Нашите кухни - тема 46

• 88 793
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
След цяла една бременност, очакване ето я и нашата кухничка.
http://prikachi.com/images.php?images/502/5507502Z.jpg

# 646
След цяла една бременност, очакване ето я и нашата кухничка.
http://prikachi.com/images.php?images/502/5507502Z.jpg

Честито! И за кухнята и за най-новия член на семейството Hug Много хубава е станала!

# 647
  • Пловдив
Драго_2008,най-добре ще е да пуснеш някоя снимка,за да се прецени цветът на секцията.Още повече,че споменаваш,че ще сменяш и настилката ,а тя е важна за цялостното възприемане на цветовете в пространството,както и разните му там декорации и картини.
nedabi,и на мен ми харесва резултата.Едно такова много уютно се е получило,а гръбчето с плочките е страхотно.Ако се наредят подходящи аксесоари по рафтчетата,например едноцветни чашки за кафе или чай ще стане още по-завършено.
Pepsun,нямам такъв аспиратор ,но като се замисля,проблемното чистене ще идва от недотам достъпната задна част,по която няма как да не се отлагат мазнотии.Фронталната част,не мисля ,че ще се цапа повече от обикновен аспиратор(зависи на какво отстояние ще е от котлона и доколко ще се пръска),но просто ще се вижда повече.

# 648
Нещо такова ще се получи. Кухнята е в този стил, но от масив. Няма кой знае каква разклика, освен че тази тук повече лъщи. Сега ще направя модел на разпределението на помещението за да се добие представа. При мен НЯМА да са така допряни кухненски шкафове и секция, но ги направих така за да се даде представ бият ли се или не http://prikachi.com/images.php?images/862/5507862T.png[img][img]

# 649
Ако някой може да ми подскаже как да покажа снимката директно тук?

# 650
Според мен се бият двата цвята - трябва да тушираш единия и понеже казваш че венгето е на вратите, пак ти казвам,аз бих направила корпуса на секцията череша а лицето нещо светло, не е задържително да е бяло. Подът какъв е/ще е, цвета на стените?
Принципно е възможно да се смени цвета на вратичките на кухнята, но си е занимавка.

# 651
Кухнята не ми се занимава да ѝ сменят цвета... Няма да мога и това да чакам, а Коледа наближава... Подът ще е точно такъв http://prikachi.com/images.php?images/266/5508266D.png, но ще го редим по друг начин.

Диванът ще е този в този цвят, само големите възглавници в цвета на пода - бежово-сиво-кафяво http://prikachi.com/images.php?images/128/5508128L.png

Стените бели, като още обмислям да сложим тези рози на стената зад дивана
http://prikachi.com/images.php?images/186/5508186l.png

Ето скица с разпределението на помещението
http://prikachi.com/images.php?images/368/5508368u.png

Последна редакция: нд, 18 ное 2012, 17:04 от drago_2008

# 652
mioki мерси за снимчиците Peace Там са по-кафеви профилите или поне аз така ги виждам. Нашето доста повече червенее.

Бели вратички много ми харесват но да не се слее със стените при шкафовете, където основно вратите ще се виждат, но не и червените страници и при шкаф-колоните също newsm78

И ако ги направя гланц дали много лесно ще ги начукат децата Rolling Eyes

# 653
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Mомичета, здравейте!
Много, много се извинявам, че ще съм неадекватна с въпросите си, ама ... Четох темата, гледах прекрасни неща, ама като чета все едно е на китайски ... Честно - нищичко не разбирам от профили, страници, механизми ... На мен ми дайте картинка, за да си кажа вътрешното, интуитивно усещане - става ли за мен, или не ... А ще ми се наложи да си обзавеждам не само кухня, а цял нов апартамент ... Честно - "в шах" съм!!! Имам нужда от много, много помощ - ама я разбирам като ... За това е въпроса ми: Можете ли да ми дадете на ЛС координати на проектант (леле, така ли се казва), с когото да се видя, да си кажа вижданията, да си дам идеите за детската и кухнята, да си платя и да ми направи проект ... Пък после да си блъскам главата в коя фирма да го осъществя Simple Smile И всъщност - като не разбирам нищичко - това ли са стъпките: 1/ да направя с проектант проектите за 2-те стаи и 2/ да намеря читава фирма да ги реализира?
Благодаря ви, че изчетохте обърканите ми писания!!!
П.П. Уф ... много ме е страх с всичко това ... Май на квартира, с това, което вече има там ... по ми е лесно  ooooh!

