Раждане в Окръжна Болница "Св.Анна" град София

• 276 291
  • 2 198
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Shu6omiga ,при  нас нямаше проблем с посещенията ,...таткото идваше по няколко пъти даже ,щото и близо живеем... Никой не каза нищо ...,но с някакви граници все пак трябва...    bouquet

П.С. Не се вземат бебетата при свиждания- те почти през цялото време са си с Мама в стаята. ..Вземат ги за през ноща ако поискаш ,и рано сутринта ,за да ги изкъпят

Последна редакция: пт, 16 ное 2012, 18:32 от irigy

# 76
  • София
Здравейте да се запиша и аз тук, днес се уговорих с Д-р Жекова за секцио до към средата на декември, сега съм 36та седмица и 2 дни, термин на 17ти декември.

# 77
  • Sredets/Burgas
Здравейте мами и бъдещи мами!

На мен също ми предстои раждане през следващия февруари
и имам желание да отида,
да разгледам родилното отделение в "Св. Анна" преди това.

В списание "9 месеца" намерих тази информация >

- УМБАЛ „Света Анна” АД, София, ул. Димитър Моллов 1
Без записване: ст. акушерка Мишева
7, 14, 21, 28 ноември, сряда 12:30 ч.

Исках да разбера дали някой знае, дали е вярна и актуална,
защото съпругът ми трябва да си вземе ден за да ме заведе
и не ми се иска да бъде напразно разкарване.
Не можах да открия никакъв телефон за връзка и записване.
Ще съм благодарна, ако някой може да ми отговори.

# 78
http://www.9m-bg.com/?p=rubrik&sub=3

На този сайт можете да следите всеки месец за датите на отворените врати в болниците.

# 79
Здравейте мами и бъдещи мами!

На мен също ми предстои раждане през следващия февруари
и имам желание да отида,
да разгледам родилното отделение в "Св. Анна" преди това.

В списание "9 месеца" намерих тази информация >

- УМБАЛ „Света Анна” АД, София, ул. Димитър Моллов 1
Без записване: ст. акушерка Мишева
7, 14, 21, 28 ноември, сряда 12:30 ч.

Исках да разбера дали някой знае, дали е вярна и актуална,
защото съпругът ми трябва да си вземе ден за да ме заведе
и не ми се иска да бъде напразно разкарване.
Не можах да открия никакъв телефон за връзка и записване.
Ще съм благодарна, ако някой може да ми отговори.
Вярна е информацията. Отворени врати има всяка сряда от 12.30ч.

# 80
  • София
http://www.9m-bg.com/?p=rubrik&sub=3

На този сайт можете да следите всеки месец за датите на отворените врати в болниците.
shmoksi, много благодаря!   bouquet
За мен беше супер полезен този линк!

# 81
здравейте мамии  Simple Smile преди 3 години и аз раждах в ОБ и съм много доволна, февруари чакаме второто си бебче и мисля пак да раждам там без екип.. 

успехи и здрави бебчета на всички  Simple Smile

# 82
Здравейте,не знам дали е удачно да си задам тука въпроса,но тъй като вече съм коментирала и писала в тази тема реших че може би някой от вас ще ми отговори.По принцип според моите изчилсения трябва да съм в 33 седмица,но лекарката ми каза около 35 седмица.На вас случвало ло ви се е нещо подобно,защото това си е разлика от 2 седмици,което си е .........много.Идеята ми е да не би с наближаването на термина да се изместват малко по-бързо седмиците и съответно и термина?Благодаря

# 83
Здравейте,не знам дали е удачно да си задам тука въпроса,но тъй като вече съм коментирала и писала в тази тема реших че може би някой от вас ще ми отговори.По принцип според моите изчисления трябва да съм в 33 седмица,но лекарката ми каза около 35 седмица.На вас случвало ло ви се е нещо подобно,защото това си е разлика от 2 седмици,което си е .........много.Идеята ми е да не би с наближаването на термина да се изместват малко по-бързо седмиците и съответно и термина?Благодаря

