Кой родилен дом е за предпочитане? Тема 2

• 199 828
  • 493
  •   1
Отговори
# 195
Да ти се свиди за здраве, го разбирам по-скоро като да не даваш пари за важни профилактични прегледи, изследвания или лечение, когато имаш финансова възможност. Парите за избор на екип и VIP стая или раждане в частна болница не бих определила точно като пари 'за здраве'. Платила съм не за здравето си, а за комфорта си - да раждам при лекар, който познавам много добре, и да си улесня няколкото дни престой в болницата.

Когато плащаш за избор на екип, трябва много добре да знаеш защо искаш този екип и какво си гарантираш с тази сума. Аз исках да раждам при лекаря, който ми проследи цялата бременност. Ако по някаква причина той не можеше да присъства и да води раждането, не бих избирала друг екип (просто за да съм с избор) и бих раждала при тези, които са на смяна. VIP стая платих заради самостоятелната баня, наличието на хладилник в стаята, и възможността таткото, чийто дневен график е много зает, да ни посещава без да се съобразяваме с часове са свиждане и други майки в стаята. Със сигурност бих се справила и в нормална стая, както беше при първото ми раждане, но щеше да ми е малко по-трудно и непредвидимо - каква съквартирантка ще ми се падне. В частна болница в София не бих раждала по далеч по-сериозни причини от финансови възможности.

Темата е за предпочитани болници - не е нужно да анатемосвате хората, които не мислят или не действат като вас, защото имат други предпочитания и разбирания. Спорове от рода на ХХХХ пари много или малко са, отговорни или безотговорни са тези, които ги нямат или не искат да ги дават за еди-коя си екстра, са много неуместни в тази тема.

# 196
Темата е за предпочитани болници - не е нужно да анатемосвате хората, които не мислят или не действат като вас, защото имат други предпочитания и разбирания. Спорове от рода на ХХХХ пари много или малко са, отговорни или безотговорни са тези, които ги нямат или не искат да ги дават за еди-коя си екстра, са много неуместни в тази тема.
... и аз това се опитах да кажа, но ме "пратиха" в темите за турските сериали...

# 197
  • София
Родих в Тина Киркова- с избор на екип и почерпка Wink предоволна от всичко останах.
Живот и здраве второто ще е в Надежда- и то защото всички лекари,от Тина Киркова,които ми "трябват" са там. Wink

# 198
Освен физическото е важно и психическото здраве, защото след някои раждания си остават травми за цял живот, т.е. комфорта, сигурността и спокойствието, които могат да ти осигурят някои болници са си вид грижа за здравето Wink, но както винаги казвам: "разни хора, разни идеали........''

# 199
ani27 Когато парите не са проблем ДА, но конфорта да платиш 2000 лв за раждане и после да си на фотосинтеза и да се чудиш от къде да скърпиш някоя стотинка за памперси за бебето.

# 200
ani27 Когато парите не са проблем ДА, но конфорта да платиш 2000 лв за раждане и после да си на фотосинтеза и да се чудиш от къде да скърпиш някоя стотинка за памперси за бебето.
Принципно е така, но съм шокирана, как хора, които имат  проблем с парите, са склонни да теглят кредити, за да си позволят скъпи телефони, коли, сватби, помпозни кръщенета, балове и т.н., а когато е за здраве.......... въпрос на приоритети

# 201
Принципно е така, но съм шокирана, как хора, които имат  проблем с парите, са склонни да теглят кредити, за да си позволят скъпи телефони, коли, сватби, помпозни кръщенета, балове и т.н., а когато е за здраве.......... въпрос на приоритети

Е, колко са тия хора? Crazy Stop

# 202

Е, колко са тия хора? Crazy Stop

Много, много Mr. Green/ всеки втори сигурно/ огледай се и ще ги забележиш.
Другият месец започват баловете, позагледай за какви харчове става въпрос, родителите теглят кредити, за да не се изложат децата им Rolling Eyes и сумите са по-големи от едно раждане в частна клиника, но за последното биха спестили, защото се полага по ЗК.

# 203
ani27 опитай след 18-тина години да обясниш на твоята абитюрентка  да и обясниш, че няма да ходи на бал, защото събираш пари за раждането и в реномирана частна клиника. Искам да и снимаш физиономията и да я постнеш тук Simple Smile

Пък моята баба само в "Токуда" е раждала и ако няма интернет сакън абсурд Simple SmileSimple SmileSimple Smile ша стиска докато дядо ми събере 3000лв за да може там да рОди. Ако трябва 20 г ще го държи в корема си това бебе. Simple Smile

Както се грижиш за бебе, трябва си и самочуствието на тинеджър, но разбира се умерено по възможност.

# 204
  • София
Ох не разбирам защо постоянно се гледа в чуждите паници,а не в собствените Rolling Eyes
Който както иска така да си живее живота-със заеми или без или каквото там. Peace

# 205
Ани, ако ти си се заобиколила с такива хора, не слагай всички под един знаменател, защото аз такива хора около себе си нямам и смятам, че са пълни глупости. Това, че съседката ти тегли кредит за бала на едното си дете, а пък ражда по ЗК другото си дете - смешно ми звучи.
А ако говориш за това, че едни теглят кредит за бал, а пък съвсем други раждат по ЗК в държавна болница - съвсем си омешала представите си.

# 206
Подкрепям и аз Ани  Peace. Има много такива хора, за които пише... Но и е вярно и това всеки да си гледа в паницата.
Аз имам приятелки, които мрънкат от лошите условия имат възможност да си платят за по- добри, но не го правят. Не го разбирам. Някъде прочетох от съфорумка - може да дадеш 5000 лева за баня и на майстора, но за твоята сигурност и това на детето ти не може допълнително да платиш.

По темата - въпроса е малко субективен - за предпочитане е този родилен дом, в който всичко е минало безпроблемно за теб и за твоето дете, тогава си най-доволен.  doctor

# 207
По темата - майчин дом родих по здравна каса и аз съм здрава и бебето здраво.

# 208
Здравейте!
Аз раждах в Шейново 2010, имах си  екип, упойка не ползвах, всичко мина супер.
Бях в стая с още 2 готини момичета и добре, че бяха те, че бях толкова смешна и не знаех какво да го правя това бебе Laughing
Мисля, че всичко си е на късмет!
Нещастни случаи стават навсякъде, но да пази Бог! Изборът на екип, луксозната клиника и т.н., в никакъв случай не са гаранция,
но осигуряват едно спокойствие на родилката и ако можеш да си го позволиш е хубаво да го направиш!
Не спорете за глупости, все пак темата е за ИЗБОР НА РОДИЛЕН ДОМ, а не ЗА или ПРОТИВ платеното раждане!

# 209
Ани, ако ти си се заобиколила с такива хора, не слагай всички под един знаменател, защото аз такива хора около себе си нямам и смятам, че са пълни глупости. Това, че съседката ти тегли кредит за бала на едното си дете, а пък ражда по ЗК другото си дете - смешно ми звучи.
А ако говориш за това, че едни теглят кредит за бал, а пък съвсем други раждат по ЗК в държавна болница - съвсем си омешала представите си.
съседката ми не работи, и си има детегледачка Wink
kominоchistach Peace
sinapovaaya, не мисля, че ще е сложно, това се гради с години, въпрос на възпитание , ценности и приоритети / и няма да раждам в Токуда, а в " Свети Лазар"/
Скрит текст:
Синът ми е на 5г. и си знае, че като кажа " няма и не може'' не подлежи на обсъждане. Понякога се опитва да крънка нови играчки, обяснила съм му, че ако са му малко и не му стигат, ще го оставя с 2 колички, и да видим как ще ги цени и им се радва. Когато си загуби една количка/ защото е на принципа ще ми купят нови/ му прибрах всички играчки за 1 месец, оставих му 2 колички, за да оцени нещата. Играл си е и с портокалите в къщи Mr. GreenИмам малко по-нестандартни методи на възпитание, но ти гарантирам, че подобна снимка няма как да видиш след години. Синът ми е научен да не яде боклуци, въпреки, че на вън децата редовно се тъпчат с чипс, зайо-байовци, бонбони и шоколади, знае, че са вредни и не си иска Wink

Общи условия

Активация на акаунт