# 654
  • Пловдив
Драго_2008,на мен не ми стана ясно двата шкафа до вратата има ли ги вече и какъв цвят са?
Иначе вратата е доста отдалечена от холната секция,т.е от новите мебели,които ще правиш, така че боят на цветовете няма да е толкова фрапиращ.Напълно съм съгласна с миоки,че за да се впише в цялата картинка,колкото и да не си падам по двуцветните композиции май корпусът ще изглежда добре в череша и вратички крем например(изтъркана комбинация,но....)На самата стена има доста едри мебели и определено аз не бих заложила на вратички в по-тъмен цвят на секцията.Белите гланц мебели не виждам как ще се впишат в цялата картинка на тежката кухня и кухненска маса в цвят череша.Те предполагат една по-модерна и изчистена  визия на помещението.Не си споменала и каква е холната масичка.
Честно казано диванът ми харесва точно така,както е с белите възглавници,някакси по-добре се вписва на бялата стена,защото контрастът не винаги е силен коз.Когато се сложи сравнително тъмна мебел на бяла стена,в случаят диван,стената над него изглежда много самотно и много празна ако  няма декорация.Фототапетът е хубав ,но определено не го препоръчвам за стена зад дивана.Основната част от него ще се скрие и ще изглежда накъсано и не на място.Пускам ти снимка от спалнята на единият апратамнет,която изобщо не ми хареса как се получи(добре,че не го правих за мен ,а за наематели) http://nelinalondon.snimka.bg/properties/apartamenta-sled-remonta.622889.25111547
Всъшност розата е бяла,като на тапетът,който ти бе показала,но пердето дава сянка.Имай в предвид,че при теб цветята са предимно в долната част на тапета,а диванът е по-обемен от спалнята.Ако толкова ти харесват флоралните мотиви,ти предлагам да  направиш един постер,който да затвориш в по-голяма рамка и да сложиш над дивана.

# 655
mioki мерси за снимчиците Peace Там са по-кафеви профилите или поне аз така ги виждам. Нашето доста повече червенее.

Бели вратички много ми харесват но да не се слее със стените при шкафовете, където основно вратите ще се виждат, но не и червените страници и при шкаф-колоните също newsm78

Можеш да ги направиш кремави или в някой от нюансите от тапета, ако решиш да го слагаш. На бялото хем няма да се сливат, хем ще са достатъчно неутрални, за да не се бият с останалите цветове.
Аз не съм почитател на гланца - много е капризен от към поддръжка въпреки, че се почиства лесно, трябва да се бърше често, а и вече не е модерен Simple Smile

# 656
Всички шкафове за хола включително и тези 2 до вратата ще ги правим тепърва. Маса холна ще купувам нова. Старите холни мебели, които са на 3-4 години изхвърлям, че децата им видяха сметката... В тази връзка мога да кажа, че от 3-те материала МАСИВ, МДФ, ПДЧ оцеля само масива! Естествения фурнир поначукаха и вдлъбнаха на доста места. ПДЧ ТВ шкафа буквално натрошиха  Laughing
За розите и аз това опасение имам, че ще се скрият от дивана. Мислех над дивана да сложа някакви полици,  например, да не е гола стената. Мъжът ми предложи пано да направим оградено в рамка.
Много тежко ми стои поне в представите да направя същите врати в същия цвят и на холните шкафове и затова се чудя какво може да се направи. А това е най-логичното решение...
За визията и това си го мислих също, че са различни стилове ако сложа лак Sad
Ужас от сега ме боли главата, а до 2-3 дни трябва да кажа какво искам

Последна редакция: нд, 18 ное 2012, 18:26 от drago_2008

# 657
  • Пловдив
На мен много ми харесват няколко аранжирни снимки-3-5(или повече от по-малките) ,били на предмети , близки хора(децата).Това е по-бюджетният вариант от картини.Рафтовете също са вариант,но те искат отново снимки и аксесоари.Главоболието е неизбежно,но повярвай като имаш отправна точка(съществуваша кухня)нещата са малко по-лесни,защото трябва да продължиш линията.Ако всичко беше празно ,размислите и колебанията  щяха да ти докарат още по-голямо главоболие  Grinning
la vida loca,аз си мисля,че mioki  е интериорен дизайнер и проектите и ,които съм виждала в един дизайнерски форум много ми харесват    Peace

# 658

Можеш да ги направиш кремави или в някой от нюансите от тапета, ако решиш да го слагаш. На бялото хем няма да се сливат, хем ще са достатъчно неутрални, за да не се бият с останалите цветове.
Аз не съм почитател на гланца - много е капризен от към поддръжка въпреки, че се почиства лесно, трябва да се бърше често, а и вече не е модерен Simple Smile
mioki мерси за съвета Hug Чудя се за нещо като бледо капучино, мисля като определение е най-близо до цвета на възглавниците на дивана. И дали ще стане грозно ако не използвам стила на кухненските вратички, а ги направя гладки  newsm78

Последна редакция: нд, 18 ное 2012, 18:42 от drago_2008

# 659
mioki мерси за съвета Hug Чудя се за нещо като бледо капучино, мисля като определение е най-близо до цвета на възглавниците на дивана. И дали ще стане грозно ако не използвам стила на кухненските вратички, а ги направя гладки  newsm78
По-добре не ги прави като кухнята. Не каизглежда като нарочно търсена разлика, а не като опит за наподобяване на кухнята.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт