Израел

• 63 373
  • 350
  •   1
Отговори
# 120
  • тук-там
М, не за глупост. Peace Че и щерката беше с нас.
Бях букнала още през пролетта - това ни беше лятното море.....Как ще се откажа. Laughing
Малко след като излетяхме от Бен Гурион там падна ракета.
По време на "плажовете" , като завие сирената и бягахме към укритията. Поне във всяка сграда си имат.
Обаче - Йерусалим, Мъртво море... - отивайте! Peace
А плажовете, ах...плажовете....

# 121
Ние ще ходим от 8-ми май. ако до тогава никой не се разпише, ще споделя Simple Smile
Лекси, за колко дни ще сте?

Ние също ще сме в Израел от 8-ми до 11-ти. Главно искам да посетим Бахайските градини, Йерусалим и Мъртво море. Надявам се 3 дни да ни стигнат за трите.

Някой знае ли дали има директен влак/автобус/маршрутка от летището до Йерусалим?
Къде е по-добре да бъдем на Шабат- Тел Авив, Хайфа или Йерусалим?

# 122

Ние също ще сме в Израел от 8-ми до 11-ти. Главно искам да посетим Бахайските градини, Йерусалим и Мъртво море. Надявам се 3 дни да ни стигнат за трите.

Някой знае ли дали има директен влак/автобус/маршрутка от летището до Йерусалим?
Къде е по-добре да бъдем на Шабат- Тел Авив, Хайфа или Йерусалим?

Ще ви стигнат 3 дни. На Шабат няма много какво да видите, аз лично бих останала в Тел Авив. Хранителни магазини като am pm работят. За влак до Йерусалим не знам, до Тел Авив си е директен.

# 123
  • София
Барелина, ние сме с група до 12-ти

# 124
Радвам се, че се включихте Grinning

Devorah, в Тел Авив ли живееш? Би ли споделила как се стига от летището до Тел Авив с този директен влак? Гледах тук http://www.rail.co.il/EN/Stations/Pages/israelrailways-station_index.aspx
Къде се напира спирката на гарата и на една спирка с влака ли е Tel Aviv HaHagana? Не намерих никакви разписания Sad Дали е удобно да погледнеш, кога е най-ранния влак. Трябва да сме на летището в понеделник около 6-6:30.

Лекси, с коя фирма сте? Би ли публикувала програмата на екскурзията, може да се засечем някъде Grinning

Аз тепърва започвам да чета и планирам Grinning

Нямам търпение да видя тази красота наживо Heart Eyes

# 125
Радвам се, че се включихте Grinning

Devorah, в Тел Авив ли живееш? Би ли споделила как се стига от летището до Тел Авив с този директен влак? Гледах тук http://www.rail.co.il/EN/Stations/Pages/israelrailways-station_index.aspx
Къде се напира спирката на гарата и на една спирка с влака ли е Tel Aviv HaHagana? Не намерих никакви разписания Sad Дали е удобно да погледнеш, кога е най-ранния влак. Трябва да сме на летището в понеделник около 6-6:30.

Лекси, с коя фирма сте? Би ли публикувала програмата на екскурзията, може да се засечем някъде Grinning

Аз тепърва започвам да чета и планирам Grinning

Нямам търпение да видя тази красота наживо Heart Eyes

От летището директно взимате влака.  Платформата ви е на няма 2 минути от летищния салон, от летището - на влака. Падат се от дясната страна като сте с лице към салона. Хахагана е първата спирка. Впрочем център е "мерказ" на иврит за ориентир. Но навсякъде си има табели на английски по улиците (че и на арабски). За ваше успокоение в Израел всички говорят поне английски и още 1 - 5 езика, всеки ще ви упъти, без значение на гара или пазар. А има хора, които ще се притекат и да ви заведат до недалечна точка.

За Бахайските градини вижте дали пускат в дните, за които сте планували, че може да разгледате само горните тераси иначе. Изключително красиви са наистина. Да спомена, че Хайфа си е един индустриален град, градините най- впечатляват туристите.

