Нашите кухни - тема 46

• 88 773
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
Добре, че тази тема ми напомни, че в България мисленето е ниска цена = боклук. Относно ИКЕА - успехът й се дължи най-вече на комбинацията добро качество на достъпна цена без да се залита в крайности. Ако беше боклук, нямаше да е толкова продавана. Конкретно кухните им са на доста добро качество за тези цени и е странно някой, който не е виждал тяхна кухня наживо и не я е ползвал, да се изказва.  Thinking
Механизмите Блум също са конфекция, защото се произвеждат в един и същ дизайн и качество за цял свят.  hahaha Бош, Сименс, Горенье, Панасоник, както и всички други марки ел. уреди - също са конфекция.  Laughing

Безсмислен спор. Ей там е темата за ИКЕА, който има забележки към конфекцията - да иде да си изплаче мъката там и да си купува само дизайнерски неща, специално правени и монтирани за него.

# 331
  • Пловдив
Ау,пак се разразила буря.Тереза и Смърфиетка няма смисъл да си  хабите ,думите,че и нервите,защото в Бг хората имат "особено"по-различно мнение от това на хората в световен мащаб.
Само да кажа,че моята шефка е милионерка  и определено не прави компромис с цените и качеството,но жената си пазарува икейски мебели.
И аз като моден дизайнер ще кажа,че и марковите "дизайнерски дрехи"в магазина също са конфекция,но нали трябва да платим луди пари за нещо,само защото е дизайнерско,щото всичко  друго е боклук ....
Преди няколко дни в друга тема на подфорума,водих битка за цената на труда.
Реалната цена на умственият труд не била такава,значи щели да ме изиграят.И откога "умственият труд" има етикет с определена цена?И после иди обяснявай,защо цените в Бг са в пъти над европейските.
"Щом е скъпо ,значи е хубаво" за съжаление ми звучи все  повече като български девиз,ама на дървен философ,който не желае да приеме други,различни от неговите възгледи и възприятия.

# 332
Знаете ли дали отвора, който се пробива за дозаторите е стандартен като големина?  Rolling Eyes

# 333
"Щом е скъпо ,значи е хубаво" - Точно така, Нелина! Благодарение на това мислене всеки, който предлага боклуци на високи цени, може да забогатее в България.  Laughing А думата "конфекция" така се е натоварила с негативно значение в България ... Вероятно е някаква форма на кошмар от комунистическо време.  Crazy
Какъв ли шок ще изпитат някои хора като разберат, че продуктите на ИКЕА също са дизайнерски (правени от дизайнери и то не случайно хванати на улицата).  Joy http://info.ikea-usa.com/IKEAPressKits/pdf/IKEADesignerBios.pdf

# 334
Да ви кажа до къде стигнах аз. Ходих до Стройко да видя кухни на живо. Спрях се на 3 фирми.

1) Мебели Модерни - дадоха ми висока цена за кухнята
2) Фирма Кедър - имаха страхотна бяла кухня от МДФ. Чакам офертата им.
3) Фирма Стенимакс - човекът на изложението просто ме грабна. Дадоха ми много добра цена за кухня от бук и с 10% по-ниска цена за МДФ.

Имате ли впечатление от тези фирми?

Последна редакция: сб, 20 окт 2012, 17:24 от Bellisima

# 335
  • Раковски
 В точка 3 има малко противоречие, дали са оферта за бук и 10% по евтина за масив? Бук-а също е масив, нали? Ако питате мен кое дърво е по-хубаво на външен вид то дъб-а е 10-пъти по-красив. Другите дървета също са по-добрите от бука.

# 336
Надявам се, Смърфиета и Тереза не оспорвате правото ми да влизам във форума? Всички сме потребители с равни права.
В Икеа имат и качествени неща на сносна цена, но наистина имат и продукти, които са неоправдано скъпи с ниско качество, което си е политика на фирмата и в този смисъл не бива да се прехласваме, а просто да внимаваме какво купуваме...и спирам по тази тема.

# 337
Да ви кажа до къде стигнах аз. Ходих до Стройко да видя кухни на живо. Спрях се на 3 фирми.

1) Мебели Модерни - дадоха ми висока цена за кухнята
2) Фирма Кедър - имаха страхотна бяла кухня от МДФ. Чакам офертата им.
3) Фирма Стенимакс - човекът на изложението просто ме грабна. Дадоха ми много добра цена за кухня от бук и с 10% по-ниска цена за масив.

Имате ли впечатление от тези фирми?
Да не е почнало Стройкото? Докога е?

# 338
  • Русе
В точка 3 има малко противоречие, дали са оферта за бук и 10% по евтина за масив? Бук-а също е масив, нали? Ако питате мен кое дърво е по-хубаво на външен вид то дъб-а е 10-пъти по-красив. Другите дървета също са по-добрите от бука.

Дъбът пък е и с 25-30 % по-скъп от бука все пак. Simple Smile

# 339
Имах предвид в точка 3 Масив и МДФ. Ще правя бяла кухня. Дъбът не е ли по-скъп от бук? А и когато кухнята е в бяло има ли значение дали е бук или дъб? Ще е с боя, която не прозира.

Стройкото е до вторник.

# 340
  • Русе
Да, дъбът е по-скъп. Има значение дали ще прозира отдолу дървесината, защото примерно ясена е още по-различен и като се виждат нишките стои малко странно на бял цвят. Поне на мен.
Аз лично въпреки всичко бих избрала масив за тази разлика в цената. Така и направих де Wink. Букът е най-евтиния от масива (не броя чама, разбира се), заедно май с липата. По-скъпи са вече ясен, дъб, череша.

# 341
  • Раковски
Да, дъб-а е по-скъп, при МДФ-а разликата между двете не е голяма.

# 342
Да, на мен точно това ми се иска да стои гладка вратичката и да не прозират шарките на дървото. Букът ми се струва подходящ защото не е много нашарен. За 7 линейни метра долни шкафове и 2 линейни метра горни шкафове Стенимакс ми дадоха цена от 4400 лв за масив бук. В Икеа цената за същата кухня беше 4500 лв от МДФ. Как Ви се струва цената? С механизми на Блум.

# 343
Някой дали си е правил такъв шкаф с чекмеджета за картофи, ябълки, лук? Предтавям си го с подвижни кошници и водачи и 3 кошници в 1 шкаф?
http://www.kuechen-quelle.de/Einbaukuechen/Programm-Landhaus/Kueche-Poel/#Ansicht
http://www.kuechen-quelle.de/Einbaukuechen/Programm-Landhaus/Kue … aragossa/#Ansicht

В Икея има кошници, но са с широки дупки и трябва да са в шкаф с вратичка, а така зарзаватите ще се спарват. Другият вариент е за 1 шкаф с кошници от Икеа и вратичка на дупчици.

# 344

Общи условия

Активация на акаунт