На работа с малко дете-малко невъзможно

• 24 146
  • 183
  •   1
Отговори
# 90
  • София
След като дъщеря ми се роди призмата на живота ми е с нов ъгъл. Всичко останало е на заден план. Но ми е адски криво, че нещо, за което съм се трудила много време ми е отнето по глуповати причини. Такава е моята ситуация, но ще се радвам да чуя и други гледни точки, както и да разбера има ли подобни примери в милата ми татковина или просто съм некадърна:))

# 91
  • В полите на Пирин планина
След като дъщеря ми се роди призмата на живота ми е с нов ъгъл. Всичко останало е на заден план. Но ми е адски криво, че нещо, за което съм се трудила много време ми е отнето по глуповати причини. Такава е моята ситуация, но ще се радвам да чуя и други гледни точки, както и да разбера има ли подобни примери в милата ми татковина или просто съм некадърна:))

Не мисля, че след една бременност си станала изведнъж некадърна. Нормално е да ти е криво, като с лека ръка са зачертнали постигнатото от теб, защото си имала наглостта да излезеш в майчинство.
Аз писах по-горе, че явно съм попаднала на по-гъвкав работодател, а и работата ми го позволява и почти не съм прекъсвала за майчинство - ходех почасово и работех от къщи / с помоща на бабите и таткото и съгласието на работодателя /. Направих го не, защото имах желание да нося две дини под една мишница, а от необходимост, вкл. и финансова. Когато се роди големия ми син нямаше дори 410 дни високо платено майчинство, а само 135 дни болничен за бременност и раждане, а след това на МРЗ.

# 92
  • Пазарджик
Мегислава, има много подобни примери. Ние даже се шегуваме с колежките, че някои си тръгнаха с мерцедеси, а се върнаха с трабантчета. Това образно казано, разбира се. Нали имаме работа, поне да капе от някъде Simple Smile Пък и не може да си непрекъснато в немилост, ако си упорита и търпелива, пак ще си възвърнеш позициите, но зависи дали го искаш, де Simple Smile

# 93
  • Шумен
Деси понякога съм се сещала за теб , когато си мисля , как ли са другите майки и не знам защо винаги се сещам за теб и ,че си не с едно , а с две деца.как се справяте финансова , ама честно , аз сега взимам все още пари от борса , ама вече почти не ми остана.мъжо заплатата му е около 500лв , нои при тях намаляла работата и от октомври минавана 3 дневна работна седмица и сигурно на 400 заплата Sad имам родители , които помагат с храна от село , пари в тази област не даваме и лев , но другите неща , то голяма скъпотия вече стана.ток , вода....как успявате Rolling Eyes
До сега капеше от борсата, но свърши този месец. С голям страх чакам зимата, на една ниска заплата просто избираш кое да покриеш, от какво да се лишиш и от ден на ден лишенията стават все повече. Да са ми живи и здрави свекърите, те ни поеха сметките към момента, та не мисля за ток, вода и телефони, което хич не е малко. Но влезеш ли в магазина за най-необходимото пак 20 лв оставяш а в чантата нищо  Sad Аз не съм се отказала да търся, вярвам че скоро ще попадна на нещо което поне като работно време ще ме устройва (да ме виждат от време на време децата)  Wink

# 94
  • София
Момичета, честно, чета ви и ... На една храната без пари, на другата сметките покриват. На други има гледат децата.
 Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Открили сте комунизма.
Не се заяждам, но прочетете се сами!!!
 ooooh!

# 95
  • Tам през Атлантическия океан
Момичета, честно, чета ви и ... На една храната без пари, на другата сметките покриват. На други има гледат децата.
 Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Открили сте комунизма.
Не се заяждам, но прочетете се сами!!!

ooooh!

smile3521

# 96
  • ...на безопасно
Когато се върнах на работа, детето тъкмо стана на 2 години и тръгна на ясла баш посред зима  Mr. Green Не се разболя до лятото. Ама като започна, та през месец-два.
Фирмата ми беше със сменено ръководство и думата "болничен" не се и споменаваше. Стигало се е и до там шефовете да привикват тези с повече от 5-10 дена болнични за годината и очи в очи да ги заплашват с уволнение!!!! Да, това е сериозно!
Аз лично си изхабих цялата отпуска вместо болнични. Намерих си друга работа по-добре платена в последствие и напуснах.

# 97
 Klemy не са ми покривали разходите за храна , помагат ми от село със зимнина и месо , но всичко друго си го купуваме ние , и то не ни2как малко за домакинството , неща от бита...
Деси добре ,че ви помагат за сметките , те събарят най-много , и мен не ми се мисли зимата , сметките ще си плащаме ние , лоша работа Sad

# 98
  • София
Klemy не са ми покривали разходите за храна , помагат ми от село със зимнина и месо , но всичко друго си го купуваме ние , и то не ни2как малко за домакинството , неща от бита...
Деси добре ,че ви помагат за сметките , те събарят най-много , и мен не ми се мисли зимата , сметките ще си плащаме ние , лоша работа Sad

Евита, че то това малко ли е? Основният разход на домакинството е за храна. Да не говорим какви са станали цените на месото и колко често може да си го позволи едно семейство, което няма роднини на село.

# 99
  • Шумен
От село бабата носи чат-пат пилешко и яйца, но само на тях не може да се разчита. Храната е огромен разход за всяко семейство. Да не говорим колко здравословни са продуктите от магазина, вода и добавки (говоря за месото). Ето сега ЛЛ на децата ми препоръча няколко пъти седмично червено месо или свински черен дроб (на долната граница е хемоглобина на контролните изследвания) ами не виждам как може да се получи толкова често  Naughty

# 100
  • Tам през Атлантическия океан

Евита, че то това малко ли е? Основният разход на домакинството е за храна. Да не говорим какви са станали цените на месото и колко често може да си го позволи едно семейство, което няма роднини на село.
А бЕ  Wink чета , чета ,те родителите хубаво ви помагат  Laughing ама пусто някой питал ли се е те как се оправят  Whistling ;
щом млади здрави хора чакат на по-възрастния ..... не знам , не разбирам  ooooh!
Криза било , трудно било , а за тях не е ли трудно  Thinking

Последна редакция: сб, 29 сеп 2012, 18:37 от Desss

# 101
  • София

А бЕ  Wink чета , чета ,те родителите хубаво ви помагат  Laughing ама пусто някой питал ли се е те как се оправят  Whistling ;
щом млади здрави хора чакат на по-възрастния ..... не знам , не разбирам  ooooh!
Криза било , трудно било , а за тях не е ли трудно  Thinking

Трудно е, естествено. Само който не е копал с мотика, не го знае.
Но пък като гледам 99 на сто от тези, които са от провинцията и имат родители/баби на село - от магазина не купуват кой знае какво. Явно е въпрос на разбирания и от млади и от възрастни.

# 102
  • В полите на Пирин планина
Ами то, ако само единият в семейството работи, без помощ не знам как биха се справили със заплата от 400-500 лева, каквито се визираха по-горе.

# 103
Трудно е - да, но не невъзможно.

# 104
Трудно е - да, но не невъзможно.

Аз не виждам начин да се издържа едно семейство на заплата от 500лв. Особено през зимните месеци.

Общи условия

Активация на акаунт