Нашите кухни - тема 46

• 88 927
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
Бугабу,опасна работа си  LaughingАз понеже още не съм обзавеждала нищо "като за мен",съм слагала само хартиени абажури  от 3лв и други пластмасови икейски.Общо взето са модерни някакви кръгли или тип лале,артишок.Като направиш масата снимай я и дай да видим обстановката ,за да предложим варианти лампи.
Пласмасовите столове ми харесват като комбинация с бяла маса,ама със състареният плот незнам как ще си пасне. Имам опасения ,изобщо как ще се впише старинният вид на масата в по-модерната визия на кухнята.Една клиентка имаше такава стара бяла маса и пластмасови столове,но самата пластмаса беше не лъскава и всякаш със старинен ефект.Много хубаво беше,но и кухнята беше с бели състарени шкафове.
Аз последно купих от тези евтините икейски столове(цената ме привлече).Здрави са,но нещо много постни ми се видяха и затова им уших един калъф за облегалките,не че  така докараха по-свястен вид.Ако вместо сив металът по тях беше бял,че дори и в някакъв ярък цвят щеше да е друго нещо.
Този другият икейски стол ми хареса.Боядисан в бяло и както е предложила госпожица лаленце ,с една възглавничка ще е бонбон.Има някакви столове по другите фирми от около25 лв,но са тапицирани все в някаква шарено-кафява гама и няма да ти свършат работа според мен.

Десем,гледах гледах и се омотах кое къде е в тази кухня.Ще кажа само относно дилемата за хладилника,доколкото виждам за вграждане.Шкафът неможе да се монтира чак толкова плътно до стената,заради неизменната кривина  на стените.Може да се остави фуга от няколко см,която да бъде затворена с лайсна от пдч-то или друг материал.Или съвсем малка фуга и да се абстрахираш от праха в ъгъла.За отварянето на хладилника няма да има проблем.Може да поставиш на стената  долу или на пода един стопер(май  така се казва),за да не се блъска вратата в стената. Ще  много трудно обаче ,ако не  невъзможно да вадиш целите рафтове  отвътре(за да ги чистиш,миеш),тъй като  вратата на хладилника няма да се отваря на повече от 90 градуса.Можеш да преместиш вратата  да се отваря наляво,но тогава няма да толкова удобно спрямо кухнята ти.
Много ми харесват цветовете  Peace.Убедена съм ,че и реализарана ще изглежда страхотно.Само,че не виждам никакви чекмеджета.Повярвай,няма да сгрешиш ако замениш някоя  долна вратичка с дълбоки чекмеджета.

fever,до къде я докара? Чакам да видя реализацията,на така желаният от мен стъклен гръб.

# 271
  • София
Nelina, това е "архитектурния план" с "поставена кухня"
http://media.snimka.bg/s1/1256/028756194-big.jpg
(сиво - стени; синьо - прозорци, врати на тераса; кафяво - мебели: маси, столове)

http://media.snimka.bg/s1/1256/028756144-big.jpg
на този линк съм се опитала да представя нещата в 2 проекции + поглед отгоре.

....
.....Ще кажа само относно дилемата за хладилника,доколкото виждам за вграждане.Шкафът неможе да се монтира чак толкова плътно до стената,заради неизменната кривина  на стените.Може да се остави фуга от няколко см,която да бъде затворена с лайсна от пдч-то или друг материал.Или съвсем малка фуга и да се абстрахираш от праха в ъгъла.За отварянето на хладилника няма да има проблем.Може да поставиш на стената  долу или на пода един стопер(май  така се казва),за да не се блъска вратата в стената. Ще  много трудно обаче ,ако не  невъзможно да вадиш целите рафтове  отвътре(за да ги чистиш,миеш),тъй като  вратата на хладилника няма да се отваря на повече от 90 градуса.Можеш да преместиш вратата  да се отваря наляво,но тогава няма да толкова удобно спрямо кухнята ти.
Много ми харесват цветовете  Peace.Убедена съм ,че и реализарана ще изглежда страхотно.Само,че не виждам никакви чекмеджета.Повярвай,няма да сгрешиш ако замениш някоя  долна вратичка с дълбоки чекмеджета.

Точно за тези проблеми и аз се опасява.
Искаше ми се да е плътно до стената, за да се получи максимално място за плот, който под прозореца е 140 см, а по другата страна е 150. Тъй като  60*60  см се губят в ъгъла, в едната посока е 80 см, а в другата 90 см реално пред които заставаш.

Относно реализацията, дано да се получи. Идеята е от реализиран проект публикуван в Наш дом - снимки.   

# 272
  • София
...
Ние сме доникъде  Rolling Eyes Аз жуля и пребоядисвам една маса, за да я докарам подходящи цветове за кухнята. Търся и някакви по евтини семпли столове, които също да боядисам бели. Масата ще я правя с бели крака и състарен дървен плот, столовете и тях така си ги представям, обаче сега имам дилема дали с някакви друг тип, примерно пластмасови няма да е по-добре. Трябва и за осветлението да мисля, но от това, което гледах още нищо не съм харесала. Ще съм благодарна ако имате предложения за столове и осветителни тела. Да ви припомня лилавото бижу:
http://streetmoto.snimka.bg/properties/kuhnya.691088.28498499
....

http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=26282 -.... не са ниско бюджетни (има ги в 3 цвята), но ми се връзват с визия на избелена бяла маса. 

# 273
За чекмеджета - колкото повече, толкова повече. Аз си имам четири и се скръндзя да ги напълня. Laughing
Иначе съм почти готова. Днес монтирахме фурна и котлони, а пералнята си остана пльосната по средата на стаята. Ще дойде и нейния ред. Скоро. Laughing

# 274
Coma, айде снимки дее  Wink

# 275
Една картинка от монтирането. Други - като се монтира пералнята, че сега седи пред всичкото кухня.
Имах някакви луди страхове, че като се сложи печката и котлоните, няма да ми хареса резултата, за радост напразни. Grinning

# 276
  • Варна
fever,до къде я докара? Чакам да видя реализацията,на така желаният от мен стъклен гръб.

nelina оказа се много трудно да си намеря подходяща фотография. Говорих с няколко познати фотографи, но нямат снимки на цветя. В интернет има доста сайтове с красиви фотографии, но са платени и трябва минимум около 20-30$, за да си закупя фотография с високо качество и добра резолюция. Все още обаче не съм се отказала от принт стъклото.
Иначе настоящия майстор пак ми обяви висока цена, но като поговорихме се усети че се поолял и започна да прави отстъпки.

Desem мисля, че тази кръглата мивка в ъгъла ще ти бъде крайно неудобна за ползване, но това е мое мнение.

# 277
  • Пловдив
Благодаря за предложенията за столове. Най-много ми харесват тези от 95 лв естествено, но са далеч над бюджета ми, който изведнъж се оказа безкрайно ограничен, да не кажа липсващ  Sad
Подобни на тези от 39 лв от Икеа съм харесала и аз от производител на половин цена, но ще трябва да ходим да си ги вземем, защото не може да осигури транспорт. Иначе и аз така си ги представях - бели, с лилави възглавнички.
Ето я масичката:
http://streetmoto.snimka.bg/daily/diy.704732.28761387
Тя няма да е точно състарена, плота ще го обработя да посивее, защото беше жълтеникава и не се връзва с цвета на кухнята. Ще видим какво ще се получи, но така или иначе 400 лв за нова маса няма, така че ще се наложи да се задоволим с тази  Mr. Green То не може хем обкова да ти е Блум, хем и нова маса и столове  Mr. Green

Лампите са ми голям проблем, ходих, гледах, обаче в това голямо разнообразие нищо не харесах. Трябват ми 2 - едната е в средата на помещението, а другата е точно над кухнята и трябва да не е висяща, защото може да я подпре авентоса  Rolling Eyes
Осветление под горните шкафове нямам и за сега не мисля да слагам. В сегашната ми кухня имам и не го ползвам изобщо. Лампа над масата също ме притеснява, предпочитам да си е в средата на помещението.

Desem, мивката така както е поставена ще ти е много неудобна за ползване, а за хладилника съм съгласна изцяло с Нелина. Моят хладилник сега е до стена, но има оставени 5 см и пак ми е трудно да извадя рафтовете, с чекмеджетата не е проблем - първо едното, после другото.

# 278
Desem, хладилникът вграден ли е? Ако е вграден, мисля, че може и да не оставя разстояние между него и стената, но Нелина е права, че стената със сигурност ще е крива, така че там ти трябват поне 2-3 см. аванс. Колоната с пералнята, фурната и микровълновата много ми допада. Но след това разположението на мивката в ъгъла изобщо не е удачно. Сложи мивката където са котлоните сега. До нея сложи съдомиялната, мисля че имаш място. Котлоните ги премести в средата на късата стена. Както ти е сега проектът, нито ще ти е удобно да миеш, нито да готвиш! Поне това е моето мнение!  Peace

# 279
  • Раковски
като избирате столове гледайте да имат 4-ри спънки долу към всеки крак. Тези само с 4 крака без спънка си представете какво ще стане ако някой се облегне назад и се залюлее на двата крака?..

# 280
С царги, без царги, столовете ако се ползват за люлеене хубаво се пада от тях. Имам в момента перфектни столове, които купихме преди няколко години от Айко. Тежки и стабилни. Без царги са, но явно не са в твоя бюджетен параметър, за съжаление.

Постформинг с какво се чисти без да го прецакам? За кореселина вече разбрах. 

# 281

Лампите са ми голям проблем, ходих, гледах, обаче в това голямо разнообразие нищо не харесах. Трябват ми 2 - едната е в средата на помещението, а другата е точно над кухнята и трябва да не е висяща, защото може да я подпре авентоса  Rolling Eyes
Осветление под горните шкафове нямам и за сега не мисля да слагам. В сегашната ми кухня имам и не го ползвам изобщо. Лампа над масата също ме притеснява, предпочитам да си е в средата на помещението.

Bugaboo, не ги мисли много тези лампи.  Peace
Правилно ли съм те разбрала, че търсиш някаква такава над шкафовете: http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=82422

Този вид са удачни, защото са насочващи и може да си нагласиш според това, къде ти е необходима повече светлина. За мен осветление под шкафовете е задължително, но пък не е належащо да е точно сега. Също си мисля, че най-голям ефект от осветлението ще имаш, ако имаш лампа и над масата. Ако е в средата на помещението, няма да ти върши работа, няма да е добре осветено, където се храните. Няма нищо притеснително в това, и в двата апартамента имаме такава лампа. Във втория апартамент е нещо подобно, тоест от материал, който не се чупи, ако това те притеснява.
Ето ти един модел, който е супер евтин, а в същото време върши страхотна работа / в кухнята на майка  Simple Smile/. От плексиглас е или нещо подобно, почти нечупливо.
http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=585

Последна редакция: ср, 17 окт 2012, 13:32 от Смърфиетка

# 282
  • София
Благодаря за отговорите.

Да, хладилникът ще е вграден. В момента хладилника ми е до стена като има около 10 см и пак го завъртам като реша да вадя рафтове... въпреки е са стъклени и могат да се разглобят вътре в хладилника и след това да се извадят.
Мивката я сложих там, за да не ми отнема от мястото на плота, пък и вече ще със с миялна, ще пускам "ръчната" рядко Simple Smile
... колкото и да е странно тези 80+90 см направо са дълги сравнени с това което разполагам в момента (130 см като в тях се включва мивката 45 см и котлони - 35 см, има още едни 50 см но върху тях е голяма MW, така че не ги броя) Mr. Green

# 283
Десем, още един глас и от мен да смениш мястото на мивката. Ще стане нещо със съдомиялната, ще се наложи да я ползваш по-усилено и ... ще съжалиш, че е на такова неудобно място. По-добре в ъгъла да държиш кафеварка или друг уред, отколкото да имаш мивка там ... Но в крайна сметка ти решаваш.

# 284
  • Раковски
Мивката под прозореца.

Общи условия

Активация на акаунт