Нашите кухни - тема 46

• 89 735
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
Ей, бугабу, аман от "майстори".  Tired  Hug За рязане на гърбове, то се режат ... И ние изрязахме един квадрат от гърба на единия долен шкаф, защото там се падаше контакта за котлоните, които бяха в съседния шкаф. Изрязахме и дупка за щепсела в страничната стена, за да промушим щепсела до другия шкаф, където е контакта, защото нямаше място/начин зад шкафа.  Mr. Green Ако има начин да се оправи само с рязане на гърбовете напасване от там (със загуба на малко шкафно-чекмеджийно пространство), по-добре така, отколкото да се кърти пак.  Thinking
Иначе хубав съвсет даваш, всичко трябва да се проверява предварително, да се мери 20 пъти, за да не се получават разминавания.

Мара Подробната, стискам палци и дано всичко мине успешно този път, та да се похвалиш с новата кухня и ти.   bouquet

# 121
Аз да се оплача, че вграденият ни дозатор за миещ препарат с марка Blanco, се запуши. Какво ли не направихме, за да го отпушим, но не става. Обаждах се на вносителя - трябвало винаги да се разрежда препарата с вода! Откъде да знам?!

Някой отпушвал ли помпичка на вграден дозатор?

Скрит текст:

Във всяка кутия на дозатор BLANCO има такава листовка.
Трябва да промиеш носа на дозатора, защото е засъхнал миещият препарат вътре(дълго време не сте го ползвали и е изсъхнал).

За съжаление никога не съм виждала тази листовка, защото дозаторът е монтиран директно от монтажистите на фирмата  Close . Помпичката е запушена, поради факта, че не разреждах препарата с вода. И я държахме после във вода да се отпуши, но не става. Не може и да се разглоби самата помпа.
Как точно да промия носа на дозатора?

Благодаря!   bouquet

# 122
Какво ще кажете за китайските дозатори?
Не че и другите не са от Китай. В Практикер и Бриколаж съм виждала за около 20 пари и някак си не ми се дават излишно парички. Та някой от вас поръчвал ли е от тези?

# 123
Какво ще кажете за китайските дозатори?
Не че и другите не са от Китай. В Практикер и Бриколаж съм виждала за около 20 пари и някак си не ми се дават излишно парички. Та някой от вас поръчвал ли е от тези?

И аз много им се чудя, макар размерите, които са показани на китайските, да се различават от тези на Бланко-то вкъщи.

# 124
  • Раковски
 Може тези в нета да стават ама има едни на интеркерамик които работят около година и сдават багажа.

# 125
  • Пловдив
Е, то както е видно, и Бланко не е издържал милиарди години, та ...
Момичета, стискайте палци, довечера ще идва един баш майстор водопроводчик. Ако и той каже да се кърти, изгорЕх  Tired

# 126
Леле, Бугабу... какъв е този кошмар?  ooooh! Как така ще къртите, стискам палци да се намери друго решение.  Praynig

# 127
  • Раковски
Бланкото се чисти и пак ще върши работа а тези спират и няма оправяне.

# 128
  • Пловдив
  bouquet

# 129
  • Пловдив
bugaboo,  Praynig

# 130
  • Пловдив
Ами отложихме агонията още малко, майсторът не дойде, че и телефонът не си вдигна, а аз си отвисях час и половина в празния апартамент с двете диванета и ги прибрах тъмносиви към черни от прахоляка от ремонта. Вече не ми се и реве, на смях ме избива. Истеричен.  Tired

# 131
Bugaboo, мога да си представя какво ти е в момента,  Hug
Но дори и да се наложи да къртите, в крайна сметка нищо лошо не се е случило, живи и здрави сте, а това е най-важното. Като препрочитам поста ти, не става въпрос за много къртете, а и без това ще се падне зад шкафовете, така че за ден-два ще е приключило. По-проблемно е разглобяването и сглобяването на кухнята, ама и това ще мине. Опитай се да бъдеш по-спокойна, че от стрес големи проблеми може да си докараш. Погледни го и от хубавата страна - нали не ти харесваше жълтото, е ето ти повод да пребоядисаш!  Wink

# 132
  • Пловдив
Смърфиетка, така ме разсмя рано сутринта.  Laughing Жълтото си го харесвам вече много, то избледня и не е така ярко, както беше в началото, няма да го пипам.
Проблемът е там, че дърводелците категорично отказват да се занимават и да свалят кухнята (разбирам ги). Затова ВиК майсторът, който дойде в събота иска да отреже шкафовете отзад, да кърти, да маже, да плеска, обаче то няма хубав достъп, ще трябва да се вре вътре в шкафовете и ще стане пълно мазало. И то не е да отреже дупка в гърба на шкафа, такава има предвидена, ами да махне целия гръб и едно като гредичка, което според мен си е носещо за шкафа под мивката. Въпросът е, че аз съм убедена, че става и без къртене и даже, че мъжа ми като се хване, ще го направи, но като са ми казали, че ще текне и ме е шубе да го оставя да твори. Просто майсторът искаше да ползва само и единствено арматурата, която си идва с мивката и за да не прави снадки и връзки или както там се казват, да местим тръбата за обратните води, която е в стената. Ами лудост е това според мен.
Аз не се впрягам много, наясно съм, че с всеки ремонт има неуредици, а и като се оплача веднъж и ми минава  Laughing
Занимавам ви с моите лични драми, защото за някой може да е напомняне да си вземе мерки предварително.

# 133
bugaboo, ти явно си наясно, но и аз понеже съм се нагледала вече на нашенски "майстори", да си кажа, че те задължително така процедират.  Tired Ос*ра се някой и после следващият непременно трябва първо да ти обрисува апокалипсиса, който ще последва след некадърните му колеги.  #Cussing out

Ти ще си прецениш, но не е ли по-добре вместо да нацепиш чисто новата кухня, да поемеш някакъв малък риск за в бъдеще и просто да използвате по-дълги връзки при свързването ?

# 134
Ох, то затова си имаме хубава приказка: "Майстор да не ти влезе в къщата", за съжаление е много вярна по нашите географски ширини.

Цитат
Проблемът е там, че дърводелците категорично отказват да се занимават и да свалят кухнята
А, ако намериш други майстори?  newsm78 Ако се махне кухнята или поне тези шкафове, зад които ще се кърти, ще стане по-бързо и с най-малко цапане.
Ако ли не и това е решение -
Цитат
даже, че мъжа ми като се хване, ще го направи,
  Wink

Стискам палци, сигурна съм, че ще намериш правилното решение!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт