Нашите кухни - тема 46

• 88 857
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
Ето и нашия проект . Накрая оставаме на този вариант

# 286
Здравейте, момичета! Чета от дни темите за кухните, гледам снимки, възхищавам се, но...се омотах още повече. Моля ви за съдействие. Бих искала бяла кухня, която да изглежда като от масив. Чудя се кой материал е по-добър за целта - мдф или масив ( по евтините варианти - чам, липа и др.). Много държа на добрата изработка и хубавите механизми ( няма да спестя от тях ). От София съм. Ако някой може да препоръча фирма или майстор, да сподели ориентировъчни цени, мнения и всичко, за което се сети, ще съм му много благодарна. Бих искала плотът да е от гранит или варовик, но за жалост кухнята ще е на тераса и много ще натежи според мъжа ми. Обикновенните термоплотове много ми простеят. Какво мислите за иноксов плот с излята мивка от инокс. Някакви други предложения?

# 287
  • Варна
Здравейте!
Планирам лек ремонт на кухнята си, инсталирах програмката от първия пост и имам въпрос - само правоъгълни помещения ли могат да се проектират? Вярно, че я погледнах на бързо ... кухнята ми е Г-образна, има ли шанс да ползвам програмата реално?
Лека вечер и мерси предварително за някои насоки.  bouquet

p.p. намерих май ... пусто нетърпение:-) Дано се справя.

Последна редакция: ср, 17 окт 2012, 23:22 от Flash*

# 288
Ето и нашия проект . Накрая оставаме на този вариант

Уау! Супер проект!

# 289
  • София
Здравейте, момичета! Чета от дни темите за кухните, гледам снимки, възхищавам се, но...се омотах още повече. Моля ви за съдействие. Бих искала бяла кухня, която да изглежда като от масив. Чудя се кой материал е по-добър за целта - мдф или масив ( по евтините варианти - чам, липа и др.). Много държа на добрата изработка и хубавите механизми ( няма да спестя от тях ). От София съм. Ако някой може да препоръча фирма или майстор, да сподели ориентировъчни цени, мнения и всичко, за което се сети, ще съм му много благодарна. Бих искала плотът да е от гранит или варовик, но за жалост кухнята ще е на тераса и много ще натежи според мъжа ми. Обикновенните термоплотове много ми простеят. Какво мислите за иноксов плот с излята мивка от инокс. Някакви други предложения?

Нещо концепцията ти не е наред - говориш, че термоплота ти простее, а всъщото време искаш кухня от чам и то бяла.( това е най-простия материал и ще се изкриви много бързо на терасата термо разлики и лека влага).
Искаш кухнята да е бяла състарена- патинирана, бяла гланц от МДФ или просто бял боядисан масив.

Иноксов кухненски плот с "ЛЯТА"(такова животно няма) мивка струва много, ама наистина много пари защото е ръчна изработка. Може да се види в магазина на Бланко в Люлин. В София има и други хора изработващи такива плотове. Изчисти си проекта и задавай малко по-конкретни въпроси да можем да ти помогнем

# 290
  • Пловдив
Magikos, ти пък как я насмете ... Ами пита момичето, иска да се ориентира и все от някъде трябва да почне  Peace
Смърфиетка, жива да си, точно като лампата на майка ти от Икеа си представях - съвсем изчистена и бяла, а цената е прекрасна. Ще се ходи до Икеа, то се е видяло.

# 291
Bugaboo, не пречи да си направите една разходка до Икея, но виждам, че си от Пловдив и, ако не искаш да правиш излишни разходи, попитай в темата за Икея, там се споменаваше за фирма, която пазарува вместо и теб и ти доставя покупките.  Peace

Bellisima, дай поне някаква снимка да се ориентираме какво точно ти харесва. Като цяло бих ти препоръчала МДФ.

# 292

Нещо концепцията ти не е наред - говориш, че термоплота ти простее, а всъщото време искаш кухня от чам и то бяла.( това е най-простия материал и ще се изкриви много бързо на терасата термо разлики и лека влага).
Искаш кухнята да е бяла състарена- патинирана, бяла гланц от МДФ или просто бял боядисан масив.

Но ако кухнята и хола са в едно помещение с един прозорец , е по добре да се избере кухня в по светли цветове , за да не стане прекалено тъмно , ние затова променихме нашата кухня на бяла.

Благодаря Смърфиетка

Последна редакция: чт, 18 окт 2012, 10:10 от Yanina_

# 293
Здравейте, момичета! Чета от дни темите за кухните, гледам снимки, възхищавам се, но...се омотах още повече. Моля ви за съдействие. Бих искала бяла кухня, която да изглежда като от масив. Чудя се кой материал е по-добър за целта - мдф или масив ( по евтините варианти - чам, липа и др.).

http://psathome.ikea.com/fr/fr/1333/

Това е моето предложение. Погледни и на стр.24/25 от куненския каталог, ето тук.  Peace

# 294
  • Пловдив
Yanina_,голяма красота!!!
Bellisima,ако знаеш как ще му робуваш на този плот.Аз съм поддържала само вратички от инокс...не питай...Пък за плот...не ми се мисли !

# 295
  • Някъде на път....
Освен това от масив или МДФ също мисля, че могат да се направят.
И аз мисля, че могат.  Peace

Някой може ли да даде отзиви за иноксовите мивки на Бланко? Бях харесала такава на Тека, но заради това, че няма как да бъде направен отвор за дозатор ще трябва да се преориентирам или към друга марка мивка или да се откажа от дозатора... Confused
Защо няма как да бъде направен отвор за дозатора, модела ли не го позволява?  Thinking

# 296
Здравейте! Благодаря много на всички, които са ми писали. Кухнята, която се доближава до това, което ми харесва е тази:

http://www.kuechen-quelle.de/Einbaukuechen/Programm-Classic/Kuec … -Domburg/#Ansicht

В Икеа има подобна от МДФ, която се казва Адел и за 4,5 метра линейни шкафове с механизми ми дадоха цена от 4500 лв. За жалост не я откривам в каталога, за да ви я покажа. С МДФ се постига ефекта на дървото, когато кухнята е в бяло, но самата аз се чудя кой материал би бил по-добър, Имам 7 метра долни шкафове и 2 метра горни. Чудя се и тази цена добра ли е? Притеснява ме, че там работят с готови модули и кухнята не ми пасва много добре, а бих искала да имам и подобен нисък шкаф в дневната и е желателно да са еднакви. Кухнята и дневната са в 1.

# 297
Здравейте, момичета! Чета от дни темите за кухните, гледам снимки, възхищавам се, но...се омотах още повече. Моля ви за съдействие. Бих искала бяла кухня, която да изглежда като от масив. Чудя се кой материал е по-добър за целта - мдф или масив ( по евтините варианти - чам, липа и др.).

http://psathome.ikea.com/fr/fr/1333/

Това е моето предложение. Погледни и на стр.24/25 от куненския каталог, ето тук.  Peace

Благодаря ти! Този модел от масив или МДФ е изработен? Аз си харесах 1 друг модел там с името Адел от МДФ, но като цяло не ми допада, че са модулни кухните, а и искам секция в хола пак по размер. Чудя се! Като цени кухните в Икея как са спрямо другите?

# 298
Yanina_,голяма красота!!!
Bellisima,ако знаеш как ще му робуваш на този плот.Аз съм поддържала само вратички от инокс...не питай...Пък за плот...не ми се мисли !

отказвам се тогава от него. Дайте идеи какво може да е. Да е лек плотът, защото кухнята е разположена върху остъклена тераса.

# 299
  • Русе
Тогава по поръчка. Моята е така, секцията и кухнята ми ги правиха заедно, а масата и столовете ми ги боядисваха в същата фирма, че всичко да ми е 1 цвят.
Може да питаш и в темата за ИКЕА, мисля, че има хора, които са си преправяли 1-2 шкафа, за да им пасне точно.

Общи условия

Активация на акаунт