Израел

• 63 214
  • 350
  •   1
Отговори
# 75
  • Ямбол
benite табелите по улиците са написани и на английски,а навсякъде има руско-говорящи , ще ви е лесно.

# 76
Няма нужда се ходи по-рано проверено е. Нямаше нищо по различно при проверката. Но в Израел  вървейки към изхода ни догони един младеж и ни извика за проверка.  Само на лента пусмахме куфарите и нищо друго. Вчера посетих бахайските градини невероятни са.

Зависи, с Ел Ал има нужда и на летище София. Правят проверки на част от пътниците по тяхна преценка. За Бен Гурион, ясно е, че там техниката е в пъти по-добра.

# 77

VAVA може ли малко повече информация за агенцията какво включва цената, от тук ли си резервира.
Момичета да попитам как е плащането с карти в Израел, мога ли да разчитам или да си приготвя повече кеш (предпочитам да не нося много кеш като пътувам)

С карта ще ти е най-изгодно. Ако вземеш евро или долари губиш от кръстосан курс. Най-удобно, за мен, е да ползвам банкомат да тегля шекели от българска дебитна карта (за да имам и кеш). Това можеш да направиш още на Бен Гурион.

# 78
Момичета а защо не обменяте директно от тук шекели ,
а носите долари или евро ?

# 79
Може разбира се и от България поне малка сума за начало
Да се има предвид , че курса в обменните бюра на Бен Гурион е ужасен и дори ме излъгаха . Не очаквах такава ориенталщина  и бях свалил гарда Simple Smile

# 80
Може разбира се и от България поне малка сума за начало
Да се има предвид , че курса на Бен Гурион е ужасен и дори ме излъгаха . Не очаквах такава ориенталщина  и бях свалил гарда Simple Smile

Аз имах предвид да тегли шекели от банкомат на Бен Гурион или където и да било другаде. От българска дебитна карта. Изобщо няма смисъл да се носят евро и долари. Кредитни карти също приемат.

Benite, в Израел почти всеки знае поне английски.

# 81
Разбрах те , аз също ползвах дебитна карта там. При моята банка обаче е 3 лева на транзакция + 1.5 % от сумата , та не е изгодно ако се теглят малки суми. Отдeлно много АТМ (които са извън банките , a такива инсталирани по разни магазини ) имат собствена комисионна за тегленето - мисля беше 5-6 шекела. Досега никъде не бях виждал подобна практика.

П.С. Предупреждавам за чейндж-бюрата за всеки случай . И то само на летището. В града няма проблем.

Последна редакция: нд, 25 май 2014, 14:58 от stenk

# 82
Разбрах те , аз също ползвах дебитна карта там. При моята банка обаче е 3 лева на транзакция + 1.5 % от сумата , та не е изгодно ако се теглят малки суми.

Е да, съгласна съм, то никъде не е изгодно да се теглят по 50 - 100 лв.

# 83
В София често обменям в Никар на Графа или другият на Гладстон ( на са едно и също) .
Много хора препоръчват Tavex.

Имат и опция да ви изкупят останалите шекели (или каквато и да е валута ) по курса на който сте я закупили.

# 84
Ние наехме кола, запазихме хотели и днес изненада - от единия хотел ни кенселираха ни резервацията, защото имало проблем с кредитната карта - мастър кард  Confused
Пари има, ходихме до банката, казват, че няма проблем да плащаме с нея. Не разбирам какво се е случило. Резервирахме в друг хотел, доста по-скъп, тъй като в този, в който бяхме резервирали нямаше места. Но, всяко зло за добро, рейтинга на хотела е доста по-висок.

И аз с едно питане - колко горе-долу са достатъчни за храна на ден за двама души като обяда е бързо хранене, а вечерята в ресторант?

# 85

И аз с едно питане - колко горе-долу са достатъчни за храна на ден за двама души като обяда е бързо хранене, а вечерята в ресторант?

Зависи къде сядате, естествено. Грубо около 3 евро за фалафел.

# 86
Devorah, благодаря. Открих си някакви стари записки от темата с подробни описания Wink
Попаднах на два, изпълнени с вкус и мирис, пътеписа  Hug
http://nojivilichka.wordpress.com/2008/10/20/hranata-v-israel/
http://nojivilichka.wordpress.com/2008/10/21/hranata-v-israel-2/

# 87
Бените, с ГПС и английски не би трябвало да имате проблем. По напред в темата или предишна може би, не помня, бях пускала нашата програма, но за 7-8 дни. Можеш да се върнеш и да си спретнеш подобна.

Бейби, писала съм и за храната там, но не помня подробности, за да ги пресъздам.

Ел-ал, Бг еър, Уиз еър, няма значение. Добре е да се отиде по-рано на летището, за да сте спокойни и да не се притеснявате. На тяхното летище изискват 3 часа преди полета да сте там, независимо от компанията. Особено с Уиз има прехвърляне от един терминал на друг и се губи допълнително време. 

Ако обръщате левове е по-добре да ги обърнете в долари, а не в евро. Долара там е по-силен. Не мога да преценя лев-долар-шекел дали е по-изгодно от директно теглене от банкомат, но тегленето е по-удобно. Стенк, проверявал ли си курса по който ги теглиш, за да сравниш кое е по-изгодно. Защото, моята банка винаги ми дава много добър курс при теглене, за разлика от ченджовете и разликата горе долу се изяжда.
Освен от ченджове, можете да сменяте също и в банки, както и в пощата.
 Peace

# 88
  • ул. "Мечтание"

Във Варна не открихме банка, която обменя шекели.  Peace

# 89

Във Варна не открихме банка, която обменя шекели.  Peace

То и в София трудно бихте открили такава банка. За Варна бих препоръчала чейндж бюра Варчев. Дават по-добри курсове от банките и това ми го е казвал банков служител.

Общи условия

Активация на акаунт