За консервирането...или как да си приготвим зимнина! 3-та Тема

• 100 646
  • 721
  •   1
Отговори
# 345
  • Талант на 2012,2013 г.
Здравей. Hug Ние го сложихме, когато туршията ни вече беше готова за консумация за да я "пресечем" така да се каже и да не се вкиселява повече, но в нашата има и оцет... Peace

# 346
Здравей. Hug Ние го сложихме, когато туршията ни вече беше готова за консумация за да я "пресечем" така да се каже и да не се вкиселява повече, но в нашата има и оцет... Peace
  Peace
И аз правя същото само, че със зелето. Туршия не остава Crazy

# 347
Добре,значи ще изчакам няколко дена и тогава.Благодаря много  Hug
Кalaka то и при нас не остава,обаче някъде бях чела,че бензоата предотвратявал появяването на едно бяло нещо,което се образува отгоре на трушията/не знам как се казва това  Embarassed/ та затова ще го слагам  Wink

# 348
Момичета помощ. Сложих за първи път сладко от дюли и чела недочела на 2 кг захар сложих 2 литра вода, около 3 кг плод. Обаче в момента вече половин час ври и ми се видя кисело, сложих още кило захар, а пък отделно че е все още рядко, а дюлите вече ми се виждат посварени. Т.е. това за да изври водата трябва да го варя още, но пък четох някъде че ако резени дюли се преварят ставали дървени. Моите са рендосани. Мога ли да си го варя докато извври водата или да го спирам като мине един час, но пък то е като чорба рядко Cry имам един гелфикс, който е за 1 кг, и 4 пакетчета лимонтузу. С подръчните средства мога ли да го сгъстя някак си или просто нищо няма да стане от това Sad

# 349
Аз не разбирам много,но така бях прецакала едно сладко от ягоди-те бяха пуснали сок и аз налях и вода и стана рядко като супа  ooooh! Та тогава излях сиропа,видя ми се,че не е достатъчно сладко досипах захар на око сложих в бурканчета  и ги заварих и стана доста вкусно.
Относно гелфикса-защо да не стане,но мисля,че пак трябва да махнеш сиропа,няма как да го стегне щом си наляла 2 литра вода  Peace
Надявам се да съм била полезна  Wink

# 350
zuzka88 , Мерси   bouquet
Тука съм, тука съм, то аз нямам много варианти - мъжа ми ми каза да отлея сиропа и утре да го сложа във второто сладко, понеже аз имам още толкова дюли, но ми е малък съда и не можех да ги направя наведнъж. Въпроса ми е има ли опция да варя до сгъстяване или ще станат дървени, защото те сега са си доста мекички вече. Ако знам че няма да се стегнат от варенето, аз съм готова да варя до края...

# 351
Никаква идея нямам какво ще стане,ако вариш още.Тази година за първи път правих от дюли и нямам опит какво става с тях,ако се варят толкова време.Варианта е да изчакаш някоя по-опитна дама да се включи  Peace Дано успееш да го докараш до желаното от вас сладко  Hug

# 352
Аз да се отчета, ако някой изпадне в моето положение  Stop
Отсипах в 2 големи буркана от сока и утре ще ги използвам за другите дюли, всичко останало се вари 90 минути и си е сварено много добре, не става дървено както бях чела (може би така става, ако са на резени) На края за всеки случай сложих един фикс на д-р Йоткер и го насипахме в бурканите. Ако не друго, поне на цвят съм го докарала - изглежда разкошно Laughing
zuzka88 , още веднъж благодаря за включването   bouquet направо ме окуражи и ми спаси сладкото   bouquet (иначе почти се бях предала)

# 353
Здравейте!

Вчера правих портокалов мармалад с ревен (rhubarb), стана много вкусен, ама аз къвто съм заплес го забравих на котлона за мааалко по-дълго отколкото трябва.
Сега е прекалено гъст и даже не иска да "слезне" долу, след като бяха обърнати бурканчетата, имам 1 пръст празно на дъното.

Мога ли да спася положението като отворя бурканчетата, върна съдържанието на котлона с малко вода и после пак да ги затворя?

# 354
Може би ще се захароса сладкото  newsm78 Миналата година прецаках така сладко от череши и нищо не го правих.Просто преди употреба половин час държа бурканчето в гореща вода и се отпуска самото сладко и пак си го ядохме  Peace

# 355
А, това с държането в топла вода е много умно, благодаря!
Така ще направя!

На мен дерта ми е, че ще ги подарявам и абе вкусно е, ама няма вид с един пръст празно на дъното  Laughing .

Ее, супер, много ти благодаря!

# 356
Дано съм била полезна,от 2 години си приготвям всичко сама,няма кой да ми покаже и съм на метода проба-грешка  Laughing Засега нищо не съм хвърляла и се изяжда-или се справям или сме прасенца,но важен е крайния резултат  Peace
п.п Пробвай сега да държиш бурканчетат в топла вода дали няма да падне сладкото на дъното,за да има вид  Wink

# 357
обаче ги дръж с капачката нагоре (коригирах се де) , за да слезе сладкото, не ги отваряй. Така се е получило, защото си оставила при вакумирането да стоят на капачката, не им се притеснявай.

Последна редакция: нд, 11 ное 2012, 12:23 от пеп-4o

# 358
обаче ги дръж с капачката надолу, за да слезе сладкото, не ги отваряй. Така се е получило, защото си оставила при вакумирането да стоят на капачката, не им се притеснявай.
Май трябва обратно,с капачката нагоре и сега празното ще е отгоре!

# 359
 Joy ами да де, това имах предвид, но явно не пиша каквото мисля днес   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт