Кой родилен дом е за предпочитане? Тема 2

• 199 818
  • 493
  •   1
Отговори
# 180
Ами не плащайте, това е ваш избор, като не цените здравето, нито вашето, нито на бебето.
Хората дават толкова безумни пари за глупости/ скъпи телефони, коли, показни кръщенета, балове и сватби/, а за едно раждане им свиди да платят.

Ето тук в прав текст се казва, че кой не си плати за раждане е БЕЗОТГОВОРЕН родител едва ли не.

Ами не съм съгласна. В частните клиники пак може да се случи беля, независимо че си си платил. Човешката грешка е възможна винаги. ( недай си боже)
Всичко е въпрос на късмет и все още никой няма да тръгне да те "осакатява" защото не си си платил. Все още лекарите си държат на "Хипократовата клетва"
А това с изборите на екип, ами може доктора ти да е бил на празненство и да си е пийнал и да му звъннат че раждаш и той да отиде и да обърка нещо. Каква е гаранцията, че си си платил.
А тези които са на смяна те са си в кондиция и си знаят, че са на работа. Много порочно го направиха това с избора на екип.
Пък и да при някаква сложна операция дето не всеки го може или пък при усложнения при бременноста да. Ама едно секцио, при нормално протекла бременност  всеки доктор гинеколог може да го направи. А при нормално раждане ами жената сама си върши работа, там дишай не дишай и тн.

И трябва да ти кажа, че точно тези със скъпите телефони и коли и балове те искат да си платят за раждане и да се надцакват кой повече платил и кой по ВИП се е чуствАл. И пак говорим за материални неща накрая на поста защото става дума за интернет и тв и комп в стаята. Ми ОК ама това пак отива в екстирте. Пък в крайна сметка за 3 дни в болницата може и без комп и без телевизор. За мен е по-важно да има чиста тоалетна и баня.
Пък в крайна сметка като имате излишни пари плащайте. Само не вменявайте на тези, които няма да си платят за раждане, по една или друга причина , че са лоши и безотговорни родители.

Последна редакция: вт, 02 апр 2013, 08:56 от sinapovaaya

# 181
Аз нося отговорност само за своите думи, не за тези на останалите потребители. Така че не е коректно, когато някой цитира мой пост или се обръща към мен, да ми вменява мнения, които нито съм изразявала, нито някога съм имала. За мен лично плащането няма никаква връзка с доброто отношение или изхода от раждането. Коментирах цената в клиника "Надежда"спрямо останалите възможности за ПЛАТЕНО раждане в София, а не въпроса за плащането по принцип, но явно някои потребители просто имат нужда да търсят под вола теле.
Впрочем, току-що в частната болница, където ходя на ЖК по Здравна каса, се оказа, че са ми объркали часа, моят лекар го нямаше и другата лекарка ми отказа преглед срещу заплащане, защото "не си бъркаме с другия доктор консултациите". Толкова по въпроса за плащането и доброто отношение.

# 182
Това с хипократовата клетва е утопия, не заблуждавай хората, от опит коментирам.
Синът ми е роден с проблеми, и само благодарение на това, че е роден в тази частна клиника е избегнал 2-3 излишни операции, които светилата в областта дали хипократова клетва му препоръчваха, като жизненоважни/ животоспасяващи.......мина без нито една операция, без пиене на лекарства, само наблюдение........ но от последното лекарите не могат да източат ЗК, както с няколко излишни операции. Децата с подобни проблеми, продължават масово да се оперират в Бг.
 Да, за мен хора, които пестят пари от здраве, а се раздават за сватби, балове и помпозни кръщенета, имат скъпи телефони и коли са безотговорни , не си променям и отстъпвам от мнението, който както иска да го тълкува и интерпретира, негова воля Mr. Green
Скрит текст:
Да ти кажа моите телефони са доста обикновени, и колата ми също, отказах на ММ айфона за 8 март, сега иска джипка да ми купува по случай раждането,  и това не ми е приоритет, но да родя в частна клиника ми е. И никой не знае колко ще платим/ цената зависи от избора на стая/.  Раждането на децата ми, за мен, е един от най-важните моменти в живота, за това и искам всичко да е на макс спокойно, организирано и ок. Да, надявам  се чувствам  да се чувствам комфортно 5 дни в болницата, но отдавна съм надраснала суетата да се хваля и околните да знаят кое, колко и какво.

# 183
Да обиждаш и да слагаш всички под общ знаменател, не те прави отговорна.

# 184
Ти, защото си върха на толерантността и тактичността hahaha и словесната агресия ти е мираж

# 185
Ти, защото си върха на толерантността и тактичността hahaha и словесната агресия ти е мираж

Да де, ама ти нали се имаш за отговорна и добра? Laughing

# 186
Мога да дам и примери с лекари на които плащаш, които ти казват да си направиш излишни платени операции и изследвания. Не винаги плащането = качество и здраве. Всичко е до човек. Ако те гледат в болницата като торба с пари нищо добро няма да излезе от това.
И няма смисъл да се дърлим по форуми  кой колко по отговорен. Има си малко са но все още има и лекари със сърца и лекари които те гледат като чувалче с пари дали по ЗК или от теб лично, колкото повече могат да измъкнат по-добре. Трябва очите да са нащрек. Не за парите, а за здравето и да се преценява на момента.

# 187
Момичета, стига вече спорили. Грозно е. Всеки сам си решава къде ще роди и колко пари ще даде.

Аз съм писала, че при предната бременност ходих при едно светило в МД,исках най-доброто, е погребах две деца.Минало заминало.
Следващата бременност реших да дам максималното,но да полува максималното. Имала съм пари, дала съм ги. Но ние, моито се борим с години за дете, които сме дали сума ти пари за инвитр, икси, изслдевания, пари надхвърлящи и 10 000лв,мисля, че 1400лв за едно раждане е смешно.

Така че всеки сам за себе си решава дали иска да плаща или не иска и как ще се чуства по-сигурен.

# 188
Николина, напълно съм съгласна, че всеки сам решава и преценява, но да се говори, че тези, които не плащат са безотговорни и не им дреме за живота на децата им, просто е тъпо, освен това не е вярно. А още по-лошото е подвеждащата "информация", че за да ти е живо и здраво детето, трябва да дадеш маса пари, което също не е вярно! И смятам, че е редно и това да се каже. Пък разните "паралийки" нека си се обиждат и да се правят на ощипани девойки Laughing Whistling .

# 189
Николина, напълно съм съгласна, че всеки сам решава и преценява, но да се говори, че тези, които не плащат са безотговорни и не им дреме за живота на децата им, просто е тъпо, освен това не е вярно. А още по-лошото е подвеждащата "информация", че за да ти е живо и здраво детето, трябва да дадеш маса пари, което също не е вярно! И смятам, че е редно и това да се каже. Пък разните "паралийки" нека си се обиждат и да се правят на ощипани девойки Laughing Whistling .
Ти май четеш по диагонал, или интерпретираш както ти изнася.
И хич не се имам за бяла и добра.
Казах, че много хора дават излишни пари за скъпи телефони, коли, сватби, показни кръщенета, балове и т.н.подобни излишни панаири, но за здраве не им се дава, гледат да спестят. Имам приятелка, която тегли кредит за стволовите клетки, т.е. всичко е въпрос на разбиране и приоритет. Да, намирам за глупаво и безотговорно да дадеш пари или да теглиш кредит за гореописани неща, а за здраве/раждане да пестиш. Да повтарям ли отново, hailie, или пак не разбра какво имам предвид?

# 190
Зависи. Аз например забременявам и от въздуха и имам леки бременности. Но бих теглила кредит за стволови клетки да запазя, но щях да си обрека съществуващото дете на глад и студ и дори и това не можах да направя. Имах други кредити. Не мисля, че това ме прави лош родител.

Е ако си инвитро и трепериш и аз бих си замислила, но за нормално протичаща бременност без проблеми все ще може някой да ме резне и да ми изкара живо бебето без много приготовления.

Лошото е че и така и лекарите се научават като видят някоя бременна не циганка и я гледат като чувал с пари. И никой не те пита имаш ли нямаш ли. Втълпяват ти че ще станат проблеми или пък ти казват да напрваиш какви ли не скъпи изследвания

# 191
Здравейте момичета!!!Може би не е много редно да се включвам в темата ви,защото коментирате за ражданията в София,но честно казано ми стана много гадно....превърнали са този толкова красив и дългоочакван момент за много мами в бизнес....много грозна картинка.Аз живея в Поморие и тук си имаме страхотен специалист(сигурно в София има още по-добри) и самото проследяване на бременноста ми и после раждането(секцио),за мен  не бяха нито финансово бреме нито пък съм се притеснявала за бебчо.За секциото ми взеха 2лв,бях в стая с още една мама...имахме сестра която  беше 72ч неотлъчно от нас(мерене на темп.кръвно,кръвни изледвания, обезболяващи,подава ти бебчо,помага ти да се раздвижиш,много помощ и за кърменето).Съвсем скоро и две мои приятелки раждаха(преди седмица) и също са изключително доволни.Исках просто да споделя с вас и за един добър лекар,който въпреки многото си клиенти е безупречен,внимателен и направи раждането на детето ми в невероятен спомен.Пожелавам ви на всички лека бременност,още по-леко раждане и много,много здрави бебоци Hug

# 192
Д-р Попов е много добър, но за съжаление при мен е очакваше преждевременно раждане, а най-добрата неонатология е в София. Затова и родих там.

# 193
Ти май четеш по диагонал, или интерпретираш както ти изнася.
И хич не се имам за бяла и добра.
Казах, че много хора дават излишни пари за скъпи телефони, коли, сватби, показни кръщенета, балове и т.н.подобни излишни панаири, но за здраве не им се дава, гледат да спестят. Имам приятелка, която тегли кредит за стволовите клетки, т.е. всичко е въпрос на разбиране и приоритет. Да, намирам за глупаво и безотговорно да дадеш пари или да теглиш кредит за гореописани неща, а за здраве/раждане да пестиш. Да повтарям ли отново, hailie, или пак не разбра какво имам предвид?

Ани, разбрах те, разбрах и че си си платила, защото живота на бебето ти бил най-важен.
Аз съм си взела моето решение, от което съм много доволна, обаче много бъдещи майчета се лутат от едната крайност в другата крайност и не знаят какво да правят... Дали да отделят 3 заплати, за да им живо бебето или да ги заделят тези пари за други разходи, които, с появата на бебето, хич не са малко. И понеже и аз съм се лутала между здравия разум и дезинформацията във форума, искам да видят майчетата, че не е задължително да платиш маса пари, за да мине всичко добре. Peace
Така, че не се заяждай с мен, а разбери, че има и други хора - такива, които не могат да си платят и такива, които не искат.

(Просто не винаги с пари можеш да си купиш всичко, още по-малко сигурност.)

# 194

Не разбирам защо да е ненормална цената... в Токуда  е 2000 лв, в Шейново с избор на екип (700 или 900 лв, не съм сигурна) + обезболяване + избор на зала и присъствие на таткото+ ВИП стая+ консумативи за бебчо, цената идва повече от 1400 лв....

Пиша, за да не объркваш другите. Избора на екип е 800 лв. Не се плаща упойка, консумативи.  
Цената на ВИП е 70 лв на ден, т.е. 210 лв. за 3 дни или общо 1010 лв. за нормално раждане. Ако искаш и самостоятелна зала - 1210 е начинанието. Естествено от последните 2 можеш и да се лишиш и само да си избереш екип.  

Не убеждавам никой в нищо, предполагам, че стаите са много по-добри отколкото в държавните болници, просто като цитирате цифри бъдете коректни.  

Не мисля, че съм объркала цифрите. НО сега вече цитирам съвсем точни, взети от сайта на Шейново.

http://www.sheynovo-ag.eu/ceni.html

1. Избор на екип - 800 лв.
2. Леглоден във ВИП стая - 70 лв х 3 дни = 210 лв. ( за секцио съотвенто 4 дни - 280 лв.)
3. Избор на самостоятелна зала - 200 лв (+ присъствие на бащата става общо 250 лв.)
4. Обезболяване при раждане - 300 лв.
5. Памперси в затворен пакет, мокри кърпички за тоалет на бебето - изискват го от болницата при постъпване в родилно отделение - не знам колко струва.

До тук сметката е м/у 1510 лв и 1630 лв. Без разхода за консумативи за бебето.

Да не говорим, ако избереш секцио без показания за това. Само за него цената е 1400 лв.

Епидуралната упойка влиза в цената за "избор на екип". 300 лв. е ако не плащаш за избор. ВИП стая и присъствие на таткото си е твой избор, второто особено (за съжаление) е рядко срещано в БГ.
Пак казвам - уточнявам нещата, за да няма подведени.

За избора на секцио въонбще не мисля да коментирам, защото малко клоня към крайности, а не му е тук мястото.

Общи условия

Активация на акаунт