ЕДИТ: Сега видях въпроса ти за разписанието на влака, ще прегледам.

Последна редакция: пн, 20 апр 2015, 04:12 от Devorah

# 126
Първият влак от Бен Гурион е в 5.35 сутринта от платформа 2. Тук може да се проверява разписанието: http://www.rail.co.il/EN/Pages/Homepage.aspx (в journey planner от лявата страна).

И още:

The train station is located on Level S (the lowest floor) and can be accessed from Greeters Hall via elevators, escalators or stairs. Tickets may be purchased from automatic machines located on Level G.

Последна редакция: пн, 20 апр 2015, 17:35 от Devorah

# 127
Здравейте. Искам да ви попитам по улиците на Тел Авив има ли заведения за бързо хранене/ закуски/ дюнери, където може да се хапне на крак за по прилични цени? И има ли някакъв по-автентичен сувенир, който човек би могъл да си купи /освен магнитчета и тениски/ - нещо по-традиционно? Както е при нас с българската розова вода например ?  Heart Eyes Благодаря.  Peace

# 128
Има мнооооооого заведения за бързо хранене.
По автентично от комплектите им не се сещам:

# 129
Има мнооооооого заведения за бързо хранене.
По автентично от комплектите им не се сещам:

Много ти благодаря! ^_^

# 130
Здравейте! Предстои ни пътуване от 19.11 в Израел и Йордания. Доста съм притеснена, предвид размириците в района. Моля, някой, който е пътувал скоро или живее в Израел да напише безопасно ли е за туристи.
В пакета ни са включени закуски и вечери и в тази връзка, моля споделете идеи за обяд, както и ориентировъчни цени на основните неща за хранене.

Балерина, какви други сувенири си купи, освен тези комплекти? И срещу каква сума? Предварително благодаря!!! Grinning

Ние ще пътуваме по тази оферта http://www.geosviat.com/page.php?n=171716

# 131
alf leila, нали знаеш, че от министерството на външните работи съветват да не се ходи изобщо? Rolling Eyes

Дано се включат пътували скоро или живеещи там.

За сувенирите изборът е о-г-р-о-м-е-н Grinning Цени обаче не помня.

# 132
Здрасти, ние с мъжа ми и детето бяхме през май в Израел(неорганизирано). Храната е много хубава - на нас определено ни допадна. Ориентировъчни цени няма, особено в Йерусалим - може да хапнеш и евтино, може и да ти съдерат кожата. В Стария град на Йерусалим има всякакви дрънкулки, които може да си купиш. На приятелите донесхоме свещи осветени на Божи гроб. Желателно е да се пазариш максимално. Аз така си чесах езика с един и накрая ми свали цената на половина. Предвид размириците в момента нищо не мога да кажа. Когато бяхме ние единия от дните се случи, както евреите са решили де - ден на независимостта на Йерусалим. Определено се чувстваше напрежение и умишлени провокации от страна на евреите. Когато успяхме да влезем в двора на купола на Скарала и Алакса, 5 мин по-късно започнаха да евакуират всички посетители, защото очакваха да започне стрелба.
Екскурзията ти е страхотна, ще видиш много интересни неща Simple Smile

Последна редакция: ср, 21 окт 2015, 15:06 от Eva:)

# 133
alf leila, нали знаеш, че от министерството на външните работи съветват да не се ходи изобщо? Rolling Eyes

Дано се включат пътували скоро или живеещи там.

За сувенирите изборът е о-г-р-о-м-е-н Grinning Цени обаче не помня.

Да, видяхме това съобщение. Свързахме се с агенцията, но от израелска страна имат гаранция, че всичко е спокойно по отношение на туристите. Поне така се надявам.... Mr. Green

# 134
Е ти мислиш ли, че ще кажат друго? Laughing
Вие си преценявате риска, но все пак помислете добре.

Общи условия

Активация на акаунт