uu

Никога не съм мерила количеството зеленчуци по простата причина,че купувам повече...Не се занимавам с точни количества.....1чувал камби,2-3 големи глави карфиол,моркови,целина ....После само редя и докъдето стигна.....Останалото винаги има на какво да го направя....
А и понеже не се вари предварително марината а се слага по бурканите (оцет,захар,сол) .....Не завися и от количество течност,та съвсем е лесно...Само възвирам вода и наливам по бурканите.....Затварям и обръщам...

Не можах да съм ти от полза май,ама.....Никога не работя с точни количества и затова не съм засичала колко отива.....

здравейте,имам желание и аз да я изпробвам тази туршийка,но може ли да ми кажете ве4е изпробвалите я  каква е сладко -кисела или...? и бурканите затварят ли се със затварачка или само се похлупват,понеже е с аспирин и може да търпи

Отворих два буркана аз  Embarassed
Туршията е страхотна. За мен е по-скоро кисела, точно каквато я обичам. Само е една идея по-солена за моя вкус. Следващия път ще сложа малко по-малко сол. Остана ми само карфиол, с който напълних един буркан и го приготвих по същата рецепта. Отново отличен резултат. Капачките се затварят веднага след наливането на горещата вода и буркана се обръща. След изстиването трябва да са хлътнали.
Кога станах циганче, кога ми почерня дупето  ooooh!

# 177

здравейте,имам желание и аз да я изпробвам тази туршийка,но може ли да ми кажете ве4е изпробвалите я  каква е сладко -кисела или...? и бурканите затварят ли се със затварачка или само се похлупват,понеже е с аспирин и може да търпи

Отворих два буркана аз  Embarassed
Туршията е страхотна. За мен е по-скоро кисела, точно каквато я обичам. Само е една идея по-солена за моя вкус. Следващия път ще сложа малко по-малко сол. Остана ми само карфиол, с който напълних един буркан и го приготвих по същата рецепта. Отново отличен резултат. Капачките се затварят веднага след наливането на горещата вода и буркана се обръща. След изстиването трябва да са хлътнали.
Кога станах циганче, кога ми почерня дупето  ooooh!
Много се извинявам,ще ми дадете ли на ново точната рецепта,нещо я загубих из темата. newsm78
Благодаря предварително  bouquet

# 178
# 179
Нат,благодаря ти,  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquetаз като прохождащ в това начинание,но с голямо желание се надявам че ще се справя и ще ни хареса.ще показвам като ги направя......

Общи условия

Активация на акаунт