ето тук http://www.moetodete.bg/vuprosi-i-otgovori-573/koya-gestacionna- … ta-otgovarya.html можеш да разбереш коя седмица на кой месец отговаря, а и как се изчисляват има и калкулатор за термин, но аз повече бих вярвала на лекаря си отколкото на интернет... просто попитай жената защо се получава тази разлика тя най добре ще ти обясни Simple Smile

# 84
Здравейте,не знам дали е удачно да си задам тука въпроса,но тъй като вече съм коментирала и писала в тази тема реших че може би някой от вас ще ми отговори.По принцип според моите изчилсения трябва да съм в 33 седмица,но лекарката ми каза около 35 седмица.На вас случвало ло ви се е нещо подобно,защото това си е разлика от 2 седмици,което си е .........много.Идеята ми е да не би с наближаването на термина да се изместват малко по-бързо седмиците и съответно и термина?Благодаря
От датата на последния цикъл ли ги броиш или от предполагаемото зачеване?

# 85
  • София
Здравейте!

С термин на 20.02,2013 съм. Първото си детенце родих в Окръжна болница без избор на екип. Т.к. беше през нощта, един екип ме прие, с друг приключи раждането. Адекватна и професионална помощ получих и от двата екипа. Бях с изтекли води и ме приеха веднага, родих на следващия ден в 18ч. Наистина няма разлика в отношението с/ без екип. В стая бях с едно мимиче с екип и освен в упойката друга разлика не намерих при водене на раждането  Peace Аз и с екои пак не бих я искала.

Сега се колебая дали да не съм с екип. Май съм по-страхлива от първият път Simple Smile

За еднократните постелки за повиване си бях взела за детето за навън. Много мекички и удобни - марка PANDA  не помня цена. Има ги в КАуфланд.

Толкова от мен като запис!

# 86

От датат на последния цикъл!

# 87
От датат на последния цикъл!
Седмиците няма как да се скъсят, за да се изместват по-бързо Grinning Едната е объркала сметките, пробвай тук:

Калкулатор за бременността по седмици

# 88
  • София
Здравейте, искам да разкажа за моето раждане в ОБ. Предварително имах уговорка за избор на екип начело с д-р Жекова. Имах назначено секцио по медицински причини - първо раждане, възраст, двурога матка, седалищно крачно прилежание. Водите ми изтекоха внезапно четири дни преди назначената дата, вечерта. Веднага се обадих на д-р Жекова, тя беше в болницата заради друго раждане. Приеха ме веднага в предродилна зала, включиха ми системи физиологичен разтвор, изчаках около два часа да приключи предишното раждане. След това - спинална упойка, извадиха бебо за около 15 мин, след това зашиването отне повече време поради дебелата коремна стена. През цялото време анестезеолога ме питаше дали съм добре, дали чувствам някаква болка. Упойката беше много добре премерена, през цялото време чувствах само побутване, никаква болка. Преместиха ме в реанимация в 3 ч. през нощта, продължиха с вливанията през цялото следващо денонощие - общо още 8 банки по 500 мл.

Раздвижиха ме на дванайстия час след операцията, а след 24 часа станах сама. Правих показаните упражнения от рехабилитаторите в леглото, започнах да ставам по малко и се раздвижих много бързо. На втория ден след операцията ме преместиха в друга стая и ми дадоха бебо да си го гледам  Simple Smile Два пъти в денонощието ми биеха мускулно болкоуспокояващи и още два антибиотика, назначени за 5 дни.

Благодарение на вливанията и голямото количество приети вода и течности, нямах никакво главоболие в дните след операцията, явно упойката се е изчистила по този начин.
Още веднъж изказвам огромната си благодарност към д-р Жекова и целият опериращ екип, както и към всички в неонатологията.  Peace

# 89
Sofyia, честито малко бебче Калоян, да сте живи и здрави, и много послушни.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт