Израел

• 63 234
  • 350
  •   1
Отговори
# 135
  • Ямбол
Преди 2 мес. бях там на гости при роднините, напълно спокойно си се чувствах,въобще не се тревожи. За храна, там дюнера само би нахранил 2 души(добавки,сосове,салати на корем безплатно), плод/зеленчука са без пари,хляба е малко по-скъп,но като цяло е поносимо.

# 136
  • София
Здравейте! Предстои ни пътуване от 19.11 в Израел и Йордания. Доста съм притеснена, предвид размириците в района. Моля, някой, който е пътувал скоро или живее в Израел да напише безопасно ли е за туристи.
В пакета ни са включени закуски и вечери и в тази връзка, моля споделете идеи за обяд, както и ориентировъчни цени на основните неща за хранене.

Балерина, какви други сувенири си купи, освен тези комплекти? И срещу каква сума? Предварително благодаря!!! Grinning

Ние ще пътуваме по тази оферта http://www.geosviat.com/page.php?n=171716
Алф Лейла Simple Smile, не се притеснявай и не слушай много много тези дето все гледат да всяват паника и да се правят на много загрижени Peace
Ние също ще ходим, но не с организирана екскурзия / отдавна съм забравил какво е това животно Joy/, а самостоятелно и затова се опитах да изчета в чуждестранните форуми дали има нещо опасно и страшно. Ами няма Simple Smile Единствено българите се притесняват, защото от Министерството да си вържат гащите предупредили, че е опасно.  И защото за българските медии единствените новини са лошите.
И живеещите в Израел потвърждават, че е  опасно... трафика в Йерусалим и Тел Авив Joy
Дори в Трипадвайзър едно българско момиче пита и те си му отговарят.
Ето ти линк: http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g293984-i3332-k8938617-Is_i … viv_District.html
Така че спокойно се организирайте и не го мисли толкова.  Peace
Според мен там не е по-опасно отколкото да пътуваш вечер в автобус 94 за Студентски град и да те пребият десетина футболни фенове или пък да да си ходиш около женския пазар в София и да имаш чувството, че си в Палестина Joy

# 137
Роже, наистина ли смяташ, че само българите се притесняват?!?
Леле каква е тази българска конспирация срещу Израел? Там е толкова спокойно и безопасно последните дни, а лошите българи си измислят, че там е опасно и предупреждават да не се ходи. Joy

Хубаво си го дал линка, но да беше и прочел мненията в него, а? Wink Разбира се, че израелските гидове (ако не си разбрал, те са такива) ще кажат, че не е опасно и дават невярна информация Money Да не говорим, че момичето там пита за октомври 2016, а тук обсъждаме ноември 2015!

Информация има достатъчно в мрежата и всеки трезвомислещ ще провери обстановката предварително. От началото на месеца напрежението и терора в Йерусалим е по всички големи чужди медии, така че версията ти за конспирация е изключително наивна.

# 138
  • София
Балерина, момичето пита за 2016 ама те и отговарят за октомври 2015година.
Още повече, имам познати в Йерусалим, с които разговарям постоянно и нищо в повече като мерки няма в момента. Интересно защо примерно Министерството на външните работи на Русия не предупреждава, че е опасно да се пътува в Израел, или пък на Великобритания предупреждават единствено да се избягва обществения транспорт в Стария град на Йерусалим.
Не знам как разбра, че съм казал, че има конспирация.
За разлика от други пишещи в темите, аз съм изключително позитивно настроен, това го знаят всички. И никога не съм на всяка манджа мерудия, както гледам някои напоследък се стараят да бъдат, и пишат такива глупости, че направо се чудя как може така да въвеждат в заблуждение останалите,  пиша само тогава когато имам какво да кажа. И то е абсолютно вярно, а не подочуто отнякъде.
И не ми казвай къде какво да чета.
Мисля, че много по-добре от теб зная какво да правя преди едно пътуване.
Както и след него какво и как да споделям за разлика от тези, които умират да пишат глупости и да изказват неадекватни лични мнения.
като не можем да бъдем полезни с нещо, поне да не го разваляме Mr. Green

# 139
Не проверявам Министерството на външните работи на Русия преди пътуванията си, така че не мога да ти отговоря.

Не знам какви точно мерки очакваш в Йерусалим. В Стария град няма обществен транспорт. Да се твърди, че в Йерусалим нищо не се е случило и е безопасно, колкото в София изобщо не е вярно.

От години съм във форума и освен от теб лични нападки за персоната си не съм получавала, така че ми стана ясно какъв и колко позитивен човек си. Stop  Sick

# 140
  • София
А трябва да четеш, балерина. Нали раздаваш съвети наляво и надясно. Добре е да бъдат обосновани съветите, а не да почиват на някакво моментно лично настроение.
Добре е да четеш, балерина и след това да се изказваш по темата, а не както написа в предишния си пост, че момичето от трипадвайзър ще пътува догодина за медения си месец. Представяш ли си отсега са си запазили меден месец за след една година #Crazy.
Ама то трябва внимателно да се чете и след това да се изказва човек. Прочети пак цялата тема от линка, преди да напишеш отговор, че не е вярно, това което казвам в момента....
Добре е и след като се завърнеш от едно пътуване да разкажеш за това пътуване, Балерина, за да бъде полезно за другите, които ще пътуват след теб.
Така правя аз, Балерина, а ти след пътуването си до Израел в същата тази тема си написала две изречения: че има многооо заведения за бързо хранене / то оставаше и да няма/ и че може да си купим  сувенири. Аааа, и че не помниш цените на сувенирите hahaha! То голяма полза за темата и за желаещите да пътуват от тебе Joy
Балерина, не си спомням да съм те нападал в предишния си пост. Говорих по принцип за тези, които са на всяка манджа мерудия и пишат постоянно без да има практическа полза от писанията им, защото не дават никаква правдива информация на желаещите да пътуват. Но при теб май е гузен негонен бяга, така че.....

# 141
Не е нужно да спорим! Всеки сам си преценява риска! Аз също не мисля че е толкова напечено,чеда отложим пътуването и ще рискуваме! Идеята ми беше някой, който живее в Израел или току-що се е върнал да сподели дали се усеща напрежението....

# 142
Даже не знам защо се хабя да ти отговарям, ама хайде Mr. Green

А трябва да четеш, балерина. Нали раздаваш съвети наляво и надясно. Добре е да бъдат обосновани съветите, а не да почиват на някакво моментно лично настроение.
Съветите ми винаги са аргументирани и изобщо няма значение какво е настроението ми.

Добре е да четеш, балерина и след това да се изказваш по темата, а не както написа в предишния си пост, че момичето от трипадвайзър ще пътува догодина за медения си месец. Представяш ли си отсега са си запазили меден месец за след една година #Crazy.
Ама то трябва внимателно да се чете и след това да се изказва човек. Прочети пак цялата тема от линка, преди да напишеш отговор, че не е вярно, това което казвам в момента....
Цитирам мнението на един потребител от там:

shoshi
israel
Destination Expert
for Tel Aviv, Galilee, Israel
Level Contributor
13,808 posts
47 reviews
14. Re: Is it dangerous right now?
Oct 21, 2015, 4:23 PM

Your trip is next year, almost 12 months from now. Who knows what will happen till then. Can you predict what will happen in Varna? Tel Aviv e mnogo interestna i hubava

Момичето е пуснало тема на 15.10 и пише, че ще пътува 2-8.10. Както аз, така и другите са си помислили, че говори за 2016. Едва днес е писала, че пътува другата седмица и, че са се отказали да ходят до Йерусалим.

Ето- So sometimes its not about what we think, when we talk about the most important- our lifes and health. We are not going to visit Jerusalim for sure, Im very sad about that:-((

Разбира се, че мога да си представя някой да планира пътуване след година. Аз самата също планирам. Mr. Green
Добре е и след като се завърнеш от едно пътуване да разкажеш за това пътуване, Балерина, за да бъде полезно за другите, които ще пътуват след теб.
Така правя аз, Балерина, а ти след пътуването си до Израел в същата тази тема си написала две изречения: че има многооо заведения за бързо хранене / то оставаше и да няма/ и че може да си купим  сувенири. Аааа, и че не помниш цените на сувенирите hahaha! То голяма полза за темата и за желаещите да пътуват от тебе Joy
Твоето мнение кое е добре и не не ме интересува изобщо. Явно не знаеш, но във форума могат да се пишат лични съобщения Laughing Трябва да публикувам в темата всички запитвания и съвети, които съм дала на ЛС ли?  ooooh!
Балерина, не си спомням да съм те нападал в предишния си пост. Говорих по принцип за тези, които са на всяка манджа мерудия и пишат постоянно без да има практическа полза от писанията им, защото не дават никаква правдива информация на желаещите да пътуват. Но при теб май е гузен негонен бяга, така че.....
Видя се кой е на всяка манджа мерудия и даващ грешна информация Stop

# 143
  • София - Бургас
Балеринка, привет:) Heart Eyes
Радвам се, че те засичам вече няколко пъти из форума за пътешествиея Hug Ми, така де - стига с тези безгуленови усиля в полза на здравето, трябва да има и здравословна храна и за душата Heart Eyes

Роже е Гуру в организацията по пътувания. Имам честта да ми е помагал вече няколко пъти с маршрути и съвети за пътуванията си прелестните, необятни земи по света и мога само да му се прекланям за опита, търпението, помощта и страстта с която го прави.
От нега можем само да учим и да имаме полза...
Благодаря ти, Рожче:*

# 144
  • София
Балерина, изумен съм от тебе. Ама колко пъти да ти казвам, че трябва да се научиш да слушаш по-възрастните, по-знаещите и по-можещите. Престани да не четеш и да говориш.
Или пък да четеш избирателно и да говориш с големиии обобщения.
Изглежда само ти и този турист, който си цитирала не сте разбрали, че Веси просто е объркала месеца в първия си пост и не става въпрос за 2-8 октомври / ти за по-сигурно си дописа и 2016 година, макар никъде да не се споменава такава/, а за месец ноември.
Разбираш ли- тя просто е сбъркала месеца. никой нормален човек няма да пита от сега за другия ноември дали е безопасно ходенето.
И за разлика от тебе, тъй като аз първо мисля, а след това говоря ето ти и нейния пост, в който тя е уточнила кога тръгва

така че престани да спориш за глупости, когато не си права.
Колкото до личните съобщения, аз наистина може и да не зная, че има такива, но пък това много добре го знаят стотиците / да правилно си прочела- стотиците/ останали потребители, които всекидневно ми пишат на лични и с моя помощ пътуват спокойно до доста дестинации по света, за които ти пишеш доста глупости и измислици. Тук в случая става въпрос само за форума Бг мама, не говоря нито за другите туристически форуми, нито за емейла ми, където и днес има поне пет писма, на които трябва да отговоря, защото хората тръгват тази и другата седмица.
Вместо това аз стоя тук и си говоря с тебе.
Разбери, че има и други мнения освен твоето и когато някой изкаже нещо такова не е необходимо да се опитваш да влизаш непременно в диалог.
Ето Алф Лейла си е преценила сама, че няма такава апокалиптична опасност, каквато някои много загрижени се опитват да и втълпят и че ще пътува.
А това е най-важното, много по-важно от егото ти, Балерина.
И искрено се надявам, и съм убеден в това, че тя като се върне ще разкаже тук преживяванията си, за да е полезна за другите, които ще пътуват.
Защото освен да се задават въпроси преди пътуванията, както ти си направила тук, трябва и да се пишат отговорите след това, за да е лесно на следващите.
И накрая ти пожелавам следното.
Поне веднъж в живота ти да ти се случи да слезеш на някое летище на хиляди километри от България и с изумление да видиш, че поне 10-15 човека носят в ръце разпечатани твоите разсъждения и разкази за тази дестинация.
Казвам го от личен опит, а не защото съм съм го прочел някъде...
ПС. Докато съм писал съобщението Калея Hug е отговорила тук, затова използвам случая да и пожелая  мечтаното скорошно пътуване до Малдивите да мине безпроблемно и да си изкарат страхотно там. Еви, и внимавай адаша да не го хапне някоя рибка из рифовете Hug

# 145
Нямам никакво намерение да губя време и да коментирам глупостите ти. Laughing

# 146
  • София
Правилно Simple Smile така трябва. Няма да коментираш глупости Grinning
Сега имам няколко по-конкретни питания.
Ще пътуваме декември месец. Една седмица в Израел и Йордания.
Програмата вече е готова, направени са резервациите на хотелите, апартаментите и колите под наем.
Летим на 28 сутринта. На 28 и 29 спим в Йерусалим. Наел съм кола под наем за Израел. И друга за Йордания
До апартамента, който съм резервирал няма паркинг. Намира се на Dorot Rishonim St, на около десет минути пеша от мамила Мол. Затова ме интересува как стои въпроса с паркирането в Йерусалим.
Вие с кола ли бяхте там?
На 30 сутринта пътуваме за Ейлат. Там трябва да оставим колата, няма как да минем границата с нея.
И ме интересува дали има някакъв платен паркинг, на който да я оставим, в близост до границата и след това на връщане от Йордания на 2 януари да си я вземем отново. И ако има колко струва този паркинг за тези 3-4 дни.
В Тел Авив, където също сме в апартамент в близост до Dizengoff Square ще сме два дни, дори ден и половина. защото на 4 сутринта летим за България.
Досега сме решили, че ще ходим освен в Йерусалим и Тел Авив във Витлеем, Хайфа, крепостта Масада, Мъртво море и река Йордан.
Има ли още нещо, което е добре да се види и ние сме го пропуснали в програмата си?
И да разкажеш малко по-подробно къде сте ходили Вие и кое от видяното си заслужава.

# 147
На 30 сутринта пътуваме за Ейлат. Там трябва да оставим колата, няма как да минем границата с нея.
И ме интересува дали има някакъв платен паркинг, на който да я оставим, в близост до границата и след това на връщане от Йордания на 2 януари да си я вземем отново. И ако има колко струва този паркинг
Досега сме решили, че ще ходим освен в Йерусалим и Тел Авив във Витлеем, Хайфа, крепостта Масада, Мъртво море и река Йордан.
Има ли още нещо, което е добре да се види и ние сме го пропуснали в програмата си?
И да разкажеш малко по-подробно къде сте ходили Вие и кое от видяното си заслужава.
[/quote]
Ще  се опитам да ти помогна с инфо. По принцип давам изчерпателна информация за всичко, стига да ми остане време  #Crazy  а и да се върнем живи и здрави. За Йордания ще минаваме през пункт Шейх Хюсеин, а обратно през Аленби. Нямам идея дали съвпада с твоя маршрут..

# 148
Искам да попитам дали има безжичен интернет в хотелите?

# 149
Има. По заведенията също.

Общи условия

Активация на акаунт