Раждане в Окръжна Болница "Св.Анна" град София

• 276 258
  • 2 198
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте! На мен също ми предстои раждане - датата на термина ми е на 11 ноември 2012. Тъй като чувам добри отзиви за д-р Жекова искам да родя при нея. Може ли някой да ме посъветва кога да отида да говоря с нея (кога е приемното й време)? А дали е възможно да се срещна с нея не през седмицата, а в събота?

# 46
Аз лично със Жекова не можах да се свържа и ме посуветваха за Дачева.Веднага си вдигна телефона и аз и сестра ми си оредихме среща с неч.Изключително добра,интелигентна и мила жена.Определено си разбира от работата,отдели ни адски много време,не ни претупа,направи ни прегледи и ни обясни всичко подробно.Избра ли сме си нея и след 1 месец пак ще ходиме Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 47
  • София
Здравейте  Simple Smile

Интересува ме какви превръзки се използват след секцио в болницата - марли или лепенки и има ли нужда пациентките да носят водоустойчиви лепенки

благодаря

# 48
  • София
Здравейте  Simple Smile

Интересува ме какви превръзки се използват след секцио в болницата - марли или лепенки и има ли нужда пациентките да носят водоустойчиви лепенки

благодаря
Необходимо да си носиш
1. Превръзки за лохиите - най-обикновенни следродилни превръзки. намират се почти във всяка аптека, която продава и санитарни материали. (струват стотинки) + (моя препокъка) еднократни постелки - пак от аптека и те са мн евтини. Необходими са за твоя комфорт - защото не се сменя често постелката, която ти се дава в болницата. В "Сухата река" ще намериш мякъде по аптеките.Wink
2.Еднократни гащи или много дълбоки "бабешки" такива - да не пречат на раната
3. след секциото ти слагат най-обикновена превръзка на раната и преди изписването нека ти донесат водоустойчива такава, която се поставя от лекаря на последната визитация и си я сваляш сама някъде след 20 дена (лекарят при изписване ще ти каже точно кога)
4. ЗАДЪЛЖИТЕЛНо си носи при влизането още вода - ама поне 1,5л. като начало и една малка бут. със спортен накрайник (после капачката от малката ще ползваш за голямата). Пие се мн вода за изчистване от анестизията.
5. За бебока - памперси и мокри кърпи. Ще ги дадеш на Неото след раждането.

МНОООГО късмет на тебе и бебчо, Да се отървете лесно и здрави,
и все пак си в сигурни ръце там....

# 49
  • София
aneblada,

много благодаря за експресния отговор   bouquet

# 50
Здравейте! На мен също ми предстои раждане - датата на термина ми е на 11 ноември 2012. Тъй като чувам добри отзиви за д-р Жекова искам да родя при нея. Може ли някой да ме посъветва кога да отида да говоря с нея (кога е приемното й време)? А дали е възможно да се срещна с нея не през седмицата, а в събота?
Изборът ти е добър,аз раждах при Жекова и смятам че е много добра адски съм доволна знае какво прави,ами щом термина ти е толкова скоро ти е време да отидеш и да се видиш с нея.Вярно че е много заета и в началото може да ти се стори доста рязка и строга,но повярвай ми няма да сбъркаш ако си при нея.В началото като ходиш няма да ти обяснява много,но ако имаш въпроси питай и тя ще ти каже.А в деня на раждането ти ще ти каже абсолютно всичко и всичко ми ти обяснява.Аз специално съм изключително доволна от нея и от Генов.Страхотни са.Навярно ще чуеш различни отзиви,но това си е твой избор и си го правиш ти,но според мен няма да сбъркаш,наистина е добра.Ако искаш питай ме каквото те интересува.

# 51
Някой да знае колко струва секциото  с избор на екип в Окръжна?

# 52
# 53
# 54
А дали правят секцио по желание?

# 55
Доколкото знам, НЕ.

# 56
Секцио в Окръжна се прави само в много належащи случаи,аз също бях с направление за секцио,но въпреки това Жекова настояваше да раждам нормално и так и стана и всичко мина ок.

# 57
Цитат
Re: Раждане в Окръжна Болница "Св.Анна" град София

Seliq
700 lv.

Pavlina Belcheva

Seliq
Доколкото знам, НЕ.

Нещо се обърках ??!! newsm78

# 58
Цитат
Re: Раждане в Окръжна Болница "Св.Анна" град София

Seliq
700 lv.

Pavlina Belcheva

Seliq
Доколкото знам, НЕ.

Нещо се обърках ??!! newsm78

Искат да кажат, че 'избор на екип' струва 700 лв., но там НЕ правят секцио по желание, а само, ако е належащо. Т.е. ако ти се наложи, дори и да не си избрала екип и просто си дошла да раждаш и се наложи секцио, няма после да плащаш за него (поне така мисля  Rolling Eyes )

# 59
  • София
Здравейте мами  Simple Smile
Следя темата отдавна, ще раждам в близките дни с планово секцио. Имам няколко въпросчета към мамите, вече минали през това:
1. Прилага ли се и ако да какво обезболяване след секциото?

2. Как стои въпроса с пиенето на вода след операцията?
От всичкото четене извода ми е, че трябва да се пие много вода. Снаха ми също ражда секцио в частна клиника и пред първия ден е имала почти забрана за пиене  newsm78

3. Кога горе-долу след операцията дават бебчето за кърмене?
Благодаря ви  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт