Раждане в Окръжна Болница "Св.Анна" град София

• 277 225
  • 2 198
  •   2
Отговори
# 1 995
  • София
Има здравословни състояния, при които секциото е задължително - високо кръвно, висок диоптър, диабет, предлежание на плода и още няколко.
По мои впечатления системата така е направена, че в момента, в който отидеш при даден лекар в болница, вече се приема, че си го избрала, т.е. избрала си екип. Друг е въпросът как този лекар ще приеме всички други предписания и обективни състояния.
Отнеми месеци терзание защо е толкова ш*на всичко, точно с най-свидния житейски момент, но накрая се примирих.

# 1 996
  • Sofia
Значи ако си болна и бедна не можеш да родиш...

Последна редакция: пн, 19 дек 2016, 21:48 от janin4eto_87

# 1 997
  • От Луната
Аз не казвам, че е нормално! А че съм проверила и че към този момент практиката е такава ...

Ърт, аз съм с операция на очен нерв и секциото е задължително, но ще се наложи да платим. Като нямаш избор ... и все пак настоявах да се следя там, и като "избирам" поне да имам преки наблюдения и наистина да избера лекар, който ми допада, а не да избирам на сляпо или според проучване от интернет.
Доволна съм от д-р Илиева и то много, към днешна дата с удоволствие ще я избера, но е напълно заслужено!
Много се радвам за благополучната поява на бебчовците! Да ги нацелуваш от бг ма(да)мите  Heart Eyes

# 1 998
  • София
Значи ако си болна и бедна не можеш за родиш...

и болните и бедните раждат...плащат останалите Simple Smile ако аз и ти например сме имали право на безплатно секцио, а сме платили, все се надявам "моето право" после да е отишло при някой друг. Всъщност не съм много наясно как наистина се случват нещата. Знам, че си платих като поп, въпреки че теоретично не трябваше да плащам. И както много пъти казах: не съжалявам. Доволна съм от операцията, от грижите, от всичко.
Но както в тази тема, така и в темата за МД ще се намерят разочаровани дори и след като са платили. Както и много пациентки, които са отишли в последния момент или спешно и са получили прекрасни грижи и отношение, без да плащат. Просто системата нещо куца, но е трудно да се каже къде точно е проблемът.
Важното е да се раждат повече деца и с възможно най-малко травми и стрес за родилките.

# 1 999
  • Sofia
Значи ако си болна и бедна не можеш за родиш...

и болните и бедните раждат...плащат останалите Simple Smile ако аз и ти например сме имали право на безплатно секцио, а сме платили, все се надявам "моето право" после да е отишло при някой друг. Всъщност не съм много наясно как наистина се случват нещата. Знам, че си платих като поп, въпреки че теоретично не трябваше да плащам. И както много пъти казах: не съжалявам. Доволна съм от операцията, от грижите, от всичко.
Но както в тази тема, така и в темата за МД ще се намерят разочаровани дори и след като са платили. Както и много пациентки, които са отишли в последния момент или спешно и са получили прекрасни грижи и отношение, без да плащат. Просто системата нещо куца, но е трудно да се каже къде точно е проблемът.
Важното е да се раждат повече деца и с възможно най-малко травми и стрес за родилките.

Така е, права си. Просто следвам логиката. Факт е, че много жени избират екип без това да е наложително..

# 2 000
Здравейте,

Като чета повечето мнения за болницата и за АГ специалистите са положителни. Една колежка ми каза,че е раждала и двете си деца там и е останала много доволна.Болницата има ли отделение за патологична бременност? До този момент не знаех, че там има дори родилно отделение. Първото си дете родих във Втора градска през 2013-та и бях много доволна, но са сменили ръководството и всички добри специалисти са напуснали и сега (при втората бребенност) не знам на къде да се насоча. В Първа АГ, Майчин дон и Шейново отношението било ужасно, а при Щерев, Надежда и Токуда парите ще са ни извън възможностите.. Май не останаха други възможности. Кои са добрите специалисти в Св.Анна?

# 2 001
Здравейте,
преди две години и половина родих 1вото си дете при д-р Жекова в ОБ. Тогава тя не водеше ЖК. Сега съм в началото, надявам се на благополучната си втора бременност и си взех направление за следене на бременност. Много искам пак при Жекова да родя - условията за това са ми пределно ясни, но щом вече води ЖК ще се радвам тя да проследи цялата бременост, въпросът ми е по здравна каса ли е ЖК при нея и в ОБ ли? Защото до колкото знам тя има и частен кабинет, но не съм обедена в това? Моля , ако някой знае повече да ми каже. Благодаря ви Simple Smile

# 2 002
Здравейте,

Като чета повечето мнения за болницата и за АГ специалистите са положителни. Една колежка ми каза,че е раждала и двете си деца там и е останала много доволна.Болницата има ли отделение за патологична бременност? До този момент не знаех, че там има дори родилно отделение. Първото си дете родих във Втора градска през 2013-та и бях много доволна, но са сменили ръководството и всички добри специалисти са напуснали и сега (при втората бребенност) не знам на къде да се насоча. В Първа АГ, Майчин дон и Шейново отношението било ужасно, а при Щерев, Надежда и Токуда парите ще са ни извън възможностите.. Май не останаха други възможности. Кои са добрите специалисти в Св.Анна?
ЗдрАВЕЙ сВЕТУЛКА,
имам само наблюдения от д-р Жекова, прочети назад мненията има доста полезна информация.

# 2 003
  • София
Здравейте,
преди две години и половина родих 1вото си дете при д-р Жекова в ОБ. Тогава тя не водеше ЖК. Сега съм в началото, надявам се на благополучната си втора бременност и си взех направление за следене на бременност. Много искам пак при Жекова да родя - условията за това са ми пределно ясни, но щом вече води ЖК ще се радвам тя да проследи цялата бременост, въпросът ми е по здравна каса ли е ЖК при нея и в ОБ ли? Защото до колкото знам тя има и частен кабинет, но не съм обедена в това? Моля , ако някой знае повече да ми каже. Благодаря ви Simple Smile

Здравейте,

др. Жекова води ЖК по здравна каса в ОБ. Мисля, всеки ден след 14ч са прегледите, но допълнително трябва да проучите за часовете.

# 2 004
  • От Луната
ЖК е по каса и е в ОБ, но не е в отделението а в 7ми кабинет.
Има график за седмицата, не знам Жекова кои дни беше, назад в последните страници, някой качи снимка на графика им.
Вторник е д-р Илиева, петък д-р Димитров. Жекова е два дни, а Дачева един, но коя кой ден точно е, не помня.
Това са лекарите, които водят ЖК. Изцяло безплатно ... Аз съм доволна. Заслужаваше си усилията да се запиша там.

# 2 005
  • Sofia, Bulgaria
На 131 страница коментара на Манита е качила графика им

# 2 006
Д-р Жекова преглежда четвъртък и петък от 14-16 . Simple Smile

# 2 007
Има здравословни състояния, при които секциото е задължително - високо кръвно, висок диоптър, диабет, предлежание на плода и още няколко.
По мои впечатления системата така е направена, че в момента, в който отидеш при даден лекар в болница, вече се приема, че си го избрала, т.е. избрала си екип. Друг е въпросът как този лекар ще приеме всички други предписания и обективни състояния.
Отнеми месеци терзание защо е толкова ш*на всичко, точно с най-свидния житейски момент, но накрая се примирих.
Високото кръвно не е показание за секцио-2 пъти раждах в Окръжна, с високо кръвно-нормално!Диабет-също ("колежката" по стая). Вероятно зависи от екипа, който си избрал!Относно избирането на екип-1-во раждане с екип и епидурална, 2ро раждане-отново избрах екип с епидурална, обаче т.н.екип не дойде и родих при дежурни без екип-голям кошмар! Проблемът в родилното на Окръжна е, че нямат анестезиолог и ползват този от болницата и за планово секцио на практика трябва да вземеш екип за да ти усигурят спиналната упойка! Друг е въпроса, че при спешен случай-осигуряват!

# 2 008
  • София
Дано това е полезно по повод какви са медицинските индикации за секцио и как се степенуват
http://www.medinfo.bg/spisanie/2010/2/statii/naj-chesti-prichini … rovo-sechenie-830

Повече от ясно е, че в наши дни и в нашите болници много зависи от израждащия лекар, а също и от желанието на родилката. Все пак си има точно посочени предписания и за това че при някой не са се случили, трябва да се търси причина.

# 2 009
Дано това е полезно по повод какви са медицинските индикации за секцио и как се степенуват
http://www.medinfo.bg/spisanie/2010/2/statii/naj-chesti-prichini … rovo-sechenie-830

Повече от ясно е, че в наши дни и в нашите болници много зависи от израждащия лекар, а също и от желанието на родилката. Все пак си има точно посочени предписания и за това че при някой не са се случили, трябва да се търси причина.
Ами израждащия лекар при мен в първия случай беше д-р Жекова, за втория отново беше планирано да е тя, но не дойде! В посочената статия, в предписанията, ключова дума в случая е ТЕЖКА еклампсия и прееклампсия (когато се получава гърч и е заплашващо живота състояние и за родилката и за детето-тогава се действа по спешност, а не планирано), а доста често високото кръвно се контролира и овладява и не винаги води до тежки състояние, следи се и развитието на плода с доплер, както и съдържанието на белтък в урината! Само по себе си високото кръвно НЕ Е предписание за секцио! Да не плашим бъдещите майчета, които биха искали да родят нормално с високо кръвно! Факт е, че повечето лекари предпочитат планирано секцио, едно нормално раждане би могло да продължи над 24 часа, а секциото е за 30 мин. Да не говорим, че тесния таз е изключително рядко явление-примерно от порядъка на 1%, ама сега така е "модерно". Ако се замислим-природата си знае работата и всяка майка е способна и е генетично заложено да роди по естествен път и да кърми детето си! Успех на всички!

Общи условия

Активация на акаунт